» »

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

««
33 / 91
»»

Tody ::

Dreta, direktno iz dinama elektrarne oz jedrskega reaktorja? :) Al te bodo priklopl na od enega reveža sončno elektrarno :D

Digibyte ::

digibyte bo letos top altcoin

dreta ::

Tody je izjavil:

Dreta, direktno iz dinama elektrarne oz jedrskega reaktorja? :) Al te bodo priklopl na od enega reveža sončno elektrarno :D

Ja direktno od revezev s soncnimi elektrarnami.

DeeJay ::

Digibyte je izjavil:

Z zato, ker si ga kupu?
Kle ne boš nč dosegu z oglaševanjem. To pejt na trollbox počet.
Razen če maš kako inside informacijo. Pol pa le deli z nami.

branc ::

Vem, da je bilo v tej temi že večkrat omenjeno, ampak sem zgleda bolj zamašene sorte.
Izplačilo narudarjene 'rude' lahko rešiš z normiranim/popoldanskim s.p., kjer plačaš pavšalen 4% davek, right?

FrRoSt ::

jype je izjavil:

"Kaj pa lahko kupiš z internetom?"

Z internetom bolj malo. :)

Po internetu pa kar veliko. :))

Zanima me, kdo je že kaj kupil in plačal s temi Bitcoini ali ostalimi kripto valutami!?
Npr. kakšen telefon,.... ali vsaj kako piksno arašidovega masla!? :)
Ker ne vem, če ti davčna vzame Bitcoine!? Nekako se mi dozdeva, da ti bodo tudi davek na Bitcoine preračunali kar v €. :))

Toliko enih poslovnežev in naložbenikov tukaj, ki bodo zaslužili in obogateli s kriptovalutami. 8-)

Mene pa samo zanima, če je kdo že kaj kupil ali plačal s kriptovaluto!? Pa čeravno zobno pasto preko Amazona!? :P

Jerry000 ::

Mene tudi to zanima...al pa, če si je že kdo kaj nakazal na svoj račun in pretvoril kripvovalute v EUR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jerry000 ()

Jerry000 je izjavil:

Mene tudi to zanima...al pa, če si je že kdo kaj nakazal na svoj račun in pretvoril kripvovalute v EUR

Jaz, nekaj malega, drobiž.
Me pa ravno to zanima, kar sem prej zastavil vprašanje.....normiran s.p., prispevkov za cca 60€/mesec in zadeva rešena?
Ker tukaj je bilo že govora o 41% obdavčitvi, kar je nonsens. Ne želim pa skrivati prihodkov oz. nakazil.

dronyx ::

FrRoSt je izjavil:

Mene pa samo zanima, če je kdo že kaj kupil ali plačal s kriptovaluto!? Pa čeravno zobno pasto preko Amazona!? :P

Zanimivo da si omenil zobno pasto in ne recimo odkupnine za ransomware, kar bi bilo nekako bolj logično. Pa verjetno velika večina teh, ki sedaj kupuje crypto valute tega ne počne zato, da bo z njimi kupovala (za to obstajajo mnogo lažji načini), ampak ker upajo, da bo bitcoin čez 10 let vreden 100.000 USD (vir). To je povsem klasična mrzlica oziroma histerija, ki se jo ne da logično pojasnit.

superpika ::

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Me pa ravno to zanima, kar sem prej zastavil vprašanje.....normiran s.p., prispevkov za cca 60€/mesec in zadeva rešena?
Ker tukaj je bilo že govora o 41% obdavčitvi, kar je nonsens. Ne želim pa skrivati prihodkov oz. nakazil.

Ja, kolikor sem razbrala je normiranec obdavčen 4% od narudarjene vrednosti - tisti dan. Tako da je najbolje takoj izplačat, prijavit davčni in ostanek izplačati nazaj na borzo.

sivistol ::

dronyx je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

gledam malo coin market kap, in se čudim... kako so vsi neki bedni kojni zleteli v nebo. kakšna je to prihodnost? kdo pri zdravi pameti to kupuje... za prihodnost

Ta inflacija raznih coinov bo na koncu tudi pokopala vse skupaj. Zopet bo izpuhtelo na desetine milijard in spet se bodo čudili, kako se je to lahko zgodilo saj je vse izgledalo tako idealno. Namreč koini nimajo v ozadju nekih fabrik, ki delajo lahko izgubo tako kot delnice, ni v ozadju prezadolženih držav tako kot pri obveznicah, ni neke dragocene kovine, kjer se vsake toliko časa pojavijo dvomi, zakaj bi bil nek kos pleha toliko vreden...To izgleda praktično kot idealna naložba. Vsi si jo želijo, a ni ničesar, kar bi lahko zbijalo vrednost. Seveda ko pa se enkrat pojavi milijon nekih koinov se pa tudi vsak tepec enkrat vpraša... WTF=?

glavni namen kripto valut je da gov oz centralne banke nimajo nč zravn, ti pa lahko zamenjuješ dobrine z npr zcash brez kakšne koli odobritve
binance referal ( 10% off ) https://www.binance.com/en/futures/ref/38134864

nekikr ::

Mene pa samo zanima, če je kdo že kaj kupil ali plačal s kriptovaluto!? Pa čeravno zobno pasto preko Amazona!?

Nisem prepričan, če je kdo že kdaj kaj kupil z delnicami Microsofta. Ali pa s shortom na srebru. Lahko sicer vprašam v Tušu, če lahko plačam z mojo terminsko pogodbo z nafto, ampak dvomim, da bo za. Na koncu je pač vedno treba kupiti te osovražene USD/EUR/X in šele nato se imaš lahko fino :)

sivistol je izjavil:

glavni namen kripto valut je da gov oz centralne banke nimajo nč zravn, ti pa lahko zamenjuješ dobrine z npr zcash brez kakšne koli odobritve

In ko si na blagajni Spara se seveda močno sekiraš, ker je denar s katerim plačaš natisnil ECB in te je strah, da transakcije (nakupa piva in salame) ne bo odobrila vlada? Seveda so pa nedvomno področja, kjer kriptovalute imajo veliko prednost, ampak velika večina ljudi pač ne kupuje drogo na dark webu in ne piše izsiljevalskih virusov.

nekikr je izjavil:

Nisem prepričan, če je kdo že kdaj kaj kupil z delnicami Microsofta. Ali pa s shortom na srebru. Lahko sicer vprašam v Tušu, če lahko plačam z mojo terminsko pogodbo z nafto, ampak dvomim, da bo za. Na koncu je pač vedno treba kupiti te osovražene USD/EUR/X in šele nato se imaš lahko fino :)

Pred leti je bil kakor vem bitcoin predstavljen kot digitalna valuta s katero se bo dalo enostavno kupovati vse živo. Danes pa z njim lažje kupiš kilo kokaina kot pa kilo salame.

sivistol je izjavil:

dronyx je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

gledam malo coin market kap, in se čudim... kako so vsi neki bedni kojni zleteli v nebo. kakšna je to prihodnost? kdo pri zdravi pameti to kupuje... za prihodnost

Ta inflacija raznih coinov bo na koncu tudi pokopala vse skupaj. Zopet bo izpuhtelo na desetine milijard in spet se bodo čudili, kako se je to lahko zgodilo saj je vse izgledalo tako idealno. Namreč koini nimajo v ozadju nekih fabrik, ki delajo lahko izgubo tako kot delnice, ni v ozadju prezadolženih držav tako kot pri obveznicah, ni neke dragocene kovine, kjer se vsake toliko časa pojavijo dvomi, zakaj bi bil nek kos pleha toliko vreden...To izgleda praktično kot idealna naložba. Vsi si jo želijo, a ni ničesar, kar bi lahko zbijalo vrednost. Seveda ko pa se enkrat pojavi milijon nekih koinov se pa tudi vsak tepec enkrat vpraša... WTF=?

AHA. Veš kako so včasih govoril!?

Ko imajo otroci denar, imajo kramarji semenj. lololl :)):))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

kingsix ::

Ja to je bil, ampak, ko so (btc maximalisti) videli, da je to no-go so spremenili vlogo btc v - STORE OF VALUE.
Tako kot, ko je piršel ven Ethereum, so vsi bili proti ter zaničevali t.i. ničvredne pametne pogodbe.
Nekaj časa kasneje se pa začne govorit o Rootstock (btc smart contracts) pa je ideja naravnost genialna!

rofl.

dronyx je izjavil:

nekikr je izjavil:

Pred leti je bil kakor vem bitcoin predstavljen kot digitalna valuta s katero se bo dalo enostavno kupovati vse živo. Danes pa z njim lažje kupiš kilo kokaina kot pa kilo salame.

AHA. Končno nekaj bolj otiplivega. :))

jype-ja bo zvilo od sreče, ko bo tole prebral. lololl :)) 8-)

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ja, kolikor sem razbrala je normiranec obdavčen 4% od narudarjene vrednosti - tisti dan. Tako da je najbolje takoj izplačat, prijavit davčni in ostanek izplačati nazaj na borzo.

Ja, če imaš namen trejdat naprej, potem ja, nazaj na borzo. Imam bolj v mislih cash out :) Se moram samo še pozanimat, kako je z izplačili iz OR in dajanjem (npr.) elektrike v stroške, itd....
Sem šolski primer računovodskega škisa.

branc je izjavil:

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Me pa ravno to zanima, kar sem prej zastavil vprašanje.....normiran s.p., prispevkov za cca 60EUR/mesec in zadeva rešena?

Ja, če imaš namen trejdat naprej, potem ja, nazaj na borzo. Imam bolj v mislih cash out :) Se moram samo še pozanimat, kako je z izplačili iz OR in dajanjem (npr.) elektrike v stroške, itd....

Če si davčni zavezanec si lahko elektriko daješ v stroške. Samo potem imaš drugačne obdavčitve ...

Zgodovina sprememb…

• spremenila: superpika ()

jype ::

dronyx> Pred leti je bil kakor vem bitcoin predstavljen kot digitalna valuta s katero se bo dalo enostavno kupovati vse živo. Danes pa z njim lažje kupiš kilo kokaina kot pa kilo salame.

Tako so jo predstavljali tistim, ki ne razumejo bolj kompliciranih reči.

Sicer tudi danes še vedno lažje kupiš kilo salame kot kilo kokaina, ampak saj je vseeno, ljudje, ki so sredi devetdesetih jamrali o tem, "Kaj pa lahko kupiš po internetu? Salamo?", danes ne jamrajo več, ker jim je popolnoma jasno, da lahko kupiš praktično karkoli.

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Me pa ravno to zanima, kar sem prej zastavil vprašanje.....normiran s.p., prispevkov za cca 60EUR/mesec in zadeva rešena?

Če si davčni zavezanec si lahko elektriko daješ v stroške. Samo potem imaš drugačne obdavčitve ...

Ok, potem bom tudi ta strošek 'požrl', jebat ga...samo, da ostane tistih 4%. A ni pogoj, da moraš pri popoldancu tudi izdajati kakšne račune al mešam hruške in jabolka?

branc je izjavil:

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

Ok, potem bom tudi ta strošek 'požrl', jebat ga...samo, da ostane tistih 4%. A ni pogoj, da moraš pri popoldancu tudi izdajati kakšne račune al mešam hruške in jabolka?

Žal boš moral kakšnega računovodja vprašat, nisem iz tega ''foha'' :)

OK, hvala, sej si mi dost pomagala :)

jype je izjavil:

Sicer tudi danes še vedno lažje kupiš kilo salame kot kilo kokaina...

Jaz nisem mislil nakupe prek interneta ampak plačevanje z bitcoini. Razsvetli me prosim kako lahko kupiš pri nas kilo salame z bitcoini?

Baja ::

nabaviš bitcoin credit card pa greš po kilo salame.

https://cryptopay.me/bitcoin-debit-card

Digibyte ::

DeeJay je izjavil:

Digibyte je izjavil:

Z zato, ker si ga kupu?
Kle ne boš nč dosegu z oglaševanjem. To pejt na trollbox počet.
Razen če maš kako inside informacijo. Pol pa le deli z nami.

pravzaprav ga nimam ga pa spremljam in analitike poslušam.

gruntfürmich ::

dreta je izjavil:

Moderator pravi, da tole ne zasluzi svoje teme..
Upam da novice o tej temi ne izbrise ;((

Decentraliziran market elektricne energije.

https://suncontract.org/
https://bitcointalk.org/index.php?topic...

Se pravi bomo lahko kupovali elektriko brez posrednikov.

aha. pošiljali ti pa jo bodo po zraku...;((
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

sniff ::

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

potem boš mela (nepotrebne) stroške nakupa in prodaje (BTC>EUR>BTC). Kot je že nekdo prej v temi navedel, se jih umesti na borzo in takrat imaš zaznamek, koliko so bili vredni. Predlagam pa, da si vse v zvezi s to dejavnostjo sistematično vodiš v evidenci za kasnejše morebitno dokazovanje na FURS-u. Dejstvo je, da je trenutno to zelo siva cona in jih je kot ponavadi napredek ujel nepripravljene, kar pa ne pomeni, da bo tako tudi v prihodnje. Slej ko prej bo uvedena obdavčitev.

glede normirancev, s.p.-jev in d.o.o.-jev pa takole:
1.) normiranca sta lahko oba s.p. in d.o.o. - to pomeni, da je pravni osebi priznanih 80% stroškov, se pravi, naj bi bilo 20% dobička, ki pa je obdavčen po 20% davčni stopnji - temu sledi, da je 4% obdavčitev prihodkov. Omejitev tu je velikost prometa 50.000 EUR (brez zaposlitve) oz. 100.000 EUR (ena zaposlitev za vsaj 5 mesecev).

2.) pri klasičnem "nenormiranem" s.p.-ju oz. d.o.o.-ju pa se davčna osnova ugotavlja z razliko prihodkov in stroškov. Kar ostane je dobiček (izguba, če je negativno), ki je v letu 2017 obdavčena 19%.

Kaj se bolj "splača" normiranec/"nenormiranec" je odvisno od dejavnosti oz. predvsem od višine stroškov, ki so prisotni v poslovanju. Pri rudarjenju predvidevam, da bi blo amortizacija nakupljene opreme, elektrika, software, najemnina, izobraževanja, potni stroški, če so povezani z dejavnostjo... Se pravi seštejte potencialne stroške in prihodke in boste vidl kaj se vam splača.

Glede izbora d.o.o. in s.p. pa je prednost slednjega, da je ostanek po obdavčitvi prihodek podjetnika s katerim lahko prosto razpolaga, dočim pri d.o.o.-ju denar ne morete kar ven povlečt ampak se lahko izplača v obliki kapitalskega dobička lastnika(obdavčene 25%, skupaj z davkom na dobiček 39,3%). Ni pa nujno, da si dobiček (takoj) izplačaš in tudi obdavčitev pada (če še velja - po 5 letih je 15% po 10 letih 10% in po 15 letih 5%). Slabost s.p.-ja je predvsem odgovarjanje z vsem premoženjem (kar pri dejavnosti rudarjenja meni, da ne bi bilo problematično) dočim pri d.o.o. odgovarjaš z višino svojega vložka.

gruntfürmich ::

sivistol je izjavil:

dronyx je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

jasna stvar. bolj se sprašujem kaj folk študira ko kupuje kar vse iz seznama 700 kriptovalut, katerih je večina verjetno v balonu...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich je izjavil:

dreta je izjavil:

To je Tesla delal :P

Danes gre to po žicah.

sniff je izjavil:

superpika je izjavil:

branc je izjavil:

Jerry000 je izjavil:

potem boš mela (nepotrebne) stroške nakupa in prodaje (BTC>EUR>BTC). Kot je že nekdo prej v temi navedel, se jih umesti na borzo in takrat imaš zaznamek, koliko so bili vredni. Predlagam pa, da si vse v zvezi s to dejavnostjo sistematično vodiš v evidenci za kasnejše morebitno dokazovanje na FURS-u. Dejstvo je, da je trenutno to zelo siva cona in jih je kot ponavadi napredek ujel nepripravljene, kar pa ne pomeni, da bo tako tudi v prihodnje. Slej ko prej bo uvedena obdavčitev.

glede normirancev, s.p.-jev in d.o.o.-jev pa takole:
1.) normiranca sta lahko oba s.p. in d.o.o. - to pomeni, da je pravni osebi priznanih 80% stroškov, se pravi, naj bi bilo 20% dobička, ki pa je obdavčen po 20% davčni stopnji - temu sledi, da je 4% obdavčitev prihodkov. Omejitev tu je velikost prometa 50.000 EUR (brez zaposlitve) oz. 100.000 EUR (ena zaposlitev za vsaj 5 mesecev).

2.) pri klasičnem "nenormiranem" s.p.-ju oz. d.o.o.-ju pa se davčna osnova ugotavlja z razliko prihodkov in stroškov. Kar ostane je dobiček (izguba, če je negativno), ki je v letu 2017 obdavčena 19%.

Kaj se bolj "splača" normiranec/"nenormiranec" je odvisno od dejavnosti oz. predvsem od višine stroškov, ki so prisotni v poslovanju. Pri rudarjenju predvidevam, da bi blo amortizacija nakupljene opreme, elektrika, software, najemnina, izobraževanja, potni stroški, če so povezani z dejavnostjo... Se pravi seštejte potencialne stroške in prihodke in boste vidl kaj se vam splača.

Glede izbora d.o.o. in s.p. pa je prednost slednjega, da je ostanek po obdavčitvi prihodek podjetnika s katerim lahko prosto razpolaga, dočim pri d.o.o.-ju denar ne morete kar ven povlečt ampak se lahko izplača v obliki kapitalskega dobička lastnika(obdavčene 25%, skupaj z davkom na dobiček 39,3%). Ni pa nujno, da si dobiček (takoj) izplačaš in tudi obdavčitev pada (če še velja - po 5 letih je 15% po 10 letih 10% in po 15 letih 5%). Slabost s.p.-ja je predvsem odgovarjanje z vsem premoženjem (kar pri dejavnosti rudarjenja meni, da ne bi bilo problematično) dočim pri d.o.o. odgovarjaš z višino svojega vložka.

Hvala za trud in izčrpen odgovor!

sniff ::

dreta je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

dreta je izjavil:

Danes gre to po žicah.

hmnn ja zanimiva zadeva tole, sam mislm, da bo mogla bit infrastruktura pripravljena. Sej se dela na smart gridu, samo dokler ne bo standard bo tole težko šlo v praksi.
Pomisleki:
1.) za infastrukturo boš moral še vedno plačat in če gledaš račun za elektriko je to kar zajeten del računa
2.) kot predpogoj, da tole rata je sodelovanje države in elektro podjetij
3.) energija iz sonca je samo podnevi
4.) ob vsem tem je vprašanje koliko se bo na koncu poznalo na računu, kar je pa med glavnimi motivatorji večine potrošnikov

kiFni ::

evo kot sem rekel okoli dubaicoin - dbix se je začelo dogajat. dodan na coinpayments, trenutno zgleda nameščajo wallet ker je Under Maintenance.
volumen se veča prav tako cena, kar je dobro in baje se fejst trudijo, da pride čimprej na večje menjalnice.
za več info pogooglajte dbix in arabianchain. to bo arabski eth ali btc.

Slike iz ICONOMI Blockchain Hackathon eventa
https://www.facebook.com/pg/iconomi.net...

dronyx je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Zanimivo da si omenil zobno pasto in ne recimo odkupnine za ransomware, kar bi bilo nekako bolj logično. Pa verjetno velika večina teh, ki sedaj kupuje crypto valute tega ne počne zato, da bo z njimi kupovala (za to obstajajo mnogo lažji načini), ampak ker upajo, da bo bitcoin čez 10 let vreden 100.000 USD (vir). To je povsem klasična mrzlica oziroma histerija, ki se jo ne da logično pojasnit.

Veš, jaz bi moral prvo pomisliti in razmisliti, če sploh vem, kaj pomeni beseda: odkupnina za ransomware!? 8-)

Jaz sem še bolj tista stara generacija, ki jo; kakor je povedal uporabnik nebivedu v neki sedaj zaklenjeni temi; vprašaš: koliko ilegalnih prebežnikov sem pobil na albanski meji. lololl :)) 8-O

Baja je izjavil:

nabaviš bitcoin credit card pa greš po kilo salame.

Greš KAM??

Na madžarsko!? V njihov Interšpar, po 20 ogrskih salam, ker v slo Interšparu te kartice še ne sprejemajo!?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FrRoSt ()

kiFni je izjavil:

evo kot sem rekel okoli dubaicoin - dbix se je začelo dogajat. dodan na coinpayments, trenutno zgleda nameščajo wallet ker je Under Maintenance.
volumen se veča prav tako cena, kar je dobro in baje se fejst trudijo, da pride čimprej na večje menjalnice.
za več info pogooglajte dbix in arabianchain. to bo arabski eth ali btc.

Povej mi kaj majo več od ETH ali BTC?
... al si pač kupu, pa zdej oglašuješ, v upanju da bo zrastla cena? Za to pejt rajš na trollbox.
... arabski ETH lol ....

debata je o altcoinih ane. torej lahko povem, in nč ne trolam. mogoče mi bo kdo hvaležen čez pol leta :P
mal branja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

kiFni je izjavil:

debata je o altcoinih ane. torej lahko povem, in nč ne trolam. mogoče mi bo kdo hvaležen čez pol leta :P

Seveda. Hvaležni ti bodo vsi! :))

Eni tako, drugi pa drugače. :P

Glede na to, da si na sledi v vroči akciji, bi morda imel še kanček časa in odgovoril na kakšno moje zgornje vprašanje!?

Se Prijazno Zahvaljujem že vnaprej. :)

@FrRoSt: kjerkoli vzamejo Viso, bi morala kartica delovati. To, da ne sprejmejo te kartice v Interšparu, govoriš iz lastnih izkušenj ali baba čula, baba rekla?

FrRoSt je izjavil:

kiFni je izjavil:

Seveda. Hvaležni ti bodo vsi! :))

Eni tako, drugi pa drugače. :P

Glede na to, da si na sledi v vroči akciji, bi morda imel še kanček časa in odgovoril na kakšno moje zgornje vprašanje!?

Se Prijazno Zahvaljujem že vnaprej. :)

Maš zgoraj en link do članka. A zdej ti bom jst vse na pladnju prnesu? Kogar zanima bo raziskal sam.

kiFni je izjavil:

mal branja

In kje piše da bodo za to nucal ravno arabianchain?
Zakaj ne bodo rajš nucal Ethereum, ker je že veliko bolj razširjen in potestiran?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Ima kdo v Sloveniji izkušnje s to kartico, kako in kje se lahko plačuje, dviguje iz bankomatov - kolikor razumem je vse anonimno?

anonimno do določenega zneska. preveri limite na strani. za slovenijo ne vem, virtualna pa preverjeno deluje na aliexpress in conradu.

Baja je izjavil:

@FrRoSt: kjerkoli vzamejo Viso, bi morala kartica delovati. To, da ne sprejmejo te kartice v Interšparu, govoriš iz lastnih izkušenj ali baba čula, baba rekla?

Glej: Govorim na pamet! :) Po domače: ŠPEKULIRAM!8-)

Mislim pa, da v Sparu še AmerikanExpresa ne vzamejo. :) Viso pa. Torej bi morali tudi tole tvojo.

Vse je samo še v preverbi. :P Enostavno ko pasulj.

Saj to (naj bi se dalo) pogledati tudi preko neta. Katere kartice sprejenajo v Sparu. 8-O

FrRoSt je izjavil:

Baja je izjavil:

Mislim pa, da v Sparu še AmerikanExpresa ne vzamejo. :) Viso pa. Torej bi morali tudi tole tvojo.

Saj to (naj bi se dalo) pogledati tudi preko neta. Katere kartice sprejenajo v Sparu. 8-O

sej se lepo vid na sliki, da je mastercard. pol dela povsod kje je mastercard nalepka na vratih

DeeJay je izjavil:

In kje piše da bodo za to nucal ravno arabianchain?

Če ima to kaj veze z arabci in Dubajem nisi pomislil na perspektivo, ki jo ima "valuta" v primeru, da se odločijo za trgovanje z nafto v dbix in ne samo v dolarjih. Pri teh cyber valutah tečaje dvigajo govorice in špekulacije, tako da moraš če si lastnik tega tudi aktivno sodelovat pri tej propagandni vojni, ker imaš posredno korist.

@FrRoSt: super, pol pa ti verjetno nebo treba na Madžarsko po salame :p

sniff je izjavil:

dreta je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

dreta je izjavil:

Danes gre to po žicah.

hmnn ja zanimiva zadeva tole, sam mislm, da bo mogla bit infrastruktura pripravljena. Sej se dela na smart gridu, samo dokler ne bo standard bo tole težko šlo v praksi.
Pomisleki:
1.) za infastrukturo boš moral še vedno plačat in če gledaš račun za elektriko je to kar zajeten del računa
2.) kot predpogoj, da tole rata je sodelovanje države in elektro podjetij
3.) energija iz sonca je samo podnevi
4.) ob vsem tem je vprašanje koliko se bo na koncu poznalo na računu, kar je pa med glavnimi motivatorji večine potrošnikov

SunContract pravijo da ponuja spremembo pri prodaji in nakupu elektrike, kjer proizvajalec in kupec pridobita, saj vmes ni posrednika. To vlogo prevzame decentralizirana blockchain infrastruktura. Posrednisko marzo za del elektrike, ki je tudi 100% pri koncnih uporabnikih pa si razdelita proizvajalec in kupec. Win win.

K0l1br1 ::

Kako se pa izpelje brez infrastrukture?

kiFni je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Baja je izjavil:

sej se lepo vid na sliki, da je mastercard. pol dela povsod kje je mastercard nalepka na vratih

GLEJ: Ker si tako pameten in ker imaš tako izviren podpis, meni ga pa še niso odobrili, bi ti zastavil isto vprašanje, kakor ga je Baja meni:

To, da sprejmejo te kartice v Interšparu, govoriš iz lastnih izkušenj ali baba vidla, baba čula i baba rekla??
««
33 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto začetek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13532291 (14439) Mato989
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14863593 (50707) PrihajaNodi

Več podobnih tem