» »

Olajšanje izdelave spletne strani

Olajšanje izdelave spletne strani

FlyingBee ::

Siguren sem, da sem na pravem forumu in v pravi temi za vprašanje glede naročila izvajalca spletne strani in sicer v podjetju se odločamo za novo spletno stran, drug izvajalec in strežnik,... Zdaj pa vprašanje: ali je dandanes res težko moderno stran naredit oziroma ali je treba veliko programiranja ali ti že recimo accessdomain. Com omogoči vse, dodajaš pa samo slike in besedilo (to dvoje bomo vse mi preskrbeli)? Sprašujem, da dobim objektivno mnenje in ali bo res 3 mesece dovolj za idelavo strani in koliko bi za to računali. Naj dodam še, da cenim vsakrno delo, le logično razmišljam, kaj vse bo izvajalec moral narediti (mora poznati programski jezik ali bo le v nekem urejevalniku dodajal vsebino), da nam stran izdela?
  • polepsal: Mavrik ()

Netrunner ::

Danes ni težko narediti spletne strani. Je pa precej odvisno kakšne funkcionalnosti želite imeti na strani. Za urejanje strani se uporabi enega zmed CMS-jev kateri omogoča enostavno urejanje / dodajanje slik in besedila.

Koliko se zaračuna za izdelavo pa je precej odvisno od funkcionalnosti. Če se gre za samo predstavitveno stran z tekstom in slikami ni problema in je cena nizka. Če pa želite imeti kakšne naprednejše funkcionalnosti, katere je ponavadi treba ročno naredit .. potem se pa cena viša

in ja .. 3 mesece je več kot dovolj za spletno stran.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

trnvpeti ::

wordpress bo dobra izbira za vecino(po vprasanju spadate sem notri) spletnih z samo enostavno vsebino
posebej ce mislite sami dodajati vsebino

sama postavitev wp je lahko tudi cisti html za frontend

cena bo pa seveda odvisna od vasih zahtev (sestanki, ucenje uporabnika/ov, izbira template,....)

enostavna postavitev sploh ne bo zahtevala kaksnega programskega jezika

sensei ::

izvajalec moral narediti (mora poznati programski jezik ali bo le v nekem urejevalniku dodajal vsebino)

Izvajalec ne dodaja vsebine. To dela stranka. Izvajalec postavi sistem tako, da stranka lahko ureja vsebino.

HardFu ::

Sensei, ni nujno, ce se stranka zeli in placa vnos vsebine, potem lahko to komot dela izvajalec.

Drugace pa ja, ce zelite preprosto stran, potem je cena relativno nizka, seveda pa toplo priporocam placilo uporabnostnega strokovnjaka + SEO eksperta, ki bo stran zasnoval kot flow (torej z namenom konverzije), saj ima taksna stran veliko vecje moznosti uspeha za narocnika.
http://codeable.io

harmony ::

@stojansto
Naslova teme ne razumem, kot tudi v samem tvojem postu ni povezano z naslovom teme.

Sedaj pa k odgovorom.
ali je dandanes res težko moderno stran naredit oziroma ali je treba veliko programiranja ali ti že recimo accessdomain.com omogoči vse, dodajaš pa samo slike in besedilo (to dvoje bomo vse mi preskrbeli)?
Seveda je. Kot je tesko polepiti ploscice v kopalnici, ce za to nisi usposobljen. Do usposobljenosti pa privede praksa.


Sprašujem, da dobim objektivno mnenje in ali bo res 3 mesece dovolj za idelavo strani in koliko bi za to računali.
To ni vprasanje, saj ni informacij o cem tocno je govora. Kako naj mi vemo ali je 3 mesece dovolj za izdelavo strani, ce nisi uspel podati za kaksno vrsto spletne strani se gre. Ze za neko moderno predstavitveno stran je potrebno kar nekaj dela, saj tudi kupljene predloge so povecini vse "bugy" in dejansko se programerju bolj splaca vse sam narediti.


Naj dodam še, da cenim vsakrno delo, le logično razmišljam, kaj vse bo izvajalec moral narediti (mora poznati programski jezik ali bo le v nekem urejevalniku dodajal vsebino), da nam stran izdela?
Kaj ti mislis?

Oprosti, ker sem bil tako osoren, ampak se bos kot narocnik moral tudi sam malo bolj potruditi zastaviti vprasanja. Kot narocnik bi te bolj moralo zanimati kaj tocno zelis, na strani izvajalca je pa kako bo to izvedel. Ne bo ti pa pameten izvajalec sel razlagati kako stvari dela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: harmony ()

FlyingBee ::

vsak ima svoj način postavljanja vprašanj in podajanja odgovorov, to me ne moti, torej sprašujem naprej in sicer: ali je za moderno internetno stran potrebno programersko znanje in poseganje v samo kodo ali se lahko v nekem template-u naredi z vsebino (priskrbi jo stranka sama), ne gre se za spletno trgovino

GGGGG ::

sensei je izjavil:

izvajalec moral narediti (mora poznati programski jezik ali bo le v nekem urejevalniku dodajal vsebino)

Izvajalec ne dodaja vsebine. To dela stranka. Izvajalec postavi sistem tako, da stranka lahko ureja vsebino.


Danes je nekaj vredna ravno vsebina.

Tehnični del ni problem. Imaš nešteto platform in orodji s katerimi z nekaj kliki postaviš spletno stran na net. Tisto, kar daš na spletno stran pa potem odloči, ali bo spletna stran sama sebi v namen ali boš preko nje generiral nov biznis.

neoserv ::

Vprašanje je zastavljeno preveč splošno, da bi lahko podali konkreten odgovor.

Najprej se morate vprašati: kako pomembna vam je spletna stran?
Če je važno samo to, da jo imate, potem si jo "naklikajte" v kakšem brezplačnem ali vsaj poceni vmesniku, ki ste omenjali v prvi objavi.

Če vam je pa dejansko pomembno, kako stran izgleda, deluje in ali imate kaj od nje, vam svetujem naslednje:
1. Naredite spisek podjetij, ki ponuja izdelavo strani in so vam njihove reference všeč.
2. Prosite za ponudbe na podlagi vsebine, ki ste jo pripravili - tako bodo ponudbe časovno in stroškovno korektne.
3. Izberite izvajalca, s katerim se (cenovno) ujamete.

Še dodaten nasvet: izogibajte se spletnih strani, ki potrebujejo neko posebno gostovanje zato, da delujejo.
S tem se namreč zaklenete na enega ponudnika gostovanja, kar je ponavadi draga odločitev.
Najbolje in najlažje je, če stran bazira na popularnih Wordpress, Joomla ali Drupal sistemih, ki jih podpira veliko število gostovanj.
NEOSERV.SI = Prijazno & hitro SSD gostovanje že 15. leto.
900+ domenskih končnic po noro nizkih cenah!
Brezplačna selitev od starega ponudnika.

harmony ::

FlyingBee je izjavil:

vsak ima svoj način postavljanja vprašanj in podajanja odgovorov, to me ne moti, torej sprašujem naprej in sicer: ali je za moderno internetno stran potrebno programersko znanje in poseganje v samo kodo ali se lahko v nekem template-u naredi z vsebino (priskrbi jo stranka sama), ne gre se za spletno trgovino

Ne znanje sploh ni potrebno.

Pa kaksna so to vprasanja??? A obstaja danes nekaj za kar ni potrebno znanje?

Pa to "neki template" - a to mogoce mislis, da je iz megle nastalo? Tudi za to je bilo potrebno znanja in truda, da se ta template lahko uporabi.

FlyingBee ::

še enkrat, zelo enostavno vprašanje: ali je internetna stran lahko kvalitetno narejena s pomočjo template-a ali je treba za dovršenost še veliko prilagajanja template-a (vem da ne bo noben šel iz nič delat, če lahko z že zasnovo dela) ...

harmony ::

FlyingBee je izjavil:

še enkrat, zelo enostavno vprašanje: ali je internetna stran lahko kvalitetno narejena s pomočjo template-a ali je treba za dovršenost še veliko prilagajanja template-a (vem da ne bo noben šel iz nič delat, če lahko z že zasnovo dela) ...

Se enkrat, zelo enostaven odgovor. Odvisno od templeta. Ali je top narejen ali vsebuje take hrosce, da programerju pobere vec casa za debugiranje, kot bi porabil ce bi sel v izdelavo od nule.

GGGGG ::

Najprej definiraj kaj pomeni "kvalitetno narejena".

Vsak template zahteva nekaj prilagoditev, ampak načeloma lahko narediš dobro stran iz free templatov in opensource CMSjev. Vprašanje je, če to znaš. Če to delaš prvič in tej temi nisi posvetil veliko časa, verjetno ne znaš.

FlyingBee ::

dobro, torej z nakupom dobrega template-a je potrebno še vstavljanje vsebine in kakšne prilagoditve, ki pa ti jih lahko ponudi isti, ki ti je template prodal ... glede na odzive naj še enkrat poudarim, da je vsako delo cenjeno in že samo vstavljanje v programe, ki jih večina redno uporablja (Excel, Word, PP) lahko pobere ure in ure časa, tam je vse že narejeno s programskega stališča, zna pa veliko stvari (če se ne znajdeš oziroma, če se ne naučiš ali pogledaš za rešitev na net) postati nočna mora

stran je vredna kolikor si pripravljen plačat, se pa razumemo, da denar ki jo dam za internetno stran ne pride od gledanja v zrak, samo ne delam na tem področju popolnoma nič in bi rabil objektivno mnenje, saj tudi ko mehaniku peljem avto vem da bom marsikatero stvar pleplačal, ampak sam je pa ne znam naredit in oni morajo tudi od nečesa živet, ampak recimo pri menjavi olja vem, da mi ne more računat 3 ure namesto 1 in brez slabe vesti plačam še enkrat več za liter olja, če ga sam ne prinesem, ampak tako to deluje, vsak pač na svojem področju

Pimoz ::

dobro, torej z nakupom dobrega template-a je potrebno še vstavljanje vsebine in kakšne prilagoditve, ki pa ti jih lahko ponudi isti, ki ti je template prodal


Wrong...
Ponavadi template kupiš na kakšni strani, ki prodaja template. Nisem še videl, da bi pri tem ponujali tudi pomoč in dodatno asistenco pri izpiljenju tvoje spletne strani. Če se motim se opravičujem.

iDare ::

Na Youtube-u lahko najdeš ogromno tutorialov. Tudi s kodo. Ampak za osnovno spletno stran ne rabiš nobene kode. Za osnovno prikazovanje besedila in slik ne rabiš niti PHPja. Zelo enostavno in hitro se da narest v kakšnem Adoba Dreamweaver ali s podobnim programom.

Tody ::

Pimoz seveda se motiš, vsi ti fantje ti bodo z veseljem pomagal, seveda bodo zato tudi ustrezno računal, neglede da si kupil njihovo zadevo.

HardFu ::

Tody, wrong. Nas celoten biznis (glej podpis) sloni na tem, da ti fantje po vecini nocejo podpore nudit, ker jim je core biznis masovna prodaja templatov, in se nimajo zeljo s posameznimi strankami ukvarjat. In zaenkrat cveti :)

WooThemes recimo, so zaradi nasega obstoja ukinili support department, ker se jim bolj splaca stranke k nam posiljat. Oni pa so najvecji theme provider online.
http://codeable.io

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HardFu ()

Pimoz ::

No jaz eno izkušnjo imam, in nisem dobil pomoči. Štejem pa, da ena sama izkušnja ni merilo, zato sem tako previdno napisal.

Tody ::

Jah sem zračunal danes ja tipo prodal 5000 kopij in zaslužil 230.000 eurov... Vrjetno mu potem 50 eurov za en custom job ne pomeni kaj dosti. HardPhuck ja srečno še naprej :)

isildur2 ::

Bom kar to temo uporabil...mi lahko kdo svetuje, ravno začenjam s svojim podjetjem in potrebujem kvalitetno spletno stran, v prihodnosti pa še trgovino, izdelkov nebi bilo ravno veliko. Najbolje bi mi bilo, če bi vse procese vodil izvajalec. Trenutno se nagibam k njim http://www.optiweb.com/izdelava-spletni... vendar me zanima še vaše mnenje, kdo je vam delal spletne strani in kako ste bili zadovoljni?

MasterKiD ::

Z OptiWeb boš sigurno zadovoljen, jih priporočam. Naredijo kvalitetno, dragi pa tudi niso - ne pretiravajo s cenami. :)

proqeek ::

isildur2 je izjavil:

Bom kar to temo uporabil...mi lahko kdo svetuje, ravno začenjam s svojim podjetjem in potrebujem kvalitetno spletno stran, v prihodnosti pa še trgovino, izdelkov nebi bilo ravno veliko. Najbolje bi mi bilo, če bi vse procese vodil izvajalec. Trenutno se nagibam k njim http://www.optiweb.com/izdelava-spletni... vendar me zanima še vaše mnenje, kdo je vam delal spletne strani in kako ste bili zadovoljni?


@isildur2 odvisno kako spletno spletno stran potrebuješ? Imaš pa veliko podjetij, ki to ponujajo seveda so največje cene v LJ in MB! Ko sem js iskal ponudbo za svojo stran so bili najbolj ugodni pri EDITOR-ju...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: proqeek ()

Vice ::

proqeek je izjavil:

isildur2 je izjavil:

Bom kar to temo uporabil...mi lahko kdo svetuje, ravno začenjam s svojim podjetjem in potrebujem kvalitetno spletno stran, v prihodnosti pa še trgovino, izdelkov nebi bilo ravno veliko. Najbolje bi mi bilo, če bi vse procese vodil izvajalec. Trenutno se nagibam k njim http://www.optiweb.com/izdelava-spletni... vendar me zanima še vaše mnenje, kdo je vam delal spletne strani in kako ste bili zadovoljni?


@isildur2 odvisno kako spletno spletno stran potrebuješ? Imaš pa veliko podjetij, ki to ponujajo seveda so največje cene v LJ in MB! Ko sem js iskal ponudbo za svojo stran so bili najbolj ugodni pri EDITOR-ju...


Vsekakor ste dobri v samo-reklamiranju. :)

FlyingBee ::

zakaj pa ne


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako vaditi izdelavo strani?

Oddelek: Izdelava spletišč
4210899 (9090) BigWhale
»

Kaj moram paziti pri kupovanju spletne strani? (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
7313910 (11596) tiga325
»

kaj izdelovalcem spletnih strani ni jasno... (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
548128 (5759) Mipe
»

Joomla template-s

Oddelek: Izdelava spletišč
122006 (1615) cryptozaver
»

Internetna stran VS letna karta za fitnes. (strani: 1 2 )

Oddelek: Izdelava spletišč
8013315 (10473) Jeronimo

Več podobnih tem