Forum » Kaj kupiti » ipad-mini navigacija vs Garmin navigacija
ipad-mini navigacija vs Garmin navigacija
grex ::
Živijo,
materi moram kupiti navigacijo za v avto.
(navigacija v zaslonu avta ni možna, čeprav gre za drag avto - ker je pri nakupu avtomobila pozabila kupiti neko nadgradnjo)
Imam dve možnosti:
1) Garmin nuvi za 350€ in dodatno 100€ za mape (ta ji je všeč)
2) Ipad-mini-3g (z gpsjem) najcenejši in eno izmed navi aplikacij za iOs.
mama živi bogu za hrbtom, navigacijo pa uporablja, ker se ji fajn zdi, ko se pelje mimo kakšne cerkve ali jezera, da ji pokaže mimo česa se pelje. Tu in tam celo za dejansko navigiranje (pomembni sta tudi hrvaška in bosna).
Hoče kupiti na vsak način garmin, jaz pa pravim, da bo z ipadom dobila vse to in še ipad-mini z vsemi dobrimi lastnostmi.
Moje vprašanje: Kaj ponuja garmin, kar ipad-mini+da-best aplikacija za ios ne?
materi moram kupiti navigacijo za v avto.
(navigacija v zaslonu avta ni možna, čeprav gre za drag avto - ker je pri nakupu avtomobila pozabila kupiti neko nadgradnjo)
Imam dve možnosti:
1) Garmin nuvi za 350€ in dodatno 100€ za mape (ta ji je všeč)
2) Ipad-mini-3g (z gpsjem) najcenejši in eno izmed navi aplikacij za iOs.
mama živi bogu za hrbtom, navigacijo pa uporablja, ker se ji fajn zdi, ko se pelje mimo kakšne cerkve ali jezera, da ji pokaže mimo česa se pelje. Tu in tam celo za dejansko navigiranje (pomembni sta tudi hrvaška in bosna).
Hoče kupiti na vsak način garmin, jaz pa pravim, da bo z ipadom dobila vse to in še ipad-mini z vsemi dobrimi lastnostmi.
Moje vprašanje: Kaj ponuja garmin, kar ipad-mini+da-best aplikacija za ios ne?
blackbfm ::
jz bi vzel ipad, zato ker te navigacije se bo itak naveličala po enem tednu..tako da lahko uporabljaš potem še za kaj drugega
drugače pa izključno za navigacijo je boljš imet namensko napravo, avtonomija, robustnost..tudi mu nič ne bo če ga bo žgalo za šipo na soncu..medtem ko ipad je pa bolj igrača za na kavč
drugače pa izključno za navigacijo je boljš imet namensko napravo, avtonomija, robustnost..tudi mu nič ne bo če ga bo žgalo za šipo na soncu..medtem ko ipad je pa bolj igrača za na kavč
zee ::
avtonomijo ima iPad boljso kot Garmin. IMO. Vecja baterija pa to.
Vmesnik navigacij na iPadu je bistveno bolj sodoben od Garminovega. Pred slabim mesecem sem imel priloznost sprobati tako Garmina kot Navigon na iPhonu in je bila razlika vec kot ocitna. Navigonov vmesnik je zelo intuitiven.
Vmesnik navigacij na iPadu je bistveno bolj sodoben od Garminovega. Pred slabim mesecem sem imel priloznost sprobati tako Garmina kot Navigon na iPhonu in je bila razlika vec kot ocitna. Navigonov vmesnik je zelo intuitiven.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Da se razumemo, meni je Garmin trenutno res zgresen nakup, ker je za tisto skatlo ocitno predrag poleg tega mape stanejo po cca 100€, pa vendar dopuscam, da ima prednost:
- slovenscina (kako je tle z ios aplikacijami)
- mape - bogu za hrbtom (slisal sem, da tudi v negarminovih aplikacijah ni vec slabo v 2014)
- prometne informacije v real tajmu v slo (ali je to le urbani mit)
- da lepse prikazuja lokalno kulturo, mimo katere se peljes (ne vem kako je s tem drugod)
V primeru da ipad - katera aplikacija, IGo, Navigon ali Sygic (ali maps od iOsa).
Ce nima garmin kaksne OCITNE prednosti, jo bom skusal prepricati v ipada, ker bo z njim lahko delala se miljon stvari:)
- slovenscina (kako je tle z ios aplikacijami)
- mape - bogu za hrbtom (slisal sem, da tudi v negarminovih aplikacijah ni vec slabo v 2014)
- prometne informacije v real tajmu v slo (ali je to le urbani mit)
- da lepse prikazuja lokalno kulturo, mimo katere se peljes (ne vem kako je s tem drugod)
V primeru da ipad - katera aplikacija, IGo, Navigon ali Sygic (ali maps od iOsa).
Ce nima garmin kaksne OCITNE prednosti, jo bom skusal prepricati v ipada, ker bo z njim lahko delala se miljon stvari:)
amacar ::
Sicer nimam ipada, ampak iphona. Na njem imam jailbreak in tako tudi "sposojeno" navigacijo garmin. Deluje odlično in zagotovo bolj tekoče kot naprava garmin (očitno se pozna močnejši procesor), za navigacijo imam naložen tudi slovenski jezik in slovensko vodenje.
amacar hvala,... sem ji dal ipada v roke in ... no tipična reakcija, ko daš nekomu nekaj i v roke in rečeš "it can be yours....your precious:)"
Imam sicer kupljen Navigon, če pa ne bo dober si bom pa še jaz Garmina sposodil :) jailbreak še vidim da obstaja.
hvala še enkrat,
lp
Imam sicer kupljen Navigon, če pa ne bo dober si bom pa še jaz Garmina sposodil :) jailbreak še vidim da obstaja.
hvala še enkrat,
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: grex ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sygic - navigacija - nakup (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 18352 (13054) | dunda |
» | Nexus 4 vs. Lumia 720 (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 13497 (10228) | hobbit |
» | Samsung kriv naklepnega kopiranja, Applu mora plačati 1.05 milijarde dolarjev (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Industrijska lastnina | 116213 (106747) | Keyser Soze |
» | Prvi untethered jailbreak za iOS 5.0.1Oddelek: Novice / Varnost | 10402 (8897) | Masamune |
» | Katera navigacija Garmin 760 ali Navigon 7110 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 20111 (10957) | madmitch |