Forum » Kaj kupiti » Grafična kartica
Grafična kartica
klorokin ::
Imaš navodila kako to pospešiti:
https://www.reddit.com/r/Windows11/comm...
Na lastno odgovornost, da na koncu ne pokvariš Oken.
https://www.reddit.com/r/Windows11/comm...
Na lastno odgovornost, da na koncu ne pokvariš Oken.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klorokin ()
MrStein ::
Kupil AMD-jevo grafično. Prednosti so lahkotna nadgradnja gonilnikov (v installer vgrajen factory reset, možnost ohranitve nastavitev), ni potrebe z jajcanjem z DDU.
Uporabljam grafične kartice praktično odkar obstajajo in DDU sem potreboval mogoče enkrat. Tako da je to krepko pretiravanje (ali fanboyizem).
Kolikor je zaslediti iz pisanja po forumih, je tvoj način uporabe računalnikov bolj konzervativen, v nekem smislu opa-style. Tako, da ne bi razlagal o potrebi po korektni namestitvi gonilnikov za sodobne grafične kartice v Windows sistemih.
Ja, multiboot, kup hardwera(veliko več kot tipični ali "napredni" uporabniki), multiseat, čudni mrežni setupi, vse to je opa stil.
Razen če si mislil, da sem hekal kernel ko si ti še v plenice mokril. Potem sem res opa.
Lahko sicer poskusim resno vzeti tvoje pisanje in vprašam, kaj od mojega pisanja je, kot ti praviš, opa-style? V primerjavi s tvojim.
Opla, update za Windows si namestil? Vau, kaki heker!!
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
LeQuack ::
In a je že kdo naročil Intel B580 al kaj? Mene mika, ker itak ni nič primerljivega, samo precenjene AMD in Mvidie.
Quack !
Jarno ::
@MrStein, za to je načeloma dovolj integrirana grafična. Velika posodobitev za windows lahko malce pokvari kakšno funkcionalnost.
Sicer pa ni potrebe po Ad-hominem slogu pisanja, sploh pa ne v tej temi.
#65W!
Buggy ::
Meh...DDU ni vec to kar je bil, sploh ker Nvidia naserje tolk ene telemtrije in file-ov, ki ostanejo tudi za tem. Revo uninstaler je next level DDU pa ne samo za driverje tudi ostalo saro. Brise ti za nivo globje tako po registru kot file, ki so kakorkoli related s programom. Meni je na ta nacin uspelo urediti tako blury texst, kot tudi cudne settinge (CRU) za monitor.
klorokin ::
@MrStein, za to je načeloma dovolj integrirana grafična. Velika posodobitev za windows lahko malce pokvari kakšno funkcionalnost.
Sitnobe so del vsakdanjega življenja in tudi del vsakega foruma. Skušajo zdraviti lastne frustracije, ampak ker na forumu ne dobijo pravega zadoščenja, se zdravljenje lahko vleče v nedogled.
MrStein ::
Huh? Kdo pa je začel?
No, toliko o "pričakovanih" argumentih.
Lepo pa, da si hitro nehal trolati! :thumbup:
Motiti se je človeško.
scipascapa ::
Meh...DDU ni vec to kar je bil, sploh ker Nvidia naserje tolk ene telemtrije in file-ov, ki ostanejo tudi za tem. Revo uninstaler je next level DDU pa ne samo za driverje tudi ostalo saro. Brise ti za nivo globje tako po registru kot file, ki so kakorkoli related s programom. Meni je na ta nacin uspelo urediti tako blury texst, kot tudi cudne settinge (CRU) za monitor.
kaj pa IOBIT UNINSTALLER 14?
KTr1sk ::
Meni je pa Wisecleaner že rešil nekoč
https://www.wisecleaner.com/wise-progra...
https://www.wisecleaner.com/wise-progra...
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
Jacksmav ::
Živjo!
Katero grafično kartico mi priporočate...je pa vodilo PCI Express 3.0....zdaj imam NVIDIA(R) GeForce GTX 1650....vzel bi najmočnejšo za video obdelavo....kako je z PCI Express 4.0...kaj moram matično ploščo zamenjat...sorry se ne spoznam glih...Hvala za odgovor, lp A
Katero grafično kartico mi priporočate...je pa vodilo PCI Express 3.0....zdaj imam NVIDIA(R) GeForce GTX 1650....vzel bi najmočnejšo za video obdelavo....kako je z PCI Express 4.0...kaj moram matično ploščo zamenjat...sorry se ne spoznam glih...Hvala za odgovor, lp A
mtosev ::
Do koliko denarja si pripravljen dati? Zaradi pci express 4.0 ne rabiš menjati matične, ker je kompatibilno.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Ne preplačevati za brezveze, vzemi Intel B580 ki je trenutno daleč najboljši price/perfromance.
Quack !
Jacksmav ::
Napiši model napajalnika, da vidimo kar ti lahko predlagamo, da bo dovolj močan.
scipascapa ::
žal imaš jadan PSU.....vzemi Intelovo kot so že rekli,to je to...ker moraš še PSU menat.
tikitoki ::
Ne preplačevati za brezveze, vzemi Intel B580 ki je trenutno daleč najboljši price/perfromance.
V evropi je cena tolk navita, da to be drzi vec.
Dobiš jo že za 290€ cca. Cena $250 je itak brez davka, tako da to je treba zmer upoštevati v EU, plus Evro je močno padel v zadnjih mesecih proti dolarju, trenutno sta skoraj 1:1.
Quack !
B580 je dober nakup ja.
KTr1sk ::
V evropi je cena tolk navita, da to be drzi vec.
Dobiš jo že za 290€ cca. Cena $250 je itak brez davka, tako da to je treba zmer upoštevati v EU, plus Evro je močno padel v zadnjih mesecih proti dolarju, trenutno sta skoraj 1:1.
Če bo kdaj kje našel kakšen link za pod 300€ se priporočam.
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
B580 je dober nakup ja.
Če ima kdo kak procesor s slabim ST performansem oz. brez podpore za SAM/RE-BAR, potem je kakšna "alternativa" precej boljša izbira.
Pri Hardware Unboxed so nedavno objavili video na to temo.
#65W!
FlyingBee ::
Intela pač ne več.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan
New Sphincter Kvartet:
tetriandoch ::
Ni problem rebar. Rebar je del pcie 2.0 specifikacije. Potem je samo odvisno ali ga plošča podpira glede na proizvajalca. Če ga nimaš potem je to problem. Tu pa gre za "CPU overhead". Pri igrah, ki so obremenjujoče za CPU, močno pade zmogljivost. Kar precej že pri zen 2 in zen 3. Problem je predvsem v 1% low. Treba bo počakati na dodatne teste zakaj je tako. Testirano je zaenkrat samo na HD. Walton je obljubil dodatne teste. Verjetno se bo zadeve lotil tudi gamers Nexus. Verjetno bo na 1440p ok, glede nato da se švicanje prestavi na grafično z višanjem resolucije. Torej bo verjetno bolj b570 neuporabna. Trenutno je dobavljivost itak slaba, tako je potrebno itak počakati.
Mr.B ::
Glede na ceno, je vsaka 4060 boljši nakup.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Ah kje, 4060 z 8GB je bil slab nakup že par let nazaj, ko je ven prišla, in je še vedno. Ni zastonj dobila toliko slabih review-jev.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
Ah kje, 4060 z 8GB je bil slab nakup že par let nazaj, ko je ven prišla, in je še vedno. Ni zastonj dobila toliko slabih review-jev.
V vsakem primeru boljš nakup kot Intel in to ne glede kakšne emocije to povzroči.
Telbanc ::
Test. Intel je tle winer.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
easyrider3 ::
Kdor misli imeti kaj dobrega in da deluje dolga leta potem raje plača kakšnega stotaka več in ima tisto kar hoče.
Grafična kartica za 300 Eur ali tista katera je 500 Eur je kar očitna razlika v predvajanju a v denarju je pa samo 200 Eur.
Raje si nabaviti pravi procesor pa dobro grafično in na drugih komponentah šparati okrog denarja ne pa na grafični,ko je nekako najbolj pomembna.
Za 500 Eur dobiš že AMD Radeon RX 7800XT katera je že kar dobra kartica in v primerjavi z Intel B580 prav očitna razlika.
RX7700XT je solidna kartica boljša kakor Intel B580
Neke budget variante omenjati je isto kot nizkocenovne televizorje kateri so drek vredni za malo boljšega poznavalca dobre slike.
Grafična kartica za 300 Eur ali tista katera je 500 Eur je kar očitna razlika v predvajanju a v denarju je pa samo 200 Eur.
Raje si nabaviti pravi procesor pa dobro grafično in na drugih komponentah šparati okrog denarja ne pa na grafični,ko je nekako najbolj pomembna.
Za 500 Eur dobiš že AMD Radeon RX 7800XT katera je že kar dobra kartica in v primerjavi z Intel B580 prav očitna razlika.
RX7700XT je solidna kartica boljša kakor Intel B580
Neke budget variante omenjati je isto kot nizkocenovne televizorje kateri so drek vredni za malo boljšega poznavalca dobre slike.
matobeli ::
Rešitev za sub 300€ segment je 500€ kartica? Trololo much?
Sicer pa, če smo čisto pošteni, tudi med 500€ in 1k ni neke velike razlike.
Sicer pa, če smo čisto pošteni, tudi med 500€ in 1k ni neke velike razlike.
Seveda, odvisno kaj ti pomeni, drugače ne bi nič nad 300 eur prodali, če bi bili vsi hitro zadovoljni. Tak denar ni življenskega pomena oziroma kdor ne more plačati pač ne bo imel.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Očitno bo AMD spet dobra protiutež
AMD Radeon RX 9070 XT 3DMark Leak: 3.0 GHz, 330W TBP, faster than RTX 4080 SUPER in TimeSpy and 4070 Ti in Speed Way
AMD Radeon RX 9070 XT 3DMark Leak: 3.0 GHz, 330W TBP, faster than RTX 4080 SUPER in TimeSpy and 4070 Ti in Speed Way
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Test. Intel je tle winer.
Da ko boš našel kupca, ki bo v svoj gaming rig dal B580 imel pa proc 7950X3D se pa javi...
Trenutno je pa najcenejša B580 v evropi 300€ in ne 250€, najcenejša 4060 pa je 290€, s tem da veš da ne boš imel problemov z gonilniki in podporo za igro zagotovo par krat dlej kot intel.
Kupovati 4060 zdaj ko bo čez 1 mesec zunaj 5060 je nesmisel.
Kupovanje katerekoli grafične je bilo že v decembru nesmiselno.
Radeon RX 9070 XT is expected to command a price tag between $479 for AMD's reference card and roughly $549 for an AIB unit.
Perf pa naj bi bila okoli 4080 Super.
The highest-end RDNA 4 GPU is expected to handily outperform the RTX 4080 Super despite costing half as much, with comparison to its primary competitor, the RTX 5070, yet to be made.
Perf pa naj bi bila okoli 4080 Super.
The highest-end RDNA 4 GPU is expected to handily outperform the RTX 4080 Super despite costing half as much, with comparison to its primary competitor, the RTX 5070, yet to be made.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FlyingBee ()
globoko grlo ::
Ne verjamem nič, da bo pa ena 9700XT pošopala 4080S pa sploh ne verjamem. Itak se vedno vse napihuje, realnost je pa kruta, zelo kruta :)
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Magic1 ::
Na koncu je pomembna le cena. Če bo p/p ene 30% boljši od nvidie, se bo prodajalo, drugače bo za folk meh in se bo sedanja žalost nadaljevala.
Magic
Pombno je tudi, kakšna bo kvaliteta izdelkov, posledično RMA. Tudi konice v porabi, undervolting. Ko se razve slab ali dober renome glede tega, potem precej vpliva na prodajo v DIY.
#65W!
Na koncu je pomembna le cena. Če bo p/p ene 30% boljši od nvidie, se bo prodajalo, drugače bo za folk meh in se bo sedanja žalost nadaljevala.
Niti ne, bi imel AMD z Radeoni precej višji market share do zdaj.
New Sphincter Kvartet:
New Sphincter Kvartet:
Zaenkrat se samo nekaj hvalijo pri Nvidia s serijo 5000 a na koncu bo pa vs een drek kar govorijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: easyrider3 ()
Steam aplikacija Losseless Scaling v novi verziji ponuja frame-generation do faktorja 20x.
Input lag bo seveda baziral na osnovnih fps. Tukaj tudi pri nVidii ne morejo delati čudežev.
Input lag bo seveda baziral na osnovnih fps. Tukaj tudi pri nVidii ne morejo delati čudežev.
#65W!
itak da ne morejo delati čudežev ampak govorijo in hvalijo pa veliko preveč kot je realnost