Forum » Pomoč in nasveti » Zaslon na prenosniku deluje samo, če ga fizično zvijem
Zaslon na prenosniku deluje samo, če ga fizično zvijem
Fukomuko ::
Pred kratkim sem razstavil starejšega Acerjevega prenosnika, da bi zalepil zlomljeno plastiko okoli tečaja in od takrat naprej zaslon deluje zelo nenavadno. Slika se sicer prikaže (sicer s spranimi barvami in občasno s hieroglifi), vendar se ne osveži, dokler panela ne zvijem ali pritisnem vanj. Ko zaslonom fizično zvijem, deluje vse brez problema. Konektor za panel sem že preveril in prav nobene razlike, če ga poskusim zviti ali še bolj potisniti v režo.
Ima morda kdo kakšno idejo, v čem bi lahko bil problem? Zaslon je pred odpiranjem deloval brezhibno.
Ima morda kdo kakšno idejo, v čem bi lahko bil problem? Zaslon je pred odpiranjem deloval brezhibno.
Mipe ::
Glede na to, da dela samo če ga zviješ, je nekje slab kontakt - ne nujno v konektorju, ampak v panelu, ki ga zvijaš.
Invictus ::
Odpreš, najdeš slab stik in popraviš ...
Nimamo kristalne krogle ...
Nimamo kristalne krogle ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
shmandi ::
Verjetno je nastal slab stik med kontakti na steklu in flat kabli, ki so nanj prilepljeni. V tem primeru pomaga samo menjava panela.
AndrejS ::
Meni se je isto dogajalo - na servisu so mi zamenjali panel (na srečo imel HP podaljšano garancijo na 3 leta).
Fukomuko ::
A panela se ne da razstavit in pogledat kontakte? Na Ebayu sem gledal za nove dotične panele, ampak so tako dragi, da se jih ne splača kupiti.
Model prenosnika je sicer TravelMate 2410.
Model prenosnika je sicer TravelMate 2410.
solatko ::
Panelu so odstopile plasti, zaradi napačnega odpriranja pokrova.
Pokrov prenosnika je potrebno vedno odpirati z obema rokama. Z eno držimo spodnji del, z drugo pa dvignemo pokrov, čim bližje sredini ekrana.
Uporabniki odpirajo in zapirajo panel tako, da ga držijo za levi ali desni vogal, zaradi tega pa se cel pokrov zvija in panel poči ali pa se deformira.
Delna rešitev je, da se ugotovi, kje je razprt in se ga tam podloži z zloženim papirjem, tako da se zadnja stran displaya, zopet pritisne na sprednjo plast.
Drugače se to ne da popravit, edino zamenjava panela, odvisno od modela 30€+.
Pokrov prenosnika je potrebno vedno odpirati z obema rokama. Z eno držimo spodnji del, z drugo pa dvignemo pokrov, čim bližje sredini ekrana.
Uporabniki odpirajo in zapirajo panel tako, da ga držijo za levi ali desni vogal, zaradi tega pa se cel pokrov zvija in panel poči ali pa se deformira.
Delna rešitev je, da se ugotovi, kje je razprt in se ga tam podloži z zloženim papirjem, tako da se zadnja stran displaya, zopet pritisne na sprednjo plast.
Drugače se to ne da popravit, edino zamenjava panela, odvisno od modela 30€+.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik, zelene črte na zaslonuOddelek: Pomoč in nasveti | 4208 (1269) | Han |
» | Premočen backlight na novem prenosniku?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2946 (2354) | fosil |
» | Prenosnik - ni slikeOddelek: Pomoč in nasveti | 2932 (2771) | solatko |
» | Rdeč "šum" na ekranuOddelek: Strojna oprema | 2390 (2222) | 54j0 |
» | POMOČ črta na monitorjuOddelek: Pomoč in nasveti | 4828 (4156) | matobeli |