Forum » Omrežja in internet » Dropbox vs. SkyDrive vs. Google drive vs. Ubuntu one
Dropbox vs. SkyDrive vs. Google drive vs. Ubuntu one
B-king ::
Pozdravljeni!
Verjamem da je bilo o tej temi že veliko napisanega vendar se ponovno obračam na vas po pomoč.
Sem na življenski prelomnici (selim se v Avstralijo), in bi rad iz trenutnega domačega računalnika prenesel veliko kolicino podatkov (slik, datotek, homemade domačih filmov)....
Zanimajo me vaši predlogi kako varno prenesti cca 20 Gb slik ter še nekaj filmov.
Sam sem se nekako osredotočil na Claud prostor. Sedaj pa me zanimajo vaša mnenja kateri je najboljši in kateri nudi največ prostora (free) in je najhitrejši ter skratka "joh in sploh"? Zanimajo me + in - od naslednjih
Google drive
Dropbox
SkyDrive
Ubuntu one
hvala za pomoč
Verjamem da je bilo o tej temi že veliko napisanega vendar se ponovno obračam na vas po pomoč.
Sem na življenski prelomnici (selim se v Avstralijo), in bi rad iz trenutnega domačega računalnika prenesel veliko kolicino podatkov (slik, datotek, homemade domačih filmov)....
Zanimajo me vaši predlogi kako varno prenesti cca 20 Gb slik ter še nekaj filmov.
Sam sem se nekako osredotočil na Claud prostor. Sedaj pa me zanimajo vaša mnenja kateri je najboljši in kateri nudi največ prostora (free) in je najhitrejši ter skratka "joh in sploh"? Zanimajo me + in - od naslednjih
Google drive
Dropbox
SkyDrive
Ubuntu one
hvala za pomoč
Hej ...
Hvala za odgovor...
Problem je v tem, da nujno potrebujem beckup nekje v mreži, ker se mi je ze nekajkrat zgodilo da mi je ob prenašannju podatkov preko usb kljuba na letalo izbrisalo vse podatke, kljub predhodnem pojasnilu letališkemu osebju da je usb z pomembnimi podatki... Sicer sam si ne znam pojasnit zakaj je do tega prišlo ...
Hvala za odgovor...
Problem je v tem, da nujno potrebujem beckup nekje v mreži, ker se mi je ze nekajkrat zgodilo da mi je ob prenašannju podatkov preko usb kljuba na letalo izbrisalo vse podatke, kljub predhodnem pojasnilu letališkemu osebju da je usb z pomembnimi podatki... Sicer sam si ne znam pojasnit zakaj je do tega prišlo ...
fosil ::
20G pri enem ponudniku zastonj bo bolj težka.
Lahko pa podatke porazdeliš med več ponudnikov.
Se mi sicer zdi da je Avstraliji kar pogosta praksa da imajo ponudniki omejeno količino prenosa podatkov na mesec.
Tako da jaz bi vseeno še vedno s sabo vzel ključek.
Verjetno je ključek crknil zaradi kakšnega drugega vzroka in ne rentgena.
Ker drugače bi bili zbrisani tudi telefoni, spominske kartice na fotoaparatih in podobno.
Se mi sicer zdi da je Avstraliji kar pogosta praksa da imajo ponudniki omejeno količino prenosa podatkov na mesec.
Tako da jaz bi vseeno še vedno s sabo vzel ključek.
Verjetno je ključek crknil zaradi kakšnega drugega vzroka in ne rentgena.
Ker drugače bi bili zbrisani tudi telefoni, spominske kartice na fotoaparatih in podobno.
Tako je!
@ fosil
Ja je kar težko dobiti ponudnika ki bi imel toliko free prostora. Kar sem sam gledal sta po količini podatkov na prvem mest SkyDrive in Google Drive, ampak sta oba omejena z veliokostjo datotek.
@sammy73
kako to misliš? Mi lahko bolj obrazložiš kake servise imaš v mislih?
l.p
Ja je kar težko dobiti ponudnika ki bi imel toliko free prostora. Kar sem sam gledal sta po količini podatkov na prvem mest SkyDrive in Google Drive, ampak sta oba omejena z veliokostjo datotek.
@sammy73
kako to misliš? Mi lahko bolj obrazložiš kake servise imaš v mislih?
l.p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: B-king ()
abyssus ::
Naloži si nekaj na dropbox, nekaj na skydrive, nekaj na google drive. Pa obvezno na ključek/zunanji disk.
Sicer ima pa Mega 50GB zastonj, vendar ...
Sicer ima pa Mega 50GB zastonj, vendar ...
driver_x ::
v mislih sem imel tiste servise, ki ji sam omenjaš (dropbox, gdrive, ...). Zadevo naloži na vse, bodisi tako da malo porazdeliš oz. podvojiš, tako kot pravi abyssus.
Yacked2 ::
Odmontiraj HDD in ga nesi sabo :)
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Meizu ::
Če kupiš HTC telefon oz. določene druge modele, dobiš 20gb dropboxa zastojn za 2 leti. To seveda pride v poštev, če si ravnokar kupuješ kaj od tega.
forest_guy ::
"Copy" ti na začetku ponuja 15 gb, potem pa mislim, da z vsakim povabilom dobiš kar 5gb novega prostora!
Lonsarg ::
Google Drive imaš še največ zastonj, 15GB minus toliko, kot ti gmail porabi(kar se da precej spucat)
Skydrive ima po tanovem, ko se je preimenoval v OneDrive poleg 7GB free zelo lahko dosegljivih še dodatnih 3GB. Samo inštaliraš OneDrive aplikacijo najnovejšo na telefon in vklopiš Camera Upload in dobiš 3GB za zmeraj. Lahko potem magari takoj izklopiš, če nočeš uporabljat.
In imaš preko dveh zanesljivih servisov takoj 25GB. Če imaš srečo, da lahko v enega daš vse Dokumente v drugega pa vse Slike (tako imam jaz) boš imel celo zelo urejeno, magari imej skozi vklopljen sync na vseh tvojih kompih.
Dropbox pa lahko z kakim goljufanjem pri povabilu fejk prijateljev tudi precej placa dobiš, ampak zgornja dva ti to omogočata brez komplikacij.
Skydrive ima po tanovem, ko se je preimenoval v OneDrive poleg 7GB free zelo lahko dosegljivih še dodatnih 3GB. Samo inštaliraš OneDrive aplikacijo najnovejšo na telefon in vklopiš Camera Upload in dobiš 3GB za zmeraj. Lahko potem magari takoj izklopiš, če nočeš uporabljat.
In imaš preko dveh zanesljivih servisov takoj 25GB. Če imaš srečo, da lahko v enega daš vse Dokumente v drugega pa vse Slike (tako imam jaz) boš imel celo zelo urejeno, magari imej skozi vklopljen sync na vseh tvojih kompih.
Dropbox pa lahko z kakim goljufanjem pri povabilu fejk prijateljev tudi precej placa dobiš, ampak zgornja dva ti to omogočata brez komplikacij.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
bluefish ::
Poleg tega OneDrive prvim 100.000 uporabnikom, ki se bodo prijavili v servis, za eno leto ponuja 100GB. Za prvo silo kar dobro.
Samael ::
20G pri enem ponudniku zastonj bo bolj težka.
Malce nazaj sem v drugi temi pisal o box.com, ki je nedavno nazaj ponujal 50GB prostora in copy.com, kjer brez problemov se vedno dobis 20GB pa bo mogoce komu prav prislo:
Pred casom je bilo mozno dobiti 50GB placa na box.com. Zadeva je dokaj vsecna, ima pa brezplacniska verzija eno zoprno omejitev in sicer max. velikost datoteke 250MB, kar je dandans za uporabo backupiranja vsaj zame no-go.
Meni osebno je najljubsi Barracudin copy.com.
Hiter, cist interface, nobenih omejitev glede na velikost datotek, headless comand line app tudi za linuxaše, ob odprtju racuna dobis po defaultu 15GB, ce uporabis od koga ref url (kot je napr. https://copy.com?r=denhI9 ;-) si obadva nabijeta se dodatnih 5GB enkrat ko instaliras app, torej je ze 20GB prakticno po defaultu brez odvecnega dela... in potem, glede na to, da je v interesu vsakega novega uporabnika uporabiti ref url kapaciteta samo raste. Sam sem pri nekako 250GB ta moment.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
pierch ::
Kot že omenjeno je BTSync ena redkih free in prostorsko neomejenih rešitev za tvoje zahteve.
Lahko pa recimo uporabis kak cloud backup produkt, ki tudi ponujajo neomejen prostor za precej ugodne cene. Recimo CrashPlan ima paket za 50 evrov letno neomejeno prostora. Za moje potrebe dela kar solidno.
Lahko pa recimo uporabis kak cloud backup produkt, ki tudi ponujajo neomejen prostor za precej ugodne cene. Recimo CrashPlan ima paket za 50 evrov letno neomejeno prostora. Za moje potrebe dela kar solidno.
Pierch
Tody ::
Vzemi pač google drive za 5 usd na mesec, dobiš 100 giga in potem prekineš ko ne rabiš več...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Microsoft ne bo več ponujal neomejenega oblačnega prostora naročnikom na Office 365 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 29681 (24150) | Lonsarg |
» | Kateri free cloud backup (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 16197 (12975) | bobby |
» | cloud servis (alter to googleD in dropbox)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1911 (1599) | shinko |
» | Google bistveno pocenil svoj DriveOddelek: Novice / Omrežja / internet | 16975 (14330) | emmentaler |
» | Microsoft preobrazil SkyDrive v OneDrive (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 17344 (14344) | LJ4L |