» »

Zaustavitev BOOT postopka

Zaustavitev BOOT postopka

BT52 ::

Naredil sem manjhen remont na sicer starem prenosniku IBM Thinkpad R30. :D

Bil je v slabem stanju mogel sem ga polotat ono BIOS baterijico, previdno počistit prah, poštimat sofware itd. Tako, da je nekaj časa brez problema deloval, vsaj kolikor je bilo v njegovi zmožnosti.

Nenadoma pa mi je vsaj meni na znanje crknil Hardrive! Namareč po boot-u mi je napisalo "Operating system not found". To sem dobro raziskal po netu, ter poskusil različne boot opcije, vendar brez uspeha. Tako sem zaključil, da je mogoče kriv HDD.

Zato sem se odločil, da naredim majhen mini projekt UPDATE-a. Kupil sem nov Fujitsu disk. Skromnem 20 GB, vendar z ustreznimi specifikacijami, ter nove 512 Rame (še stari SoDimm 144 pin). Specifikacije lahko na željo prilepim. LINK

Potem sem poizkusil zagnat preko USB boot, da bi namestil novi OS ampak ni šlo, čeprav sem se spet igral z boot nastavitvami.

TEŽAVE IN OPAZKE:

1. Stari Ram + stari HDD=>operating sys not found
2. nov RAM + nov disk => zaustavljena BOOT sekvenca
glej spodaj videje, obstane pri utripajoči kazalki predem bi moglo napisati tisto besedilo "za zagon medija pritisni ENTER in ostali bla bla"...

3. Nov RAM + star disk => spusti skozi BOOT ampak javi napako identično kot z starim RAMOM (točka 1 zgoraj, ko sem odkril težavo "operating sys not found")

4. poizkusil sem še z brez opcije USB boota ampak tudi ni šlo. CD roma pa nisem poizkusil, mislim da ni ključen za operativo sistema.
5. sistem vsaj v biosu pravilno zazna RAM (glej spodaj sliko)
 Slika BIOS

Slika BIOS

6. Zazna pravtako HDD. Kajti opažiš ga lahko na bootu, tisto ko izbiraš boot zaporedje ga lahko v podrevesni strukturi opaziš in pa na startup sreenu, ko za hipec napiše (dobro glej video) "Fixed drive 0: Fujitsu".

ŠE DODATNO: Tekom prve predelave sem odstranil CardBus slot? Zdaj nisem 100%, če sem že delal na PC-ju brez nje. Podobno brez CD roma sem delal brez težav na tem in pravtako na svojem primarnem laptopu. Tako mislim, da tukaj ne bi smelo imeti nobenega vpliva ali?

Sprašujem se ali sem kupil mačka v žaklju? :|
Očitno je, da nekaj ne štima?

MOŽNE TEŽAVE:
-nepopolno kompatitibilem HDD
-nekompatibilem RAM
-matična plošča?
-kombinacije vseh treh faktorjev skupaj, ki potrebujejo ponovno prenastavitev?

Jaz se ukvarjam z PC tehniko ljubiteljsko, tako za dušo. Prebrskal in še bom veliko gradiva. Zdaj trenutno nimam veliko idej ampak tak na vrat in nos mi pade kaki update BIOS-a ali nekaj podobnega. Ampak za tisto tapravo hitro diagnostiko nimam tistih tapravih izkušenj, zato prosim samo za rahel BRAINSTORMING, kaj bi lahko naredil?
Ni se potrebno truditi mi opisati postopka, bom že sam zmogel, saj imamo pamet, lahko mi prilepiš link ali izdaš ključno besedo pa jo bom že poiskal. ;)

Hvala za debato in upam na kvaliteten BRAINSTORMING!!
  • spremenilo: BT52 ()

Invictus ::

Če nam boš pasharal videe, bomo mogoče celo kaj pomagali ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Hayabusa ::

Testiraj stari disk na drugem pcju (chkdsk in hdd smart podatki).
Lahko da je samo crknil ide kontroler (south bridge).
Kondenzatorji na mobo so ok ?
Bootaj s cdja (memtest86+) in preveri rame.

Napajalnik je ok ?

Pxe boot dela http://www.ccboot.com/pxe-boot-windows.... http://superuser.com/questions/570130/h... ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Hayabusa ()

Hvala Hayabusa. Bom vse preveril, kar si rekel pa bom naredil odgovor, če sem zadevo rešil ali NE. Zdaj samo čakam na še en RAM in neki bralnik za 2.5 disk. Bomo videli držim pesti! ;D

fosil ::

Pa si ziher da tvoj računalnik sploh podpira boot z usb-ja?
A pravilno prepozna usb ključ?
Tako je!

Zdaj bi vprašal definiraj "pravilno prepozna"!

Če pa pod to mišliš normalno delanje ob uporabi OS-a seveda, da dela- Imam še tist ta stari Wfi usb sprejemnik, ker ta seveda še nima omrežne itd. Edino, če misliš, da ima v bootu kake omejitve? Zakaj, če pa imam na normalno izbiro boot medija?

Ja bil je kriv boot.:))Damit!
Aja pa še stari disk pa sem mogel formatirat.

Zdaj sem še zamenjal ta star disk z nekim rabljenim pa me zdaj še ta zafrkafa (pri zagonu sistema mi je bluscreenalo napako, češ ,da se je pc zavaroval pred okvaro sistema pred poškodbami diska bla bla itd.).

Na ta disk sem inštaliral OS dokaj normalno a ne brez težav. Sprva sem imel težave z piski ob 1 formataciji, ker sem budalo pozabil na Alu ovoj (verjetno masa z ohišjem oz. Ozemljitev). Nisem bil dovolj pazljiv zato, ker je en prejšnji disk (3 disk) je imel drugače skonstruirano ohišje, katero ni potrebovalo ovoja, saj se je le to že avtomatsko dotikalo Alu peresca in me je to malo zavedlo, pa še pozna ura je bila... Jbg. Lahko sem ga sam pokvaril...;((

Tako se vse ponovno namestil namestil stari ovoj z originalnega diska (1 disk, ki sem ga formatiral in omenil zgoraj v prvi vrstici) in preveril, da se masa lepo pevezala in težave piskov (BIOS piski?) so izginile...

PS: Ta ozemlljitev zdaj točno ne vem, ker nisem te el stroke bi mi lahk kdo, da nebi iskal po netu kako točno bi pomanjkaja ozemljitve imelo na delovanj vezja diska?

Bom nalepil tudi sliko blue screena, da vidite kake so kode gor nisem pa še raziskoval napake no netu, tako, da še ne vem kaj to pomeni... Mogoče je prodam bil ravno zato... ;((

Pa še en disk check bom v prihodnje naredil, če se bodalo v safemodu ali pa bom pač namestil na stari disk OS samo s tem namenom, da preverim vse komponente... Ni kaj ironično zabaven projekt..:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BT52 ()

Riff ::

ja bluscreen slika včas veliko pove

Screen

Screen

Riff ::

http://pcsupport.about.com/b/2009/01/24...

tole če kaj pomaga če sem prav razbral da je tm črka b

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenos sistema iz HDD na SSD (stotič:)) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5717303 (10795) opeter
»

inštalacija windows xp s trdega diska

283148 (2288) ngc2392
»

SSD upgrade: BIOS najde disk, windows inštalacija ne (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
6520071 (2309) Mare2
»

Hp 650 noče bootat z usbja,cd roma

322305 (1933) solatko
»

Stara plošča in novejši disk

Oddelek: Strojna oprema
243609 (3141) bkreutz

Več podobnih tem