» »

Kateri LED LCD TV vzeti?

Kateri LED LCD TV vzeti?

promixer ::

Pozdravljeni,

zanimam se za dve vrsti televizorjev, ki sta sledeči:
1.) http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
2.) http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

Sedaj, razlika v ceni je 100EUR, kar pa jaz vidim razlike za ta denar je da je osveževanje slike 600Hz ter da ima dražja še dodan DVB-S ter DNLA. Kar me matra, je to ali se splača dati 100EUR več, da bo opazna razlika v sliki?

Ter če predlagate slučajno v tem cenovnem rangu kakšno drugo televizijo (46˝ ali več)?

Hvala za prijaznost

LP
  • spremenil: promixer ()

Redneck ::

Kupi LG 3D tv z pasivno tehnologijo (lazja ocala, ki ne rabijo baterij).. Veliko bolj prijetna izkusnja. Tudi Philips ima tudi pasivno tehnologijo. Druga je aktivna. Pasivna je bolj prijetna.

TOP ::

Ja je bolj prijetna za ene,za druge ne.TV izbiraj na vse drugo kot na 3D,ker itak od začetka boš pogledal par filmov,ki jih boš našel in potem nič več.Med tema dvema modeloma se ne splača dat 100e več,ker razlike v sami sliki ni samo v dodatkih,ki je spet uprašljivo če ti rabijo.

fpbs ::

TOP je izjavil:

Ja je bolj prijetna za ene,za druge ne.TV izbiraj na vse drugo kot na 3D,ker itak od začetka boš pogledal par filmov,ki jih boš našel in potem nič več.

To drži, če boš vzel TV z aktivno 3D "boš pogledal par filmov,ki jih boš našel in potem nič več"
Če boš pa vzel pasivno TV, boš pa tudi še kasneje pogosto gledal 3D in tudi pretvorbo 2D v 3D.

Redneck ::

Pasivno je za nekega povprecnega uporabnika preprosto bolj prijetno in ergonomicno. Ze ocala so precej lazja, poceni, itd.

Od kolegov ima samo en raje aktivno in se ta preklinja, ker je edini razlog to, da je tehicni
freak in je vajen iskati malenkost, ki ga moti in
se zaveda, da je to zanj skoda in njegov "defekt".

Tukaj se sploh ne gre za 3D gledanje filmov. Pac na splošno gledanje programov ter filmov.

Torej 400hz ali 600hz ne igra vloge?
Ter Samsung ne priporočate, ali se je sli samo za 3D tehnologijo?

Y0sh1 ::

Vzemi prvo, ker imaš vse kar potrebuješ. Sicer nima wi-fija, ki pa ga ne potrebuješ, ker je počasen in neprimeren za stremanje HD vsebine. Kar se tiče 3D-ja so uporabni samo filmi, ki so posneti v tem formatu, zato ni pomembno ali vzameš aktivno ali pasivno tehnologijo za 3-5 filmov v 3D-ju na leto pogledat. Bolj je pomembno kako ti je všeč sama slika (samsung ima po defaultu precej svetlo sliko) zato najboljše da greš v trgovino in preveriš sliko različnih proizvajalcev. Samsung sicer ima par napak, vendar sem osebno zelo zadovoljen, tako s 3D-jem, povezljivostjo, meniji in sliko.

Yosh dal si mi še najbolj konkreten odgovor. Mi lahko zaupaš te pomanjkljivosti Samsung?

Ali je sploh pametno jemati 600hz, namesto 400hz, ali je to samo marketinški nateg?

Torej drugi TV, ki ima DNLA vsebuje wifi ali ne?

Mi lahko zaupaš tvoj model TV-ja.

Lp

Jah pomanjkljivosti so večinoma softwarske. Ena vsaj meni bolj moteča je njihov "allShare Play" center, kjer izbiraš filme preko mreže ali USB naprave. Moti predvsem to da si ne zapomni kje sem nehal gledati film ampak moram vsakič ponovno nastavit, druga caka so podnapisi, ki imajo omejeno največjo velikost in so na žalost precej majhni. Tretja zadeva je, da ko streamam preko mreže 1080p film se včasih (ne vedno) med filmov naredi da zvok "štekne" za slabe pol sekunde (najbrž zaradi prešvoh procesorja v TV-ju).

Jaz imam 200Hz pa 3D dela brez problema, tako da ne vem kakšen smisel je imeti kaj 600hz namesto 400Hz.

Moj model je http://www.u-trade.si/samsung_LED_nova%...

promixer je izjavil:

Torej drugi TV, ki ima DNLA vsebuje wifi ali ne?
Lp

Ja oba imata wifi sam prvi nima DNLA, kar pomeni da ne moreš streamat vsebine preko wifi-ja. Se pravi da je wifi uporaben za updajte, aplikacije in brskanje po netu (browser je katastrofalen in neuporaben).

Drugače ima pa sigurno DLNA preko navadne mreže, če nima je mreža neuporabna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Y0sh1 ()

korenje3 ::

Če si izposodim temo.

Kateri 55" led TV imajo ledice po celem zaslonu, ki osvetlijo samo predele kjer je svetloba potrebna, da se poveča kontrast?
Ima samsung serija 8 to tehnologijo?
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

r00k ::

Kaj pa je z samsung 46F5300 ?

korenje3 ::

i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

Yossarian ::

Ne vem, kako je z vami, ampak moj Samsung ES6100 z lahkoto predvaja filme preko mreže (tja do 12 GB brez zatikanja), podnapisi ne zaostajajo, dodatna prednost pa je, da včasih pogledam kako tekmo, ki je samo na netu (npr Maribor - Birkirkara in Apoel - Maribor). Fajn je, ker se da priklopit brezžično miško (verjetno pa tudi tipkovnico, vendar še nisem poskusil).
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Yossarian je izjavil:

Ne vem, kako je z vami, ampak moj Samsung ES6100 z lahkoto predvaja filme preko mreže (tja do 12 GB brez zatikanja), podnapisi ne zaostajajo, dodatna prednost pa je, da včasih pogledam kako tekmo, ki je samo na netu (npr Maribor - Birkirkara in Apoel - Maribor). Fajn je, ker se da priklopit brezžično miško (verjetno pa tudi tipkovnico, vendar še nisem poskusil).

Ja saj predvaja vse Ok, samo pri 1080p sem opazil da zelo redko štekne zvok, za manj kot pol sekunde (komaj opazno), lahko pa da ima problem samo z določenim kodekom. Ta napaka se dogaja zelo redko, vendar se nikoli ne dogaja, ko imam priključen zunanji predvajalnik zato je sigurno povezan z SW/HW od televizije.

Ja tipkovnico se da priključit in tudi dela brez problemov, samo je sam browser vsaj zame neroden in neuporaben za kakšno bolj resno brskanje. Najbolj moteč je zame "AllShare Play", ker si ne zapomni kje si nehal gledat film in pa ker so največji podnapisi premajhni.

Dobra altrenativa je sicer PLEX, ki pa ne deluje tako kot bi moral, saj se dostikrat obesi in ne posodablja baze iz synology NAS-a, kot bi moral oz. tako kot dela to na PC-ju.

Pozna kdo kako stran, ki dela dobre reviwe glede teh televizorjev? Da si malo preberem...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Televizija do 700€

Oddelek: Kaj kupiti
3812615 (10914) bedak
»

Nakup novega TV

Oddelek: Zvok in slika
358818 (7977) nejc1337
»