» »

Termalne blazinice - kje dobiti

Termalne blazinice - kje dobiti

Pentium ::

Pozdravljeni!
Potreboval bi nove termalne blazinice za HP-jev prenosnik (G62). Problem je v tem, da je nekdo že odpiral prenosnik in se odločil zamenjati vse blazinice z nekimi kitajskimi, ki omogočajo komponentam bolj gretje, kot pa hlajenje. Sam sem zamenjal za malo boljše, vendar vseeno ni pravega efekta - potreboval bi še boljše (lahko tudi original HP-jeve).

Zdaj, kje dobiti te blazinice, ki bodo zanesljivo dovolj dobre? Na eBayu sem tudi gledal, vendar tam ne veš kaj je za kupiti.

Ima kdo kakšno idejo?

jazbec ::

blazinice so slabe, dej rajš dobro termalno pasto
boš več dosegu

sandmat ::

kako veš, da so bile termalne blazinice zamenjane s kitajskimi? na originalnih blazinicah nikoli nisem zasledil česarkoli, po čemer bi lahko identificiral proizvajalca.
Sicer pa so te blazinice prva stvar, ki jo odstranim iz laptopa. Hladilna pasta je precej boljši toplotni prevodnik po mojih izkušnjah.

fosil ::

Poglej tukaj - EKWB

Ne moreš vedno uporabit paste. Včasih je luft med hladilnikom in čipom, tam moraš dat blazinico.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Pentium ::

Če bi šlo, bi dal z veseljem termalno pasto med čip in hladilnik - vendar je vmes cca 1,5 mm lufta. Pri procesorju

Kako vem, da so bile blazinice zamenjane z nekimi čungalunga? Najprej že po videzu so bile "out of place", saj je bilo očitno, da so bile odrezane na roko in modre barve (originalno so notri sive). Poleg tega mi je pa kolega nato tudi potrdil, da je to sam nekaj skupaj pacal in da je celo nekaj časa delalo. Zdaj, kako dobro so prevajale toploto, lahko povem, da je grafika Radeon HD 5670 bila v idle-u okrog 65 stopinj, pod obremenitvijo pa takoj čez 100 stopinj.

Zdaj jaz sem poskusil star trik in sem vzel staro raztrgano blazinico (iz enega drugega HP-ja), jo dal v izpropilni alkohol, da sem jo očistil in nato naredil iz nje kepico, ter jo dal pod čip. Zadeva deluje boljše, kot sem pričakoval - namreč pod obremenitvijo gre do max 80 stopinj, v idle pa je okrog 45 stopinj.

Vendar še vseeno ni to to. @fosil, potem katere blazinice bi mi priporočil iz te strani?

Siddh ::

Samo vzemi primerno debelino.


Sale_One0 ::

Sam bi raje nekje nasu en primerno debel kos bakra oz. tudi kos aluminija bi bil ok ce ni drugega, ga odrezal in zbrusil/spoliral in ga dal vmes med hladilnik in gpu/cpu, rizevo zrno paste na vsako stran in je to to, bi pomojem blo dosti boljse pri temperaturah ker te blazinice so eno ogromno sranje.
Si vis pacem, para bellum.

Duhec ::

Jaz sem svoje čase (ko nisem še dobil paste) dal vmes kar alu folijo, eno, dve ali celo tri plasti. Pa je celo špilalo, le kakih 5°C je cpu imel več. Če si lahko privoščiš višje temp je to ok, drugače rizik.

Pentium ::

Prej sem narobe napisal, mislil sem to, da procesor je direktno na hladilnik torej s termalno pasto, grafika ter severni most sta pa prek blazinic in imata kak mm lufta vmes. To z alu folijo je zanimiva ideja, vendar načeloma iščem bolj elegantno in dolgoročno učinkovito rešitev...

Duhec ::

Itak, to z alu folijo sem bil bolj indijanec in sem rad testiral tudi drugačne rešitve, če originalnih ni bilo pri roki. Seveda z zavestjo, da je alu folija prevodna. :)

Siddh ::

Če boš dal vmes kovinsko ploščico, jo najprej spoliraj, potem pa odreži, če ne boš pri poliranju tako majhnega kosa naredil ukrivljeno površino.


fosil ::

Problem pri kovinskih ploščicah in podobnem je, da se ti lahko izmuzne ven. Prenosnik pač prenašaš okoli, ga kdaj kam butneš in podobno.
Glede blazinice pa glej da bo ustrezne debeline, sami kosi so itak večji in si potem sam izrežeš ustrezno velikost.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Pentium ::

No problem pri kovinskih ploščicah je kot prvo to, da je izjemno težko ujeti pravo debelino. Če je preveč debela, bo vse skupaj šponalo in lahko kak drug element zgubi stik s hladilnikom, hkrati pa zvija še ploščo spodaj. Če je pa pretanka pa seveda ne opravlja svoje funkcije.

Torej, še vedno ne vem, katere blazinice naj vzamem, da bodo čim bolje opravljale svojo funkcijo... naj gledam le na debelino in toplotno prevodnost, ali še na kaj drugega?

jebiveter2 ::

Kos bakra je še vedno znižal temperature na neke normalne nivoje.

Druga opcija je tudi aluminij folija, ki še vedno precej dobro dela, samo je preveč packanja s termalno pasto.

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nepravilen nanos termalne paste? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
736448 (4564) care20
»

pregrevanje prenosnika

Oddelek: Strojna oprema
341652 (1125) mulc007
»

HP overheating

Oddelek: Pomoč in nasveti
406384 (5766) fr4nc
»

Hlajenje na matični plošči

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
402801 (2389) klinker
»

4870 VRM problem

Oddelek: Strojna oprema
51204 (1039) _Enterprise_

Več podobnih tem