Forum » Šola » ARM7 cevovod
ARM7 cevovod
taz ::
Pozdravljeni.
Prosim nekoga, če mi lahko malo natančneje razloži delovanje 3 stopenjskega cevovoda pri ARM7 procesorjih.
Vem da ima 3 stopnje; Prinašanje, dekodiranje in izvajanje.
Zanima pa me, kaj natanko zavzema/sestavlja ta cevovod/pipeline, pa kaj zajema vsak korak.
Prinašanje je verjetno to, da se ukaz prenese iz pomnilnika in naloži v _____? Ostale pa si neznam razložit.
Pa še glede programskega števca, za kaj služi točno? A mogoče da se vsakič ko se nek ukaz n-bitni prenese, se ta števec poveča za n in tako kaže na naslednji ukaz, kateri se bo naložil iz pomnilnika?
Hvala za pomoč!
Prosim nekoga, če mi lahko malo natančneje razloži delovanje 3 stopenjskega cevovoda pri ARM7 procesorjih.
Vem da ima 3 stopnje; Prinašanje, dekodiranje in izvajanje.
Zanima pa me, kaj natanko zavzema/sestavlja ta cevovod/pipeline, pa kaj zajema vsak korak.
Prinašanje je verjetno to, da se ukaz prenese iz pomnilnika in naloži v _____? Ostale pa si neznam razložit.
Pa še glede programskega števca, za kaj služi točno? A mogoče da se vsakič ko se nek ukaz n-bitni prenese, se ta števec poveča za n in tako kaže na naslednji ukaz, kateri se bo naložil iz pomnilnika?
Hvala za pomoč!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nova inačica ranljivosti Spectre in Meltdown prinaša nove upočasnitve procesorjevOddelek: Novice / Varnost | 7344 (4795) | D3m |
» | Dostopnost HD2900XT v Sloveniji?Oddelek: Kaj kupiti | 1654 (1000) | strumf666 |
» | R520 v tretji četrtini. Kdaj?Oddelek: Novice / Grafične kartice | 3435 (2819) | Jan987 |
» | Radeon 9800SE do 9800XT???Oddelek: Navijanje | 2802 (2239) | VASkO |