Forum » Strojna oprema » HELP! moram zamenat diske med PCjema pa ne znam!
HELP! moram zamenat diske med PCjema pa ne znam!
prehlajeni ::
Pozdravljen!
Zadeva je taka, jaz se nisem nikol menal/instaliral diskov v pcju, sem ze menal kartice v pci slotih ampak to je recimo simpl, procedura da zamenam disk je pa bolj komplexna (vsaj zame) poleg izsraufavanja iz in v ohišje, pretikanja sirokih in napajalnih kablov (do tu bi se slo) je treba še nastavit v biosu in pretikat jumperje na diskih za master/slave, za slednji stvari pa rabim pomoc.
Situacija:
pc-A
-P2 333
-4.1GB HDD ("primary master")
-4.3GB HDD ("primary slave")
pc-B
-P2celeron400
-10GB HDD ("primary master")
...zdej bi pa jaz rad zamenjal diska 4.3GB in 10GB takole:
pc-A
-P2 333
-10GB HDD ("primary slave")
pc-B
-P2celeron400
-4.3GB HDD ("primary master")
kako naj nastavim jumperje in kako naj nastavim v biosu, a to bios sam prepozna? in a se kaj, a bo ko bom diskoma nastavil jumperje in zrihtal bios bo v explorerju vse delal? ...a sam doloci crke diskom?
LP in hvala za odgovore
Zadeva je taka, jaz se nisem nikol menal/instaliral diskov v pcju, sem ze menal kartice v pci slotih ampak to je recimo simpl, procedura da zamenam disk je pa bolj komplexna (vsaj zame) poleg izsraufavanja iz in v ohišje, pretikanja sirokih in napajalnih kablov (do tu bi se slo) je treba še nastavit v biosu in pretikat jumperje na diskih za master/slave, za slednji stvari pa rabim pomoc.
Situacija:
pc-A
-P2 333
-4.3GB HDD ("primary slave")
pc-B
-P2celeron400
-10GB HDD ("primary master")
...zdej bi pa jaz rad zamenjal diska 4.3GB in 10GB takole:
pc-A
-P2 333
-10GB HDD ("primary slave")
pc-B
-P2celeron400
-4.3GB HDD ("primary master")
kako naj nastavim jumperje in kako naj nastavim v biosu, a to bios sam prepozna? in a se kaj, a bo ko bom diskoma nastavil jumperje in zrihtal bios bo v explorerju vse delal? ...a sam doloci crke diskom?
LP in hvala za odgovore
Baja ::
Ponavadi na diskih piše konfiguracija jumperjev, tako da s tem ne bo smel meti problemov. Elektičnega kabla ne moreš obrniti narobe, lahko pa obrneš data (široki) kabel narobe. Zato pa: rdeča žica od elektrike in rdeča žica od data kabla morata biti skupaj - gledati druga proti drugi.
Če imaš v biosu nastavljeno, da ti sam poišče diske bo jih našel sam, drugače pa moraš iti v bios in jih nastaviti (HDD auto detect oz. nekaj podobnega).
Prvo zaženi mašini, da boš videl če jih je našel sam. Če jih ni pa greš pač v bios in nastaviš.
Če imaš v biosu nastavljeno, da ti sam poišče diske bo jih našel sam, drugače pa moraš iti v bios in jih nastaviti (HDD auto detect oz. nekaj podobnega).
Prvo zaženi mašini, da boš videl če jih je našel sam. Če jih ni pa greš pač v bios in nastaviš.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj je narobe z diskom?Oddelek: Strojna oprema | 3443 (2721) | Mesar |
» | Ulra66 Bios is not installed - kaj naj naredim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1771 (1436) | amigo_no1 |
» | Odpovedal računalnik, pomočOddelek: Strojna oprema | 1386 (1001) | Galaxy |
» | Pekač ne zapeče cd-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2085 (1734) | cash1970 |
» | priklop pekačaOddelek: Pomoč in nasveti | 1433 (1254) | drofa |