» »

Grafična kartica

Grafična kartica

««
199 / 199
»
»»

DarwiN ::

Telebanc.. Really bad, indeed. Za igranje na 4k.. Tudi 1080p high RT.. Ta Daniel Owen je n00b senzacionalist, tko kot večina youtuberjev. S 300€ kartico gre mali testirat najzahtevnejše igre z RTjem... Pa v prvi vrsti 4k igranje. :S
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Telbanc ::

Ah dej no. Ne utrujejte smo 2025, ne utrujejte z 8 gb Vrama. Kupi sam tako grafo in uživaj. Lahko kupiš z 4 gb če si mazohist. Daš odlotat dol 4 gb.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

LeQuack ::

Zakaj bi sploh upgradal karkoli, če ti je 8GB dovolj?
Quack !

DarwiN ::

5060@8gb lahko kupiš in uživaš naslednjih 6+ let brez vsakih težav.. Nobenega zatikanja, ničesar. Samo ne smeš pozabit, kaj si kupil. Kupil si GPU za 1080P, very high + RT v najmanj zahtevnih igrah, low nastavitve v najzahtevnejših igrah leta 2030.

LeQuack je izjavil:

Good question. :P
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

LeQuack je izjavil:

Vrama ni nikoli dovolj.

FlyingBee ::

Nisi ti igral na 128mb vs 64mb geforcu 4200ti.
P200 MMX, 32mb ram, 2gb HDD, s3 virge 2mb, 14" CRT 640x480
New Sphincter Kvartet:
Roko Spestner, Namaž Zlevčar, Daje Heading, Maraje Spetan

Začel sem z 16mb riva tnt diamond nekej tekega, pa GF 2ti 32mb, pa pol ti4400 128mb , pa pol serija 5, pa gf 6800le modificirana, pa gf8800,..... pa še en kup drugih kartic ki se jih ne spomnim več. Omenil sem samo najstarejše.

Zgodovina sprememb…

Potem bi moral vedeti kako z vramom.
New Sphincter Kvartet:

Ja no, kot sem napisal, nikol ga ni preveč. Prej al slej ti pride prav, če ne menjaš vsake 2 leti.

Zgodovina sprememb…

LeQuack ::

Kdo bi si mislil da nas bo na koncu Intel rešil te pohlepne Nvidie in gamerjem ponudil končno nekaj ugodnega. Vsekakor pozdravljam.
Quack !

GrimReaper3 ::

FlyingBee je izjavil:

Potem bi moral vedeti kako z vramom.

Jaz se še najbolj spomnim v GTA IV, tam nisi mogel maxati z GTX 460 1GB, čeprav je izšla leto in pol kasneje. Niti z SLI ne, ker je bilo še vedno 1GB.
Pa pri 660 Ti so še šparali. Pred tem sem imel vedno navadno verzijo kartice ali pa 2x več VRAM od navadne, kar je bilo dovolj. Od 1070 8GB pa tudi ni bilo nekih problemov, 3070 8GB sem hitro zamenjal, čeprav bi se še danes vse dalo igrati tudi na 1440p, samo ne na max.
Če si pa kupoval kartice kot je 8800 GT 256MB si pa sam sebi delal probleme.

Drugače napram Intel B580 ne vem kaj je narobe s 6750 XT, da se nič ne omenja. Pa še enaka cena 329EUR je. Enako 12GB VRAM. 10% počasnejši raster, 15% hitrejši RT, pa pri teh slabših karticah RT ni tako pomemben, tako da sta tam tam.
https://www.mindfactory.de/product_info...

Zgodovina sprememb…

Klemen1300 ::

Problem je da je na MF B580 mocno predraga. Za 289 eur dobis tudi RTX 3060 12Gb, kar je za moje pojme boljsa izbira trenutno.
Sicer pa mislim, da bodo intelove kmalu padle na cca 290 eur...

edit: se pa strinjam, da je za ta denar najboljsa 6750XT

Zgodovina sprememb…

RedDrake ::

RX 6750XT je dobesedno pečica v primerjavi z B580. 100-120W več pri gamingu, 150W+ višji spike-i.
To za seboj potegne močnejši napajalnik, več hlajenja (ali več glasnosti, ali več ventilatorjev), ipd ...
In že B580 je "pečica" proti nvidia ponudbi. Vse se plača, tudi nižja poraba.

Intel bo v USA kaj prodal, ja, v EU je pečen.
New Sphincter Kvartet:

easyrider3 ::

Pa nikoli ni podobnih primerjav od posameznikov,ko prikažejo zmogljivosti kartic pa ZAKAJ je to tako kdo narobe dela saj ne more biti toliko odstopanja se pravi razlik med primerjavami od posameznika do pasameznika.

Tukaj spodaj na sliki in v LINKu je po statistiki Intel Arc B580 boljša kakor AMD Radeon RX 6750XT razen recimo Ray Tracing Cores ampak po benchmarku pa je zmagovalec AMD RX 6750XT a sama poraba kartice je tudi v prid Intel B580 in to 190 watt proti 250 watt.

We've compared Radeon RX 6750 XT and Arc B580, covering specs and all relevant benchmarks.
https://technical.city/en/video/Radeon-...

1

1

2

2

Potem tisti kateri gredo primerjati kartici na podlagi iger je spet čisto druga pesem in tam je daleč zadaj RTX 3060 itd....

1080p  vs 1440p

1080p vs 1440p

Zgodovina sprememb…

easyrider3 ::

Kot vedno se razlike pokažejo od igre do igre

Glede porabe RDNA2 kartic lahko povem, da ce se poigras z Vcore (v AMD driverjih) bos mocno zmanjsal porabo z enakim rezultatom. Npr. RX 6800 (default do 250W, ceprav to prakticno ne doseze), z manjsim Vcorom pa porabi tja do 200W.
Pa treba je vedeti, da porabi, ki jo kazejo je samo za GPU core, tej porabi je potrebno pristeti se cca 30W, da dobis komplet porabo kartice.

Jarno ::

Če vklopiš AMD overlay in ti prikazuje porabo, potem bo to Total Board Power. Tudi TPU je npr. za RX 7700XT izmeril pod 240W od deklariranih 240W.
Sicer nič takega, a vseeno upam, da bo prispelo kot razveseljiva in dobra novica. ;)

To, kar je Klemen napisal za RDNA 2.0 seveda velja tudi za RDNA 3.0. Morda je potrebno malce igračkanja s testiranjem stabilnosti, a prav gotovo se da poraba zmanjšati tam za 25% in to zgolj s tem, da drsnik/slider za voltažo pomakneš proti 90%.

Po drugi strani tisti z dobrim napajalcem in zračnim ohišjem raje undervoltajo in navijejo za caa. 15% 'fps' zmogljivosti. Predvsem RDNA 3.0.
#65W!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jarno ()

Ja pri 7xxx serijah prikazuje komplet porabo, pri 6xxx pa samo core.

edit:
prikaz porabe je odvisen od same graficne

Zgodovina sprememb…

GrimReaper3 ::

scipascapa je izjavil:

Moja naslednja GPU bo 100% AMD 16GB...zdaj ali 7800xt ali 7900gre...Nova ali rabljena?

Jaz sem danes kupil Hellhound 7800 XT, med 5 najbolj prodajanimi karticami na Mindfactory ter Techpowerup ima zelo favorable review.

7900 GRE je 10% hitrejša:
https://www.techpowerup.com/review/inte...

Razlika v gaming porabi je 6%, tako med obema referenčnima kot med obema Hellhound:
https://www.techpowerup.com/review/inte...

Ter 7900 GRE stane 100EUR oz. 20% več. Tako da je P/P sigurno na strani 7800 XT. P/W ima pa 7900 GRE malo boljši.

Zgodovina sprememb…

JH84 ::

Gledam 7600 XT 16 GB za 370 EUR pri nas, 6750 xt 12 gb, kvečjemu 30 EUR nižja cena v tujini, ne zgleda več tako dober deal
««
199 / 199
»
»»