Forum » Operacijski sistemi » linux in mreza?
linux in mreza?
medjugorje-si ::
Zacetnik sprasuje:
zanima me kje se v linuxu(RH8.0) shranijo nastavitve za mrezo, ker iz windowsov pridem na server in vidim strani na njem se pravi preko local ip-ja, prav tako vidim strani zunanjega ip-ja serverja, vendar pa ne z imenom serverja in prav tako ne vidim ven (interneta), ip table sem tudi odklopil pa tudi ni to problem ....
ima kdo kake ideje
Hvala za pomoc, lep in miren dan zelim
Herman
zanima me kje se v linuxu(RH8.0) shranijo nastavitve za mrezo, ker iz windowsov pridem na server in vidim strani na njem se pravi preko local ip-ja, prav tako vidim strani zunanjega ip-ja serverja, vendar pa ne z imenom serverja in prav tako ne vidim ven (interneta), ip table sem tudi odklopil pa tudi ni to problem ....
ima kdo kake ideje
Hvala za pomoc, lep in miren dan zelim
Herman
www.medjugorje-si.org
T2 ::
Za redhat se ne spomnem več kje točno ma konfiguracijo shranjeno. Poglej pod skripte v /etc/init.d/net* al neki podobnega. Za trenutno stanje mreze sta nepogresljiva ukaza route ter ifconfig, zelo pa priporočam branje net howto-ja
Linux NET HOWTO
Linux NET HOWTO
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Print serverOddelek: Pomoč in nasveti | 1806 (1402) | Invictus |
» | linux server (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 8453 (7460) | #000000 |
» | VNC+ varnost + dinamični IP. Kako ??Oddelek: Omrežja in internet | 4343 (3359) | flisko |
» | Selitev mamba iz linux na windows server!Oddelek: Izdelava spletišč | 1118 (970) | CCfly |
» | SERVER za FULL DENARJAOddelek: Kaj kupiti | 2192 (1526) | Brane2 |