» »

Sitetalk

Sitetalk

Auba ::

No včeraj sem bil bolj za šalo kot zares na neki predstavitvi domevno socialnega omrežja Sitetalk, ki pa zraven ponuja še nevem kak bullshit zraven (od iger, licitacij, cashbackov ipd). Obkrožen sem bil s hordo opranoglavcev, pitan z vsemi mogočimi obljubami kako je to oh in sploh, da lovim zadnje minute, da investiram v to podjetje in svojo osebnostno rast, kako mi bo to spremenilo življenje...skratka, da je to the next great thing.

Zadeva je zapakirana v nek MLM sistem pod krinko startupa. Gre se za prvovrstno pranje možganov ter seveda lupljenje denarnice. Za moje pojme je BIZARNO, da se take zadeve sploh pustijo promovirati. Lahko si član zastonj, lahko pa kupiš 3 pakete od 200 € naprej pa vse do 2200 € haha. V zameno dobiš neko ničvredno interno valuto pa večje procente, ko vpisuješ pod sabo nove ljudi. Pa nekaj mutijo s 2 podjetji naenkrat (mešanje megle in odvračanje od bistva). Imaš firmo Sitetalk, ki je na nevem kateri xyz borzi in ima ničvredne delnice ter firmo OPC. OPC je firma v katero naj bi vlagal ti, ampak ti vedno govorijo, da še malo pa bo na borzi in da moraš do konca meseca pohiteti, ker potlej ne boš več mogel imeti nekih opcij, da boš dobil delnice.

Skratka ne gre v mozeg zakaj ta stvar ni kje na Policiji in da tile peki, ki to promovirajo že ne sedijo kje na hladnem, da si malce zbistrijo pamet?!?!
Živjo :)

Matako ::

Treba je priznati, da domiselnost MLM "skupnosti" ne pozna meja...
/\/\.K.

Pšenični ::

Sem bil na eni taki predstavitvi. Ene parih, no. Seveda sem šel zato, ker me je zanimalo, kako se danes nateguje ljudi in kako naivnost nima meja.

V bistvu gre vse po enem in istem receptu.

Loviš "zadnje roke " za neki prelounch, itd. V glavnem se "zelo mudi". Z plačilom seveda. Povsod.

Zadeva ni toliko nedolžna, ker ge za skrbno pripravljene, zrežirane predstavitve. Seveda vse vadijo. Kot v gledališču. Če dam enostavno primerjavo. Neredko so zraven tud psihologi. Torej, navadno bučna glasba, fotografi.....in ostale "zadeve". Vmes imajo govor "kapoti" ,ko hodijo gor na oder najbolj "uspešni"......

Gre namreč za velike denarje. Tistim na vrhu piramide, ni potrebno več kaj dosti delat, če dobro izpeljejo "posel".

Obljube so "vesoljske". Nikoli ne bo treba več delat, zagarantiran penzijon in ostalo (razne nagrade). Delnice, ki jih navadno dobiš, pa itak bojo šle "v nebo".

Vse skupaj zavito v celofan neresnic. Bistvo teh zadev je da jih čimveč potegneš v zadevo (proizvodi in ostalo je le krinka). Tako dobiš svoj denar nekako nazaj. Ko se zadeva po določenem času konča, pač se sprijazniš z dejstvom, da si izgubil prijatelje, kaj si jih "nategnil".

Na predstavitvah sem opazil, da so številke s procenti, kaj jih dobiš ..... napisane navadno zelo na velko, tako spodbujajo pohlep. Ko hodijo najbolj uspešni, na oder, pa se posebej poudarja, "koliko so zaslužili". Prav tako spodbujanje pohlepa z nekimi nemogočimi številkami.

No, vlagal nisem nikoli v MLM, to moram poudarii. Je pa izkušnja ko greš na tako predstavitev. Imaš občutek, da evroti "dobesedno letijo po zraku". Folku se na "dobri predstavitvi" kar suče.

Tragedija je, da so socialno šibki zgleda bolj dojemljivi za te MLM - je. In podobne prevare.

Veliko teh MLM jev je iz Maribora, če dam za primer.

Zgodovina sprememb…

Matako ::

Pšenični je izjavil:


Veliko teh MLM jev je iz Maribora, če dam za primer.


Ej, samo bo nekaj na tem! Recimo eden zadnjih resnejših nategov je bil Euro Success ali nekaj takega, tudi na štajerskem koncu:
http://www.24ur.com/novice/crna-kronika...

Resen zato, ker se je ovce-šišarice načrtno pregovorilo v čimvečje zadolževanje z namenom, da bodo posledično še bolj obupani po kakšni hitri rešitvi. Kao, ti kar nabavi "vagen" in cote itak boš kmalu poln keša.
Tudi tam je bila na delu osnovna psihologija... plus nekaj očitnih znakov, da bo šlo za guzenje na suho: srečanja v tujini (pri nas so tovrstne sheme bile nekje v devetdesetih prepovedane), prepoved snemanja itd.

Načeloma velja isto kot pri prečkanju ceste - saj če te zbije nor voznik medtem, ko imaš zeleno je vsakor on kriv po zakonu... samo zaradi tega ti nisi nič manj mrtvo povožen.

Ravnajte se po stari formuli: če zgleda kot nateg, verjetno tudi je.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

Furbo ::

Eh za ta sitetalk so meni že 3 leta nazaj govorili, da bodo zdaj zdaj na borzi in da naj hitro vplačam...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Auba ::

Ja jes nerazumem kako zaboga je to sploh še legalno. Jaz bi take falote poslal direktno na hladno. Puj no!
Živjo :)

Highlag ::

Dokler se o tem samo takole po forumih govori ne bo šel nihče na hladno. Lepo prijavo na policijo pa je.
Never trust a computer you can't throw out a window

Pšenični ::

Zanima me, kaj sem v zadnjem času slišal za DUBLi, če ima kdo kake informacije o tem? Gre za MLM.
Če morda ve, kdo je na vrhu, kdo je zadevo začel?

Auba ::

Živjo :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Piramidni sistem ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15040150 (22437)          

Ponzijeva shema ByXpress (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23397375 (70363) krneki0001

SiteTalk

Oddelek: Loža
218058 (3228) enadvatri

SiteTalk

Oddelek: Loža
93402 (3334) PoPon2

Več podobnih tem