» »

Oskarji 2003

Oskarji 2003

Tr0n ::

K malo bolj razveseljivim novicam. Vaša predvidevanja in komentarji?

The Pianist in LOTR bosta razturala :).
  • premaknilo: OwcA ()

leonius ::

Oskarji so redko merilo dobrih filmov.


Sicer pa...spet subjektivna tema, ki samo povzroči nabijanje v prazno.

Like me. :\

undefined ::

In kaj ima to smisla? Stvar ocene filma je subjektivno mnenje posameznika. Če en film dobi zdaj oskarja, še ne pomeni, da bo postal moj najljubši. Samo poglej koliko oskarjev je požel Titanic. Čeprav po mojem mnenju niti ni bil tako slab (razen konca), je mnenje večine drugačno. :)

NoUse4AName ::

tisti res najboljsi filmi nikoli ne dobijo oskarja.

IceIceBaby ::

mogoče kdo ve če se bo stvar dalo pogledat kje na netu ? Na TV mam namreč samo 3 programe me pa zanima kako zgledajo ti oskarji :) Še nisem gledu nikol.

R0K ::

3h dolgcajta :)

Bolš da pozneje pogledaš na pop-tv, k bojo ziher pokazal par utrinkov in zmagovalce :)

Tr0n ::

"Nominirance za oskarje v 23 kategorijah izbere 5300 članov ameriške filmske akademije, in sicer v vsaki kategoriji določeni člani akademije - tako denimo nominirance za igralce igralci, za režiserje režiserji. Kandidate za dokumentarne in tuje filme izbereta posebna odbora. Vsi člani akademije glasujejo za nominirance za najboljši film, lahko pa glasujejo za nagrajence v vseh kategorijah. Za zlate kipce se lahko potegujejo vsi filmi, ki so bili na sporedu v ameriških kinodvoranah med 1. januarjem in 31. decembrom minulega leta in so jih predvajali najmanj sedem zaporednih dni." - 24ur

To je mislim da dokaj dobra ocena nekega filma.

Chicago - 6 oskarjev
The Pianist - 2 oskarja
LOTR - 2 oskarja

http://www.oscar.com/oscarnight/winners...

iso2000 ::

Večina pa je še vedno hollywoodske produkcije = večinoma šit. Če se samo spomnem Bande New Yorka - kao super film, režiral scorsese(?) itd. Ko sem ga videl, sem bil razočaran. Chicago za oskarja?!!! ne me smejat!

||_^_|| ::

Chicago 6 oskarjev? lol, podn

Arkadij ::

Velik k zmagi dajo tud imena igralcev k igrajo v filmu...čeprav lotr bi si zaslužu več kokr 2!

root987 ::

lotr2 bi jih moral dobiti več!!! ne pa chicago...za pianista ne rečem(bi jih lahko kvečemo dobil več) ker je ql film, samo chicago...ne vem no...sej se pozna da so to ameriške nagrade(corruption pa to)...
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: root987 ()

bjelakrez ::

v cem je pa lotr bolsi od chicaga?

(sic) ::

Vsi govorite, da bi si LOTR zaslužil več kot 2 oskarja. Še dva sta (mogoče) preveč.

No pa poglejmo kaj imamo:

Režiserja, ki je neizkušen in dela amaterske napake, zato je v filmu toliko napak, da... Igralci so večinoma B klasa in se sploh ne morej primerjati z tistimi, ki dobivajo oskarje za naboljše igralce,... Vse kar film drži gor je zgodba (pa še ta ni ne vem kaj, ker Tolkien NI bil strašno dober pisatelj) in specialni efekti.

Fuck you all!!!

iso2000 ::

No kar se tiče zgodbe, se ne morem strinjat, da ni nekaj posebnega. Ali si jo že prebral (glede na to, da si napisal svoje mnenje o pisatelju predvidevam, da si jo.) Jaz sem prvič prebral Gospodarja prstanov že pred leti, ko ni bilo o filmu ne duha, ne sluha, pa sem ga potem čez kakšno leto še enkrat, pa ga bom še kdaj. Je pa res, da nekaterim ne potegne, drugim pa... Sicer pa je po moje knjiga zanimiva predvsem, ker je zelo berljiva in v njej nastopa zelo veliko različnih ljudstev in krajev. Seveda pa je v zgodbi še mnogo več. Razumevanje je zopet odvisno od bralca itd. Nisem literarni kritik, tako da to prepuščam drugim... :-)
Meni se je film najbolj zameril, ker je v bistvu nadaljevanka in sem bil ob ogledu prvega dela globoko razočaran, ker se konča kar nenadoma takorekoč sredi zgodbe. Pred leti sploh ni nihče vedel kaj je to Gospodar prstanov, ali pa Hobit, sedaj pa vsi hočejo biti pametni, ko gledajo film! DOH!

((sic): to zadnje ne leti nate!)

LP

root987 ::

ok, mogoče si jih ne zasluži 6(po moje si) vendar pa me to ne zanima tejk. mam svoje mnenje pa film mam tut doma tk da se lah požvižgam na oskarje. samo chicago pa si tud ne zasluži 6-tih. edini ki si res zasluži 6 oskarjev je pianist. chicago ma po moje šit zgodbo, igravci pa...eh, grem rejš spat, me glava boli.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

NoUse4AName ::

LOTR je dolgocasen, the pianist pa se bolj. Chicago si defenitivno zasluzi oskarje.

Tr0n ::

No, zato pa obstaja ameriška filmska akademija, ki poda neko objektivno oceno filma. To je njihova materija.

Bumbar ::

Filmska akademija? To je skupina ljudi ki sama sebi tala nagrade. Na tv-ju je bla enkrat oddaja o holivudu, od začetka do danes. Vodilni "akademije" so bli lastniki studijev in raznorazni filmski mogotci. Oscarji res niso merilo za dobr film.

Btw: če se že gremo o popularnosti, kje je Harry Potter?

TheJack ::

''Objektivna ocena'' umetniškega dela ni mogoča.

Tr0n ::

Se strinjam, ampak tudi tukaj obstajajo pravila, po katerih je nek film boljsi od drugega. Namrec, na filmu dela ogromno stevilo ljudi, sestavljen je iz vec manjsih delckov/mozaikov. Ce tako gledas, ga lahko dokaj dobro ocenis in primerjas z drugimi.

undefined ::

TrOn, nisi zaštekal, kar ti je povedal Jack. :)

Tr0n ::

Sem, sem, brez skrbi :).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Oscars 2020 [Nominations Out Now]

Oddelek: Sedem umetnosti
314033 (2737) oo7
»

Oskarji 2017 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
5911437 (9712) Cruz
»

Prenosi s spleta slabo napovedali dobitnike oskarjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
6815948 (13897) BaToCarx
»

Oskarji 2004

Oddelek: Sedem umetnosti
182230 (1700) Tr0n

Več podobnih tem