Forum » Strojna oprema » zbrisan bios
zbrisan bios
slevinoff ::
pozdravljeni. imam problem z biosom. ko sem posodabljal bios s posodobitvami iz prilozenega cd.ja, je posodobitev zamrznila. nato sem izkljucil baterijo in ponovno zagnal racunalnik, vendar je ob zagonu black screen. ker se je bios zrusil. tako da bi rabil pomoc, kako to znova zagnati. racunalnik oz. laptop je hp 2000 2d 50. hvala
GamerBoy ::
Zgleda da si brickal matično. Jaz bi na tvojem mestu takrat ko je zamrznilo raje čakal še cel dan in držal fige, kot pa resetiral v skoraj zanesljivo smrt. Žal...
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve
Potem podpiši:
zakaj? zato,ker je bil zraven novega racunalnika prilozen dvd, zraven katerega je pisalo, da je potrebno naredit vse posodobitve...zato. na žalost zgleda?
MIHAc27 ::
če je novo lahko neseš edino na servis..... ampak bodo verjetno morali menjati matično ploščo. Komot te zavrnejo... ampak mogoče ti vseeno pod garancijo zamenjajo.
Vsekakor ne omenjaj preveč, kaj si počel.
Vsekakor ne omenjaj preveč, kaj si počel.
first_line ::
Ma teh postopkov za rešiti zaflešan BIOS je malo morje:
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu...
V glavnem googlaj za laptop znamka bios fail in podobno.
Jaz sem že dostikrat zaflešal BIOS od plate in grafe na laptopih, pa ni take panike.
Dobiš pa tudi na eBayu nov BIOS čip za svojo plato in lepo zamenjaš če ne gre drugače. Servis ti bo itak le rekel da je za menjati plato, daj 400€ (za 500€ laptop :( ). Če boš nosil na garancijo, reci da že takoj ni delal in jokaj da nisi mogel domače naredit :) Ne omenjaj da si kaj flešal, ker te bojo cigoti oskubili in lagali kako se ne da rešiti nič ker si ti vse zjebal.
Ne vem ali so tako nesposobni da ne znajo popraviti (mehanik bi ti rekel da je treba cel avto menjat ker je spuščala guma? ), ali živijo le od skubljenja strank. V vsakem primeru je nekaj hudo narobe.
http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/docu...
V glavnem googlaj za laptop znamka bios fail in podobno.
Jaz sem že dostikrat zaflešal BIOS od plate in grafe na laptopih, pa ni take panike.
Dobiš pa tudi na eBayu nov BIOS čip za svojo plato in lepo zamenjaš če ne gre drugače. Servis ti bo itak le rekel da je za menjati plato, daj 400€ (za 500€ laptop :( ). Če boš nosil na garancijo, reci da že takoj ni delal in jokaj da nisi mogel domače naredit :) Ne omenjaj da si kaj flešal, ker te bojo cigoti oskubili in lagali kako se ne da rešiti nič ker si ti vse zjebal.
Ne vem ali so tako nesposobni da ne znajo popraviti (mehanik bi ti rekel da je treba cel avto menjat ker je spuščala guma? ), ali živijo le od skubljenja strank. V vsakem primeru je nekaj hudo narobe.
hojnikb ::
zakaj? zato,ker je bil zraven novega racunalnika prilozen dvd, zraven katerega je pisalo, da je potrebno naredit vse posodobitve...zato. na žalost zgleda?
računalnika se nikol ne posodabla iz cd/dvd, ampak vedno iz frišnih driverjov z spletne strani. In bios se updejta izkjučno samo, kot je to nujno potrebno (kak kos strojne opreme nekompatabilen, druge napaka povezane z bios).
#brezpodpisa
Mitch ::
Če delaš vse po navodilih proizvajalca matične plošče je manj kot 1% možnosti, da zajebeš BIOS med nadgradnjo. Seveda je možnost, da zmanjka elektrike ravno v tistem trenutku samo se vprašajte kolikokrat na leto vam zmanjka elektrike?
"oprostite, ampak vi ste bedak" :) narejeno je bilo vse po navodilih, le da so apdejti na šparovem dvdju za ku rac. ni zmanjkalo elektrike, tudi če jo bi, je to vseeno leptop...
Ma lahko updejtaš z zlatega deviškega USB ključa pa zašteka.
Sej sem ti napisal kako rešiš (ponavadi).
Sej sem ti napisal kako rešiš (ponavadi).
misek ::
Če bi napisal točen model matične plošče oz. prenosnika bi dobil tudi kakšen bolj uporaben odgovor. Tako pa...
Sicer pa današnje plošče imajo vsaj dual če ne triple bios ravno zaradi tega.
Sicer pa današnje plošče imajo vsaj dual če ne triple bios ravno zaradi tega.
Lonsarg ::
Pa dajmo googlat za druge. Tukaj imaš nekaj: http://h30434.www3.hp.com/t5/Notebook-L...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Brias ::
@slevinof
pisem ti iz 18+ let izkusenj v HW-ju in ti povem, da je realna kalkulacija posodobitve biosa sledeca in zalostno realna ...
na 100 updateov ( iz DOS-a ) - 1 BAD flash
na 70 updateov ( iz WIN okolja ) - 1 BAD flash
tako da moras res res res res posteno razmisliti, kaj pridobis z novim flashom, oz. ce sploh kaj ( in ne flashas ) ....
pisem ti iz 18+ let izkusenj v HW-ju in ti povem, da je realna kalkulacija posodobitve biosa sledeca in zalostno realna ...
na 100 updateov ( iz DOS-a ) - 1 BAD flash
na 70 updateov ( iz WIN okolja ) - 1 BAD flash
tako da moras res res res res posteno razmisliti, kaj pridobis z novim flashom, oz. ce sploh kaj ( in ne flashas ) ....
Hayabusa ::
Na onem hp forum linku kaže da je problem pri hpjih dokaj pogost :S.
OP
Ko si updejtal bios, si bootal v neko PE okolje (Preinstallation Environment) ?
Meni je iz dosa samo 1x uspelo zajebati bios flash (jeben abit va6), potem sem rešil s hop plugom (prestaviš mrtev bios čip v delujočo konfiguracijo in ga tam ponovno flashaš http://www.badflash.com/removbio.htm).
Samo takrat je bil še star bios, kontakti na samo 2 straneh (dip, ne plcc, ko te reši samo programator oz. je bios malce težje dobiti ven http://www.radioshack.com/product/index... ) kot je sedaj v uporabi.
OP
Ko si updejtal bios, si bootal v neko PE okolje (Preinstallation Environment) ?
Meni je iz dosa samo 1x uspelo zajebati bios flash (jeben abit va6), potem sem rešil s hop plugom (prestaviš mrtev bios čip v delujočo konfiguracijo in ga tam ponovno flashaš http://www.badflash.com/removbio.htm).
Samo takrat je bil še star bios, kontakti na samo 2 straneh (dip, ne plcc, ko te reši samo programator oz. je bios malce težje dobiti ven http://www.radioshack.com/product/index... ) kot je sedaj v uporabi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
GamerBoy ::
"oprostite, ampak vi ste bedak" :) narejeno je bilo vse po navodilih, le da so apdejti na šparovem dvdju za ku rac. ni zmanjkalo elektrike, tudi če jo bi, je to vseeno leptop...
Hja elektirke ni zmanjkal, ampak si ti ven izpulil baterijo lol :) Nevem zakaj se niti malo ne pozanimaš o stvari, ki jo greš delat, ker potem bi vedel, da nesmeš prekinjat toka ali restartat računalnika. Meni je tudi med flashanjem biosa friznilo pa sem čakal cca 5-10 min in je uspešno dokončalo.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
Potem podpiši:
hja, sem cakal 5-10 minut, sem cakal 20-30 minut, po dobri uri sem izklopil baterijo. pa tudi o zadevi sem se pozanimal. teoretično niti nisem mega amter. hvala za odgovor, lp
Hayabusa ::
Ja si:
Ja si:
Totalni amater preskoči navodila. Nekdo, ki se malo spozna jih striktno upošteva. Selektivno upoštevanje(ne fleshaj biosa za brezveze) pride šele pri bolj advanced userjih.
Poleg tega pa jaz sem advanced user, pa sem vseeno flashal bios na moji tablice, because i can, z zavedanjem % neuspešnosti. Sodobne naprave mi nimajo kaj zablokirat med flashanjem biosa, tut garancijo majo da upoštevajo, če uradni DVD bricka bios.
Zgodovina sprememb…
Advanced userji ne flešajo?
Potem sem jaz über lejmer ker uporabljam modane BIOSe na računalnikih (grafa, plata).
CM11 s custom kernelom na telefonu.
Še Sansa Clip+ ima RockBox gor, ne original firmware.
Šti kak amater sem :/
Potem sem jaz über lejmer ker uporabljam modane BIOSe na računalnikih (grafa, plata).
CM11 s custom kernelom na telefonu.
Še Sansa Clip+ ima RockBox gor, ne original firmware.
Šti kak amater sem :/
hojnikb ::
Ja si:
Totalni amater preskoči navodila. Nekdo, ki se malo spozna jih striktno upošteva. Selektivno upoštevanje(ne fleshaj biosa za brezveze) pride šele pri bolj advanced userjih.
Poleg tega pa jaz sem advanced user, pa sem vseeno flashal bios na moji tablice, because i can, z zavedanjem % neuspešnosti. Sodobne naprave mi nimajo kaj zablokirat med flashanjem biosa, tut garancijo majo da upoštevajo, če uradni DVD bricka bios.
tablice nimajo biosa..
#brezpodpisa
Kako da nimajo BIOSA, če pa advanced user trdi da ga imajo?
Verjetno ni flešal BIOSa na tablici, ampak ROM. Samo če on pravi da je BIOS je to BIOS in pika
Verjetno ni flešal BIOSa na tablici, ampak ROM. Samo če on pravi da je BIOS je to BIOS in pika
first_line je izjavil:
Kako da nimajo BIOSA, če pa advanced user trdi da ga imajo?
Flashal sem BIOS na Windows x86 tablici. Torej dejanski BIOS;)
Zgodovina sprememb…
Brias ::
hvala vsem za odgovore.
Brias, kaj misliš s tem "BAD flash"?
bad flash je to kar se je tebi zgodilo ... da se ustavi na polovici, oz. vcasih celo, da pride do 100% in se po resetu ne postavi ...
nekateri starejsi ibm/lenovo prenosniki so imeli zascito, da lahko flashas bios samo ce:
- je notri dobra baterija
IN HKRATI
- imas v laptop priklucen AC polnilec
NoriDare ::
Če je zadeva sploh še aktualna in še vedno iščete serviserja, da bi vam ponovno zaflešal BIOS prenosnika vam lahko mogoče jaz pomagam...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NoriDare ()
king67 ::
Restoring the BIOS HP 2000-2d50SM
Edini resen post v vsej temi, pa ne vemo, če je bil tudi koristen. Kako se je izšlo?
lp,
king67
NoriDare ::
Restoring the BIOS HP 2000-2d50SM
Edini resen post v vsej temi, pa ne vemo, če je bil tudi koristen. Kako se je izšlo?
lp,
king67
Jap tudi mene zanima kako se je to izteklo in če je bilo kaj uspeha, vsekakor pa priporočam vse zgornje načine, preden se začne odspajkovati BIOS čip in ga vstavljati v zunanji programator.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | sestavil skupaj nov rac, sistem zablokira po 2, 3 minOddelek: Pomoč in nasveti | 1443 (981) | musicfreak |
» | BIOS update - AMDOddelek: Pomoč in nasveti | 1109 (913) | gddr85 |
» | Številni Applovi računalniki ranljivi zaradi neposodobljenega firmwaraOddelek: Novice / Varnost | 7855 (5823) | mojster_joni |
» | windows 7 reset brez error-jaOddelek: Pomoč in nasveti | 2978 (2588) | mtosev |
» | Prenosnik ali stacionarni do 300€Oddelek: Kaj kupiti | 1587 (1432) | matejm1994 |