» »

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

Alternativne kriptovalute (Altcoin-i)

««
34 / 91
»»

FrRoSt ::

Baja je izjavil:

@FrRoSt: super, pol pa ti verjetno nebo treba na Madžarsko po salame :p

Meni zagotovo NE. lololl:)) :))

Za tebe pa ne vem. :P

Ti pa obljubim, da si zaslužila* prvega Butalca** ever. ;)

*Na račun ga lahkoprejmeš takoj, ko nekdo potrdi, da je v slovenskem sparu plačal z Bitikojn-visa kartico. Kot dokazilo naj objavi tudi račun. Do takrat lahko uporabljaš in trguješ samo z obljubo 1 Butalca. :P
Za vse, ki z domačo kripto valuto še niste seznanjeni, naj povem, da je (1)Butalec = (enak; tudi sestavljen) iz 100 Tepancev! :))

**Butalec je domača kripto valuta, ki je še v nastajanju. Njene z/možnosti so še izjemno neverjetne. Vse bo še pokazal čas. lololl :)) :))

m1h4 ::

še tukej vprašam , če majnaš eth in ti vmes dol pade, ti shrani namajnane coine in ko odpreš miner ponovno ti nadaljuje od količine kovancev, ki si jih nazadnje dobil?

amacar ::

Ko najdeš (najde pool) blok se nagrada razdeli in dobiš v wallet. Ni važno če ti vmes dol pade (karkoli že to pomeni).

kiFni ::

FrRoSt je izjavil:

kiFni je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

Baja je izjavil:

@FrRoSt: kjerkoli vzamejo Viso, bi morala kartica delovati. To, da ne sprejmejo te kartice v Interšparu, govoriš iz lastnih izkušenj ali baba čula, baba rekla?

Glej: Govorim na pamet! :) Po domače: ŠPEKULIRAM!8-)

Mislim pa, da v Sparu še AmerikanExpresa ne vzamejo. :) Viso pa. Torej bi morali tudi tole tvojo.

Vse je samo še v preverbi. :P Enostavno ko pasulj.

Saj to (naj bi se dalo) pogledati tudi preko neta. Katere kartice sprejenajo v Sparu. 8-O

sej se lepo vid na sliki, da je mastercard. pol dela povsod kje je mastercard nalepka na vratih

GLEJ: Ker si tako pameten in ker imaš tako izviren podpis, meni ga pa še niso odobrili, bi ti zastavil isto vprašanje, kakor ga je Baja meni:

To, da sprejmejo te kartice v Interšparu, govoriš iz lastnih izkušenj ali baba vidla, baba čula i baba rekla??

zato ker imam dve kartici od teh "splethih bank" in prime povsod. plačal že na petrolu, dvignil na bankomatu... res da sta mastercard

edin čudno mi je to, da je ta tvoja visa, logo na sliki je pa od mastercard :| zato sem rekel da bi mogla delat kjer sprejemajo master.

DeeJay ::

dronyx je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In kje piše da bodo za to nucal ravno arabianchain?

Če ima to kaj veze z arabci in Dubajem nisi pomislil na perspektivo, ki jo ima "valuta" v primeru, da se odločijo za trgovanje z nafto v dbix in ne samo v dolarjih. Pri teh cyber valutah tečaje dvigajo govorice in špekulacije, tako da moraš če si lastnik tega tudi aktivno sodelovat pri tej propagandni vojni, ker imaš posredno korist.

Mene samo zanima zakaj bi izbral (še posebi za plačevanje nafte) neko netestirano valuto, ki jo je pač en developer poimenoval Dubai Coin in nima čist nobene dodatne vrednosti več od Ethereuma, ki pa ima največji volumen trgovanja od vseh cryptovalut na svetu, plus se redno nadgrajuje in posodablja.
Tko da vse kar folk piše okol za ta dbix je samo špekulacija in umeten dvig cene, ker so ga pač kupl. Še en Pump & Dump & Forget Coin.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

zato ker imam dve kartici od teh "splethih bank" in prime povsod. plačal že na petrolu, dvignil na bankomatu... res da sta mastercard

edin čudno mi je to, da je ta tvoja visa, logo na sliki je pa od mastercard :| zato sem rekel da bi mogla delat kjer sprejemajo master.

Se pravi, če prav razumem: po spletu nakažeš (si npr. že nakazal) 2 Bitcina na kartico in imaš tam, -če sem zasledil neko informacijo, da je (1) Bitcoin presegel že 2000$ ali €; -.... imaš na računu kartice 4000€($)?

In s to kartico plačuješ na petrolu in povsod drugje? Tudi na bankomatu si že dobil gotovino v evrih?

corect!?
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt je izjavil:

Se pravi, če prav razumem: po spletu nakažeš (si npr. že nakazal) 2 Bitcina na kartico in imaš tam, -če sem zasledil neko informacijo, da je (1) Bitcoin presegel že 2000$ ali €; -.... imaš na računu kartice 4000€($)?

In s to kartico plačuješ na petrolu in povsod drugje? Tudi na bankomatu si že dobil gotovino v evrih?

corect!?

ja. samo da jo jaz filam evri ne z btc. recimo na bitstampu imajo astropay. prodaš btc in pošlješ na kartico.

kiFni je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

corect!?

ja. samo da jo jaz filam evri ne z btc. recimo na bitstampu imajo astropay. prodaš btc in pošlješ na kartico.

NE BOŠ VERJEL! :)) lololl :))

Tudi jaz imam nekaj kartic, s katerimi plačujem POVSOD. In tudi filam in poganjajo jih €!

Samo zdaj nami nekdo razloži, kaj ima to zveze s kripto-valutami in Bitikonji!? lololl :)) :))

ja sam tvojih ne moreš filat direkt z denarjem od btc. najprej moreš dnar na banko spravit ali?
Z btc se pa fila neteller. samo nevem kako gre menjava ko pošlješ btc gor. ali takoj zamenjajo po kurzu ali ležijo gor in se ob plačilu koncertirajo v evre.

superpika ::

kiFni je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

corect!?

Kakšne so provizije?

superpika je izjavil:

kiFni je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

corect!?

Kakšne so provizije?

cardportal astropay
neteller

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

MacLeod ::

FrRoSt je izjavil:

jype je izjavil:

"Kaj pa lahko kupiš z internetom?"

Z internetom bolj malo. :)

Po internetu pa kar veliko. :))

Zanima me, kdo je že kaj kupil in plačal s temi Bitcoini ali ostalimi kripto valutami!?
Npr. kakšen telefon,.... ali vsaj kako piksno arašidovega masla!? :)
Ker ne vem, če ti davčna vzame Bitcoine!? Nekako se mi dozdeva, da ti bodo tudi davek na Bitcoine preračunali kar v €. :))

Toliko enih poslovnežev in naložbenikov tukaj, ki bodo zaslužili in obogateli s kriptovalutami. 8-)

Mene pa samo zanima, če je kdo že kaj kupil ali plačal s kriptovaluto!? Pa čeravno zobno pasto preko Amazona!? :P

Obogateli pa, eni že so, drugi bodo, tretji pa izgubili, vedno je tako, v večini primerov, kdor prvi pride prvi melje.

Plačevati pa gre na več načinov, odvisno kaj bi rad.

Kaj bi ti pravzaprav rad izvedel? Mislim, da je bilo vse napisano samo treba malo pogledat, kar se ti očitno ne da. Če je tvoj namen samo trolanje potem je pa itak vseeno.

sniff ::

kokr gledam imaš obe varianti plačila:
1.) "polavtomatsko" kjer moraš napolniti kartico z denarjem BTC pretvoriš v EUR/USD... in z njo plačuješ na pos terminalih kjer sprejemajo VISO in MASTERCARD
2.) avtomatsko, kjer se naj bi zadeve real time dogajale glede na kurz https://en.bitcoin.it/wiki/How_to_accep...

kar se tiče pa nabora trgovcev je pa tole nekaj variant:
http://www.zerohedge.com/news/2017-05-2...

pa nekaj malega slovenskih http://www.bitcoinslo.com/
daleč od neke resne uporabe

dreta je izjavil:

sniff je izjavil:

dreta je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

dreta je izjavil:

Moderator pravi, da tole ne zasluzi svoje teme..
Upam da novice o tej temi ne izbrise ;((

Decentraliziran market elektricne energije.

https://suncontract.org/
https://bitcointalk.org/index.php?topic...

Se pravi bomo lahko kupovali elektriko brez posrednikov.

aha. pošiljali ti pa jo bodo po zraku...;((

To je Tesla delal :P

Danes gre to po žicah.

hmnn ja zanimiva zadeva tole, sam mislm, da bo mogla bit infrastruktura pripravljena. Sej se dela na smart gridu, samo dokler ne bo standard bo tole težko šlo v praksi.
Pomisleki:
1.) za infastrukturo boš moral še vedno plačat in če gledaš račun za elektriko je to kar zajeten del računa
2.) kot predpogoj, da tole rata je sodelovanje države in elektro podjetij
3.) energija iz sonca je samo podnevi
4.) ob vsem tem je vprašanje koliko se bo na koncu poznalo na računu, kar je pa med glavnimi motivatorji večine potrošnikov

SunContract pravijo da ponuja spremembo pri prodaji in nakupu elektrike, kjer proizvajalec in kupec pridobita, saj vmes ni posrednika. To vlogo prevzame decentralizirana blockchain infrastruktura. Posrednisko marzo za del elektrike, ki je tudi 100% pri koncnih uporabnikih pa si razdelita proizvajalec in kupec. Win win.

heh pravjo lahko mariskaj v resnici pa mora elektrika priti po žicah, ki so last SODO-jev in za katere potrošnik plačuje priključnino glede na odjemno moč + davke in prispevke za trošarino, energetsko učinkovitost, OVE in SPTE...tako da tem stroškom se preko njihove platforme v vsakem primeru ne boš mogel ognit. Kar se pa cen tiče je pa cena, ki jo lastnik SE za proizvedeno el.energijo iz fotovoltaike dobi od 110 do 140 €/MWh za zagotovljen odkup odvisno od leta, ko je bila postavljena sončna elektrarna. Elektrika na trgu pa se prodaja za 56,12€/MWh. Ne rečem, da se zadeve v prihodnje ne bodo spremenile samo bo potrebno kup lobiranja in sistemskih sprememb na katere pa ne vem če imajo avtorji vpliv...in to je riziko te platforme.

Vir:
http://www.soncneelektrarne.com/odkupne...
https://www.pocenielektrika.si/za-dom/c...

Obogateli pa, eni že so, drugi bodo, tretji pa izgubili, vedno je tako, v večini primerov, kdor prvi pride prvi melje.

Kaj bi ti pravzaprav rad izvedel? Mislim, da je bilo vse napisano samo treba malo pogledat, kar se ti očitno ne da. Če je tvoj namen samo trolanje potem je pa itak vseeno.

Hvala. Morda je bilo že res vse napisano. Saj ne preverjam vsega, kar je napisano. :)

Zanima me samo, če kdo ve, ŠE veliko bolje: Če kdo je in kako je, -četudi preko kartice pretvoril Bitcoine v €, tiste v elektronski obliki in kot drugo: tiste fizične kovance Bitcoinov, če obstajajo!?

Čisto tako PRAKTIČNI postopek, od nekoga, ki je to že naredil in je šlo skozi; se pravi je uspel pretvorit neko kripto valuto v npr. €, pa ne, da jo je prej z € kupil.

Nekdo, ki je npr. z rudarjenjem ali kako drugače zasližil Bitcoine in z njimi kupil nekaj uporabnega. Pa ne kakšne droge na darknetu. :))

dreta ::

sniff je izjavil:

dreta je izjavil:

sniff je izjavil:

dreta je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

dreta je izjavil:

Moderator pravi, da tole ne zasluzi svoje teme..
Upam da novice o tej temi ne izbrise ;((

Decentraliziran market elektricne energije.

https://suncontract.org/
https://bitcointalk.org/index.php?topic...

Se pravi bomo lahko kupovali elektriko brez posrednikov.

aha. pošiljali ti pa jo bodo po zraku...;((

To je Tesla delal :P

Danes gre to po žicah.

hmnn ja zanimiva zadeva tole, sam mislm, da bo mogla bit infrastruktura pripravljena. Sej se dela na smart gridu, samo dokler ne bo standard bo tole težko šlo v praksi.
Pomisleki:
1.) za infastrukturo boš moral še vedno plačat in če gledaš račun za elektriko je to kar zajeten del računa
2.) kot predpogoj, da tole rata je sodelovanje države in elektro podjetij
3.) energija iz sonca je samo podnevi
4.) ob vsem tem je vprašanje koliko se bo na koncu poznalo na računu, kar je pa med glavnimi motivatorji večine potrošnikov

SunContract pravijo da ponuja spremembo pri prodaji in nakupu elektrike, kjer proizvajalec in kupec pridobita, saj vmes ni posrednika. To vlogo prevzame decentralizirana blockchain infrastruktura. Posrednisko marzo za del elektrike, ki je tudi 100% pri koncnih uporabnikih pa si razdelita proizvajalec in kupec. Win win.

heh pravjo lahko mariskaj v resnici pa mora elektrika priti po žicah, ki so last SODO-jev in za katere potrošnik plačuje priključnino glede na odjemno moč + davke in prispevke za trošarino, energetsko učinkovitost, OVE in SPTE...tako da tem stroškom se preko njihove platforme v vsakem primeru ne boš mogel ognit. Kar se pa cen tiče je pa cena, ki jo lastnik SE za proizvedeno el.energijo iz fotovoltaike dobi od 110 do 140 EUR/MWh za zagotovljen odkup odvisno od leta, ko je bila postavljena sončna elektrarna. Elektrika na trgu pa se prodaja za 56,12EUR/MWh. Ne rečem, da se zadeve v prihodnje ne bodo spremenile samo bo potrebno kup lobiranja in sistemskih sprememb na katere pa ne vem če imajo avtorji vpliv...in to je riziko te platforme.

Vir:
http://www.soncneelektrarne.com/odkupne...
https://www.pocenielektrika.si/za-dom/c...

Predvsem vidim prednost, da se znebis posrednika. Zakaj bi kupoval recimo elektricno energijo od Petrola, ce jo lahko direktno od proizvajalca. A ni logicno, da je ceneje brez posrednika?
Tudi Petrol nima svojih zic.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: dreta ()

Ajnstajn` ::

Takih kartic je po netu precej ampak glede na tvoje pisanje frrost res ne vem, ce trolas ali mislis resno, zato se mi nekako ne ljubi da bi ti razlagal, rajsi te pustim na miru, ti povem da je vse fake, bos prej dal mir...
Kartic je polno, delujejo, lahko placujes kjer koli z mastercard simbolom.
Problem so edino veliki feeji. Nekako da se najbolje izognemo velikim feejem,je najbolje btc pretvoriti v eur in potem z evri placevat.

Vcasih sem tako rad prebiral to temo, zadnje case se je pa tu kar zasmetilo, cedalje vec nekega folka prihaja, ki zgledajo jezni na vso dogajanje, kakor da bi zamudili svoj vlak, sedaj pa je vlak kriv, ker je prehitro odpeljal, zato je vlak slaba stvar. Verjetno je vse to za sabo potegnila velika rast v zadnjih mesecih.
Kje so cajti, ko smo se pogovarjal o coinih in gibanju le teh, ne pa o tem, da je to zanic in popolnoma brezveze stvar.
//

dreta> Predvsem vidim prednost, da se znebis posrednika. Zakaj bi kupoval recimo elektricno energijo od Petrola, ce jo lahko direktno od proizvajalca. A ni logicno, da je ceneje brez posrednika?

ok, da nekaj pojasnim... na trgu električne energije imaš dve vrsti podjetij lastnika infrastrukture (SODO-sistemski operater distribucijskega omrežja) Elektro Ljubljana, Elektro gorenjska,... in ponudnika "proizvoda" (elektrike) Elektro Energija, GEN-I,...ki ti prodajo elektriko. Sistemskega operaterja ne moreš izbirati, razen če se ne preseliš na področje drugega operaterja, dočim ponudnika elektrike lahko menjavaš. Petrol spada med slednje. Se pravi, kar bi ti na osnovi te platforme naredil, je izbral Janeza z sončno elektrarno in od njega direkt kupil štrom. Problema sta dva 1.) plačeval boš še vedno vse kar sem ti prej našteč (priključnino, meritve, takse,...) ter cena, ki jo Janez dobi od države zaradi spodbujanja OVE s subvencijam je višja od cene elektrike, ki ti jo zaračuna Petrol.

Ajnstajn`> Takih kartic je po netu precej...

Predvidevam, da je njegov argument, da če moraš najprej spremenit iz BTC v EUR in te naložit na to predplačniško kartico je tko vseen iz česa spreminjaš v EUR, ker EUR pol gor nakažeš. Se pravi ni direkten clearnig kot je na tvoji klasični debetni kartici, ki ti jemle z računa. V osnovi pa če je to dovolj gladko narejeno in čas nakazila na karico ni dolg oziroma ne rabiš 20 klikov narest je tko vseen.

Ajnstajn` je izjavil:

Takih kartic je po netu precej ampak glede na tvoje pisanje frrost res ne vem, ce trolas ali mislis resno, zato se mi nekako ne ljubi da bi ti razlagal, rajsi te pustim na miru, ti povem da je vse fake, bos prej dal mir...
Problem so edino veliki feeji. Nekako da se najbolje izognemo velikim feejem,je najbolje btc pretvoriti v eur in potem z evri placevat.

Vcasih sem tako rad prebiral to temo, zadnje case se je pa tu kar zasmetilo, cedalje vec nekega folka prihaja, ki zgledajo jezni na vso dogajanje, kakor da bi zamudili svoj vlak, sedaj pa je vlak kriv, ker je prehitro odpeljal, zato je vlak slaba stvar. Verjetno je vse to za sabo potegnila velika rast v zadnjih mesecih.
Kje so cajti, ko smo se pogovarjal o coinih in gibanju le teh, ne pa o tem, da je to zanic in popolnoma brezveze stvar.

Kaj je res tako zelo težko razumeti!?

Iščem samo nekoga, ki mi potrdi, da je zaslužil ali pa dobil, dobiva izplačilo npr. v Bitcoinih. In da mu zadeva normalno špila, laufa, da deluje.

Če bi pa še povedal, kako in kje mu to deluje, bi bil pa čisto zadovoljen. Tudi če mi razloži in potrdi vso zadevo na ZS.

Nekaj sem pred časom bral o teh Bitcoinihod skrivnostnega izdajatelja, do sledenja vsaki posamični transakciji do začetka; ... in ne vem še kaj vse.

Me pa moti, da se tukaj govori in dogaja kakor o Jtijuj - Snežnem Človeku. lololl :)) :P Eni so ga že videli, drugi vedo kje živi, nekje v pogorju Himalaje ali pa v snežnih prostranstvih Kanade. Tretji pa naj bi poznali nekoga, ki ga je že videl. lol.oll :))

No zdaj se pa znajdi. 8-O Trolam ali ne!? To ja zdaj vprašanje? :D

FrRoSt je izjavil:

Hvala. Morda je bilo že res vse napisano. Saj ne preverjam vsega, kar je napisano. :)

Zanima me samo, če kdo ve, ŠE veliko bolje: Če kdo je in kako je, -četudi preko kartice pretvoril Bitcoine v €, tiste v elektronski obliki in kot drugo: tiste fizične kovance Bitcoinov, če obstajajo!?

Čisto tako PRAKTIČNI postopek, od nekoga, ki je to že naredil in je šlo skozi; se pravi je uspel pretvorit neko kripto valuto v npr. €, pa ne, da jo je prej z € kupil.

Nekdo, ki je npr. z rudarjenjem ali kako drugače zasližil Bitcoine in z njimi kupil nekaj uporabnega. Pa ne kakšne droge na darknetu. :))

Ne vem kak odgovor pričakuješ, kot je že Ajnstajn` omenil, po pisanju se mi zdi da nimaš pojma ali pa da trolaš. Nisi povedal koliko poznaš to zadevo, če ne poznaš vsaj osnove Bitcoina ti bo težko kdo to razložil, ni nastal včeraj, sklepam glede na to da si napisal, če obstaja fizični kovanec. Potem si moraš malo prebrati. https://bitcoin.org/sl/vprasanja-in-odg...

Obstajajo namreč borze kjer zamenjaš BTC za $ in si nakažeš na svoj račun...

Plačaš pa tudi lahko dejansko preko svojega telefona na katerem imaš wallet direkt prodajalcu, ki ponuja tako plačevanje in ne rabiš nobene kartice.

Tako kot tujcu, ki pri nas plača s svojo kartico na kateri ima denar v svoji valuti, se tudi izvede in obračuna plačilo preko sistema kartice, tako je podoben sistem bitcoin kartic, imaš pa seveda tega več vrst, kot ti je že sniff napisal.

McClane ::

Ajnstajn` je izjavil:

Bravo, en lep post po dolgem času.
\"You want us to build WHAT??\" - Ancient Chinese Wall Engineer

No potem pa tako napiši. Misli zaenkrat ne beremo :D

Je pa res da zadnje čase, veliko smetenja, o temi pa bolj malo.

Katere kovance kaj kupujete sedaj? Za ETH moraš imeti kar neko vsoto.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MacLeod ()

Preberte si mal Debato o Bitcoinu okol leta 2013, ko je bla prva resna rast BTC do 1200$.
Polno nekih novih ljudi pršlo na forum pametovat.
Isto se zdej dogaja tuki. Z višanjem cene se dviguje tud raspoznavnost, zato velik ljudi pride v to sceno v upanju, da bodo tud oni lahko čez noč zaslužli več 10.000€ z 100€ vložkom.
Ko ugotovijo, da je to zdej mal težje se nardijo trije tabori. Eni grejo v širjenje FUDa in blatenje tehnologije, drugi že skor v nasilno oglaševanje nekih random shitcoinov, ki so jih kupil včeraj zato, ker so bli zelo pocen in zdej upajo, da bodo čez noč zrastl za več tisoč % in tretji, ki kupjo ETH/BTC/LTC/XRP/... na dolgi rok in upajo, da bodo lahko še malenkost z njimi zaslužli.

Na srečo je zavest že tolk zrastla, da večina folka ne verjame več v te shitcoine in se jih še zelo mal opeče. Bolj so problem vsi random copy-paste ICO-ti ki obljubljajo super duper tehnologije prihodnosti. Ne rečem, da so vsi slabi, jih je pa zmeri več takih, ki te hočjo samo ogoljufat, zato je tuki potrebna zelo velika previdnost.

krneki0001 ::

trenutno kupujem ripple, vsakič ko padejo pod 0.0000965 in prodajam vsakič ko pridejo nad 0.0001. To je zdej nekje 2x na dan da zraste in pade.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 je izjavil:

trenutno kupujem ripple, vsakič ko padejo pod 0.0000965 in prodajam vsakič ko pridejo nad 0.0001. To je zdej nekje 2x na dan da zraste in pade.

To že skor za menjalno provizijo daš več kot zaslužiš :)

imam zelo majhno provizijo na kraknu. 0.06%, ker sem že toliko trgoval v vseh teh letih.

DeeJay je izjavil:

Preberte si mal Debato o Bitcoinu okol leta 2013, ko je bla prva resna rast BTC do 1200$.
Polno nekih novih ljudi pršlo na forum pametovat.
Isto se zdej dogaja tuki. Z višanjem cene se dviguje tud raspoznavnost, zato velik ljudi pride v to sceno v upanju, da bodo tud oni lahko čez noč zaslužli več 10.000€ z 100€ vložkom.
Ko ugotovijo, da je to zdej mal težje se nardijo trije tabori. Eni grejo v širjenje FUDa in blatenje tehnologije, drugi že skor v nasilno oglaševanje nekih random shitcoinov, ki so jih kupil včeraj zato, ker so bli zelo pocen in zdej upajo, da bodo čez noč zrastl za več tisoč % in tretji, ki kupjo ETH/BTC/LTC/XRP/... na dolgi rok in upajo, da bodo lahko še malenkost z njimi zaslužli.

Na srečo je zavest že tolk zrastla, da večina folka ne verjame več v te shitcoine in se jih še zelo mal opeče. Bolj so problem vsi random copy-paste ICO-ti ki obljubljajo super duper tehnologije prihodnosti. Ne rečem, da so vsi slabi, jih je pa zmeri več takih, ki te hočjo samo ogoljufat, zato je tuki potrebna zelo velika previdnost.

Ze dlje casa opazujem tvoje poste in lahk recem, da so zelo kvalitetni. Poklon.

Drugače pa sem jaz kupil za 10 btcjev stellarja včeraj(dobil za 1350)...Stellar pa zato, ker mam rippla že precej in mi to zadostuje zaenkrat.. Stellar in ripple je zelo podobna stvar, nevem ce je kdo rekel tule al sem prebral kje drujge.. kot kokakola in pepsi, če si žejen kupiš eno al drugo, odvisno od posameznika, oboje pa je pijača. Držal ga bom na dolgi rok, in upal na kakih 25% vsaj, mogoče bom prodal tudi prej, ce bom na pozitivnem in bom rabil kak krajcar za kak drug coin. Možno da bom dumpnil pred (27?) junijem, kjer bo spet nova podelitev free STRjev vsem ki držijo BTCje...
Trenutno je pepsi in kokakola poceni, ker je folk lačen in kupuje (hrano) ETH, LTC, ETC etc... ko bo pa spet malo suša se bo pa spet obrnilo in bomo kupoval hrano potem :)
//

drugače pa ena dobra novica danes zame, sem kar težko čakal:

ICONOMI

Hi!
We are pleased to inform you that you have been granted an early access to the ICONOMI platform.

Click here and use your account credentials to login.

Welcome to ICONOMI!

Best wishes,
The ICONOMI Team
//

robcek23 ::

Če imaš 50% ripple in 50% stellar, imaš še vedno 100% sranje :))

gruntfürmich ::

krneki0001 je izjavil:

zelo zelo spolzek teren. je pa vsekakor možno, ker vedno zaniha
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

zelo zanimivo da je ripple danes skočil na večih pomembnih borzah naenkrat...

gruntfürmich je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

zelo zelo spolzek teren. je pa vsekakor možno, ker vedno zaniha

Ja, če preveč zaniha bom popušil.

pulstar ::

Res je, celotno včerajšnje popoldne in tudi današnje jutro je bil na EUR/XRP 500.000 sell wall, ki je izginil praktično hkrati s poskokom na Poloniexu...

m1h4 ::

kaj pa če menjaš recimo wallet na poolu, se že namajnani kovanci prenesejo na nov naslov, tisti ki recimo čakajo na izplačilo v wallet?

m1h4 je izjavil:

kaj pa če menjaš recimo wallet na poolu, se že namajnani kovanci prenesejo na nov naslov, tisti ki recimo čakajo na izplačilo v wallet?

ja izplačajo se na tistega ki je v času izplačila nastavljen.

Curly ::

Slišal sem nekaj dobrih mnenj o Economi, ko bo vse skupaj steklo, naj bi šla cena gor? Zdaj pa vprašam kot začetnik, za kakšen faktor se to lahko poveča? Ali pa vprašam drugače, za kakšen faktor se katerikoli kovanec lahko poveča? Možnost scenarija, kot se je zgodila bitcoinu ki se je povečal, hm... več tisočkrat? Se mi zdi malo verjetna, pa vendar, bi se Iconomi lahko toliko povečal, ali pa recimo Bytecoin, ki ima zelo majhno vrednost?
Zavedam, se da gre povsod za špekulacije, ampak, ali kdo meni, da se tako veliko povečanje še lahko ponovi... zdi se mi malo verjetno.
Sam bi vložil v npr. ETH, ampak z majhnim vložkom ne pridobim veliko, ker dvomim da bo šla cena na $200k. Všeč mi je Iconomi, pa ne vem če mu je zaupati...
Skratka, kakšno je vaše mneje o dolgoročnem dvigu cen kriptovalut.

jype ::

Curly> Zavedam, se da gre povsod za špekulacije, ampak, ali kdo meni, da se tako veliko povečanje še lahko ponovi... zdi se mi malo verjetno.

Malo verjetno je, ni pa nemogoče. Pa ne zaradi tehničnih omejitev, temveč zaradi odsotnosti regulacije. Ljudje smejo ves svoj denar pognati v borzo v upanju, da bodo iztržili več. Nekateri s tem ogromno dobijo, drugi pa ogromno izgubijo. Praviloma tisti, ki že imajo ogromno lahko precej bolje manipulirajo trge, sploh tiste z majhnim volumnom, zato so to tisti, ki poberejo večino dobička - ostali trgovalci nekaj malega izgubijo, kakšen pa tudi vse.

sniff je izjavil:

dreta> Predvsem vidim prednost, da se znebis posrednika. Zakaj bi kupoval recimo elektricno energijo od Petrola, ce jo lahko direktno od proizvajalca. A ni logicno, da je ceneje brez posrednika?

ok, da nekaj pojasnim... na trgu električne energije imaš dve vrsti podjetij lastnika infrastrukture (SODO-sistemski operater distribucijskega omrežja) Elektro Ljubljana, Elektro gorenjska,... in ponudnika "proizvoda" (elektrike) Elektro Energija, GEN-I,...ki ti prodajo elektriko. Sistemskega operaterja ne moreš izbirati, razen če se ne preseliš na področje drugega operaterja, dočim ponudnika elektrike lahko menjavaš. Petrol spada med slednje. Se pravi, kar bi ti na osnovi te platforme naredil, je izbral Janeza z sončno elektrarno in od njega direkt kupil štrom. Problema sta dva 1.) plačeval boš še vedno vse kar sem ti prej našteč (priključnino, meritve, takse,...) ter cena, ki jo Janez dobi od države zaradi spodbujanja OVE s subvencijam je višja od cene elektrike, ki ti jo zaračuna Petrol.

Ko se je kripto zacel ni skoraj nihce verjel. Ogromno je bilo ovir/predvsem v glavah. Preprican sem, da skupina ljudi kateri delajo na tem projektu dobro vedo kako se tem recem streze.

DeeJay je izjavil:

Preberte si mal Debato o Bitcoinu okol leta 2013, ko je bla prva resna rast BTC do 1200$...

bolj butastega nasveta pa še ne.
ker sem dejansko šel brat vse nazaj, da se zopet spomnim izkušenj kako smo delovali da ne bom kaj zamudil ali napake ponovil ter na podlagi (že pozabljenih) izkušenj plemenitil premoženje. in zabil 3 ure cajta...;((

Kako dolgo približno potekajo transakcije BTC ali LTC v zadnjem času? Kateri gre hitreje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MacLeod ()

MacLeod je izjavil:

Kako dolgo približno potekajo transakcije BTC ali LTC v zadnjem času? Kateri gre hitreje?

LTC

galu ::

Fun fact:
še prešnji teden nas je na eth.suprnova rudarilo 30. Zdaj nas je 120 . Medtem pa se je hitrost (Mhash/s) povečala zgolj za 100%. :))
Small-scale mining je očitno res spet in.
Tako to gre.

sem pa (znova) našel dober članek: http://www.zerohedge.com/sites/default/...
ki pravi kako je btc podoben zlatu. in res lahko rečemo da je graf grozljivo podoben; seveda v krajšem časovnem obdobju

N0t0ri0us ::

in koliko se narudari v enem mesecu z neko klasično grafično? :)

N0t0ri0us je izjavil:

in koliko se narudari v enem mesecu z neko klasično grafično? :)

Odvisno katero grafično maš

Mal si poglej kok ma kaka grafična računske moči in tuki pol vnes podatke
http://www.coinwarz.com/cryptocurrency

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

N0t0ri0us ::

960 :D

ripple leze počasi gor

detroit ::

notorious z eno grafično kartico bolj kot ne životariš ker je pribitek štroma osnovnega riga brez grafične (npr...) 150W vsaka grafična doda 100-150.
Sem za foro z 1060gtx 6gb rudaril en mesec...skorajda samo pokrival stroške. Če pogledaš spodnji link naj bi zaslužil 103EUR (sedanja težavnost, sedanja vrednost etha) ni pa upoštevan da mora še 1kwh klima laufat in da imaš ti po vsej verjetnosti dražji štrom :) Torej si na minusu.
https://www.cryptocompare.com/mining/ca...

Če že si kupi še eno grafično pa en vent namontiraj na ohišje pa probaj s tem minat ker potem že preskočiš tisti margin stroška samo zaradi "ohišja/škatle" zaradi večjega izkupička (najbrž sm vse narobe povedal..but TLDR buy more gpu)

Na žalost ne živimo v ameriki kjer je štrom malodane zastonj in kjer so komponente 2/3 cene naših cen
Skero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: detroit ()
««
34 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kripto začetek (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
13532289 (14437) Mato989
»

Začetek s Kriptovalutami po Korakih - prijava, nakazilo EUR, prenakazilo kovancev (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
14863592 (50706) PrihajaNodi

Več podobnih tem