Forum » Omrežja in internet » Prodaja E-bay, davek?
Prodaja E-bay, davek?
Matej8 ::
Pozdravljeni! Doma ljubiteljsko izdelujem manjše lesene predmete (ure, razne okvirje itd.) Nekaj stvari sem dal na E-bay licitacijo, ter jih tudi prodal in odposlal. Če bi tega prodal več me zanima kako je tukaj z davki, na kaj morem biti pozoren? Bi moral izstaviti račun? Ima kdo izkušnje?
Hvala in lep pozdrav!
M
Hvala in lep pozdrav!
M
St235 ::
Če se hočeš z nečim ukvarjat kot pridobitno dejavnostjo moraš imet za to registrirano dejavnost in seveda plačat ustrezne dajatve. Če delaš brez tega si teoretično v prekršku, ker gre za delo na črno in utajo davka. Je pa vprašanje kdaj se bo kdo spotaknil v to, če gre vse po ebayu in gre za majhne zneske.
Če bi hotel, da gre vse po pravilih bi moral imet s.p.(d.o.o.) oziroma bi glede na opisano lahko probal registrirat osebno dopolnilno delo. Če ti slednje uspe praktično nimaš stroškov, si pa pokrit ko te bo sosed prijavil.
Če bi hotel, da gre vse po pravilih bi moral imet s.p.(d.o.o.) oziroma bi glede na opisano lahko probal registrirat osebno dopolnilno delo. Če ti slednje uspe praktično nimaš stroškov, si pa pokrit ko te bo sosed prijavil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: St235 ()
Matej8 ::
Hvala za odgovor! Sam sem gledal iz tega vidika; kolega je prodal že goro jugoslovanskih znamk, spet nekdo en kup kitajskih usb ključkov... brez vsakih problemov. Pa vseeno, če naredim popoldansko obrt, pa če gre to za nemški ebay, nisem v tem primeru Nemčiji nič dolžan, ker je moje podjetje v Slo?
St235 ::
Pri nadzoru nad takšno prodajajo na črno je bistveno o kakšnih znekih govorimo. Za par 100€ na leto je malo verjetno, da bo se bo DURS ali TIRS v to spotaknil. Sploh ker prodajaš preko ebaya in denar pride na paypal. Za preprodajo in oglaševanje na kakšni bolhi so precej bolj pasji. Se pa zadeva hitro zaplete če te kdo prijavi.
V primeru, da imaš dejavnost prijavljeno v Sloveniji lahko mirno prodajaš v celotni EU.
V primeru, da imaš dejavnost prijavljeno v Sloveniji lahko mirno prodajaš v celotni EU.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bolha in tržni inšpektor (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 73990 (32839) | mat xxl |
⊘ | Prodaja preko fb cveti nekaterim (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28102 (23859) | dzinks63 |
» | Carina in Davčna - povezani?Oddelek: Loža | 4452 (3736) | fikus_ |
» | Izdelava spletnih strani preko dijaške napotniceOddelek: Loža | 3532 (2845) | St235 |
» | Ponujanje spletnih storitev in zakoniOddelek: Loža | 3796 (2921) | Gavran |