» »

Kateri windowsi za Intel I3?

Kateri windowsi za Intel I3?

kojot31 ::

Kot je že naslovno vprašanje. Me zanima, če windowsi xp 32bit podpirajo in dobro delujejo z cpu Intel I3 3000Mhz?

Namestil sem 4 različne windowse xp serial pack 2 in 3 in povsod so kakšne napake. Ponekod internt explorer ne deluje, ponekod težava z odpiranjem in še drugačne težave. Prej sem imel na Amd cpu nameščene ene izmed teh, ki sem jih tudi na nov pc namestil in so delal brez težav in vsi programi. Zaradi slabovidnsti, pa imam programe za povečavo in ne poznam drugih oken, kot xp . Poizkusu sem win 7 in sem jih takoj zbrisal, ker mi sploh ne gre. Glede viste, pa se vsi pritožujejo. 64 bit pa nisem nameščal, ker pa imam starejše naprave in ne podpirajo programske opreme za 64bit in novejše vindowse.

Prosil bi odgovor in nasvet.
Hvala

psickolog ::

Napaka je, da si win 7 takoj pobrisal. Razlike med win xp in win 7 se da naučiti v nekaj dneh uporabe.

Na vprašanje ti pa žal ne znam odgovoriti, ker ne vem.

Meizu ::

Nesmiselno je tak cpu stavit na xp saj os ne bo izkoristil arhitekture v celoti. Namesti win7 in mir.

...:TOMI:... ::

Glede na to, da si slaboviden, vi bilo bolje imeti windows 8, ker ima velike ploščice.
Tomi

Meizu ::

Če mu še win7 ne gre, potem bo win8 špansko selo. Sploh pa naj se sam odloči.

Aja pa mimogrede, pisavo v win7 lahko kar konkretno povečaš, ease of acces je iz verzije v verzijo samo boljši.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Meizu ()

kojot31 ::

Za enkrat še čakam izide testa. Če sploh delujejo te programi na win 7. Vem, da me je tehnologija prehitela. Amapk če ne gre delat na novejših zadevah, je pač treba ostat na starem. Vi ne boste razumeli, ker nimate tako slabega vida. Do prejšnega leta sem vse delal na Amd AM2 in je vse šlo. Na intelu sem pa prvo opazil, ker nisem mogel uporabljat mozile novejših verzij, ampak samo najstarejše verzije. Nato sem začel razmišlat, mogoče je pa stvar in strojna opema premočna za ta win xp. Če ne bo druge, bom pač naložil win 7 in se ponovno učil. Xp-eje vem na pamet in lahko tudi kdo drug dela na mojem pc, četudi nima pojma o računalništvu in ga vodim. Si bom malo ogledal na youtubu glede win 7, a malo bolj podrobno spoznam.

Če bi hotel popolnoma izkoristi strojno opremo, bi moral dat gor vsaj win 7 64bit verzijo. Mogoče kdo ve. Če win 7 32bit prepozna več pomnilnika kot 4gb ali ne?

Hvala za pomoč.

Meizu ::

32bit os prepozna samo do 4gb rama, za vse ostalo potrebuješ 64bit.

Strojna oprema nima nobene veze pri inštalaciji osnovnega programja kot je npr. firefox. Kar mirno kri, lahko je šlo kaj na OSu narobe, hardware gotovo ni kriv.

Kot sem že rekel, kar se tiče slabega vida, ease of acces center je v win7 sigurno boljši od tistega v xp.

V Windows7 se nimaš kaj dosti učit napram xpjih, saj vse skupaj deluje praktično na isti način.

krneki0001 ::

3GHZ i3 predvidevam da je še 1156 podnožje, torej je to recimo I3 540 (3.066GHZ). Na takem jaz gonim Windows 8 brez problemov in vse deluje.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

kojot31 ::

MEIZU. Jaz ne uporabljam od win povečave. Imam programe, ki jih imajo na ZSSS. Imam tudi program, ki mi govori in ne paše vsaka programska oprema. Firefox mi lavfa za sedaj samo ver 3.0. Če dam kakšno novejšo verzijo, se tepe z programom za povečavo in govorcom.

Strojne opreme imam nekaj še iz prd desetih let in bi moral pogledat,tče obstajajo gonilniki za win7.

Učit bi se moral na novo glede menijev in celotnega programa. Nisem mislil kot samo delovanje, ampak postavitev programa in samega delovanja in glede funkcij.

hojnikb ::

inštaliraj Win7/8 64bit in basta.
Itk pa težave, ki jih ti naštevaš niso zarad procesorja, ampak zarad zastarelih winsov. Tlačit 12let star os na nov hardware je pač neumnost. Če pa kak app ne dela, ga pa enostavno zaženeš z comaptability mode ali z xp mode.
#brezpodpisa

kojot31 ::

Zakaj mi je pa vse ok delal na AMD 2CORE? Tu na temu pa ne? Lahk je teb govort k poznaš sedmico. Zato sem pa rekel, da bi se moral ponovno vse učit.

xxurban ::

Saj je vse podobno ali lažje/boljše kot na XP.

Lonsarg ::

Windows 7 razen drugačnega izgleda ni prav nič drugačen od Windows XP, vsi gumbi so na istem mesu, edina sprememba so odprti programi, ki so kvadratni namesto pravokotni(pa tudi hkrati delujejo kot bližnjica, kar je v XPjih ločeno), ampak to se da z ustrezno nastavitvijo spremenit, da je isto kot v XPjih! Klik z desno na stat meni/taskbar buttons/izbereš Never Combine.

Potem pa ostane še problem uporabe stare strojne opreme in programov, to pa je nekaj drugega, tukaj pa XP mode lahko pomaga, lahko pa tudi ne, ampak kolikor te razumem niti nisi probal, ker 99% XP programov avtomatsko deluje normalno na Win7.

Hayabusa ::

Poženi tole http://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.ht... & daj screen na http://shrani.najdi.si ter tu prilepi link(e) od slik (zgornji link, ki ga stran sproducira).
Prilepi screen zavitkov "cpu" in "mainboard".

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hayabusa ()

Cold1 ::

A vi kronani genialci razumete da se pogovarjate z osebo s posebnimi potrebami (tako na osebni, kot na ravni uporabljane programske opreme)?!

@ Kojot31

Ali uporabljaš originalna Okna XP? Če ne, je morda problem v slabih travniških kopijah.

Ali poznaš vse zahteve svojih orodij? Ali so nameščene vse potrebne komponente, ki jih ta orodja potrebujejo?

Ti je prejšnjo namestitev Oken nastavljal kdo drug?

kojot31 ::

Xp so original.Samo cd ne.
V bistvu presneto iz origianl cedeja. Zato sem pa napisal,d a mi ni Ni mi jasno ker se tako obnaša vse skupaj, prej se pa nikoli ni. Programsko imam vso original in vedno isto nameščam. Tudi za strojno opremo imam original, kar sem dobil zraven. Zato sem pa napisal,da bi dal win7 32bit različico.

Program sem dobil od zveze slepih slabovidnih, ki je tudi prekopiran iz original cedeja. Oni imajo eno origianl verzijo in potem uporabniku presnamejo. So pa omejitve, ker se ne sporazumeva z vsemi programi. Sedaj je prišla zadjna verzija ven, ki jo pa oni še nimajo. Ta verzja podpira win7 in 8.
Sem pa ugotovil, da nimajo izkušen z tem programom in sem sam malo raziskoval in ugotovil. Z mozilo se ujema samo z verzijami 3.0-8.0 in internet explorerjem do ver 8. Glede govorca ni težav, ker povsod vse prebere.

Nobenemu ne pustim, da dela kaj na mojem računalniku, edino če mu jaz rečem in povem kako in kaj. Vse znam sam naredit v xp-ejih, pri win7 me pa skrbi glede nameščanja orodij, strojne opreme in stvari ki se skrivajo in jih je treba po svojem okusu priredit.

einstein :P ::

@kojot31

Windows 7. Če imaš rama manj, kot 4GB 32bit verzijo, 4GB in več, 64bit verzijo.

PS: windows 7 ultimate
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Zgodovina sprememb…

Hayabusa ::

Bi rekel da gre za HW napake, napihnjeni kondenzatorji, ram/disk težave.

kojot31 ::

Imam 2x4gb ddr3 1333mhz.Sedaj pa imam samo 1 slot 4gb. Plošča je stara eno leto.

Isotropic ::

win 7 ce mislis take z alter virov
8 so sicer zelo dobri, a placal 100e+ zanje pa nebi.

einstein :P ::

kojot31 je izjavil:

Imam 2x4gb ddr3 1333mhz.Sedaj pa imam samo 1 slot 4gb. Plošča je stara eno leto.


Windows 7 ultimate 64bit.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

kojot31 ::

Kaj pa programska oprema, ki ne podpira 64bit, ki jo potrebujem?

Pa še sedaj nisem dobil odgovora. Zakaj je na amdu-ju vse delal ok, tu na intelu pa ne, če nima procesor veze.

GamerBoy ::

Ker je že iz prvotnega posta možno razbrati, da si inštaliral različne verzije windowsev in glede na to, da so marsikateri malo prirejeni zato tudi ne delujejo tako kot bi morali. Bodi prepričan da imaš "clean install", brez raznega brisanja in dodajanja, kar nekateri pirati radi počno. Kot drugo pa mi edino na pamet padejo kakšni driverji, ki niso isti kot prej (amd proc), glede na to da imaš zaradi različnega podnožja tudi drugo matično, vendar ne vidim neke hude verjetnosti v zadnji razlagi.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GamerBoy ()

Cold1 ::

Na 64 bitnem sistemu bodo delovali tudi 32 bitni programi (16 bitni pa ne bodo).

Novejši procesor res ne vpliva na delovanje programske opreme (razen hitrosti), je pa možno da nimaš kake komponente, ki jo tvoja orodja potrebujejo (gonilnik, dodatek za Okna, kak program) ali pa imaš okvarjeno strojno opremo.

Ali lahko usposobiš svoja orodja (pa tudi svojo kopijo Oken) na kakem testnem PC-ju (s tem se prepričaš ali sama po sebi delujejo) ali navideznem stroju?

Lonsarg ::

kojot31 je izjavil:

Pa še sedaj nisem dobil odgovora. Zakaj je na amdu-ju vse delal ok, tu na intelu pa ne, če nima procesor veze.

Odgovora nimaš, ker nobeden ne ve... Oziroma nobeden ne more ugotoviti brez kakega dodatnega testiranja kaj je vzrok, ker procesor namreč ziher ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

kojot31 ::

Iste okna in isto programsko opremo imam na prenosniku, ki ima Intelov procesor, samo ni dvojedrni. Deluje ve bp. Nič ne šteka in tud mozila deluje. Zato mi vse skupaj ni preveč jasno.

Na tem stacionarnem,sem prvo naložil isto opremo, kot je na prenosniku in amd, original. Ker pa ni delovalo brez težav, sem potem poizkušal še drugačne windowse. Seveda pri vsakem sem formatiral pc in na novo vse naložil. Z okni ne more bit kaj, če je kopija orignalih oken.

Preostane mi samo še win7in če še tam ne bo, potem bo pa treba strojno opremo pregledat.

Strojna oprema mi deluje. Samo nisem še podrobneje testiral cpu in matične. Za to pa moram nekoga dobit, ki vidi ok in mi govori.

hojnikb ::

probaj še kak linux distro, če dela normalno..
#brezpodpisa

kojot31 ::

Ne poznam koga, da bi mi original zrihtal. Pa tud ta programska oprema ne vem, če bi delovala na tem os?

Lonsarg ::

kojot31 je izjavil:

Iste okna in isto programsko opremo imam na prenosniku, ki ima Intelov procesor, samo ni dvojedrni. Deluje ve bp. Nič ne šteka in tud mozila deluje. Zato mi vse skupaj ni preveč jasno.

Procesor je še najmanj problematičen, ker so driverji standardizirani in vgrajeni globoko v OS. Jaz sem 90% da je nekaj z nekim driverjem narobe, eden bolj verjetnih je grafični. Si res uspel najti za ta sistem čisto vse driverje za XP, nobenih vprašajev, nobenih napak "...has recovered..."? Ker lahko da ti ne bo potrebno OSa menjat, če si navejen na XP, če najdeš krivca.

Čeprav jaz ti globoko priporočam da se navadiš in nekako zrihtaš svoje programe da delajo na Windows 7, namreč čez par let uporabljat XP bo postalo zelo nevarno, oziroma je že zdaj precej, sploh kaki neposodobljeni brskalniki so kritični.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

do kdaj bodo deloval windows xp (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
589454 (8111) blackpirat
»

Prehod na Windows 7

Oddelek: Operacijski sistemi
272155 (1651) Damilko
»

Windows 7 razna vpraŠanja

Oddelek: Operacijski sistemi
486887 (5334) bosmla
»

Win 7 - 32 ali 64-bit?

Oddelek: Operacijski sistemi
327462 (6562) c00L3r
»

Kako prisiliti prehod na 64bit

Oddelek: Programska oprema
292112 (1264) blackbfm

Več podobnih tem