Forum » Strojna oprema » HP prenosnik - vgrajen čitalec kartic (čuden problem)
HP prenosnik - vgrajen čitalec kartic (čuden problem)
SimplTech ::
Imam zanimiv problem z vgrajenim čitalcem spominskih kartic v prenosniku HP Probook 4710s.
Na prenosniku je odletel disk, kateri je bil zamenjan z novim in na novo nameščen Windows 7. Gonilnik za čitalec sistem namesti avtomatsko in v Device managerju ni sporov.
Težava je pri uporabi kartic - ko ustavim delujočo kartico v čitalec je preprosto ne zazna. Ko gledam Upravitelja diskov kaže da ni medija v čitalcu. Po restartu PCja se kartica prikaže in se lahko dostopa.
Z Googlom nisem našel kakšnega pametnega nasveta, je mogoče kdo že naletel na kaj podobnega?
Na prenosniku je odletel disk, kateri je bil zamenjan z novim in na novo nameščen Windows 7. Gonilnik za čitalec sistem namesti avtomatsko in v Device managerju ni sporov.
Težava je pri uporabi kartic - ko ustavim delujočo kartico v čitalec je preprosto ne zazna. Ko gledam Upravitelja diskov kaže da ni medija v čitalcu. Po restartu PCja se kartica prikaže in se lahko dostopa.
Z Googlom nisem našel kakšnega pametnega nasveta, je mogoče kdo že naletel na kaj podobnega?
Sem najprej pomislil da je v kartici težava. Našel nekje staro 512MB SD kartico - situacija popolnoma ista.
Odstranil generični driver, ga ponovno namestil - nič rešitve. Vsi gonilniki kažejo da je stvar OK, ampak čitalec funkcionira na pol - vsakič resetirat PC za to da prideš do stvari na kartici je malo tečno.
Odstranil generični driver, ga ponovno namestil - nič rešitve. Vsi gonilniki kažejo da je stvar OK, ampak čitalec funkcionira na pol - vsakič resetirat PC za to da prideš do stvari na kartici je malo tečno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SimplTech ()
To sem prvo naredil. Šel na HP stran z gonilniki, napisal notri P/N, našel gonilnike in med njimi niti duha ne slika o kakšnem gonilniku za čitalec kartic.
Potem sem preko Googla našel povezavo do JMicron HP driverja na čitalec, ga namestil - ista zgodba.
Potem sem preko Googla našel povezavo do JMicron HP driverja na čitalec, ga namestil - ista zgodba.
Testiral sem tudi v Safe mode in z Live Xubuntu - povsod so simptomi isti.
Na koncu sem obupal in uporabljam zunanji USB čitalec. Vseeno hvala hojnikb za nasvete.
Na koncu sem obupal in uporabljam zunanji USB čitalec. Vseeno hvala hojnikb za nasvete.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SimplTech ()
tony1 ::
HP že nekaj let vse mogoče periferne naprave vgrajuje v laptope tako, da so pripete na USB vodilo (ne samo USB portov, pač pa tudi mrežno kartico, verjetno je enako s čitalcem kartic). In če ta pravilno ne zazna nove naprave je preprosto ne vklopi.
Morda bi bilo vredno poskusiti še s kakšnimi driverji za chipset na mamaplati (čeprav je enako obnašanje tudi v Linuxu slab znak).
Kolega, ki je potreboval zanesljivo delovanje mrežne kartice (dnevno dela z več hkrati prižganimi virtualkami) je obupal in kupil Della, ki ima to narejeno še po starem (mrežna je ves čas prižgana oz. vkljopljena).
Morda bi bilo vredno poskusiti še s kakšnimi driverji za chipset na mamaplati (čeprav je enako obnašanje tudi v Linuxu slab znak).
Kolega, ki je potreboval zanesljivo delovanje mrežne kartice (dnevno dela z več hkrati prižganimi virtualkami) je obupal in kupil Della, ki ima to narejeno še po starem (mrežna je ves čas prižgana oz. vkljopljena).
Na chipset driverje sem takoj pomislil. Pregledal celo stran od HPja z gonilniki za ta prenosnik in nisem našel nobenega driverja za chipset, ne za čitalec.
Včasih pač človek obupa in raje uporabi drugo pot.
Včasih pač človek obupa in raje uporabi drugo pot.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prenosnik ne bere slik z SD karticeOddelek: Pomoč in nasveti | 1756 (1546) | beni |
» | Programje za poslovno E-bančništvo (Halcom & stuff) - nejasnostiOddelek: Programska oprema | 5162 (4495) | aigmt |
» | Gonilnik za čitalca karticOddelek: Pomoč in nasveti | 1656 (1583) | bosslipxx |
» | Pomoč pri zvočni in čitalcih karticeOddelek: Programska oprema | 2444 (2348) | jan01 |
» | Prepoznavanje rama težavaOddelek: Pomoč in nasveti | 1746 (1544) | king22 |