» »

Kateri Samsung 55" 3D LED TV

Kateri Samsung 55" 3D LED TV

Godsangel ::

Pozdravljeni,

po prebiranju testov in forumov sem nakup televizorja zožal na dva Samsung modela in sicer UE55F6500 in UE55F6750 (isti model kot pri nas 6670).

Prosim za vaše mnenje in izkušnje o teh dveh modelih. Edini razliki, ki sem jih jaz zasledil sta da ima prvi 400 CMR, drugi pa 600 CMR in microdimming. Razlika v ceni je 80 EUR in razmišljam ali se izplača dodati še teh 80 EUR ali ne. Neodločen sem zaradi microdimminga saj ga nekateri hvalijo, nekateri se pa pritožujejo da ga ne morejo izklopiti.

Je to edina razlika v televizorjih in imata iste panele?

TV se bo gledal z razdalje cca 3,2 m. Ima kdo izkušnje kakšna je kvaliteta slike na T2 optiki s te razdalje (SD kanali)? Bojim se da bi bila slaba kvlaiteta in če je morda bolje iti na 46"

Hvala za nasvete in lep pozdrav

fpbs ::

Če misliš gledat 3D potem vzemi LGeja s pasivno tehnologijo, ki ima kup prednosti pred aktivno.

Godsangel ::

Res nima nihče izkušnje z micro dimmingom pri Samsung modelu 6750/6670? Na forumih in testih je zelo malo zapisano o tem. V predstavitvah je namreč omenjeno slednje kot velik plus, na nekaterih tujih forumih pa uporabniki slednje označujejo kot minus in bi radi funkcijo izklopili, kar pa tv naj nebi omogočal. Zato me zanima ali ima kdo uporabniško izkušnjo?

Slednje bo odločilno ali vzeti F6500 (400 CMR in brez micro dimminga) za 1000 eur ali F6750 (600 CMR in micro dimming). Je morda še kakršnakoli druga razlika med tema modeloma, ki jo jaz nisem opazil (design je namreč identičen)?

fpbs hvala za mnenje ampak kolikor sem preiskusil pasivni 3d v trgovinah mi ni bil všeč, saj se mi je zdela dosti slabša resolucija in 3d efekt, kot pri aktivnem. Je pa res da je aktiven 3d bolj naporen za oči.

Upam da ima kdo izkušnje s tema modeloma in se bom lažje odločil za nakup

Dr_M ::

Glede pasivnega 3D, ki si ga gledal v trgovini, je bil film SBS ali OU (se pravi, navpicno deljen ali vodoravno)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dr_M ()

pharaon ::

Imam F6500 model, lahko ga samo pohvalim. 3D sem samo preizkusil, ugotovil, da to ni zame. Gledam pa preko kabelskega signala SD in HD kanale. Razlika med SD in HD je precej opazna, pri nekaterih programih bolj, pri drugih manj. Imam pa Telemach.
Gledam za razdalje 4m, kupil sem tudi original skype kamero, ki mi omogoča tudi upravljanje tv-ja z roko.
Glede micro dimminga ti ne znam povedat, ker ga ta model nima, lahko samo povem, da je slika super. Všeč mi je tudi dinamična osvetlitev panela glede na okolico, ker ko imam temo v prostoru se ekran zatemni, da ne "bode" preveč v oči. Vse se da tudi poljubno nastavit, procent osvetlitve itd.

Lp

Godsangel ::

Dr_M, za pasivni 3d ne vem kako je bil deljen. Slednje sem preizkusil v Harveyu (Panasonic) in v Leclercu (LG). Doma že imam Samsung serijo D z aktivnim 3D in se nikoli nisem uspel privaditi. Zato sem v trgovini probal pasivnega ampak me ni prepričal. 3d mi ni primarnega pomena ampak televizija kot celota in kaj od multimedije, ter povezljivosti vse omogoča. Zato me je prepričal Samsung, ali pa Panasonic plazma za kar pa ni financ :).

Pharaon, katero velikost pa imaš, verjetno 55"? Ti je ravno pravi, ali bi drugič vzel manšega - večjega? Jaz se nagibam k 55 ampak sem v dilemi kakšna bo SD slika od t2 sprejemnika - OK ali bom opazil slabo resolucijo, ker bom preveč blizu? To z dinamično osvetlitvijo se pa super sliši

pharaon ::

55" ja, če bi obstajala 60", bi vzel to, vendar tega modela ni v tej velikosti. Ostali so pa že občutno dražji. Če boš imel kak HD program za primerjavo, boš hitro opazil razliko. Sicer pa s FHD filmi prek ključka...
Če bi kupoval na tvojem mestu, bi vzel 55".

Godsangel ::

Vem da je bilo o tem že veliko napisano, vendar kar nekaj časa nazaj. TV bom vzel preko spletne trgovine in bi prosil za vaše mnenje kje je bolje vzeti oziroma ali so kakšne razlike: MOJ TV, mediamarket ali makspro? Razlike v primerjavi s splošnimi trgovinami so mi znane, tako da me zanima ali e kakšna razlika med temi posameznimi trgovinami

pharaon ::

Hm, na tvojem mestu bi se pozanimal kako je pri vsaki posamezni trgovini glede trajanja in uveljavljanja garancije. Sam sem jo kupil novembra preko spleta na electronic4you, s tem da sem jo šel sam iskat v Graz, stala me je malo manj kot 980€.

Za mnenje teh treh trgovin ti bo pa kdo drug povedal, sam še nisem kupoval pri nobeni, tako da ne vem.

Anney ::

Pri MOJTV ti jo brezplačno pripeljejo na dom, imajo skoraj vse modele, kateri so bili narejeni za različne trge.
Garancija 1 leto, z možnostjo podalšanja.

Godsangel ::

Pojavilo se je še eno vprašanja. Kako je z modeli, ki so delani za tuji trg? Bom lahko recimo pri modelu f6750 v SMART TV izbral Slovenijo in dostopal do slovenskih aplikacij (voyo) ali slednje ni možno? Ne morem verjetni da na pooblaščenem servisu o tem ne vejo ničesar. Sem prepričan da ne želijo podati informacij ker bi radi spodbudili prodajo TV za naš trg. Tudi jaz bi z veseljem podprl slednjega, če bi bila cena vsaj malo podobna tisti v tujini.

Še vedno se pojavlja dilema ali dodati 50 eur za 200 hz (CRM) več in za micro dimming (mocel 6500 vs 6750/6670). Predvsem me bega ta microdimming ali je plus ali me lahko moti. Ima kdo izkušnje z modelom f6670 ki se prodaja v sloveniji in je isti? Na tujem forumu je en posameznik zapisal da vidi vsakič ko TV vključi micro dimmining in da ga zelo moti. Če se to zgodi se ga da izklopiti kot funkcijo ali ne?

Anney ::

Jaz mam Philipsa delanega za severni trg evrope od nemčije naprej, pa je menu in ostalo sranje vse enako kot naši modeli, saj platforma je samo ena (zato pa imam menu možnost izbire skoraj vseh jezikov), katero nalagajo na TVje, vsaka firma pač svojo. Ne delajo različnih platform za vsak trg. :)

Drugi del pa naj ti odgovori kdo drug, na Samsunge se ne spoznam dosti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung UE55F6670

Oddelek: Zvok in slika
7948 (722) tbostjan
»

Kateri LED LCD TV vzeti?

Oddelek: Kaj kupiti
153183 (2894) promixer
»

Kateri LED LCD TV do 1000€ kupiti?

Oddelek: Zvok in slika
123276 (2995) medenko
»

Nakup novega TV

Oddelek: Zvok in slika
358640 (7799) nejc1337

Več podobnih tem