» »

Drugačen napajalnik kot ga naročil

Drugačen napajalnik kot ga naročil

Uros87 ::

Pozdravljeni!
Ker mi je ventilator za napajalnik 420W LC420H začel kar glasano hruliti in po odstranitvi vsega praha ni bilo nič boljše, sem se odločil, da bom kupil novega. Na spletu sicer ni bilo enakga (očitno takih ne delajo več), sem zasledil sodobnejše različice 420W LC420H-12, vandar se zanj nisem odločil, saj ima ventilator čisto na drugem mstu. Potem pa sem na akcija.si le zasledil takšnega kot želim, a sem dobil 420W LC420H-12 v škatli, na katerm je bila oznaka brez tiste dvanajstice. Ko sem jih poklical, so mi rekli, da je napajalnik pravi in da me je zavedla njihova simbolična slika (slika ustreza mojemu prvotnemu napajalniku)... Kakorkoli, mene sedaj zanima, ali bi lahko kljub vsemu inštaliral tega, ki sem ga dobil, čeprav je tisti prvotni bil postavljen ležeče glede na računalnik, ta kupljen pa mora biti (vsaj izgleda tako) verjetno vstavljen pokonci, oz. če bi ga dal ležeče bi pihal v računalnik?

Slike/video:
Moj prvotni model 420W LC420H:
http://www.akcija.si/napajalnik-420w-lc...
Takole je bil vstavljen v PC:

Kupljen model:
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...

Nekako sem ugotovil, da takih napajalnikov ne delajo več, pa me resno zanima kaj lahko sploh naredim, ker računalnik drugače dela kot urica. So ti novejši modeli napajalnikov nasploh ustrezni, za tip ohišja kot ga imam jaz (glej youtube)? Bi morda takle napajalnik tudi lahko ustrezal (mislim glede priključkov..)?
http://www.mimovrste.com/artikel/240000...

Hvala vam za vse nasvete in možne rešitve :)

AmokRun ::

Po moje je čisto vseeno kako je obrnjen. Glavno, da ima prave kontakte.
Drugače ti pa zaradi glasnega ventilatorja ne bi bilo treba kupiti novega napajalnika, lahko bi samo podmazal ventilator. :D

Mitch ::

Tisto so bili še stari modeli, ki so imeli ventilator na izhodni reži. Novejši napajalniki imajo skoraj vsi izboljšan dizajn, kjer ventilator hladi še ostale komponente v ohišju (CPU, RAM). Tako da ni čisto nič narobe s tem, ki so ti ga poslali in ga lahko mirne duše vgradiš v svoj PC. Važno je le, da ima vse konektorje, ki jih potrebuješ in pa isto isto ali višjo amperažo na 12 voltni liniji...

Uros87 ::

Hvala vama za informacije fanta. Mi je kar odleglo. Zdaj samo upam, da so vsi konektorji. AmokRun, ne mi zdaj delat slabo vest, ko sem ga že kupil;) Res, hvala vama še enkrat!

AngelOfDeath ::

Obrni ga tak da bo ventilator obrnjen navzdol. In ne proti ohišju, saj se ti v tem primeru pregreva.
edit: Slovnica

hojnikb ::

zakaj si šou kupit ta jajc ?!
#brezpodpisa

dela ::

Men se zdi, da je tako: LC420H je star model. LC420H-12 in LC420H-8 sta pa novejša modela, ki se razlikujeta samo po velikosti (in postavitvi) ventilatorja, verjetn se še oba da dobit. LC420H-8 ima postavljenega isto kot tvoj prejšnji napajalnik, ni pa za tvoj namen nič narobe z dvanajstko, kot so že drugi povedali. Vsekakor so mal butasto poimenovali modele.

Brias ::

@falconeye
imena so cisto smiselna ...

-12 / 12cm fan
-8 / 8cm fan

@uros
ta ki si ga kupil je boljsi, tisji ... ko ga bos priklopil, bo tudi pihalo ven zadaj iz njega ... ... te 80mm LCji so prave glasne lokomotive :)
ta tvoj stari je samo delal podtlak in vlekel ven iz zunanje strani ...
ta 12cm dela podtlak v kisti, ampak piha iz notranjosti preko vezja od napajalnika, do izpuha od napajalnika ...

feryz ::

Kaj ni nič narobe z dvanajstko?
Dvanajstka in več, je edina opcija.
Osmina ni za na k... ni več. Slabo hladi in kmalu začne tuliti kot zverina. To so napajalniki starega dizajna in je bolje, da se jih na daleč izogibate.
Ne vem pa, zakaj je treba zaradi ventilatorja menjati napajalnik. Daš evro dva za ventilator in ga zamenjaš.

Brias je izjavil:

@falconeye
imena so cisto smiselna ...

-12 / 12cm fan
-8 / 8cm fan

Ne štekaš. Ja, ti dve imeni sami po sebi sta smiselni. Problem je, da obstaja še tretji, starejši, ki je pa samo LC420H brez številke na koncu, pa še potencialno nevaren je bil, je enkrat poročala ZPS, se mi zdi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Upgrade pcja? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
12413850 (10475) gddr85
»

LC 550W psu in GF GTS 450

Oddelek: Strojna oprema
392890 (2071) Aljaz3
»

Nakup računalnika po komponentih (strani: 1 2 )

779561 (7705) cholt45
»

Računalnik do 250€

183673 (3239) opeter
»

Nevarni napajalnik za računalnik

232659 (2003) opeter

Več podobnih tem