Forum » Pomoč in nasveti » Goljufanje računalnika-usb>lpt
Goljufanje računalnika-usb>lpt
menjalnik ::
Ker programiram in imam programator z lpt priključkom, sem si omislil lpt to usb vmesnik, da lahko priključim v prenosnik in tukaj nastane problem :) Sedaj bi rabil oguljufati računalnik, da bi mislil da je to lpt port in bi mi programator deloval. Imam pa laptop in na stacionarcu samo priklučim v lpt vhod na matični in špila vse, tukaj se pa ne marata.
Pomagajte! :D
Pomagajte! :D
tony1 ::
Za hobi ali resno uporabo?
Za resno uporabo (in nekaj dela po terenu) sem sam rabil serijski port, in na koncu sem pač kupil laptop ki ga ima - tudi nove se da še dobiti b.p.
Z LPT portom bo to gotovo večji problem, ampak če ne drugače pa kupi enega rabljenega na bolhi... :P
Za resno uporabo (in nekaj dela po terenu) sem sam rabil serijski port, in na koncu sem pač kupil laptop ki ga ima - tudi nove se da še dobiti b.p.
Z LPT portom bo to gotovo večji problem, ampak če ne drugače pa kupi enega rabljenega na bolhi... :P
Narobe ste razumeli...sem si že omislil, zdajle je zravem mene na mizi :D problem imam samo kako bi ga nastavil, da bi bil to lpt vhod
Invictus ::
Driver za USB->LPT converter ?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
V driverju konverterja nastaviš, da emulira vrata LPTX.
In potem v programatorju nastaviš naj dela z vrati LPTX.
In potem v programatorju nastaviš naj dela z vrati LPTX.
To nastaviš v Control panel -> Devices (ali kako že po novem Winsi temu pravijo ). (Za takšnele gizmote winsi danes običajni sami najdejo driver in ga namestijo.) Ti tam samo poišči LPT porte oz. konverter in ga nastavi na željena LPT vrata.
Ja driverje mi sam najde, imam ga pa pod vnosne naprave (hid). Še vedno mi izpisuje communication error :(
Hayabusa ::
Ima kdo kakšen dober driver
Po tem postopku prilepi Vendor in Device ID:
http://www.ccboot.com/find-ven-dev-id.h...
Hayabusa ::
Lepo sem napisal "Po tem postopku prilepi Vendor in Device ID" !
Delaš do tukaj:
Ničesar ne zaganjaš !
Delaš do tukaj:
In Figure 1, the Vendor ID is "1022" and the Device ID is "2000".
Ničesar ne zaganjaš !
Oprosti, sem lahko žleht? Programerji, ki jih en windows test informacijske pismenosti pelje ... Bodo morali še nekaj ješprena pojesti. Khm. :P
Poskusi za test naštimati pretvornik še na drugem računalniku, če bo tam kaj drugače? So winsi 64 bitni?
Poskusi za test naštimati pretvornik še na drugem računalniku, če bo tam kaj drugače? So winsi 64 bitni?
Včasih je lahko problem, da za kakšen gizmo so 32-bitni driverji, 64-bitnih pa ni. Ampak pri tem bi običajno že winsi zajamrali z napako pri inštalaciji driverja.
Poskusi še na kakšni drugi kišti, če z 32-bitnim OSom, toliko bolje.
Poskusi še na kakšni drugi kišti, če z 32-bitnim OSom, toliko bolje.
Če ne bo delalo bom pa nabavil eno kanto z lpt portom pa s tistim delalZdaj pa grem iskat 32 bitni windows
Brane22 ::
Same "pametne" rešitve...
USB-neki pretvorniki ponavadi rpetvarjajo samo standardni protokol prenosa, torej če to "neki" uporabljaš na predviden način.
Pri LPT to pomeni,d a pošlejš byte preko driverja, kot si je bog zamislil.
Česar pa ravno programatorji ne počnejo. Ravnjo tem so COM in še bolj LPT porti zanimivi, ker se da s posameznimi pini igrat direktno. Tega pa USB pretvorniki AFAIK ne omogočajo.
Rešitev - nabavi PCI ali PCIe kartico. Jaz jo imam ( 2x COM + LPT/1284 na PCI ) in dela BP na linuxu in v DOS/Winsih. SW jo vidi, kto bi bila original, kar niti ni čudno, ker jo PCI mapira na prave porte...
USB-neki pretvorniki ponavadi rpetvarjajo samo standardni protokol prenosa, torej če to "neki" uporabljaš na predviden način.
Pri LPT to pomeni,d a pošlejš byte preko driverja, kot si je bog zamislil.
Česar pa ravno programatorji ne počnejo. Ravnjo tem so COM in še bolj LPT porti zanimivi, ker se da s posameznimi pini igrat direktno. Tega pa USB pretvorniki AFAIK ne omogočajo.
Rešitev - nabavi PCI ali PCIe kartico. Jaz jo imam ( 2x COM + LPT/1284 na PCI ) in dela BP na linuxu in v DOS/Winsih. SW jo vidi, kto bi bila original, kar niti ni čudno, ker jo PCI mapira na prave porte...
Invictus ::
Zakaj preprosto ne uporabiš USB za komunikacijo namesto LPT?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
matobeli ::
Ali pa kar Bluetooth
V firmi uporabljam en RS232 programator, kar PITA za nastavit vse prav.
Če ti bo kaj pomagalo, kaj moram jaz nardit:
- izbrana prava št. porta (COM oz. LPT)
- pravi baudrate
- gonilniki za programator
- pravilno skonfiguriran program za kompajlat ki ga uporabljaš
- dodana podpora za programator v program
In če sem vse naredil 100% prav deluje.
Deluje tudi na RS232 v USB adapterjih, pa tudi to ne na vseh, mam na sumu da imajo kitajski preslabe driverje. Polgej od FTDIja če ima kaj pametnega.
V firmi uporabljam en RS232 programator, kar PITA za nastavit vse prav.
Če ti bo kaj pomagalo, kaj moram jaz nardit:
- izbrana prava št. porta (COM oz. LPT)
- pravi baudrate
- gonilniki za programator
- pravilno skonfiguriran program za kompajlat ki ga uporabljaš
- dodana podpora za programator v program
In če sem vse naredil 100% prav deluje.
Deluje tudi na RS232 v USB adapterjih, pa tudi to ne na vseh, mam na sumu da imajo kitajski preslabe driverje. Polgej od FTDIja če ima kaj pametnega.
Brane22 ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kabel - adapter za starejši tiskalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3096 (2748) | andromedar |
» | USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28239 (11483) | eVro |
» | PCI LPT karticaOddelek: Pomoč in nasveti | 2035 (1845) | ender |
» | USB > LPT za uporabo z LCD displeyem HD44780 ??Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2074 (1730) | Azrael |
» | Katero matično ploščoOddelek: Kaj kupiti | 2077 (1827) | dunlop1 |