» »

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

««
43 / 91
»»

kevinl ::

živjo
rad bi začel vlagati v kakšne kriptovalute katere obetajo, ker se ravno najbolj ne spoznam (nekaj malega že vem), bi prosil če lahko en napiše na katerih denarnicah hranite coine, in na katerih straneh kupujete te coine?(ker kolikor vem kakšna stran nima vseh coinov na voljo)
Kupujete z EUR ali z bitcoini druge coine? ko jih prodate jih za € ali bitcoine?
Pa kateri coini so trenutno najbolj zanimivi za nakup?

hvala za odgovor

LP

_Dormage_ ::

kevinl je izjavil:

živjo
rad bi začel vlagati v kakšne kriptovalute katere obetajo, ker se ravno najbolj ne spoznam (nekaj malega že vem), bi prosil če lahko en napiše na katerih denarnicah hranite coine, in na katerih straneh kupujete te coine?(ker kolikor vem kakšna stran nima vseh coinov na voljo)
Kupujete z EUR ali z bitcoini druge coine? ko jih prodate jih za € ali bitcoine?
Pa kateri coini so trenutno najbolj zanimivi za nakup?

hvala za odgovor

LP

Glede coinov boš dobil malo morje predlogov. Dejstvo je, da so vse samo špekulacije.
Glede na to, da je tema o alt-coinih sta trenutno zanimiva Etherium in Litecoin.
Litecoin je pozornost pritegnil zaradi napredka v sami tehnologiji, ki omogoča hitre transakcije.
Etherium pa je zanimiv zaradi podpore velikih podjetji. Njihova podpora je vrednost coina odnesla v višave.

Za vložek je pmsm sedaj najslabši čas. Trg se je zbudil zaradi rasti bitcoina, sedaj bodo ljudje vlagali upajoč na zaslužek. V resnici pa bodo hranili kite, ki se bodo prej ali slej povlekli z velikim zaslužkom.

Prej bi si upal vlagati ko je zatišje in cene nizke. Nedavno nazaj o bitcoinu ni bilo veliko govora in njegova vrednost se je gibala okoli 250$. Tudi to je zgolj moje mnenje, ki nima stabilnih temeljev :)

Načinov za nakup je malo morje. Najbolj enostaven je verjetno coinbase ?

Gemblerka ::

Koliko pa stane Litecoin, koliko Etherium? Za 50 EUR verjetno niti enega celega coina ne dobim.

dope1337 ::

Zanimivosti se bodo zacele dogajati 14.6.2017 z zacetkom Global Blockchain Summit 2017 na Kiatajskem. oz. 15.6.2017 z zakljuckom le-te.

Tako da ... ce mislite nabavljati, nabavite SEDAJ. Ne upam trditi ali bo slo po tem gor/dol vse skupaj ... Bo pa vsekakor viharno po zakljucku/na zacetku konference.

EDIT: Se KOLEDAR, do nekaterih "pomembnejsih dogodkov", ki se ticejo predvsem Ethereum. Da bodo nekateri (kratkorocni investitorji predvsem) imeli lazjo predstavo o raznih "shiftih" (spekulacije gor/dol).
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

amacar ::

Gemblerka je izjavil:

Koliko pa stane Litecoin, koliko Etherium? Za 50 EUR verjetno niti enega celega coina ne dobim.

Oprosti, ampak vsi bi se šli trgovanje, ne morete si pa vzeti 5 min da pregledate trenutne cene in preberete vsaj to temo, kjer je napisano vse in še več za enostaven začetek.

Koliko stane litecoin? Groba ocena je tu: https://coinmarketcap.com/currencies/li... tečaj je odvisen od posamezne borze
Koliko stane Ethereum? Enako kot zgoraj: https://coinmarketcap.com/currencies/et...

In ja za 50EUR dobiš več kot 1 celi coin (litecoina). Ampak to itak ni važno, ker lahko kupiš le del kovanca.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: amacar ()

kevinl ::

še na ta vprašanja bi rabil kakšno mnenje
na katerih straneh kupujete coine?

slotechar ::

Gemblerka je izjavil:

Ni pomembno, sej lahk kupiš tisočinko coina pa vseen zaslužiš, če recimo zraste za 30 procentov, dobiš tudi ti 30 procentov več glede na vsoto, ki jo vložiš.

kevinl je izjavil:

še na ta vprašanja bi rabil kakšno mnenje
na katerih straneh kupujete coine?
Kupujete z EUR ali z bitcoini druge coine? ko jih prodate jih za EUR ali bitcoine?

Na Bitstamp, ki je najbolj zaupanja vreden,tam za dolgoročne naložbe, potem pa še kaj na poloniex, kjer je več volumna, več dnevnega trgovanja, za kratkoročne.

Na bitstamp kupiš z eur bitcoine ali delček bitcoina, potem pa če želiš it na poloniex, iz bitstampa ali pa iz coinbase-a pošlješ na poloniex naslov ampak pazi, da pošlješ na taprav naslov.

Zgodovina sprememb…

Spiky28 ::

poloniex za med coini
kraken za altcoini-eur
bitstamp za btc-eur

Coinbase omogoca direkten nakup ETH, BTC, LTC z evri preko UPN obrazca. Pri nakazilu ti poberejo 0,15EUR provizije (iz kreditne kartice 3%), nato pri transferjih 1,5% pretvorbe (EUR->ETH/BTC/LTC).

Validacija preprosta, hitra (od odprtja do prvega nakupa ETH (v mojem primeru) 2 dni.

Sistem: slikaj (preko kamere na racunalniku/mobitela) svojo osebno/voznisko/passport, nato nakazi preko UPN obrazca simbolicno vsoto (jaz sem 1EUR), da validirajo obstoj tvojega bancnega racuna. Ko dobis validirano, nakazujes do 15kEUR (skupne vsote na spletnem racunu) brez problema (na spletni racun se nakaze denar isti dan - vkolikor nisi nakazal med vikendom oz. do nekje 16:00 ure. V tem primeru se nakaze prvi naslednji delovni dan tvoje banke).

Jaz sem izbral Coinbase, ker je stupidproof, parira ETH/USD in sem se sel dolgorocno nalozbo ter sem pripravljen pozreti teh 1,5% provizije med transferji.

Vsakemu svoje pac. Odvisno med cem mislis gamblat.

P.S. Imajo dobro zascito racuna (2 koracna validacija vstopa, preko sms-a oz. katerega drugega Authenticatorja (npr: google authenticator).
-Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dope1337 ()

kornilov ::

dope1337 je izjavil:

Coinbase omogoca direkten nakup ETH, BTC, LTC z evri preko UPN obrazca. Pri nakazilu ti poberejo 0,15EUR provizije (iz kreditne kartice 3%), nato pri transferjih 1,5% pretvorbe (EUR->ETH/BTC/LTC)...

Si si že kdaj nakazal nazaj v evre, sem že večkrat zasledil, da imajo nekateri pri določenih bankah težave.

Nisem se. Niti se nisem zasledil, da bi kdo imel kaksne probleme (mas kak link do izjave? sam da vidim kaksne probleme so imeli).
-Albert Einstein

A je še kdo na NXT-ju, trenutno na 0.00005600

Samuel ::

slotechar je izjavil:

A je še kdo na NXT-ju, trenutno na 0.00005600

jst sem še od lani v njemu...
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

kaj misliš do kam bo šel danes? dubu sem tip najmanj do 0.00004 pa verjetno do 0.00006 zdej mi že pravjo da mogoče clo do 10 da bo rastl ampak ne dans.

Zgodovina sprememb…

K0l1br1 ::

slotechar je izjavil:

kaj misliš do kam bo šel danes? dubu sem tip najmanj do 0.00004 pa verjetno do 0.00006 zdej mi že pravjo da mogoče clo do 10 da bo rastl ampak ne dans.

Jaz sem ga kupil včeraj pri 0......46 ali tam nekje. Ravno toliko, da ga imam.... oziroma pri 0.00004 sem ga kupil, sem pogledal sedaj. Od kje jim ideja, do kje bo šel?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Samuel ::

slotechar je izjavil:

tam okol 5800-6000 ima full močan resistance.. če to prebije, gremo lahko na 8-10k
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Če greš pogledat graf za zadnjih 24 ur se vid nek vzorec kako raste, se mal spusti pa spet raste , nek vzorec je....ki se je ponavljal zadnjih 24 ur ali še več

Drčač sm pa včeri v živo gledu kako je prebil en full močn zid, je rabu par minutk amapk kak pritisk je na tem nxt-ju bil, trend na gor

Zgodovina sprememb…

Na kateri borzi to gledate? Poloniex?

ja na poloniex

K0l1br1 je izjavil:

Od kje jim ideja, do kje bo šel?

To eni ki se 24 ur ukvarjajo s tem pa računajo in rišejo na grafih z milijoni enimi kazalci, programi.Res pa je da so nekateri bolj uspešni od drugih v tem.

Zgodovina sprememb…

ŠE ENA POMEMBNA NOVICA

Vsi, ki imajo NXT bodo za vsak NXT prejeli 0.5 Ignis, ko bodo dali Ignis ven, a že kdo ve kdaj izide Ignis?

Pa zdej vsak ki kupi na novo NXT je vedno manj NXT-jev v obtoku in cena bo naraščala.

Mogoče tudi zarad tega NXT toliko raste zdej, ker holdajo NXT.

Zgodovina sprememb…

kako bodo pa vedeli, da imamo nxt? BTW zakaj je sploh NXT aktualen?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: K0l1br1 ()

Ko bo ignis izšel, daš NXT v wallet snapshoot, na podlagi tega potem dobiš Ignis. Izide pa nekje v q3 tega leta,
se prav julij, avg, september, mogoče kdo ve kdaj?

NXT je povezan z izdajo Ignis chaina, vsi hvalijo NXT da ima dober team in da je NXT platforma testirana kot ena najboljših za uporabo.

Napoveduje se da bo konec septembra cena poskočila na 0.8 do 0.9 dolarja.

Zgodovina sprememb…

Kebo ::

Julija bo imel Musicoin ICO preko cofoundita, se splača ga kupit kaj, ker bodo sigurno tokeni kako uporabniki za ICO in bo šla cena skoraj gotovo gor.

Jerry000 ::

Jaz ga ze imam in gre lepo gor ;)

sarma832 ::

CryptoMan je izjavil:

sarma832 je izjavil:

CryptoMan je izjavil:

Digibyte je izjavil:

CryptoMan je izjavil:

Gemblerka je izjavil:

Se sploh splača vložiti cca. 50-100 EUR? Kaj je smotrno kupiti? Koliko "dobička" si iz takega vložka sploh lahko obetam? Koliko ste prvič vložili drugi?

Se. Meni je iz 250€ v dobrem mesecu nastalo 12k (XRP), zgolj sreča, mislim pa, da je najbolj smotrno porazdelit, jaz imam razprešeno na 15+ coinsov in marsikje sem vložil po 100-200€, je pa glede na trenutni trend (rast) sedaj že povsod več in bom verjetno še bolj razpršil.

Čestitke da si ripla ujel. Jest sem ga kupil za 15000 evrov ko je bil pol centa vreden a sem ga prodal ker je bil predolgo na miru bitcoin je pa rasu tacajt. Ko sem ga prodal je šel naprej. Isto sem naredu z digibyte. Kupu sem ga 13mio za 11BTC. Če bi ga prodal danes bi dobil 233 BTC, če bi ga prodal ko je bil najvišje bi dobil pa 346 BTC. Tako sem ga prodal ful zgodej in dobil ven 47 BTC. Dobr iz 11 na 47.

Kot sem napisal je bila zgolj sreča. Kupil sem ker je Bitstamp poslal mejl, da so ga začel tržit in ker sem imel gor še nekaj € sem kupil. Ko sem pa po enem mesecu šel stanje pogledat me je pa kar zvilo. :)
Grugače pa važno, da si v plusu, to je cilj, za nazaj smo lahko pametni. Lahko bi ostal tudi brez vsega. Se je pa sedaj veliko lažje "igrat", ker se z dobičkom in nimam kaj zgubit. Priložnosti so/bodo pa še. Trenutno stavimo na CFI. ;)

To ni res. Izgubiš lahko 12k eurov.

Kaj pa je to CFI?

Vsak po svoje gleda, jaz sem vložil 250€ in več kot toliko jih ne morem izgubit. ;)

Vložil si 250€, ampak sedaj imaš 12k€ in če zgubiš vse zgubiš 12k€, ne pa 250€ ;((

Je pa res, da brez kripto tega denarja tako in tako ne bi bilo in si zato pripravljen ta denar tvegat

kornilov ::

dope1337 je izjavil:

Nisem se. Niti se nisem zasledil, da bi kdo imel kaksne probleme (mas kak link do izjave? sam da vidim kaksne probleme so imeli).

Govorim po spominu (fb, twitter, forumi), tudi iz mednarodne scene, nekatere banke ne sprejmejo nakazil, ki imajo kako povezavo s servisi kriptovalut. Preizkusi in poročaj.

D3m0r4l1z3d ::

bitstamp teh problemov nima?
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Gemblerka ::

A je imel že kdo probleme z nakazilom (kriptovaluta -> EUR) na TRR iz Krakena, Livecoina ali Bitstampa? To vedno deluje bp? Čudno mi je tudi, da davčna nič ne pobere - eni ste verjetno prislužili že lep denar.

Half-Saint ::

Jst mam problem s Kraknom, ker čakam že 5 dni da mi nakazilo potrdijo in ta čas ne morem kupit kripo. Denar so seveda dobili že zdavnaj.. odkar sem nakazal, je šel ETH že za 50EUR gor. Lohk rečem sam hvala kraken.
Moj blog: http://onlyageek.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Torej, kateri je naslednji eth ali zcash?

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Torej, kateri je naslednji eth ali zcash?

Osebno sem mnenja (bolj upam, kot karkoli druga xD) da je to ETH. Zakaj? Dnevno konkretno vecji market cap (pospeseno dohiteva bitcoin), dost novi ICOjev sloni na ETH (se vec jih je napovedanih), podpirajo ga raznorazne institucije, razvijalska ekipa za njim je dobra, suvereno raste (no ... saj zadnji mesec vec ali manj vse kripto valute), itd.

Najbolj me zanima, kaj se bo zgodilo 14. in 15. junija. Takrat bomo videli kam pes taco moli.
-Albert Einstein

sumi666 ::

So že znani zmagovlaci oz. nagrajenci na tistem tekmovanju ... kaj čaka DGB v porhodnosti :) dons izgubu skoraj 25 % ...

kaj pa eth clasic?

Ne, zmagovalci bodo znani julija

https://twitter.com/DigiByteCoin

Zgodovina sprememb…

amacar ::

Jup, danes se je dalo zaslužit zaradi paničarjev. Sem lepo kupil DGB po 0.00001319, potem že prodal po 0.00001591, nekaj sem si še pustil za "boljše" čase.

slovencl ::

Sami zaslužkarji - kje so pa popuškarji, a se je že kdo javil, glede na statistiko bi jih moralo bit tud ene tolk - razen če imamo take dobre gemblarje tuki na slotechu :)

Kaj recimo ripple, zdej kar pada - a ga bo tud za kupit?

lambda ::

Letos se je bilo za minus potrebno močno truditi. Popuškarji bodo, ko bo več mesecev trajajoči bear market, a najbrž se bo malokdo javil. Takrat bodo ta in sorodne teme prepredene s pesimizmom in "saj smo vam rekli" ...

lambda je izjavil:

Letos se je bilo za minus potrebno močno truditi. Popuškarji bodo, ko bo več mesecev trajajoči bear market, a najbrž se bo malokdo javil. Takrat bodo ta in sorodne teme prepredene s pesimizmom in "saj smo vam rekli" ...

Če pogledaš bitcoin graf čez zgodovino boš videl, da po vsakem večjem popuškarstvu pride še večji dobiček, treba je bit samo vztrajen.
Drgač pa bo v prihodnosti toliko novih uporabnikov da je za glavn coin vsaj za nekaj časa lepa prihodnost.

slovencl je izjavil:

Sami zaslužkarji - kje so pa popuškarji, a se je že kdo javil, glede na statistiko bi jih moralo bit tud ene tolk - razen če imamo take dobre gemblarje tuki na slotechu :)

Kaj recimo ripple, zdej kar pada - a ga bo tud za kupit?

Če držiš in ne prodaš potem ne moreš bit na izgubi ker maš še vedno isto število coinov.

Zgodovina sprememb…

XRP lahko gre vsaj do 1 dolarja ali je to utopija?

za xrp ne vem, ker majo lastniki tolk procentov v lasti, da ga lahko z lahkoto manipuliraj.

slotechar> Če pogledaš bitcoin graf čez zgodovino boš videl, da po vsakem večjem popuškarstvu pride še večji dobiček, treba je bit samo vztrajen.

Če pogledaš S&P 500 Index graf čez zgodovino boš videl, da po vsakem večjem popuškarstvu pride še večji dobiček, treba je bit samo vztrajen.

Lahko nanizaš še stotine takih izjav. Mnoge izmed njih se lahko izkažejo za napačne. Prihodnost ni determinirana z zgodovino. Podaja določene indice, ne pa zagotovil ...

Zgodovina se ponavlja, ciklus, vesolje, to je vse povezan. Aja, a se tut vam zdi da so sobote največ rdečih številk ponavad. Da je več prodaje in dumpa ob sobotah?

Seveda se lahko ampak je večja verjetnost, da se bo trend nadaljeval po določenem vzorcu.

Če je vedno več uporabnikov, misliš, da bo glavni coin padal ali naraščal?

Zgodovina sprememb…

slotechar > Seveda se lahko ampak je večja verjetnost, da se bo trend nadaljeval po določenem vzorcu.

To se ne sklada ravno s tem, kar si povedal prej:

slotechar > po vsakem večjem popuškarstvu pride še večji dobiček, treba je bit samo vztrajen

Se sklada, ker je to tudi vzorec.

Poglej si na kak način raste in ko se prelomi na kak način pade in kako spet naraste po tem še na višji nivo kod prej. In spet znova...

recimo, če imaš 10btc in nočeš zdaj prodati, pa pade vrednost na 300eur/btc si popušil, ampak imaš pa še vedno 10btcjev in če naraste naslednjič na 4000eur si veliki zmagovalec ali pa ne bo nikoli več nad 500EUR recimo

Tukaj se pojavlja ta vzorec, poglej si ta video in se še malo nasmej, ker je res fajn in smešen.
:))

Zgodovina sprememb…

nekikr ::

Če je vedno več uporabnikov, misliš, da bo glavni coin padal ali naraščal?

Vedno več je uporabnikov, ampak predvsem takih, ki postavljajo vprašanja tipa: "kako naj 50€ naložim v kriptovalute". En stari maček, z nekaj sto ali tisoč BTC, lahko dumpa milijon teh mozoljavcev, ki nosijo po 50€ na borze. Sicer se strinjam, dokler bodo ti mozoljavci v vrsti stali 14 dni zaradi prevelikega navala, da jih odobri Kraken, je prihodnost svetla :)

To je res, na kratek rok lahk ful spušiš ampak na dolgi rok pa niti ne, vsaj pri bitcoinu, ethereumu si upam to trdit vsaj v tem trenutku kokr kaže situacija.

slotechar > na kratek rok lahk ful spušiš ampak na dolgi rok pa niti ne

A to ti je vedeževalka povedala?
««
43 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto začetek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13532290 (14438) Mato989
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14863593 (50707) PrihajaNodi

Več podobnih tem