Forum » Na cesti » Zapora ceste
Zapora ceste
Sriple Tix ::
Živjo.
Zanima me, ali sem v prekršku, če se peljem po cesti, ki je na tej strani http://www.promet.si/portal/sl/razmere.... razglašena za "Zaprto cesto", toda pred odsekom, ki ga označujejo za zaprtega, ni prometnega znaka, ki bi prepovedoval promet po njej. Odgovorov, "Če ni znaka, ni zaprta." in "Pred potjo se moraš pozanimati, kakšne so razmere na cesti, zato si sto posto v prekršku.", sem se že naposlušal. Odšel sem tudi na policijsko postajo, kjer sem spravil v zadrego tri policiste, ki so imeli prav tako različne razlage tega primera zato me ugibanja in "po moje" res ne zanima več .
Rad bi slišal utemeljen odgovor, sem z vožnjo po cesti, ki je razglašena za zaprto, vendar to ni označeno (tudi) s prometnim znakom, v prekršku ali ne.
Zanima me, ali sem v prekršku, če se peljem po cesti, ki je na tej strani http://www.promet.si/portal/sl/razmere.... razglašena za "Zaprto cesto", toda pred odsekom, ki ga označujejo za zaprtega, ni prometnega znaka, ki bi prepovedoval promet po njej. Odgovorov, "Če ni znaka, ni zaprta." in "Pred potjo se moraš pozanimati, kakšne so razmere na cesti, zato si sto posto v prekršku.", sem se že naposlušal. Odšel sem tudi na policijsko postajo, kjer sem spravil v zadrego tri policiste, ki so imeli prav tako različne razlage tega primera zato me ugibanja in "po moje" res ne zanima več .
Rad bi slišal utemeljen odgovor, sem z vožnjo po cesti, ki je razglašena za zaprto, vendar to ni označeno (tudi) s prometnim znakom, v prekršku ali ne.
mn ::
Seveda nisi v prekršku. Nikjer v CPPju ne piše, da je promet.si portal veljavna prometna signalizacija. In da "Če ni znaka, ni zaprta." je najboljši odgovor, ki ti ga lahko kdo da.
Drugo je koliko je pametno v teh razmerah na takšno cesto, ampak to pa že sam veš.
Drugo je koliko je pametno v teh razmerah na takšno cesto, ampak to pa že sam veš.
Engineer_ ::
tehnično gledano nisi v prekršku. zato ker če ni označeno na cesti da je zaprta pač ni zaprta. pika. Spletna stran promet.si NI avtoriteta in NE določa pravil. Samo označi, da naj bi bilo nekaj zaprto, kar pa ni nujno res. Če je zaprto, mora to nujno biti označeno na cesti, konec debate.
če pa si tako trapast, da boš v teh razmerah silil z glavo skozi zid in se šel dričat tja, pa je to povsem tvoj problem. Da ne boš prisilil gasilcev in reševalcev da namesto da bi reševali kakšne nujne primere, bodo morali tebe vleči iz nekega jarka ali izpod drevesa.
če pa si tako trapast, da boš v teh razmerah silil z glavo skozi zid in se šel dričat tja, pa je to povsem tvoj problem. Da ne boš prisilil gasilcev in reševalcev da namesto da bi reševali kakšne nujne primere, bodo morali tebe vleči iz nekega jarka ali izpod drevesa.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Engineer_ ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Parkiranje v Ljubljani (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19112 (5344) | acookook |
» | Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 40821 (35692) | St235 |
» | Dve negotovi situacijiOddelek: Na cesti | 10178 (9710) | St235 |
» | Pojav cone 30km/h v LJ in MB (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Na cesti | 49212 (43832) | BlueRunner |
» | Prometna nesreca-vase mnenje (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 7439 (5846) | Matev |