Forum » Pomoč in nasveti » ADSL modem in wifi modem
ADSL modem in wifi modem
jure9 ::
Živijo!
Imam težavo.V lasti imam thomson adsl modem 150mbps, ki sem ga dobil pri naročilu amis televizije.
Modem ima opcijo wifi,a je signal preslab za našo hišo(signal je po hiši samo 2 črtici od 5).Zaradi tega sem kupil
drug modem D-link 300 mbps. Zdaj pa sem naletel na težavo pri priključitvi tega modema na amisov modem. Prosil bi če kdo ve a je to sploh mogoče ali je treba zamenjati amisov modem z močnejšim(d-linkov modem sem hotel priklopit na enega izmed izhodov na amisovem modemu, ki so še prosti ampak mi modem ni zaznal spremembe oz. ni zaznal interneta.
Prosim za pomoč!
LP Jure
Imam težavo.V lasti imam thomson adsl modem 150mbps, ki sem ga dobil pri naročilu amis televizije.
Modem ima opcijo wifi,a je signal preslab za našo hišo(signal je po hiši samo 2 črtici od 5).Zaradi tega sem kupil
drug modem D-link 300 mbps. Zdaj pa sem naletel na težavo pri priključitvi tega modema na amisov modem. Prosil bi če kdo ve a je to sploh mogoče ali je treba zamenjati amisov modem z močnejšim(d-linkov modem sem hotel priklopit na enega izmed izhodov na amisovem modemu, ki so še prosti ampak mi modem ni zaznal spremembe oz. ni zaznal interneta.
Prosim za pomoč!
LP Jure
hans2 ::
Kot prvo ti morajo amisov modem dati iz ruter načina v brig(pokličeš tja)
. Potem pa nastaviš vse potrebno na dliku.Kakšen ip imaš(ponavadi dinamičen).ppoe vpišeš geslo in uporabniško ime.Tako se bo računalnik avtomatsko prijavil.Nato pa še skonfiguriraš wifi.
lp
. Potem pa nastaviš vse potrebno na dliku.Kakšen ip imaš(ponavadi dinamičen).ppoe vpišeš geslo in uporabniško ime.Tako se bo računalnik avtomatsko prijavil.Nato pa še skonfiguriraš wifi.
lp
fujtajksel ::
A mora bit amisov v bridge modu tudi če hočeš uporabljat oba wifija?
A ima kdo kakšen dober link za konfiguracije takega sistema (adsl modem + en dodatni ruter)?
A ima kdo kakšen dober link za konfiguracije takega sistema (adsl modem + en dodatni ruter)?
Good Guy ::
Kot prvo ti morajo amisov modem dati iz ruter načina v brig(pokličeš tja)
lp
pozabi na tole, ker nima veze kako amisv router deluje.
v svojem dodatnem routerju določi povezavo na dynamic IP(in ne PPPoe) in zadeva je rešena.
V tem primeru bosta vidna oba wifija(pametno jih je dati vsakega v svoj channel, ampak to imajo ponavadi že nastavljeno)
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nenavaden časovno omejen upad dolvlečne hitrostiOddelek: Omrežja in internet | 3094 (2313) | čuhalev |
» | Amis Enkom modem in port forwarding?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2700 (2294) | Tilen |
» | Amis ADSL modem + router?Oddelek: Omrežja in internet | 9294 (5404) | Bakunin |
» | Težava AmisOddelek: Omrežja in internet | 3579 (3465) | Hayabusa |
» | AMIS-ov enkom modemOddelek: Omrežja in internet | 16151 (9724) | d4vid |