» »

C++ knjiga

C++ knjiga

St753 ::

Doma imam knjigo Schildt, Herbert:Teach Yourself C++ iz leta 1998. Nekje sem prebral, da se je standard za C++03 precej spremenil (zadnji je C++11), zato me zanima, če se mi splača učiti po tej knjigi? Ali kdo pozna še kakšno dobro knjigo za učenje jezika C++?
Razmišljam tudi, če bi se mogoče začel učiti kakšen drug programski jezik in me zanima, če je mogoče Java ali kateri drug programski jezik bolj "primeren" za učenje (za enkrat imam nekaj znanja iz C-ja). V prihodnosti se nameravam ukvarjati s pametnimi hišami in me zanima, kateri jezik bi mi tam najbolj koristil (iz enega podjetja so mi sporočili, da uporabljajo jezike: C++,C#,Python,Lua).
C sem se učil po standardu C99 in me zanima, če je bilo v novem standardu C11 dosti sprememb?

Hvala za vse koristne nasvete in informacije.

lebdim ::

mislim, da je potem C kar primeren ... tukajle si malce poglej zaloge knjig v slovenščini ...

St753 ::

Povezava mi ne deluje (se mi zdi, da se cobiss linkov ne da kopirat, ker poteče seja al neki takega). Iz C-ja imam že neko solidno podlago, zato bi se rad naučil še kaj drugega.

lebdim ::

potem se loti kakšnega C++, PHP, Javascript, HTML ...

urosz ::

hjao, vsak teden nova tema, kateri programski jezik se naj naučim.. osebje bi lahko naredilo sticky temo s preprostim odgovorom: ne se učit programskih jezikov, učite se programirat. ko znaš programersko razmišljat, je programski jezik le še orodje, ki te pripelje do cilja.

edit: aja res, kateri programski jezik zdaj torej? bolj ali manj vseeno. koristi pa seveda tudi znanje o delovanju računalnika (na vseh nivojih)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: urosz ()

St753 ::

Bolj kot kateri programski jezik se učiti me je zanimalo, katere so dobre knjige za C++, ampak tega vprašanja izgleda nihče ni prebral. Sem že našel nekaj naslovov knjig na internetu, če ima kdo še kakšnega, so predlogi dobrodošli.

black ice ::

Milijon več ali manj podobnih tem. Preišči oddelek Programiranje.

Edit: Smo prebrali vprašanje, brez skrbi. Na to vprašanje je bilo podanih že toliko odgovorov, da se nobenemu več ne ljubi odgovarjati.

Zgodovina sprememb…

Mavrik ::

St753 je izjavil:

Doma imam knjigo Schildt, Herbert:Teach Yourself C++ iz leta 1998. Nekje sem prebral, da se je standard za C++03 precej spremenil (zadnji je C++11), zato me zanima, če se mi splača učiti po tej knjigi?
Hvala za vse koristne nasvete in informacije.


Okej, da malo prekinem neumno nabijanje drugih brez odgovorov.

Za C++ vire ti bo verjetno tole najbolj koristilo: The Definitive C++ Book Guide and List

Kar se pa tiče standardov: standard C++11 (v starejši literaturi poimenovan C++0x) je dodal precej bistvenih novosti v jezik, brez katerih si jaz več ne znam prestavljati dobrega razvoja (podpora nitim, shared_ptr, iteratorji, nove podatkovne strukture, auto keyword in še in še). Res je, da je veliko stvari bilo že prej na voljo v Boost in podobnih knjžnicah, samo so nove implementacije precej dodelane. Tako da na tistem seznamu poišči knjige, ki že vključujejo novosti v C++11 standardu.

Tako da če imaš dostop do dovolj novega prevajalnika (GCC 4.6+ in ekvivalentni) se vsekakor nauči programiranja s C++11, RAII modelom namesto starih veliko bolj problematičnih pristopov. (Ne se tudi sproti pozabiti naučiti, zakaj je RAII tako kul, da veš kdaj ga ne uporabljat. ;) ).

Za ostale jezike pa je tak... gotovo zna biti precej stvari lažje in hitreje narejenih v Pythonu ali Javi. Je pa precej stvari tudi hitrejših in prenosljivejših v C++. Izbira je na tebi.
The truth is rarely pure and never simple.

St753 ::

Ravno na tistem linku sem včeraj potem malo brskal. Se je izkazalo, da knjige od Schildt-a niso najbolj cenjene in jih mnogi odsvetujejo. Hvala za odgovor.

Isotropic ::

V prihodnosti se nameravam ukvarjati s pametnimi hišami in me zanima, kateri jezik bi mi tam najbolj koristil (iz enega podjetja so mi sporočili, da uporabljajo jezike: C++,C#,Python,Lua).

kaksen je pa tvoj background?
verjetno bi se ti od zacetka bolj splacalo uciti python, ce si zacetnik.

St753 ::

Na FE smo se osnov programiranja učili v JavaScript, nato pa smo programirali v C-ju. Sam sem se potem še malo bolj poglobil v C.

ragezor ::

http://www.amazon.co.uk/The-Programming...

aja za to knjigo moras ze znati programirati

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ragezor ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nemorem rešit ene naloge z c++ (sem začetnik) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
6810018 (5756) technolog
»

Sprejet standard C++11

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
4010768 (8850) Bistri007
»

začetki programiranja

Oddelek: Programiranje
356776 (4851) Mavrik
»

Programersko gradivo za začetnike

Oddelek: Programiranje
315768 (4463) bmandl
»

Totalen začetnik

Oddelek: Programiranje
373111 (2334) root987

Več podobnih tem