Forum » Elektrotehnika in elektronika » napeljava vtičnice
napeljava vtičnice
antrax20 ::
Živjo,
Imam samo vprašanje pri napaljavi vtičnice. Iz trofazne vtičnice sem prevezal na eno fazno. Vzel sem eno fazo in zemljo kot nulo ampak zdaj nimam ozemljitve oz sem jo vezal na jeziček od eno fazne vtičnice je to začasno uredu ?. Gre za fid stikalo in me samo zanima v primeru kratkega stika bo varovalko vrgel ven ?
Imam samo vprašanje pri napaljavi vtičnice. Iz trofazne vtičnice sem prevezal na eno fazno. Vzel sem eno fazo in zemljo kot nulo ampak zdaj nimam ozemljitve oz sem jo vezal na jeziček od eno fazne vtičnice je to začasno uredu ?. Gre za fid stikalo in me samo zanima v primeru kratkega stika bo varovalko vrgel ven ?
RejZoR ::
Pri trofazni imaš 3 faze, eno nulo in eno ozemljitev. Torej dve fazi izoliraš in ju skriješ, tretjo povežeš na vtičnico kjer piše L1, nulo daš na N (sicer je vseeno ampak sam se rad držim navdenih shem) in ozemljitev na tisto narobe obrnjeno črko "T". FID bo delal vedno če ena izmed obstoječih faz naredi stik z ozemlitvijo, pri tebi bo pač aktivna zgolj ena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
mirator ::
madog ::
Mar ni tako, da dobiš nulo, če vse tri faze spneš skupaj?
EPIC FAIL!!!!
probaj in nam povej kako je šlo :D
ps: ne tega delat prosim vas....
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC
zajebu sm navadna varovolka je in sm prklopu in dela. Ubistvu me sam zanima če pride pol do stika sm naj*** a je tko ?
oz volt meter mi kaže 230 v
Zgodovina sprememb…
- spremenil: antrax20 ()
mirator ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Mar ni tako, da dobiš nulo, če vse tri faze spneš skupaj?
Zemlja je pa zemlja.
Ker se mi zdi, da provociraš ti bom v slogu odgovoril. Točno tako, dobil boš nulo, ker ti bodo pregorele vse varovalke.
Ampak čisto zares: med posamezno fazo in nulo je napetost 230 V, med katerima koli dvema fazama pa 400 V.
zajebu sm navadna varovolka je in sm prklopu in dela. Ubistvu me sam zanima če pride pol do stika sm naj*** a je tko ?
Seveda dela,saj za varovalko (ne glede ali je navadna ali avtomatska) je vseeno od kje si vzel nulo. Izklopiti pa bi ti moral FID, če je poprabnik, ki si ga vključil v vtičnico, potegnil večji ali enak tok kot je definiran na FID-u (500 mA, 300 mA itd)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
ma a mi lahko sam to poveste ali je vredu to pač da sem vzel zemljo kot nič ali ne. SeMiNeSanja hvala za odgovor bom tko naredu pa ti prid pogledat, če je uredu ok.
RejZoR ::
Zakaj bi jemal zemljo kot nulo!? Vsaka moderna zgradba ima nulo in zemljo pravilno ločeno. Glede na to da imaš v igri FID stikala bi napeljava morala bit dost moderna). Samo v starih bajtah je bilo vse neki povezano napočez, po možnosti vse z žicami iste barve. Oz ker so pač imel še dost rumenozelene in se jim ni dalo it v trgovino po rjavo/črno za fazo, pa so dali kar tisto. Pol pa greš čez 15 let to razdirat pa nimaš pojma kaj je kaj in moraš drezat po žicah z orodjem, da sploh ugotoviš kaj je kaj.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
to sm provizori za dones naredu bom drgač vse lepo v dozo dav barvi po barvi sam k sm nujno vtičnico rabu tm =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja fid stikala (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 31331 (4504) | mirator |
» | Priklop električnega štedilnika s pečicoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15730 (6885) | starfotr |
» | vprašanje glede nule (N) (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 20478 (18654) | lovro535v2 |
» | Tri faze v enoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 11535 (9410) | FX6300B |
» | FID stikalo odklopi po določenem časuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13019 (10801) | int47 |