» »

Black&Decker akumulatorski polnilec in zaganjac

Black&Decker akumulatorski polnilec in zaganjac

davidhq ::

Kupil sem

in ocitno malo zafrknil zadevo... Polnjenje je delalo, ampak hotel sem sprobati se zaganjanje za primer, ko bom rabil...

Torej naprava je bila vklopljena na 220V in kleme so bile na akumulatorju... prestavil sem v nacin za zaganjanje in sel takoj probat vzgat avto - malo sem hitel in sem mislil, da pac probam, ceprav res pise na napravi 90s, ampak nisem vedel, kaj je misljeno... display baje tudi odsteva cas, ampak tega nisem opazil, ker sem takoj sel zaganjat... Torej ko sem obrnil kljuc je vrglo ven varovalko v hisi in pa, kar je dosti bolj slabo tudi naprava vec ni kazala znakov zivljenja... Zamenjal sem varovalko na napravi, ampak se vedno ne dela.

Zanima me, ce je to normalno, da tako enostavno ubijes to zadevo?

Mi bodo tezili v ponedeljek, ko nesem nazaj v trgovino? Sicer sem jih takoj po tem klical in so rekli, da sem naredil narobe, ker je bila naprava priklopljena na omrezno napetost pri zaganjanju.. naj bi bilo misljeno, da jo napolnis in potem zaganjas samostojno.. To mi je cudno, ker zakaj bi to bil tak problem... ce pa bi ze bil tehnicno, pa bi naprava morala sama izklopiti napajanje, ko bi zaznala zaganjanje.

Jaz mislim, da je ocitno problem to, da nisem pocakal dovolj casa... Naj jim sploh to razlagam v trgovini? Ker oni to itak lahko nazaj posljejo in dobijo takoj novo, po moje ni velikih vprasanj, kaj je narobe. Mislim pa, da tudi ce jim povem, da nisem pocakal 90s, da bi morali urediti zadevo v garanciji, ker ni normalno da tako enostavno unicis nekaj, kar je dobro nacrtovano... saj je nisem polil ali vrgel na tla...

Prosim za mnenja...

Pa se dodatno vprasanje: koliko casa v taki napravi zdrzi polnjenje, ce bi recimo napolnil zadevo in potem imel avto 10 dni na mrazu - bi ga lahko vzgal? Recimo, ce bi ga pusti na letaliscu...

hvala in lp
david
  • spremenilo: davidhq ()

einstein :P ::

ja, če pravijo, da nebi smel imeti sočasno na omrežju...
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Ja, ampak v navodilih vceraj nisem nasel tega napisanega in tudi logicno mi ni... Se enkrat bom pogledal navodila jutri (imam jih v avtu)..

Lahko kdo potrdi, da je pri takih napravah to zahteva?

če piše v navodilih, potem mora biti tako, če pa ne, potem ti morajo zamenjati pod garancijo.

ja, bom pogledal...

pa se to mi je cudno, ko sem odprl napravo, da bi zamenjal varovalko, nisem opazil nobenega elementa, ki bi lahko hranil veliko energije... tako da po moje v trgovini sploh nimajo pojma in s tem ne mores zagnati avta BREZ da je ta naprava na omrezju...

Naprava, s katero bi lahko, zgleda sama bolj kot akumulator:

tako da vse kar sem lahko naredil narobe je najverjetneje tisto cakanje.... Kaj v tem primeru? Ce nisem cakal in je vse crknilo, je 'normalno', da ni sla samo varovovalka, ampak da je skurilo se nekaj drugega ocitno.

Zgodovina sprememb…

Tudi, če priklopiš v vtičnico še zmeraj ne dela?

Ne, nic ne dela. Varovalka je sla, ampak po zamenjavi se vedno ne dela.

kako je pa to zgledalo? samo vžgal si in potem ni več delalo?

Haha probal sem vzgat, pa je samo kliknilo tako kot ce ne bi imel starterja na akumulatorju... torej ni slo... je pa prisla mama iz hise povedat, da ji je elektriko ven vrglo :)... torej jaz zunaj nisem opazil nobenega poka (ali dima) v napravi... pa nic ne izgleda zazgano not. Zgleda lepo, samo ne dela :)

Zgodovina sprememb…

pa si dal prav polariteto?

Ja...

Ne vem, zdi se mi to malo nemogoče. Kaj pa stikala, so bila vsa v pravi poziciji?

Sure... saj je samo eno stikalo... 3 pozicije: polnjenje, neki test alternatorja in zagon...
dal sem na zagon in sel zaganjat, moral bi pa cakat 90s, da se nekaj nafila not... tak pa je avto hotel potegnit tok, pa ga ni mogel

SaXsIm ::

Navodila so zato, da se preberejo in upoštevajo. Ti jih očitno nisi. Če boš imel srečo, boš morda dobil novo napravo oz ti jo bojo na servisu popravili, vendar ne bi preveč računal na to.
SaXsIm

jebiveter2 ::

Vrni napravo nazaj v trgovino.

Defekna konstrukcija, ni tvoja krivda, navodila gor ali dol.

jebiveter2 je izjavil:

Vrni napravo nazaj v trgovino.

Defekna konstrukcija, ni tvoja krivda, navodila gor ali dol.

če je to pisalo v navodilih, ni nič defektna konstrukcija...

kot, če bi kupil 115V žarnico in jo priklopil na 230V, kljub navodilom, ki pravijo 115V max. in bi rekel, naj ti jo zamenjajo, ker je defektna konstrukcija... ;((

Zgodovina sprememb…

T0RN4D0 ::

Ma če zaradi takšne stvari crkne je v riti dizajn.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kabli za vžig (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9024261 (3869) gruntfürmich
»

Pomoč pri akumulatorju (strani: 1 2 )