» »

Toshiba L750 - LCD zaslon

Toshiba L750 - LCD zaslon

SimplTech ::

Na prenosniku Toshiba Satellite L750 se mi je pokvaril LED LCD zaslon.

Na zunanjem monitorju prenosnik deluje brez težav, vgrajen LCD pa prikazuje zgolj svetlo sliko z vertikalnimi belo/sivimi črtami:

Nov panel nabaviti in zamenjati ni problem, želim samo drugo mnenje, ali je to pametna pot, ali bi bilo treba gledati kaj v zvezi z flat kablom panela ali priklopom na ploščo?

Dodal bi da je vgrajen zaslon odpovedal na enkrat (ni bilo nikakršnih fizičnih poškodb ali padcev) in da gre za 3 leta star prenosnik.

Mnenja dobrodošla.

Še update, če bo kdo imel podobno situacijo.

Dobil ustrezen LED LCD panel, zamenjal in vse deluje kot mora. Očitno je res odletelo nekaj na samem panelu.

solatko ::

Najlažje boš našel odgovarjajoč zaslon (si preveril iverter), če boš zadevo razdrl in dal v iskalnik, podatke z nalepke na komponenti. Grafična je v redu, če ti dela zunanji monitor, display prenosnika redko crkne, to je bolj napaka inverterja.

Razlika v ceni je velika. Poleg tega ti ne bo pomagala menjava display-a, če je zanič inverter.

http://www.laptopinventory.com/LaptopIn...
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

• spremenil: solatko ()

Gre za novejši prenosnik, kjer je vgrajen LED panel - zaradi tega nima inverterja.

Sem že dobil nov panel, na podlagi informacij iz nalepke na starem enkranu. Ko sem vgradil novega vse funkcionira kot mora.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik, zelene črte na zaslonu

Oddelek: Pomoč in nasveti
234188 (1249) Han
»

Laptop zaslon - backlight ali inverter popravilo

Oddelek: Strojna oprema
111251 (1009) Zvezdica27
»