» »

Grafična kartica

Grafična kartica

««
126 / 201
»»

bajsibajsi ::

Čokoladko je izjavil:

HAha fora je, da sploh ne igram nekej, mogoče enkrat letno ampak če je kaj pametnega bi pa rad da je lepo. Imam 27 inčni monitor. 1920 krat 1080 je resolucija za ta monitor.

Obdrzis staro Radeon R9 280X. Neumnost je kupiti 450 eur GPU, ce ne igras.

Horas ::

bajsibajsi je izjavil:

Čokoladko je izjavil:

HAha fora je, da sploh ne igram nekej, mogoče enkrat letno ampak če je kaj pametnega bi pa rad da je lepo. Imam 27 inčni monitor. 1920 krat 1080 je resolucija za ta monitor.

Obdrzis staro Radeon R9 280X. Neumnost je kupiti 450 eur GPU, ce ne igras.

tako, ali pa bolje sedaj kupiti kakšno 580/590

Cveto ::

Jaz bi predvsem menjal monitor. 1080p in 27" ni za nikamor.

Mr.B ::

Če boš igral samo 1080P, je od AMD-ja .....

580 so 160 € 4GB modeli ali 170€ 8 GB modeli https://www.mindfactory.de/Hardware/Gra...
5500 XT 4 GB te pride pa 180€ https://www.mindfactory.de/product_info...

Najcenejša GTX 1650 je 160€ PAli https://www.mindfactory.de/product_info...

Če ni nuje, menjaj najprej monitor, potem pa glede na monitor izberi Grafično, trenutno se cene starih generacij padajo... nove pa se spravljajo na bolj ralna cenovna tla...
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

gddr85 ::

za parkrat na let na fhd bo tud obstoječa 280x ok

klinker ::

Mr.B je izjavil:

Trier,
žalostno da si potreboval vsaj dve resolucije, da si pokazal 1-2 FPS-ja razlike, še toliko se nisis potrudil najti jagodnega izbora vsaj na isti resoluciji...

Če se ne motim, kadar ti očitaš AMD jagodni izbor no so razlike vedno več kot si pokazal ti, z jagodnim izborom resolucij in testov...

Poizkusi še 1x. Glede na tvoje opevano žaljenje, bi teh jagodnih izborov ogromno.

Fora je bolj ta, da vi stalno nabijate da je 5700XT na ravni 2070S, ko pa se navadne ne sisne niti na "lastnem" terenu. Podal pa je dve najbolj uporabljene resolucije za gaming, kaj ti spet ne disi.
Pac, Navi je Pascal rang in sploh ne vem kaj Turing tu not vlacite, ki mu seze lih do kolen :D

klinker je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Trier,
žalostno da si potreboval vsaj dve resolucije, da si pokazal 1-2 FPS-ja razlike, še toliko se nisis potrudil najti jagodnega izbora vsaj na isti resoluciji...

Če se ne motim, kadar ti očitaš AMD jagodni izbor no so razlike vedno več kot si pokazal ti, z jagodnim izborom resolucij in testov...

Poizkusi še 1x. Glede na tvoje opevano žaljenje, bi teh jagodnih izborov ogromno.

Fora je bolj ta, da vi stalno nabijate da je 5700XT na ravni 2070S, ko pa se navadne ne sisne niti na "lastnem" terenu. Podal pa je dve najbolj uporabljene resolucije za gaming, kaj ti spet ne disi.
Pac, Navi je Pascal rang in sploh ne vem kaj Turing tu not vlacite, ki mu seze lih do kolen :D

Ne mesat mi z jaz. Se vedno ni predstavil jagodnega izbora. ti zagotovo najdes 5700 vs 2060 supper ter 5700Xt vs 2070 supper....

Čokoladko ::

Kaj je boljše, Geforce RTX 2060 Super ali Radeon RX 5700XT?

Zgodovina sprememb…

D3m ::

5700XT.
|HP EliteBook|R5 6650U|

m0LN4r ::

https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Čokoladko ::

Ok hvala!

Horas ::

Čokoladko je izjavil:

Ok hvala!

kaj boš vseen vzel 5700xt za to da enkrat na let zalaufaš špil? :D

Njegove pare. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Trier ::

Horas je izjavil:

Čokoladko je izjavil:

Ok hvala!

kaj boš vseen vzel 5700xt za to da enkrat na let zalaufaš špil? :D

Takih kupcev si AMD lahko samo želi - ker bo tako malo igral, karta še crknit ne bo mogla, tudi če vzame tisto polomijo od MSI Evoke :))

Domobrancek ::

Bi še jst rabu en nasvet :). Trenutno imam R9 270x in bi počas menjal za kaj močnejšega, da bi lahko kak novejši špil odigral na ultra/very high ali pa vsaj high nastavitvah. Procesor je sicer tudi že malo starejši, ampak mislim, da ne bo ravno bremzal (I5 4690K, 16gb ram..).

Ekran mam 1080p in ga še nimam namena menjat (oz, če ga bom že menjal bom vzel enako 1080p s 144hz..). Nimam potrebe po večji resoluciji. Rabim neki, kar bo poganjal špile na vsaj high nastavitvah na 1080p.

Glede na to, da trenutno mal šparam in tud ne igram tok zlo pogosto (verjetno lih za tega, ker mi gre na živce špile igrat na medium nastavitvah) sem se najprej nekako fokusiral na gtx1650 Super. Ta grafa bi mogla bolj kot ne vse špile poganjat dobro na 1080p, ampak me skrbi, da bodo špili, ki pridejo vn drugo let spet slabše delal. Bi blo mogoče boljš vzeti 1660 ali 1660 Super, da mam potem mal dlje mir? Raj kak mesc al pa dva dlje šparam pa mam pol mal dlje mir, ko pa da bo treba čez 1 let spet menjat.. Kaj je trenutno best buy za 1080p (+ da bo vsaj cca. 2 leti mir in bodo igrce letele kot je treba na vsaj high nastavitvah). Sem odprt tudi za druge predloge (gledal sem tudi rx580 in 590..). Hvala

Domobrancek je izjavil:

Bi še jst rabu en nasvet :). Trenutno imam R9 270x in bi počas menjal za kaj močnejšega, da bi lahko kak novejši špil odigral na ultra/very high ali pa vsaj high nastavitvah. Procesor je sicer tudi že malo starejši, ampak mislim, da ne bo ravno bremzal (I5 4690K, 16gb ram..).

Ekran mam 1080p in ga še nimam namena menjat (oz, če ga bom že menjal bom vzel enako 1080p s 144hz..). Nimam potrebe po večji resoluciji. Rabim neki, kar bo poganjal špile na vsaj high nastavitvah na 1080p.

Glede na to, da trenutno mal šparam in tud ne igram tok zlo pogosto (verjetno lih za tega, ker mi gre na živce špile igrat na medium nastavitvah) sem se najprej nekako fokusiral na gtx1650 Super. Ta grafa bi mogla bolj kot ne vse špile poganjat dobro na 1080p, ampak me skrbi, da bodo špili, ki pridejo vn drugo let spet slabše delal. Bi blo mogoče boljš vzeti 1660 ali 1660 Super, da mam potem mal dlje mir? Raj kak mesc al pa dva dlje šparam pa mam pol mal dlje mir, ko pa da bo treba čez 1 let spet menjat.. Kaj je trenutno best buy za 1080p (+ da bo vsaj cca. 2 leti mir in bodo igrce letele kot je treba na vsaj high nastavitvah). Sem odprt tudi za druge predloge (gledal sem tudi rx580 in 590..). Hvala

Ta mesec pride ven 2060KO rdition, 5500Xt je tuddi krepko pod 200€ pride pa se 5600Xt. Priporocam da pocakaj max 14 dni...
ce mas ddr4 ram ti predlamam da preveris 80€ plata +r5 1600AF. Ali celo raje menjas plato in proc ter jeseni graficno ko pride ven rtx 3xxx.

1660super je the way to go za to kar iščeš; AMDja v tem segmentu sploh ne glej, ker ima trenutno same stare pečke, edino če slučajno dobiš kak dober deal za navadno 5700, samo to bo v vsakem primeru najmanj 290EUR, tudi v najboljši akciji, sicer pa 315 in naprej.

Mr.B je izjavil:

Ta mesec pride ven 2060KO rdition, 5500Xt je tuddi krepko pod 200EUR pride pa se 5600Xt. Priporocam da pocakaj max 14 dni...
ce mas ddr4 ram ti predlamam da preveris 80EUR plata +r5 1600AF. Ali celo raje menjas plato in proc ter jeseni graficno ko pride ven rtx 3xxx.

Ziher, da ima ddr4 zraven 4690, ja! :)) Si še enkrat več dokazal, da niti prebereš ne, preden že sanjaš o zamenjavi platforme (seveda za amd), ko pa je on striktno spraševal samo za grafično.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Trier ()

Glede na to da boš menjal čez 1 leto.

Vzemi RX 570/580 rabljeno. V tem času pa šparaj.

Lp.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kaj bo mejal čez eno leto? 8-O Napisal je, da raje kupi nekaj takega, da ne bo ravno čez eno leto spet menjal! Še en, ki prebere samo eno vrstico - I smell a correlation here! :))

Nismo se prav razumeli. Mogoče sem premalo natančno napisal. Se opravičujem.

Tukaj sprašujem kaj vzeti ravno zaradi tega, ker ne želim čez eno leto spet menjati.. Rad bi nabavil grafično, ki bi mi vsaj nekje 2 leti špile spodobno poganjala na vsaj high nastavitvah (seveda je odvisno od špila. Pa tud procesor nimam najnovejši. Vse razumem).

Glede na to, da sem v fazi šparanja pa ne mislim menjati procesorja, plate in ramov. Vem, da to, kar mam ni najbolje ampak je pač treba določit prioritete. In trenutno šparam za stanovanje/hišo. Vzel bom tudi kredit v naslednjih mesecih tako, da si takšnega stroška trenutno ne morem privoščit. Nekih 200-250€ za grafo bi se dalo stisnit. Kaj več pa ne.

Torej je gtx1660super zaenkrat najbolša izbira? Kdaj približno pridejo AMD grafe vn in ker nej bi bila v rangu 1660super? Se splača počakat?

DarwiN ::

D3m je izjavil:

Glede na to da boš menjal čez 1 leto.

Vzemi RX 570/580 rabljeno. V tem času pa šparaj.

Misliš, da zdrži rabljen Polaris celo leto brez da crkne?

@Domobranček: Ta Zotacova 1650S bo best buy za 175€ z brezplačno dostavo.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Hehehe, dobra! :))

Vsekakor.

Lahko tudi novo 570 ali 580.

Recimo

https://funtech.si/si/vsi-oddelki/komp/...
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

m0LN4r je izjavil:

Aktualiziran test 2020:
https://www.computerbase.de/2019-12/gra...

Ta testiranja samo potrjujejo moje trditve. Glede na zgornji test je 1070 Super dobrih 10% (10,23) hitrejša od Rx5700.

Če pogledamo cene:

Mindfactory: najcenejša 1070 super stane 509 eur (par eur manj je sicer še blower, kar pa sploh ne gledam), najcenejši 5700XT pa 379 eur (s tem da je nvidia od KFA2, Radeon pa od dosti bolj hvaljenega MSI. Razlika je torej 130 eur ali 25%. Veliko za 10% večjo zmogljivost.

Ker ste zadnjič pljuvali, da ne znam najti pravih cen, podajam še tiste iz Geizhalsa (čeprav je tam za nas marsikdaj težji nakup). Tam pride 2070 Super 502 eur, Rx5700XT pa 398 eur (grem potem sicer raje po tistega na MF). V tem primeru je razlika 123 eur oziroma slabi 25%.

Se pa 2070s še znatno bolj navijejo od katerekoli 5700XT; sploh pa tu ni primerjave, ker performanca na ravni 2070s AMD pač nima in lahko Nvidia računa premium. Ekvivalent 5700xt je pač navadna 2070, katere na grafu zgoraj iz neznanega razloga ni, sta pa načeloma znotraj 1% v rezultatih, cene pa tudi povsem primerljive. Torej - tam, kjer lahko rdeči še nekaj ponudijo, imajo tudi zeleni enak price/perf, višje pa pač dodatno zaračunavajo - nič novega.

Znatno? Koliko je to?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Slabih 10%, give or take

>:D

Unigine?
|HP EliteBook|R5 6650U|

So? Za vse je ista metoda in OC 5700XT je aboten, tole je nekje povprečje:

3% :)) Jih je še kar nekaj slabših, ampak boste rekli, da cherry-pickam (Strix 1% anyone? ;(() Sploh pa nehajte pričakovat enak price/perf v segmentu, kamor AMD sploh ne seže; za to bojo morali najprej sami izdati ali enak perf 2070s za 450$/€ ali pa za 500-550 boljšega. >:D

Zgodovina sprememb…

Heaven.

Drugače pa ne pozabit, da gre pri navednih minimalnih cenah za kartice, ki se bistveno slabše navijajo.

Recimo tole je Palit 2070 Super:

Razlika je 4,1%

Pri 5700XT pa 4,7%:

AMD VS Nvidia tukaj ne gledat, ker Unigine Heaven močno prferira Nvidia kartice.

Palit? Jaz vidim na sliki napisano Zotac AMP extreme, ki je pa že v osnovi precej overclockana, tako da logično da ima manj dodatnega headrooma...

In pa XFX Radeonov ne bi ravno gledal z navdušenjem...

;((

Hvala za pomoč, tistim, ki ste jo podali :D. Se mi potem splača malo počakat, našparat in vzet gtx 1660Super al pač vzamem 1650Super, ker razlika v performancu ne bo tako zelo velika? Sam to me še zanima. Hvala.

Če res razmišljaš o potencialni menjavi za 144Hz nekje v prihodnosti, potem je 1660super boljša izbira, sicer bo pa tudi 1650s dovolj in ogromen preskok glede na trenutno 270X. Je pa recimo še ena možnost, ravno na zgornji meji zastavljenega buđeta: https://www.bolha.com/nvidia-graficne-k...
Če vse drži (torej nova in nerabljena, v garanciji), potem za ta denar ne moreš nikjer dobiti enako zmogljive nove karte.

Trier je izjavil:

Če res razmišljaš o potencialni menjavi za 144Hz nekje v prihodnosti, potem je 1660super boljša izbira, sicer bo pa tudi 1650s dovolj in ogromen preskok glede na trenutno 270X. Je pa recimo še ena možnost, ravno na zgornji meji zastavljenega buđeta: https://www.bolha.com/nvidia-graficne-k...
Če vse drži (torej nova in nerabljena, v garanciji), potem za ta denar ne moreš nikjer dobiti enako zmogljive nove karte.

Hvala za odgovor. Tale oglas je pa malo čuden, ker zgoraj piše, da je cena 250€, v opisu pa piše 450€...

1650S potlej.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Najbrž je s tisto ceno začel, že pred časom še na stari bolhi (decembra so menjali izgled), ko je pa oglas na novo pisal, pa najbrž samo kopiral in v opisu ni popravil, sicer pa ga tako ali tako kontaktiraš... Sicer če smo že pri rabljenih, kolega je kake 2 meseca nazaj kupil 1070 (ista zmogljivost kot 1660super) za 130EUR in to dober model, za nameček s še skoraj pol leta garancije, samo je pa menda kar nekaj časa spremljal in takoj skočil, ko se je pojavila...

Zgodovina sprememb…

Trier je izjavil:

1660super je the way to go za to kar iščeš; AMDja v tem segmentu sploh ne glej, ker ima trenutno same stare pečke, edino če slučajno dobiš kak dober deal za navadno 5700, samo to bo v vsakem primeru najmanj 290EUR, tudi v najboljši akciji, sicer pa 315 in naprej.

Mr.B je izjavil:

Ta mesec pride ven 2060KO rdition, 5500Xt je tuddi krepko pod 200EUR pride pa se 5600Xt. Priporocam da pocakaj max 14 dni...
ce mas ddr4 ram ti predlamam da preveris 80EUR plata +r5 1600AF. Ali celo raje menjas plato in proc ter jeseni graficno ko pride ven rtx 3xxx.

Ziher, da ima ddr4 zraven 4690, ja! :)) Si še enkrat več dokazal, da niti prebereš ne, preden že sanjaš o zamenjavi platforme (seveda za amd), ko pa je on striktno spraševal samo za grafično.

Ti pomagam, Intel Core i5-4690K, 4x 3.50GHz, boxed (BX80646I54690K) stane nov 260€ Če prodaš I5 plato in Ram ter kupiš plata 70€ + 100 €za AMD 1600 AF + 60€ za 16 GB DDR. Da Trier bodi realen in se sprijazni z realno situacijo na trgu toliko bo verjetno dobil s prodajo starega PC-ja. Ane saj je intel Topshit.

Sedaj pa da vidimo tvoj jagodni izbor, kako se bo full poznalo ko plača 200€ za 1660 Supper. Glede na to da jeseni pride nova generacija RTX 3xxx no sem prepričan da bo cena grafičnih samo poskočila... Bla bla bla...

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

mahone ::

Mr.B je izjavil:

Trier je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Ti pomagam, Intel Core i5-4690K, 4x 3.50GHz, boxed (BX80646I54690K) stane nov 260€ Če prodaš I5 plato in Ram ter kupiš plata 70€ + 100 €za AMD 1600 AF + 60€ za 16 GB DDR. Da Trier bodi realen in se sprijazni z realno situacijo na trgu toliko bo verjetno dobil s prodajo starega PC-ja. Ane saj je intel Topshit.

Sedaj pa da vidimo tvoj jagodni izbor, kako se bo full poznalo ko plača 200€ za 1660 Supper. Glede na to da jeseni pride nova generacija RTX 3xxx no sem prepričan da bo cena grafičnih samo poskočila... Bla bla bla...

Kwa si ti prizadet :))
Uporabnik od 2001 pa take neumnosti kvasis

meho7,
pa moram prodajat Trier-u futer. Potem na Elkotu ne bo imel sluzbe.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: MrStein ()

m0LN4r ::

Cveto je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Aktualiziran test 2020:
https://www.computerbase.de/2019-12/gra...

Ta testiranja samo potrjujejo moje trditve. Glede na zgornji test je 1070 Super dobrih 10% (10,23) hitrejša od Rx5700.

Če pogledamo cene:

Mindfactory: najcenejša 1070 super stane 509 eur (par eur manj je sicer še blower, kar pa sploh ne gledam), najcenejši 5700XT pa 379 eur (s tem da je nvidia od KFA2, Radeon pa od dosti bolj hvaljenega MSI. Razlika je torej 130 eur ali 25%. Veliko za 10% večjo zmogljivost.

Ker ste zadnjič pljuvali, da ne znam najti pravih cen, podajam še tiste iz Geizhalsa (čeprav je tam za nas marsikdaj težji nakup). Tam pride 2070 Super 502 eur, Rx5700XT pa 398 eur (grem potem sicer raje po tistega na MF). V tem primeru je razlika 123 eur oziroma slabi 25%.
Ja sej, performance ni nikoli linearno rasel z ceno od midrange naprej oz. odkar se jaz spomnim ni blo tako. Zravn golih stevilk pa dobi uporabnik zravn RTX in na 2070S dela povsem zadovoljivo z medium nastavitvijo, zanesljivejse gonilnike, tisjo kartico in uporaben bloatware, ki je neat (kar dokazuje lepo stevilo uporabnikov).

Odlocitev je jasna, kdor hoce samo eno old school graficno in mu je za vse ostalo vseeno, naj vzame 5700XT.

PS: Kar se tice OCja zelenih, ze od maxwella naprej lahko vse kartice overclockas na identicen clock, ki je pol limitiran od turbo 3.0 in je odvisen od temperature.
Jaz imam najbolj cheap 1080Ti skoraj in ce navijem ventilatorje se navije enako, kot tiste drazje ki so ze navite.

Extreme OCjanje pustmo zdej tu. Gre se samo za najbolj simple stvar ever in sicer en slider desno in to je to.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Povzetek graficnih pod 200$

Predvidevam, da nisi pogledal videa, kjer že takoj na začetku precej skritizira 5500XT >:D (rahlo nenavadno za HU zadnje čase, ampak na vsake toliko mora kako rdečo zadevo (načeloma tiste, ki so res zanič, kot lani Crapeon 7 ;(() tudi malo popljuvat, da ne bi bilo njihovo navijaštvo preveč prozorno :))

Trier je izjavil:

Predvidevam, da nisi pogledal videa, kjer že takoj na začetku precej skritizira 5500XT >:D (rahlo nenavadno za HU zadnje čase, ampak na vsake toliko mora kako rdečo zadevo (načeloma tiste, ki so res zanič, kot lani Crapeon 7 ;(() tudi malo popljuvat, da ne bi bilo njihovo navijaštvo preveč prozorno :))

Da pogledal sem do konca disappointing. Edini vzrok da kupiš GTX 1650 Supper , je zaradi 20W manjše porabe lol...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: MihaK3 ()

Hahaha, to, da so vsaj 20€ cenejše od 5500XT si pa izpusil, a? :)) Kje je sedaj rdečkarski "but, but, lower price & better price/perf" ;((
https://geizhals.eu/?cat=gra16_512&xf=9...

Trier je izjavil:

Hahaha, to, da so vsaj 20€ cenejše od 5500XT si pa izpusil, a? :)) Kje je sedaj rdečkarski "but, but, lower price & better price/perf" ;((

Verjetno si hotel sedaj samo dokazati , da objave na katero sis tegnil prte , pred metalnim premislekom, nisi pogledal.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Horas ()

simnov ::

sem kupu 1070 hall of .. za 180 pa takoj prodal za 250:D

Glugy ::

Jz še vedno menim da se za nižji rang grafičnih splača 1650S in 1660S; za 1440 vstopni rang je pa tle 5700 ; za ornk 1440 in vstopni 4k ( z skorajda 60 fps ) je pa tle 5700 XT. 2070S se ne splača (razen če nimaš posebnih potreb); dalje se splača 2080 in 2080 ti za tiste k hočejo ornk 4K pa visok FPS pri vsaki igri ( sam to se pol splača sam tistim k pol imajo potem tud 3950 oziroma i7-9700K / i7-9700KF ) . Pod črto ne splača se 5500(XT) ; 5600(XT) ; 1660; 1660ti; 2070S.
V bistvu je tako da imata tako AMD kot Nvidia v določenem segmentu ugodnejšo ponudbo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

T-h-o-r ::

Kaj pa za 240hz
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

DarwiN ::

Za 1080p@240 potrebuješ še več strojne moči kot za 2160p@60Hz...

2080Ti potemtakem.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

T-h-o-r je izjavil:

Kaj pa za 240hz

Da da, zato pa je cena 2080 Ti tam kjer je... Teh ki dejansko to rabijo je izredno manlo, tisti ki pa dejansko rabijo in delajo s steroe ok 3D sliko pa raje kupujejo profesionalno kartico itak se nekaka juraj ali dva več...
««
126 / 201
»»