» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
79 / 86
»»

Slopek ::

Ah dajte no. A ne znate Googla uporabljati?
Napiši recimo vape vs cigarets, pa dobiš zanimive stvari za prebrat. Stvari so veliko bolj kompleksne, kot pa samo vdihavanje nečistih snovi.
Ampak kot sem že večkrat: vsak naj počne, kar mu paše. Izbira je povsem svobodna in nihče te ne omejuje pri tem početju. Jaz samo pravim, da mi je vape po parih letih definitivno škodoval...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Vetrpiha ::

Pa ne iz teh razlogov za katere misliš, da so ti.

bozicek ::

Slopek je izjavil:

Napiši recimo vape vs cigarets, pa dobiš zanimive stvari za prebrat. Stvari so veliko bolj kompleksne, kot pa samo vdihavanje nečistih snovi.
Ampak kot sem že večkrat: vsak naj počne, kar mu paše. Izbira je povsem svobodna in nihče te ne omejuje pri tem početju. Jaz samo pravim, da mi je vape po parih letih definitivno škodoval...

Seveda je vape škodljiv....tega ni nihče nikoli trdil da ni...
Je pa manj škodljiv kot cigareti...
Ampak ko vpišeš cape vs cigarete v Google ti vrže prvih par zadetkov kako je vape škodljiv, tudi razlago da ne toliko kot cigareti ampak razlago koliko je škodljiv če nebo vapeal...
Darila letos samo za poredne

yansek ::

bozicek je izjavil:

Slopek je izjavil:

Seveda je vape škodljiv....tega ni nihče nikoli trdil da ni...
Je pa manj škodljiv kot cigareti...
Ampak ko vpišeš cape vs cigarete v Google ti vrže prvih par zadetkov kako je vape škodljiv, tudi razlago da ne toliko kot cigareti ampak razlago koliko je škodljiv če nebo vapeal...

Jaz moram rečt, da za zdaj osebno ne čutim nekih posebnih stranskih efektov, ki bi jih opisal kot negativne v zvezi z vejpanjem pri sebi, ne vem pa, če bo prišlo kaj za mano kasneje.

Nobega kašljanja za zdaj, ne slabosti, če uporabljam meni ustrezno vejp e-mešanico: določen tio nikot. baze (v kateri nikotin ne pustim, da mi stoji v mešanici ampak nekaj (par kapljic) dodam tik pred vejpanjem), ustrezno glavo (Innokin, izključno 1.6 Ohm. Pri drugih imam sam tezave), ustrezno aromo, ki ni med cenejšimi in pravi čas menjam glavo.

Pri cigaretih je stvar drugačna. Hitro čutim slabost, slabše splošno počutje, suha usta, tudi kašljanje idr.

Takšne so moje izkušnje, ne vem pa kakšne posledice in negativne učinke bi znal čutiti kasneje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: yansek ()

Slopek je izjavil:

Sam sem opustil vape zaradi težav, katere sem si nakopal z njim.
Ne bom o tem, ampak dosti je znanstvenih člankov, o škodljivosti tega početja.
Mnogi pravijo, da je celo bolj zdravju nevarno, kot kajenje cigaret. Mogoče je to celo res, a to bo pokazal čas in mogoče se to celo že kaže, le videti nočete.
Arome in baze, katere niso primerne niti za odtok, prav gotovo ne sodijo v človeško telo.
Vse te mastne zadeve se gotovo lepijo na pljuča, mašijo celo evstahijevo cev, ki prizadene tudi ušesa. No, to je samo mali del nevarnosti, ki obstaja....
Vsak pa seveda ravna po svoji vesti, a ni nujno, da je to zanj dobro, kaj šele zdravo.

Malo sicer izven konteksta, glede na temo, a v človeško telo dejansko ne spadajo, vsaj po mojem mnenju - če je govora o dolgoročnem zdravju in dobrem počutju - tudi obilica procesirane hrane, po možnosti z malo hranljive vrednosti. Sladkarije: industrijski sladoled, čokolade, piškoti, bomboni z raznimi dodatki, pijače z dodatki ki lahko mesece in mesece stojijo na neki polici v plastični ali pločevinasti embalaži, prav tako ne pice z mastnim sirom, preobilica mesa in pečenja, cvrtje, čipsi, industrijske salame, paštete in vsako drugo preobilno hranjenje ali npr prenajdanje s katerim naš kompleten organizem po nepotrebnem obremenjujemo.

Zgodovina sprememb…

yansek je izjavil:

Slopek je izjavil:

Sam sem opustil vape zaradi težav, katere sem si nakopal z njim.
Ne bom o tem, ampak dosti je znanstvenih člankov, o škodljivosti tega početja.
Mnogi pravijo, da je celo bolj zdravju nevarno, kot kajenje cigaret. Mogoče je to celo res, a to bo pokazal čas in mogoče se to celo že kaže, le videti nočete.
Arome in baze, katere niso primerne niti za odtok, prav gotovo ne sodijo v človeško telo.
Vse te mastne zadeve se gotovo lepijo na pljuča, mašijo celo evstahijevo cev, ki prizadene tudi ušesa. No, to je samo mali del nevarnosti, ki obstaja....
Vsak pa seveda ravna po svoji vesti, a ni nujno, da je to zanj dobro, kaj šele zdravo.

Malo sicer izven konteksta, glede na temo, a v človeško telo dejansko ne spadajo, vsaj po mojem mnenju - če je govora o dolgoročnem zdravju in dobrem počutju - tudi sladkarije: industrijski sladoled, čokolade, piškoti, bomboni z raznimi dodatki, pijače z dodatki ki lahko mesece in mesece stojijo na neki polici v plastični ali pločevinasti embalaži, prav tako ne pice z mastnim sirom, preobilica mesa in pečenja, cvrtje, čipsi, industrijske salame, paštete in vsako drugo preobilno hranjenje ali npr prenajdanje s katerim naš kompleten organizem po nepotrebnem obremenjujemo.

Se z vsem strinjam in lahko mi verjameš, da ne jem ničesar od naštetega, saj sem povsem na naturopatski prehrani. Seveda se pa kdaj pa kdaj tudi pregrešim, saj sem samo človek ;)

Še tole bi napisal.

Pred časom sem kupil nikotinsko bazo in več arom preko spleta in so bile cenejše od tistih, ki jih kupujem sicer v trgovini pri nas in sem jih vse zavrgel. Resnično ni bilo za drugam koz za v smeti, kar se mene tiče.

Bi rekel, da obstaja razlika v kvaliteti.

Zgodovina sprememb…

stratosD ::

lahko napišeš katero bazo in katere arome to?

matobeli ::

Ene arome so res poden. Jaz jemljem samo še naravne.

Jaz uporabljam npr Flavorist Maroc Mint ali Dark Berry (shake and vape) aromi.

yansek je izjavil:

Še tole bi napisal.

Pred časom sem kupil nikotinsko bazo in več arom preko spleta in so bile cenejše od tistih, ki jih kupujem sicer v trgovini pri nas in sem jih vse zavrgel. Resnično ni bilo za drugam koz za v smeti, kar se mene tiče.

Bi rekel, da obstaja razlika v kvaliteti.

za te sprašujem ;)

Iz neke hrvaške trgovine je prišla roba.

yansek je izjavil:

Iz neke hrvaške trgovine je prišla roba.

o hvala - sem ciljal bolj na odgovor v stilu aroma npr. Flavour Art tapata - baza 6mg 70/30 Pink Mule ali kaj podobnega...

Kar se arom tiče ki niso najbolj priporočljive za vejpat:
- cimet /cinnamon kot glavna aroma
- mentoli - za daljšo uporabo
- vsi ejuici z koncentracijo arom višjo kot 20% - večina premium juicov je žal med temi...

Obstajajo ejuici ki so boljši za MTL in tisti za DL - seveda so tudi nikotinske stopnje pomembne - če ti zadošča 2-3mg/ml NIC za DL bo skoraj vsaka baza dobra, če pa potrebuješ 12-16 mg/ml NIC je pa že odvisno kakšen NIC je notri.

Naravne arome: se tu misli na NET (Natural Extract Tobacco) ali kaj drugega - da se extracta npr. kavo ali kaj podobnega - to zna bit precej tricky...

Olja pa ni v pravih e-juicih da ne bo pomote...tudi CBD oil ni primeren za mešanje v ejuice.

"Misconceptions about CBD oil

First off, we should clear up a critical point: CBD oil is not the same as CBD isolates or CBD e-liquid for vaping. CBD oil should not be used for vaping. However, some people mix up the names CBD vape liquid and CBD oil. This can make for a confusing situation.

When purchasing CBD vape liquid, ensure that you are purchasing something designed to be vaped. Or, purchase your own CBD isolates and self-mix your e-liquid to be safe."
https://www.zombievapes.co.uk/news/how-...

še malo študij - če se lih komu da brat:
http://www.ecigarette-research.org/rese...

stratosD

Tale nikotinska baza:

VPG GREEN LABEL 18 MG 500 ML

yansek je izjavil:

stratosD

Tale nikotinska baza:

yup - Pink Mule - 18 mg/ml zna bit mal harsh če atomizer predobro dela, te jakosti smo vejpal pred 10+ leti na eGo primitivnih atomizerjih :)
Če pa je bil NIC poprastega okusa je bila pa baza oksidirana/na pol odprta/na soncu etc...v takem primeru se to reklamira na (verjetno) JuiceDoctor in zahteva nazaj šiške...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: stratosD ()

Anney ::

Če bo kdo kje kaj iskal, se zanimam za 100-200mg nikotin, če se še kje dobi, včasih se ga je dobilo iz cipra.

V zaznamih imam še tole, vendar uk ni več kar je bila in je lahko problem.
https://eliquidnicotine.co.uk/shop/nico...
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

yansek je izjavil:

stratosD

Tale nikotinska baza:

Kaj pa arome?
Ta baza je mišljena za redčenje. Za podenin mtl več kot 12mg/ml ne rabiš. DL pa več kot 7 tudi ne. Za arome je čisto vseeno ali so sintetične ali ne. Glavno, da je molekulska formula ista. Bi rekel, da bolje sintetika, ker odpade en kup primesi in balasta.
Flavour Art ima neko naravno linijo.
Se pa ti solo koncentrati arom mešajo od 0.3% do nekje max 4, 5%. Velika večina jih rabi še neko dopolnilno aromo.
Prečekiraj
E-liquid-recipes in alltheflavors

ELR in Alltheflavors itak...

mixam sam že od 2012 doh ;) - pa folk mi nosi kdaj da "popravljam" malo njihove kupljene premium juice ki jim ne pašejo ( v vape shopu je vse oh in ah...samo doma pol to zvejpat flaško do konca je za marsikoga muka :8)

ena starejša fotka od mojih ejuicov...to so taki simpl recepti ki dost sedejo

To pa gre za kar stare recepture

Vetrpiha
Naredil sem različne možne kombinacije mešanic in bile so napravljene pravilno, v pravih razmerjih.
Torej tako z mojo, v trgovini pri nas kupljeno običajno nikot bazo in aromo ter tistimi aromami in nikot bazo kupljeno preko spleta.

Lahko bi še naprej kaj poskusil čarati, a nisem videl smisla, ker sem zaenkrat zadovoljen s tistim kar kupim pri nas.

Zgodovina sprememb…

Katere arome?

Ne vem, nekje moram imeti napisano, samo niti ni toliko pomembno. Sem nekaj malega časa in denarja vložil, nakupil in naredil vse mogoče mešanice arom in nikot. baz, da bi primerjal tako baze kot arome in nisem bil zadovoljen.

Je pa še zmeraj možno, da kaj ni bilo narejeno povsem pravilno, a zaenkrat, do nadaljnjega verjetno ne bom iskal kakšne druge produkte.

jb_j ::

a ima kdo od vas problem,
da se zaradi vejpanja potite veliko manj?

vejpal sem kakšno leto dve nazaj,
in so se mi takrat pore za potenje čisto zamašile....
(in veliko bolj mastni pot sem imel zaradi vejpanja)

ali to nastane zaradi oljne baze,
ali zaradi česa se to zgodi?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jb_j ()

ali obstaja vejp, ki je bolj na vodni bazi, kot na oljni bazi?

idealno bi sicer bilo, da bi bilo na alkoholni bazi, samo potem je problem alkohol, ki bi šel v pljuča.......

Dober dan ::

Ti bi rad zgubil vozniško zaradi puhanja?8-O

Dober dan je izjavil:

Ti bi rad zgubil vozniško zaradi puhanja?8-O

samo vejp bi imel, ki ne maši žlez za potenje....... :O

Vuli ::

kje maš ti kaka olja. Jaz švicam lih tolk k prej, ko sem cigarete kadil.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Dri3r ::

Troll :))
dri3r

glicerin v tekočini, ni olje?

Vuli je izjavil:

kje maš ti kaka olja. Jaz švicam lih tolk k prej, ko sem cigarete kadil.

veliko več ljudi je na kratki rok umrlo,
zaradi vejpanja,

kot zaradi kajenja,
na kratki rok........

zaradi cigaret, ni toliko ljudi umrlo, v prvih dveh letih uporabe:
https://www.nytimes.com/interactive/202...

Zgodovina sprememb…

Lahko pripopaš kaj je spisano, ker jaz ne vidim, če ne plačam.? Bo šlo? Ali pa drug link.

če bi ljudje kadili po 2 škatli cigaret na dan,
ne bi bilo toliko smrti v prvih 2-eh letih uporabe,
kot pri vejpanju,
(CDC je zabeležil 60smrti in 2700 hospitalizacij)
2019-2020

pri kadilcih cigaret, ki dnevno kadijo škatlo ali dve na dan,
se skozi življenje, ustvari okoli 20% možnost, da dobijo pljučnega raka......

Nekateri najdlje živeči ljudje, so kadili po škatlo cigaret na dan,
ali celo več.........

Zgodovina sprememb…

Ampak med te smrti so gotovo in predvsem šteti tisti, ki jim je baterijo razneslo, pa ki so vejpali nedovoljene zadeve, kupljene na črnem trgu.

Le kako to zgleda, če to preneseš na analogno kajenje.
Koliko smrti zaradi požara, ko je kadilec zaspal.
Koliko smrti zaradi kajenja nedovoljenih substanc? Pa ne mislim marihuane ;)

Pa res ne vem kje je problem? Saj kot berem, si bil na vejpu in nisi več.
Vseeno sem prepričan, da kajenje industrijskega tobaka, naredi mnogo več škode. Pa tudi danes cigareti niso to, kar so bili 50 in več let nazaj, pa že takrat so bili strupeni ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Oprostite mu, saj je funkcionalno polpismen in nr ve kaj bere ali piše
No single substance has been shown to cause the illness, but several marijuana products have been identified as possible causes.

Ja saj pravim. Kje so smrti zaradi nemarnega kajenja? Nam je vlomilec požgal hišo, sebe pač ne...zato, ker je zaspal s čikom....

BorutK-73 ::

Ignorirajte trola

mat11 ::

Tretje leto vejpam.Trenutno imam pod Sceptre z 0,65ohmov, ki mi še najbolj odgovarja. Probleme imam pa poleti, ko sem dolgo časa na vročini. Pri vejpanju sčasoma izgine throat hit in pa dim se močno zmanjša. Kakšna rešitev?
mat

mat11 je izjavil:

Tretje leto vejpam.Trenutno imam pod Sceptre z 0,65ohmov, ki mi še najbolj odgovarja. Probleme imam pa poleti, ko sem dolgo časa na vročini. Pri vejpanju sčasoma izgine throat hit in pa dim se močno zmanjša. Kakšna rešitev?

Nikotnska baza z višjo koncentracijo nikotina.

Čez poletje? Bo več dima?
mat

vejpaj v senci pa bo več pare ne dima

če boš poslušal @yansek te bo fršloh/infartkt/kap ;(

Se mi je zdelo, da to ni rešitev.
mat

Dodaš dodatek FlavorArt Flash in mešaš z več glicerina (VG). Večja vsebnost glicerina v toplih mesecih ni problem

stratosD je izjavil:

vejpaj v senci pa bo več pare ne dima

če boš poslušal @yansek te bo fršloh/infartkt/kap ;(

Jaz dodam zgolj eno kapljico

Ok, bom pripravil 70/30
mat

Ob predpostavki, da na 100ml vliješ 10ml arome in 20ml nikotina, potrebuješ za ostalih 70ml zgolj čisti glicerin (Merkur, 9eur/l)

E-mešanica (v kateri je nikotinska baza; aroma; in VG) katero mi pripravi prodajalec, se pokvari in ni več za uživanje v zadnjem 'stadiju' cca. nekje tri tedne od dneva ko je bila mešanica namešana...ko iz plastične stekleničke iztiskam še zadnje kapljice tekočine v tank.

Sprva sem mislil, da je šla glava, a ko sem jo zamenjal vidim, da ni v njej problem.

Ima še kdo kakšne podobne izkušnje? o tem sem že spraševal, a nisem povsem siguren kaj se je zgodilo s tekočino?

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Ja, lhko ratajo slabe. Najobčutlivejši je baje nikotin. Daš v majhne flaške recmo kar porabiš v enem tednu, ostalo v hladilnik.

Če že ne v hladilnik pa vsaj stran od UVja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matobeli ()

yansek je izjavil:

E-mešanica (v kateri je nikotinska baza; aroma; in VG) katero mi pripravi prodajalec, se pokvari in ni več za uživanje v zadnjem 'stadiju' cca. nekje tri tedne od dneva ko je bila mešanica namešana...ko iz plastične stekleničke iztiskam še zadnje kapljice tekočine v tank.

Sprva sem mislil, da je šla glava, a ko sem jo zamenjal vidim, da ni v njej problem.

Ima še kdo kakšne podobne izkušnje? o tem sem že spraševal, a nisem povsem siguren kaj se je zgodilo s tekočino?

Če gre za sadne, so te arome manj obstojne.

Res je, gre za sadno aromo (Shake & Vape).

Ampak problem sklepam ni v sami aromi, ko je ta zaprta v plastični steklenički, ampak ko se jo odpre in se naredi mešanico; ko se aromi doda nikotinsko bazo ter VG in nato takšna mešanica stoji slab mesec, ali ne?

Zgodovina sprememb…

Da in ne. Nekatere niso obstojne, dodaj k temu še zrak in nikotin pa si kjer pač si.

Danes sem naredil mešanico s 100% VG-jem kamor sem dodal v tank pred vejpanjem zgolj nekaj kapljic nikot. baze.

Kaj si mislite o vejpanju VG (rastli. glicerina) ali pa PG (propilen glikola) in brez dodatka kakršnekoli arome?
Se lahko nakaplja nekaj nikot. baze na koncu, tik pred vejpanjem, v tank?
««
79 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282538 (1388) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

7117846 (14057) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

3310790 (7092) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313932 (12838) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

9941334 (11096) BCSman

Več podobnih tem