Forum » Programiranje » java string enačba v kodo
java string enačba v kodo
boss-tech ::
Zanima me kako bi pretvoril neko string enačbo s spremenljivkami v kodo, ki bi to enačbo izvedla?
Na voljo imam npr spremenljivke a,b,c,d potem pa bi kot vhod v metodo dobil enačbo "a-c+d". Kako naj sedaj to spravim v kodo, da bi mi tole izračunalo?
Na voljo imam npr spremenljivke a,b,c,d potem pa bi kot vhod v metodo dobil enačbo "a-c+d". Kako naj sedaj to spravim v kodo, da bi mi tole izračunalo?
detroit ::
po moje bi moral parsat znak za znakom in pogledat če je znak operater ali število ...za začetek. Sicer pa mogoče že obstajajo orodja za kaj takega.
Skero
phyro ::
greš do prvega operatorja, levo stran maš že zračunano in nardiš:
leva_stran operator f(zacetna_pozicija_desne_strani) torej v tvojem primeru bi ratalo tako:
f(0) = a - f(2)
f(2) = c + f(4)
f(4) = d // robni pogoj ko prideš do konca je lahko da daš + 0 če je pozicija večja od dolžine stringa (recimo)
torej f(0) = a - c + d
če imaš noter še deljenje in množenje pa moraš še prioriteto gledat
leva_stran operator f(zacetna_pozicija_desne_strani) torej v tvojem primeru bi ratalo tako:
f(0) = a - f(2)
f(2) = c + f(4)
f(4) = d // robni pogoj ko prideš do konca je lahko da daš + 0 če je pozicija večja od dolžine stringa (recimo)
torej f(0) = a - c + d
če imaš noter še deljenje in množenje pa moraš še prioriteto gledat
mchaber ::
Odvisno, kako kompleksno zelis. Za najbolj robustno resitev napises enostaven parser, recimo z javacc orodjem.
.
ragezor ::
nisem bral vseh odgovorov ampak na prvi pogled zgleda koristno
http://stackoverflow.com/questions/2605...
http://stackoverflow.com/questions/2605...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Matlab problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1438 (862) | bluefish |
» | Regular expressionOddelek: Programiranje | 1899 (1326) | TESKAn |
» | 1+1=3 ? (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 14393 (11910) | redo |
» | Program ne deluje več (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6575 (5313) | Genetic |
» | [C#] overloaded operator ==Oddelek: Programiranje | 1111 (990) | user4683 |