Forum » Programiranje » [Java] Rekurzija
[Java] Rekurzija
Yacked2 ::
Lep pozdrav,
a mi lahko kdo poišče kje ga lomim pri spodnji kodi:
Gre za reševanje sudokuja. Funkcija iskanje vrne String[] v obliki index:manjkajoca1manjkajoca2... za manjkajoča polja v sudokuju. Če eno prazno polje nima rešitve mi vrne "napaka". Funkcija Sestavi(cifre) vrne reši logične možnosti v cifre - reši polja v katere lahko gre samo ena rešitev. Izpis dobim takle:
Rekurzija: 43
Rekurzija: 42
brez rešitve, a mi kdo zaupa kje sem ga polomil.
Hvala
Yacked2
a mi lahko kdo poišče kje ga lomim pri spodnji kodi:
private static void Rekurzija(char[] cifre, String[] iskanje) { // prefiltriramo iskanje if(iskanje.length > 1 && !iskanje[0].equals("napaka") && iskanje != null) { System.out.println("Rekurzija: "+ iskanje.length); //iskanje razbijemo na indexe in manjkajoca stevila int[] index = new int[iskanje.length]; String[] manjkajoce = new String[iskanje.length]; for(int razcep=0; razcep<index.length;razcep++) { String[] need = iskanje[razcep].split(":"); int foo = Integer.parseInt(need[0]); index[razcep] = foo; manjkajoce[razcep] = need[1]; } //vnesemo v cifre for(int i=0; i < manjkajoce[0].length();i++) { cifre[index[0]]=manjkajoce[0].charAt(i); cifre = Sestavi(cifre); if(check(cifre)) { System.out.println("Sudoku resen!"); Izpisi(cifre); System.exit(0); } else { String[] NovoIskanje = moznosti(cifre); Rekurzija(cifre,NovoIskanje); } } } }
Gre za reševanje sudokuja. Funkcija iskanje vrne String[] v obliki index:manjkajoca1manjkajoca2... za manjkajoča polja v sudokuju. Če eno prazno polje nima rešitve mi vrne "napaka". Funkcija Sestavi(cifre) vrne reši logične možnosti v cifre - reši polja v katere lahko gre samo ena rešitev. Izpis dobim takle:
Rekurzija: 43
Rekurzija: 42
brez rešitve, a mi kdo zaupa kje sem ga polomil.
Hvala
Yacked2
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Java skeniranje map in podmapOddelek: Programiranje | 1143 (1032) | nightrage |
» | [C#] Domača naloga - osnoveOddelek: Programiranje | 2484 (1701) | 11tomi12 |
» | [C#] dodajanje direktorijev v treeview (rekurzija)Oddelek: Programiranje | 844 (706) | paco |
» | [C#] Delo z okni - urejanje osebeOddelek: Programiranje | 976 (848) | darkolord |
» | [NALOGA] Java: RekurzijaOddelek: Programiranje | 950 (764) | Spura |