» »

Pomoč pri nastajanju diplomskega dela

Pomoč pri nastajanju diplomskega dela

0sebastijan0 ::

Pozdravljeni,

Moje ime je Sebastijan Einsiedler in sem študent psihologije (star program) na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Trenutno zaključujem svoj študij z diplomskim delom, ki nosi naslov Proces žalovanja ob izgubi bližnje osebe, pod mentorstvom prof. dr. Onje Tekavčič Grad. Moje diplomsko delo poteka v okviru širše Slovenske znanstvene raziskave.

Sodelujoči v raziskavi se zavedamo, da je izguba bližnje osebe zelo občutljiva tema, o kateri žalujočim gotovo ni lahko govoriti, saj lahko tak pogovor vzbudi močna čustva, ob katerih nam je težko. Cilj raziskave je oblikovati smernice za strokovne programe pomoči ljudem, ki so se ob izgubi bližnje osebe znašli v stiski. Prepričani smo, da so pri tem neprecenljive izkušnje vseh, ki so sami doživeli izgubo bližnjega, zato vas prosim, da preberete vabilo in se odločite, ali bi bili morda pripravljeni sodelovati v raziskavi, v kolikor ste izgubili bližnjo osebo oziroma vabilo posredujete žalujočemu, ki ga morda poznate.

V raziskavo vabim polnoletne moške, ki ste izgubili starša, partnerja ali otroka in polnoletne ženske, ki ste izgubile otroka ter je od smrti minilo eno do dve leti.

Raziskava je sestavljena iz dveh delov, ki potekata ločeno:
- izpolnjevanje vprašalnikov (sem osebno prisoten, čas izpolnjevanja 20 do 30 minut)
- usmerjen pogovor (izvaja mag. Polona Ozbič)

Kot udeleženec/-ka raziskave lahko sodelujete v prvem, v drugem ali pa v obeh delih raziskave. Vaše sodelovanje bo prostovoljno in anonimno. Vsakega zainteresiranega za sodelovanje bom najprej podrobneje seznanil s potekom raziskave in v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov podpisali informirano soglasje o sodelovanju. Raziskavo je pozitivno ocenila Komisija RS za medicinsko etiko.

Raziskava poteka še do konca aprila 2014 tako da kakršna koli pomoč je zelo dobrodošla. Če poznate koga, ki bi ga tovrstna raziskava lahko zanimala ali pa lahko posredujete vabilo na mailing liste šol, faksov, društev ipd. vam bom izredno hvaležen. Da imam lažji pregled nad širjenjem vabila vam slednjega posredujem ob prošnji zanj.

Torej če vas zanima sodelovanje, mi prosim pišite na e-naslov:
- diploma.zalovanje@gmail.com
- ali pa me kontaktriajte kar tukaj preko ZS-ja

Lep pozdrav,
Sebastijan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Če robot moleduje za življenje, ga teže izklopimo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
5512820 (10332) Unknown_001
»

raziskava onesnaženja zraka v Sloveniji - prosim za pomoč

Oddelek: Znanost in tehnologija
203210 (2495) teran
»

Vprašalnik za diplomo

Oddelek: Šola
91542 (1242) St235
»

Zakaj igramo MMORPGje?