Forum » Pomoč in nasveti » android - prostor za shranjevanje bo pošel
android - prostor za shranjevanje bo pošel
BC3 ::
GOCLEVER ARIES 785 (M7841)
android 4.2.2
RAM: 1GB DDR3
FLASH: 8GB eMMC
po nekaj tednih uporabe se je pojavila težava: „prostor za shranjevanje bo pošel“.
na tablici so samo aplikacije, vglavnem prednaložene, nobenih slik, posnetkov ali glasbe...
v nastavitvah mi kaže dva notranja pomnilnika:
1. 1GB in 2. 5GB
8 aplikacij sem lahko premaknil v iz prvega v drugega (ostalih se ne da) tako, da imam zdaj v prvem prosto 150MB, prej je bilo okrog 50MB in skoraj nič ni delalo.
namestil sem Clean Master (Cleaner) pa ni kaj dosti našel, backupov tudi nimam...
z androidom nimam nobenih izkušenj, a je to kakšna znana zadeva?
moram odstraniti prednaložene aplikacije? je treba spremeniti kakšne nastavitve?
android 4.2.2
RAM: 1GB DDR3
FLASH: 8GB eMMC
po nekaj tednih uporabe se je pojavila težava: „prostor za shranjevanje bo pošel“.
na tablici so samo aplikacije, vglavnem prednaložene, nobenih slik, posnetkov ali glasbe...
v nastavitvah mi kaže dva notranja pomnilnika:
1. 1GB in 2. 5GB
8 aplikacij sem lahko premaknil v iz prvega v drugega (ostalih se ne da) tako, da imam zdaj v prvem prosto 150MB, prej je bilo okrog 50MB in skoraj nič ni delalo.
namestil sem Clean Master (Cleaner) pa ni kaj dosti našel, backupov tudi nimam...
z androidom nimam nobenih izkušenj, a je to kakšna znana zadeva?
moram odstraniti prednaložene aplikacije? je treba spremeniti kakšne nastavitve?
Grega_K ::
Android naprave uporabljam že kar precej časa, pa takšne zadeve še nisem videl. Kot da bi imel dve particiji...
Priporočam, da kontaktiraš njihov support.
Priporočam, da kontaktiraš njihov support.
Lp
MIHAc27 ::
Tudi jaz nisem expert...ampak telefoni imajo 2 pomnilnika.. primarni in dodatni(+ prostor za SD kartico)
Primarni je žal tovarniško omejen... dodatni je pri meni še 1.5Gb. SD pa lahko ponavadi zamenjaš in daš kartico po želji. Sam imam celo 512Mb primarnega...in ja je malo. Čim več stvari probam dat na SD oz. dodatni prostor.
Zakaj je tako pa ne vem.... ali pa če se da to kaj spremenit. Verjetno z kakim rootanjem se da.
Primarni je žal tovarniško omejen... dodatni je pri meni še 1.5Gb. SD pa lahko ponavadi zamenjaš in daš kartico po želji. Sam imam celo 512Mb primarnega...in ja je malo. Čim več stvari probam dat na SD oz. dodatni prostor.
Zakaj je tako pa ne vem.... ali pa če se da to kaj spremenit. Verjetno z kakim rootanjem se da.
first_line ::
Se da spreminjat velikost particij (expert mode must u be):
http://forum.xda-developers.com/showthr...
http://forum.xda-developers.com/showthr...
potem ne preostane drugega, kot servis (tablica je stara par tednov)?
ker z ,,normalno uporabo" in brez nalaganja aplikacij ali kakršnihkoli drugih vsebin se to ne bi smelo zgoditi, ali pač?
ker z ,,normalno uporabo" in brez nalaganja aplikacij ali kakršnihkoli drugih vsebin se to ne bi smelo zgoditi, ali pač?
Tudi jaz nisem expert...ampak telefoni imajo 2 pomnilnika.. primarni in dodatni(+ prostor za SD kartico)če dodam sd kartico ne bo razlike, ker v bistvu uporablja samo samo 1. pomnilnik (na sliki se vidi, da je na drugem še skoraj 99% prostega prostora)...?
Primarni je žal tovarniško omejen... dodatni je pri meni še 1.5Gb. SD pa lahko ponavadi zamenjaš in daš kartico po želji.
-:| athlon x2 5000->phenom fx-5000@3G, vapor-x 4890, aeneon xtune |:-
MIHAc27 ::
It's not a bug, it's a feature.
Na servisu ne vem, če bodo karkoli naredili. Manj aplikacij imej, pa tiste ki lahko premakni na SD.
Oz. prabaj kar first_line svetuje.
Na servisu ne vem, če bodo karkoli naredili. Manj aplikacij imej, pa tiste ki lahko premakni na SD.
Oz. prabaj kar first_line svetuje.
ne more biti feature, ker je tablica neuporabna.
aplikacije so samo prednaložene, nobene na novo nameščene vse kar se da je premaknjeno iz prvega pomnilnika, to že vse piše v prvem sporočilu.
spreminjanje particij po tistih „navodilih” ne pride v poštev.
aplikacije so samo prednaložene, nobene na novo nameščene vse kar se da je premaknjeno iz prvega pomnilnika, to že vse piše v prvem sporočilu.
spreminjanje particij po tistih „navodilih” ne pride v poštev.
tablica je prišla nazaj iz servisa popolnoma enaka.
zdaj iščem pa ne najdem kakšnega drugega roma. kje bi to lahko našel?
root dostop sem menda vklopil s framaroot prgramom samo ne vem kako si s tem lahko pomagam...
kaj bi še lahko naredil, da bi tablica postala uporabna?
zdaj iščem pa ne najdem kakšnega drugega roma. kje bi to lahko našel?
root dostop sem menda vklopil s framaroot prgramom samo ne vem kako si s tem lahko pomagam...
kaj bi še lahko naredil, da bi tablica postala uporabna?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Velikost prostora za shranjevanje - laž?Oddelek: Mobilne tehnologije | 2830 (1995) | Ijus |
» | Motorola v razred niže z Moto G (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 33680 (28251) | krucymucy |
» | Google predstavil Android 4.3, sveža Nexus 7, Q (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 30727 (17095) | Bluzer13 |
» | Tuš; Tablični računalnik MP 720?Oddelek: Kaj kupiti | 16037 (5240) | joej970 |