» »

HELP! moram zamenat diske med PCjema pa ne znam!

HELP! moram zamenat diske med PCjema pa ne znam!

prehlajeni ::

Pozdravljen!
Zadeva je taka, jaz se nisem nikol menal/instaliral diskov v pcju, sem ze menal kartice v pci slotih ampak to je recimo simpl, procedura da zamenam disk je pa bolj komplexna (vsaj zame) poleg izsraufavanja iz in v ohišje, pretikanja sirokih in napajalnih kablov (do tu bi se slo) je treba še nastavit v biosu in pretikat jumperje na diskih za master/slave, za slednji stvari pa rabim pomoc.

Situacija:

pc-A
-P2 333
-4.1GB HDD ("primary master")
-4.3GB HDD ("primary slave")

pc-B
-P2celeron400
-10GB HDD ("primary master")

...zdej bi pa jaz rad zamenjal diska 4.3GB in 10GB takole:

pc-A
-P2 333
-4.1GB HDD ("primary master")
-10GB HDD ("primary slave")

pc-B
-P2celeron400
-4.3GB HDD ("primary master")

kako naj nastavim jumperje in kako naj nastavim v biosu, a to bios sam prepozna? in a se kaj, a bo ko bom diskoma nastavil jumperje in zrihtal bios bo v explorerju vse delal? ...a sam doloci crke diskom?

LP in hvala za odgovore

Baja ::

Ponavadi na diskih piše konfiguracija jumperjev, tako da s tem ne bo smel meti problemov. Elektičnega kabla ne moreš obrniti narobe, lahko pa obrneš data (široki) kabel narobe. Zato pa: rdeča žica od elektrike in rdeča žica od data kabla morata biti skupaj - gledati druga proti drugi.
Če imaš v biosu nastavljeno, da ti sam poišče diske bo jih našel sam, drugače pa moraš iti v bios in jih nastaviti (HDD auto detect oz. nekaj podobnega).
Prvo zaženi mašini, da boš videl če jih je našel sam. Če jih ni pa greš pač v bios in nastaviš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je narobe z diskom?

Oddelek: Strojna oprema
403443 (2721) Mesar
»

Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?

Oddelek: Pomoč in nasveti
361771 (1436) amigo_no1
»

Odpovedal računalnik, pomoč

Oddelek: Strojna oprema
201386 (1001) Galaxy
»

Pekač ne zapeče cd-ja

Oddelek: Pomoč in nasveti
222085 (1734) cash1970
»

priklop pekača