» »

Odpoved diska WD black

Odpoved diska WD black

energetik ::

Torej očitno mi je po 4,5 letih odpovedal HDD, WD black 640GB. Končalo se je z blue skrinom, po resetu ga BIOS ne zazna več, mislim da se tudi zavrti ne več. Poskusil tudi v drugem PC, tudi tam ga BIOS ne zazna.
Verjetno ni kakšne variante (npr. zmrzovalnik), da bi se disk zavrtel? Že kdo sprobal?

Sej imam backup, ampak samo podatke. Pa sem nekako len in bi mi bolj pasalo, da bi imel sliko diska, da bi šlo mal hitrej ko dobim nov disk. :D

zbirateljg ::

lahko si pomagaš še s kakim zunanjim ohišjem, katero ima 220v napajanje?
Core i7 4770K@4.6GHz|Corsair Hydro H90|Asus Z87-WS
120GB SSD|480GB SSD|2x4GB 2666MHz|2x GTX780Ti 3GB
Corsair AX1200 80+ Gold|NZXT Phantom 630 White

hojnikb ::

lahko kupiš matično ploščo od diska, če rabiš podatke..
sicer pa vrži stran..
#brezpodpisa

Hayabusa ::

zbirateljg je izjavil:

Ne.

zbirateljg je izjavil:

Po mojem s tem ne bi nič naredil, saj je očitno crknilo krmilno vezje na disku.
Probal bom še z zmrzovalnikom, sicer me pa čaka ponovno inštalacija. Imam sicer sliko diska izpred 4 let, ampak vprašanje, če ni bolj kar na novo inštalirati OS.
Od zdaj naprej bom delal le še celotne slike diska namesto backupa samo podatkov.
Clonezilla FTW.

hojnikb ::

kaj ne vidte, da nekomu leži doma zunanje ohišje in ga hoče premaknet :)
#brezpodpisa

solatko ::

Preveri na WD strani - Blacki imajo 5let garancije.
Delo krepa človeka

krneki0001 ::

WD black ima 5 let garancije.

Drugače pa 1m dolgi kabli, disk priklopit na te kable, dat v skrinjo na -20 stopinj celzija, počakat eno uro in potem prižgat računalno, ter probat dobit vse podatke dol, potem pa disk v kanto.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

solatko je izjavil:

Preveri na WD strani - Blacki imajo 5let garancije.
Bom preveril, ampak moj je star že več kot 4 leta, ali so imeli že takrat 5 let garancije?

Sicer pa imam sedaj problem - naredil sem restore Win7 iz slike diska, ki sem ga naredil prav v Win7 ene par let nazaj.
Restore naredi super, Win 7 štarta in se normalno prijavim.
No, potem mi pa javi "explorer.exe server execution failed", kadarkoli hočem odpreti Win Explorerja, oziroma karkoli povezano s tem (Control panel, PC properties, Win Update ...)
Zdj v sliki diska sem imel le 2 particiji (prvo 100MB in potem sistemsko). Nekako slutim glede na prebrano na netu, da je problem v tem, ker sem imel My documents/Picures itd nastavljeno na 3. particiji (D:). Ampak čudno mi je, da WinExplorer sploh noče štartati oz. ponuditi karkoli za nastavit.

Skratka glupo, narediš sliko diska, restoraš na nov disk, potem pa same težave. Smisel slike diska bi bil glih v tem, da dela vse iz nule.
Torej ali ima kdo kakšno idejo oz. izkušnje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: energetik ()

solatko ::

Na WD-jevi strani imaš možnost po s/n ugotoviti ali je v garanciji ali ne. Če je, greš na RMA postopek, vpišeš še enkrat s/n, se registriraš na njihovi strani in ti dodelijo številko RMA postopka in čas v katerem moraš disk poslati (1mesec). Poštnina je okoli 6€, preko pošte, nazaj pa ga dobiš v cca 14-ih dneh, preko UPS-a.
WD Black imajo skozi 5 let garancije.
Delo krepa človeka

Heh, sem ugotovil, da ima garancijo še pol leta. Bom najprej poskusil pri uvozniku v SLO, ker ima WD kar neke hude zahteve glede pošiljanja starega diska.

energetik je izjavil:

No, potem mi pa javi "explorer.exe server execution failed", kadarkoli hočem odpreti Win Explorerja, oziroma karkoli povezano s tem (Control panel, PC properties, Win Update ...)
Zdj v sliki diska sem imel le 2 particiji (prvo 100MB in potem sistemsko). Nekako slutim glede na prebrano na netu, da je problem v tem, ker sem imel My documents/Picures itd nastavljeno na 3. particiji (D:).
Hm, na srečo se je zadeva uredila, ko sem na particiji D: uredil mape, kot so bile prej. Potem je pa sledilo dolgotrajno nameščanje SP1 in vse updatov. Se splača imeti čimbolj svežo sliko diska...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čuden zvok trdega diska (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
678795 (7352) ngc2392
»

Caviar WD Black

Oddelek: Strojna oprema
304201 (3484) krneki0001
»