Forum » Pomoč in nasveti » na prenosniku ne bere zunanjega diska
na prenosniku ne bere zunanjega diska
patricija17 ::
pozdravljeni
imam zunanji disk WD My book Essential edition 1TB usb 2.0
ta disk preko usb kabla priklopim na stacionalni računalnik AMD Athlon 1,14 GHz na katerem imam inštalirane windows XP SP3 profesional.Računalnik mi zunanji disk normalno prepozna in lahko berem in zapisujem podatke.Ko hočem zunanji disk priklopiti na prenosni računalnik HP 625 AMD 2.4 GHz na katerem imam inštalirane Windows 7 Ultimate pa mi diska ne prepozna. Disk se sicer vidi v nadzorni plošči pod strojno opremo in zvok in pod ogled naprav in tiskalnikov ga prikaže in prepozna.V raziskovalcu pa ga ne odpre oz. se ga ne vidi.
Zanimivo je da se zunanji disk da brati na drugem prenosnem računalniku (Medion Akoya p7624)na katerem so inštalirani tudio Windows 7 Home Premium.
Kaj bi bilo lahko narobe na računalniku HP 625 ?
hvala za odgovore
imam zunanji disk WD My book Essential edition 1TB usb 2.0
ta disk preko usb kabla priklopim na stacionalni računalnik AMD Athlon 1,14 GHz na katerem imam inštalirane windows XP SP3 profesional.Računalnik mi zunanji disk normalno prepozna in lahko berem in zapisujem podatke.Ko hočem zunanji disk priklopiti na prenosni računalnik HP 625 AMD 2.4 GHz na katerem imam inštalirane Windows 7 Ultimate pa mi diska ne prepozna. Disk se sicer vidi v nadzorni plošči pod strojno opremo in zvok in pod ogled naprav in tiskalnikov ga prikaže in prepozna.V raziskovalcu pa ga ne odpre oz. se ga ne vidi.
Zanimivo je da se zunanji disk da brati na drugem prenosnem računalniku (Medion Akoya p7624)na katerem so inštalirani tudio Windows 7 Home Premium.
Kaj bi bilo lahko narobe na računalniku HP 625 ?
hvala za odgovore
rdecaluc ::
Si probal tudi druge USB porte?
Če to ne deljuje, pojdi na control panel/administrative tools/computer managment/storage/disk managment ali pa v iskalnik napiši disk managment.
Pa poglej če ti ga tu pokaže. Ponavadi se ti ponudi kakšna opcija v stilu uvozi tuji disk ipd.
Lp
Če to ne deljuje, pojdi na control panel/administrative tools/computer managment/storage/disk managment ali pa v iskalnik napiši disk managment.
Pa poglej če ti ga tu pokaže. Ponavadi se ti ponudi kakšna opcija v stilu uvozi tuji disk ipd.
Lp
Est modus in rebus. ,typos
Duhec ::
Lahko se prekriva s kakim mrežnim diskom, ki ima isto dodeljeno črko. Disk Mamagement in mu spremeni črko, ki še ni zasedena v sistemu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD Elements disk - računalnik ga ne prebere!? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11713 (10566) | LeXani |
» | Wd zunanji disk/problemOddelek: Pomoč in nasveti | 1249 (1123) | Seljak |
» | Težave z prenosnim diskomOddelek: Pomoč in nasveti | 1150 (995) | Pyr0Beast |
» | izdelava particijOddelek: Operacijski sistemi | 3063 (2761) | agent006 |
» | zunanji diskOddelek: Strojna oprema | 1257 (1142) | kopriva |