» »

Elektronske cigarete

Elektronske cigarete

Temo vidijo: vsi
««
15 / 86
»»

ABX ::

Mogoče. Ker dokler lahko kupuješ drugje po EU nemoteno, vse kar naredi ta ukrep je da uniči slovenske trgovce.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

KuntaKinte ::

prihaja vseevropski zakon,v par mesecih

Lonsarg ::

Tok butalski, da bi omejil tehnične lastnosti vaperjev ne bo.

Jst ::

Če mislijo res na EU ravni omejiti Mode, potem bo folk delal doma Mech-e, ki so jih pred leti prvi začeli delati američani. In bomo gledali po TVju, kako nekomu vsak teden raznese "žep".

Omejitev 2ml je tako kretenska omejitev, da sploh ne vem, kaj naj si mislim. Kaj pa Dripperji?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

connel ::

Sem siguren, da sem že enkrat dal linke, pa jih dam še enkrat. Naročam izključno samo tole, pa potem mešam po svoje.
http://e-cigshop.eu/DIY-E-Liquids/Nic-1...
http://e-cigshop.eu/DIY-E-Liquids/MyFre...

Napajalc ::

Verjetno bi bila zgodba drugačna če bi bil nikotin omenjen samo pri "vaperjih" ki se odvajajo od kajenja in bi bil prisoten samo v tobačnih tekočinah. Kadilec, ki poskuša prenehat s kajenjem je vaper začetnik, ta tag zame ni ok, je napeljevanje v vape "kulturo".
Za kadilca ki želi prenehat s kajenjem s pomočjo vape je zakon bolj naklonjen: V prvi vrsti mu bojo v vape shopu ponudili MTL aparat in ne DTL kot na forumu. Ne bo svinjarije po forumih od ponosnih bivših kadilcev ki so že 3 leta na nikotinu in nič ne kaže da bi prenehali z "nikotinom", tako bojo bolj v ospredju učinkovite non biznis metode odvajanja, bivših kadilcev se ne bo forsiralo v vape sceno.
Fino bi bilo da bi se s časom našlo rešitev za prodajo modov na daljavo, in pa NON nikotin uparjalnike z recimo zelenim obročkom na tanku ki označuje samouničenje v primeru uporabe nikotinske tekočine. Na ta način se zatira nikotin, kadilce se pošlje po nasvet v vape šop (non dohtar strokovnjak), pravi Vaperji niti ne vejo da se je kaj spremenilo v zakonu.
011011100111010101100010

CoolBits ::

Kot da je nikotin tisto kar škodi v cigaretih... :))

Napajalc ::

Verjem da te non nikotin vape ne bo "poslal" v smredečo kadilnico. Par mesecev med odvajanjem boš pa ja zdržal v "okolju" ki si ga vajen.
011011100111010101100010

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Napajalc ()

Jst ::

Ko sem bil otrok in imel HUDE asmatične napade - po več mesecev zaporedoma v bolnici - in cele mesese poleti v zdraviliščih v Kraljevici, Jadranu. Nato pri letih 16-18 se mi je huda astma spremenila v hudo alergijo, s tem, da sem še vedno imel asmatične napade.

Da sem začel kaditi, je druga zgodba - več let sem kadil samo marihuano, cigarete sem začel kaditi kasneje, ampak o tem enkrat drugič.

Kar sem hotel povedati: Moji starši so kupili en aparat, v katerega si nalil neko tekočino (mogoče "navadno" ali destilirano vodo - nekaj, kar je bilo zelo poceni) in potem masko na obraz in sem vdihaval. To niti ni tako drugačno, kot če bi kupil Mod, in v Tank nalil navadno vodo in vdihaval. Mogoče sem kaj zamešal, ampak bistvo je enako.

Mod in uparjalnik/tank, se lahko uporablja tudi za druge stvari, ne samo za vapanje.

Skoraj isto stvari v Sanolaborju prodajajo za tisoč EUR, medtem, če si malo iznajdljiv, kupiš mod in v tank daš vodo, pa plačaš desetkrat ceneje.


---

Si upam trditi, da se bodo pojavili ponudniki, ki bodo prodajali LITRE VGja za smešno nizko ceno. Ker če pogledaš kaj je VG, je to čisto enostavno narediti doma. Tako ne bo testiranja kvalitete, in še ne boš prepričan o kakovosti in zdravju. VG, ki se sedaj prodaja v vape shopih, so vse testirane s certifikatom.

Enako se zgodilo, kot z tobakom na črnem trgu. Folk na socialni (ter tudi, ko dobijo službo) bo kupoval ne-testirani bosanski/madžarksi tobak, v katerem ne moreš biti prepričan, kaj je notri.

Tako da so si zakonodajalci z enim zakonom zadali dve (delno)smrtne rane...

Žalostno...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

;-) ::

Jst probaj nalit vodo v tank in vejpaj veselo....to bo taki dry hit da nebos priso iz skoljke dva tedna

Napajalc ::

Par besed za majhen dober mod, osnova za opis 26650 baterija in pico mega mod.
Obstoječe 80w mode bi ločil na ~40W MOD (oblika pico mega) toliko da gre varno notri 26650 5.2AH baterija in 22.5mm uparjalniki, ter 80w 4.2Ah baterija in do 25.5mm uprajalniki, z drugimi besedami MTL in RDTL 40w, DTL in RDTL 80w. Narava mod-a je konus oblika, to omogoča izdelavo efektivnega pokrovčka za baterijo s spodnje strani, hita in enostavna menjava. Večji model bi lahko softwersko nadgradil z manjšo izvedenko, obratno ne. Software bi dodelali z možnostjo monitoringa posameznega parametra, po končanem vape se prednastavljen monitoring zapomni ~5 sekund nato skoči nazaj na klasiko. Polnilni priključek bi moral biti nekje s strani, ker nekateri uparjalniki baje puščajo v horizontalnem položaju.
Zakaj 26650 baterija. 5.2Ah baterija v navezi z MTL načinom bi mogla zadostovati za en dan tudi pri težkokategornikih, za ostale malo rezerve ne škodi, povrhu pa ne spremeni/poveča moda bistveno gledano na 18650 baterijo.
011011100111010101100010

Jst ::

Tisti Pico z 26650 je tako čuden, ko ga primeš v roke,... ampak vsakemu svoje.

Nekdo je zgoraj pisal, da je Smok z Alien Baby (AL85) kopiral navaden Eleaf Pico. Oba imata zgoraj "pokrovček" in če bi imel na izbiro, bi vzel AL85, ker je "lep", lepe linije, pošten zaslon z vsemi informacijami, Wattage mode ima "lepo" linijo izhodne moči (skoraj ravno) in pa sploh TC se obnaša mnogo bolje kot pri Pico. (En tip dela eno-urne opise in priklaplja Mode na razne monitoring naprave, potem pa objavi vse možne tabele.)


---

;-): Saj ni fora, da bi res to delal. Ampak to mi je prišlo na misel, glede novega zakona. Obratno bi lahko v Sanolaborju kupil tisto zadevo, dal masko gor in se overdoziral z nikotinom. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

Punce bojo pač imele Aliena z dvema nepraktičnima baterijama, ni nič narobe da imaš mod za nakit, drugače pa veš, dovolj visoka kapaciteta ali enostavna menjava baterije za nemoteno vapanje.
AL85 ima prevelik in predebel ekran če lovimo minimalne dimenzije ki jih določa 26650 baterija in 22.5mm tank. Pod te dimenzije "se ne da", seveda je pico mega že v teh dimenzijah, ampak nasplošno ne moreš priporočat 5.2Ah baterije zaradi varnosti, torej 40w pico mega različica z nekaj popravki bi bila bomba za MTL/RDTL in "civilni" DTL. 2ml zakon, to bo 22mm tank vrh glave = ~pico mega podobneži z visoko kapaciteto in majhno obliko.
011011100111010101100010

damjan1980 ::

Če prav razumem ta briljanten zakon, iz Slovenije več ne moremo naročati, iz npr. Nemčije pa še zaenkrat lahko, dokler se nemci ne domislijo podobnega zakona?

DJ-DUST ::

Pomembno obvestilo #2
ZOUTPI - Baze in e-tekočine
V zvezi z novim zakonom ZOUTPI smo od Ministrstva za zdravje prejeli izčrpne odgovore na naša vprašanja in s tem tudi interpretacijo novega zakona.


Baze (razredčen nikotin) NISO zajete v novem ZOUPTI zakonu.
E-tekočine (brez nikotinske in nikotinske) se bodo LAHKO še naprej prodajale preko spleta.

Baze (razredčen nikotin) se bodo lahko še naprej prodajale preko spleta. Tudi po 11.3.2017. Opozoriti pa bi želeli, da se takšna interpretacija iz strani Ministrstva za zdravje lahko v prihodnosti tudi spremeni. V kolikor do tega pride (upajmo, da ne bo) vas bomo o tem pravočasno obvestili.

E-tekočine, tako brez nikotinske kot tudi nikotinske, se bodo lahko še naprej prodajale preko spleta. Zakon prepoveduje prodajo na daljavo le povezanih izdelkov.

ZOUTPI
3. Člen
25. Povezani izdelki so elektronske cigarete in elektronske cigarete brez nikotina, zeliščni izdelki za kajenje in novi tobačni izdelki.

30. Člen
(5) Prepovedano je dajanje na trg tobaka, tobačnih izdelkov in povezanih izdelkov prek interneta, telekomunikacij ali katere koli druge razvijajoče se tehnologije ali čezmejna prodaja na daljavo.
Za napačno informacijo v prejšnjem sporočilu, kjer smo zapisali, da nikotinske e-tekočine ne bodo več na voljo preko spleta, se vam iskreno opravičujemo.

V ločenem sporočilu vas bomo obvestili še o točkah zvestobe in ostalih popustih, katere smo do sedaj lahko izvajali in upoštevali, kot kaže pa jih po novem zakonu ne bomo smeli več.

Prav tako vas bomo v naslednjih dneh obvestili še o nekaterih ostalih pomembnih zadevah, ki bodo vplivale na spletno prodajo. Denimo o prodaji rezervnih delov, kot so grelne glave, uparjalniki, naprave ipd.

Kakšne spremembe prinaša ZOUTPI zakon?
http://www.pyursmoke.si/kaksne-sprememb...

Jst ::

Redni bralci te teme veste, kako sovražim RBA/RTA. Delanje coilov sicer ne, ampak zlasti "bombažiranje". Ali premalo, ali preveč, ali pretrdo, premehko,... nikoli nisem dobil pravega občutka. Ponavadi sem vedno "falil" in potem moral že isti ali naslednji dan ponoviti vajo. Tam ene vsako tretje bombažiranje sem "zadel v nulo" in tako imel super okus in trajanje tudi več kot teden do dva. Probal sem razne wicking metode, kot recimo "Scottish wicking technique", razni youtube videi,... To no avail.

Dokler nisem kupil "Cotton Bacon v2".

Čeprav imam še vsaj 10-15 "krpic" organskega japonskega bombaža, MUJI, ga raje uporabim za kurjavo, kot pa za v coil. Cotton Bacon ne rabiš rezati, ampak ga lepo odtrgaš, kolikor ga rabiš. Ker ni stisnjen, kot ostale bombažne krpice, je tudi enostavnejše na uč oceniti, koliko ga rabiš. Je bolj "fluffy", se vidno bolje napije tekočine (no/less dry hits!) in baje da je bolj temperaturno odporen in se ne zakuri tako hitro (to sicer ne verjamem, ali pa je razlika 1%).

Okus je bil že iz prve "ta_prav." Prvo sem pomislil, "začetniška sreča," saj sem prvič uporabil ta Cotton Bacon v2. Sedaj imam v dveh RBA glavah in en RTA ta bombaž in pri vseh "dela" neverjetno dobro. Nisem si mislil, da je lahko takšna razlika, dokler nisem probal.

Edina slabost je pa cena: Je dosti dražiji od MUJI japonskega oranskega bombaža. Ampak ZAME se splača. Bil sem že čisto na koncu, da bi nehal in kupoval samo premade coile, ampak sem pri naročilu videl še ta Cotton Bacon, pa sem ga vzel. Pri 60 EUR naročilu se ene 6-8 EUR ne bo poznalo.

Ker je tako "fluffy", še nisem doživel, da bi kaj leakal (če bi dal premalo), niti chain-vaping mu ne dela težav, ker se vidno hitreje "namaka". Če malo pogledaš drugje po spletu, vsi pravijo, da je mogoče malo boljši okus. In nima break-in time, kjer aroma pride do izraza po nekaj ml uparjene tekočine.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

ABX ::

damjan1980 je izjavil:

Če prav razumem ta briljanten zakon, iz Slovenije več ne moremo naročati, iz npr. Nemčije pa še zaenkrat lahko, dokler se nemci ne domislijo podobnega zakona?


da
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

KuntaKinte ::

lahko samo upamo,da ostali niso isti odioti

Jst ::

Kako mislijo "enforcati" največ 2ml velike tanke? Kaj dobiš kazen, če te ustavi policaj in imaš 3ml velik tank? LOL!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

+ sonda v tank če nikotin štima.
011011100111010101100010

Napajalc ::

Hitro če kdo še nima samoizgradnjega MTL uparjalnika. Digiflavor siren, nisem zasledil sledečih podatkov: lepo se vapa tudi na nizki wataži in višji upornosti, 8w-12w, 0.25mm kantal žica 2.1ohm, 6 ovojev in 3mm notranji premer tuljave zaradi "mehke" žice, potrebno je dat malo več vate ker so luknje za tekočino kar velike. Prebavi tudi ss 0.3mm žico z 1ohm upornostjo. Če se komu zdi da je pretok zraka prevelik, je možnost zvrtat dodatno luknjo na poziciji "zaprt zrak", velikost luknje gre sorazmerno s kvadraturo, napol zaprta 2mm luknja je enako 1.4mm odprta luknja.
Imam občutek da je to dober tank, lahko prebavi različne vrste tuljav pri nizki moči, okus ni slab v primerjavi z original aspire 1.8ohm grelno glavo. Definitivno simpl in dobra zadeva ki dopušča ogromna odstopanja.
011011100111010101100010

Jst ::

Za 5 minut smeha:

Stereotypical vapers: 10 types of vapers you probably know


    The cloud bro
    The flavor aficionado
    The vape Smurfette
    The angry vape clerk
    The vape mooch
    The mod snob
    The juice hoarder
    The vape perfectionist
    The stealth vape ninja
    The vape trickster


Še kviz, kam spadate: Which type of vaper are you? | Take our vaper personality quiz!


---

Moja kolegica je začela uparjati in ker je šele začela, ima samo dve grelne glavi. Eno je skurila, drugo pa sedaj uporablja. Med gledanjem Odmevov, sem naredil tole:



Nato sem ovil z bombažem ta coil, dal ovit coil v ohišje glave in "voila", dela kot nova kupljena. V bistvu boljše! (Sem kar presenečen!) Gre se pa za glave od Eleaf Melo, iJust,... linijo. Žica je AWG 28 SS316L, prepletena, malo več 4mm premera. Rezultat je 0.6 OHM in trenutno mi lepo dela v TC mode. Probal sem 50W in je malo preveč, pri 45W z 100VG lepo dostavlja tekočino in jo lahko chain vejpam. To sem bolje naredil, kot pa premade/kupljene... (ker imam iJust 2 Mini, sem uporabljal kupljene te glave za poleti, ko nimaš placa nositi s seboj "pol kile" težkega moda, samo da sem lani te glave kupil 20 komadov in jih nisem delal oz. obnavljal sam.). Ta grelna glava pa sploh ni namenjena, da bi jo lahko obnovil. To sem popoldne videl, ko mi je to glavo dala kolegica za pogledati, če je res bila za menjavo in sem jo razstavil in imel namen vreči stran. Potem sem pa videl, da bi mogoče lahko zadevo naredil z novimi materiali. Zanimivo in hitro. Več časa pišem ta post...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

Kar dobro kaže kadilcem ki bojo poskušal opusti kajenje, 4 leto zapored ista MTL grelna glava, to kar dost pove, Aspire ima ogromne zasluge da je vape dejansko boljši od cigarete:


Si že predstavljam tole novo 0.7 ohm grelno glavo z rahlo priprtim zrakom
RDTL. Ni boljšega ko pade tlak v trenutku ko grelna glava zalaufa, sledi mehak rahlo topel zrak z top okusom, pri izpihovanju gost bel dim s še boljšim okusom... mmm.
Kmal bo zakon zagrabu, kaj se bo zgodilo s temami o e-cig po forumih?
011011100111010101100010

coffeetime12 ::

Ravno v UK naročam Aspire Nautilus 2 :D Mislim, da bo to [vsaj glede na predoglede] še en dober MTL tank.

BorutK-73 ::

Se je že kaj spremenilo v spletnih trgovinah?

ps
Vape mi postaja čedalje bolj všeč, čiki pa čedalje manj. OD jutra do zdaj (17.30) sem skadil samo 2 analogna.

Jst ::

Bravo!

Ena moja izkušnja: Ko sem bil in transition in prišel iz dveh škatel cigaretov, ki sem jih kadil "sproti", in potem prišel na ene 7 cigaretov na dan, za katere sem si res vzel "poseben" trenutek, recimo, užitek cigareta po kosilu, zvečer, preden sem šel spat,... sem si mislil, "oh, nikoli ne bom nehal kaditi." Potem so pa sproti prišli dnevi, ko recimo nisem imel zippota in si nisem mogel prižgati cigarete in sem namesto tega vejpal, takrat enkrat se mi je naredil "klik", po katerem sploh več nisem čutil tistega zadovoljstva, ko prižgeš cigaret in narediš prvih nekaj potegov. Takrat sem pa iz teh 7 cigaretov prižgal mogoče enega ali dva "samo iz navade", a mi niso dale več tistega zadovoljstva,... tisto je bil trenutek, ko sem zamenjal odvisnost cigaret za odvisnost vejpanja. Se ne slepim, eno zasvojenost sem zamenjal za drugo. In imam plan, da se v parih letih prvo znebim nikotina, potem pa tudi vejpanja.

Težko je napisati tiste občutke. Da bi lepo ubesedil, bi verjetno porabil kakšno uro za lepo urejen post, tisto zgoraj so na hitro nametane povedi, ki nekako okvirjajo, kako je šlo pri meni. Malo težko brati, ampak kot sem rekel, pisati o odvisnosti kajenja, in kaj ob tem občutiš, ko nehaš, verjetno rabiš tudi nekaj časa za premislek, kaj, kako sploh povedati, kaj želiš povedati.

Upam, da nisem čisto zamoril bralca... :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

coffeetime12 ::

Prejšnji teden dobil majhno "žvau" Vaporesso Tarot Nano Kit [80W]. Malček vse opravlja z odliko. Lahek, majhen, nevpadljiv, z zmožnostjo OMNI-ja in venomer primeren za na pot. Veco tank pa poleg tega, da se pretok zraka izvaja zgoraj, s EUC [0.4Ohm] daje zares odlično aromo. Preiskusil sem ga s Havoc Tsunami, koktejlom iz pasijonke in guave. Čestitke Vaporessu za odlično opravljeno delo!

 Tarot Nano

Tarot Nano



Vape on :D

coffeetime12 ::

S povedanim se kar strinjam:



In pa še en pogled:

Zgodovina sprememb…

Doxx ::

Oj!
Mene pa mal zanima kje ponavadi naročujete vaporizerje v nemčiji ? Pač iščem en vredo vaporizer do 80 evrov .Mel sem pa že joytech E-GO AIO.

Jst ::


    SW - Smart Wattage: Auto detects coil and sets wattage to recommended vape setting in wattage mode. The user can adjust to there own preference and the setting will be saved until you remove the atomizer.

    Temperature Control: You have the option of using Ni, Ti, and SS for all your temperature control needs.

    Temperature Coefficient Resistance: Here is where you can fine tune your temperature control setting for the wire you are using. You have 3 memory settings.

    Customised Curve of Wattage - CCW: This setting is unique and not many devices offer this. What you can do right from the device itself is set your wattage to say 90W then 1/2 second increments go either up or down in wattage to set your very own personalised vaping experience.

    Customised Curve of Temperature - CCT: This setting is unique and very much like the CCW in the fact of setting this up. In addition to that the CCT can be used as a preheat for those TC coils.

    Bypass: In this setting you have just turned your regulated device into a mechanical mod.

    Firmware Upgradeable: This is a great feature to have and yes you can update the firmware.

    USB Charging: You can use the USB charge port as the OMNI board does have balanced charging.


Amm, Imam vse, razen Bypass. TCR je "old news," ampak presenetljivo pri veliko modov manjka ta nastavitev, čeprav ga chipset podpira. CCT je drugo ime za TFR. CCW je rugo ime za "Preheat Curve".

Če imaš pa znanje za PI/PID Regulation, si pa lahko TC z TFR/CCT nastaviš do 98% natančno.

Se strinjam, DNA, Yihi in sedaj OMNI so najboljši chipseti. DNA z Escribe je Pain in the ass za nastavljanje. Yihi je glede tega malo bolj prijazen. Za OMNI pa še nimam izkušenj.

Kar mene osebno moti pri Vaporesso Tarot Nano, je premajhen battery life za mojo uporabo. Za MOJO uporabo. Jaz bi moral teh 2500mAH polniti vsaj trikrat na dan, čeprav ne vejpam pri več kot 100W. Ta ima max 80W in jaz hočem prve pol sekunde recimo 90W, da se žica TAKOJ segreje, potem pa tam, od 40-30W, kolikor mi trenutni build laufa na Temp Mode na 200C.

Vaporesso Tarot Nano je pa zelo lepo narejen mod, v roki čutiš, da držiš kvaliteten gadget. Zato sedaj gledam za Vaporesso Tarot Pro, ki je 200W mod, ima izmenljive dve 18650 baterije in tako hvaljen OMNI board. Ampak je pa večinsko mnenje, da je Smok Alien za odtenek boljši overall.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

coffeetime12 je izjavil:

S povedanim se kar strinjam:



In pa še en pogled:



Se strinjam z Bjondo. Zgleda se pride do teh zaključkov po naravni/logičn poti, v "postopku odvajanja" od cig sem si omejil "input podatkov" samo na tehnične podatke naprav.
011011100111010101100010

PiPs ::

11.3 se zbudim v S.Koreji :] A bi lahko kdo povedal kako zdej poteka narocanje iz tujine ?
Jaz sem sicer narocal iz EU ...
Hvala
Lep Pozdrav :]
VAPE ON

marS ::

Ta Vaporesso Tarot Nano mi je zanimiv. Čas za zamenjavo starega yojetecha evic minija....a se ga da kje v SLO dobit?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Jst ::

Kar mene najbolj moti pri modih, ki imajo vgrajeno baterijo, je degradacija skozi čas. Če teh 2400mAh uporabljaš na 40W, ga imaš za 5ml soka. To je polnenje dvakrat na dan, najmanj. To bi imel za "not-at-home" mod. Ampak že Eleaf iJust 2 Mini baterija je skozi eno poletje občutno degradirala. Na začetku mi je zdržala več kot 2 tanka iJust 2 Mini Atomizerja (Mini ima 2ml kapacitete), jeseni pa samo tank in pol. To je 30%. Uporabljal sem vedno enake kupljene glave. In uporabljal sem ga samo, ko sem šel ven, recimo iz avta na kafe ali sprehod. Kar sicer ni problem, pač v avtu napolniš. Ampak to je taka zelo specifična uporaba.


---

Na hitro sem pregledal dva zgornja videa. In se strinjam. Vse kar smo lani videli, so bili tanki z več airflowa, modi z več moči, potrebne za furanje teh tankov, ki naredijo za Titanik Pare. Sooo not my cup of tea. Zato SMOK TFV8 Big Baby sploh ne uporabljam (pa itak se mi je pokvaril airvalve), razen v zelo zelo redkih primerih, kar je dvakrat na mesec mogoče.

Baterije se pa ne bodo magično izboljšale za 50%, tako da smo omejeni, da najdemo čimmanjši mod na dve 18650 baterije, da imaš na 30-50W vsaj recimo da za cel dan uporabe.

Pred novim letom se je nekaj šušljalo, da naj bi prišla funkcija "prave" temperaturne kontrole. In ker sem že videl tank, ki ima pod glavo led lučko in ko vejpaš osvetli tekočino in vrezani "X", sem mislil, da bo na nekakšen tak način se kaj izcimilo. Kakšen senzor v tanku zraven grelne glave. Ampak je vse utihnilo. Vse kar je izšlo, so tisti monstrumi z štirimi baterijami, katerega lahko uporabljaš kot defenzivno orožje in tanki z grelnimi glavami, ki rabijo 200W, da sploh delajo. Kap. :/

Čeprav sem probal Kayfuna V5, UWell, še vedno najraje vejpam na Serpant Mini. Malo me moti samo 3ml soka, ampak je ZAME perfektna mašina za aromo. Ni parnik, je majhen in ga dam lahko tudi na iJust 2 Mini baterijo, kar je potem še manjše, kot iJust 2 mini komplet.

Kar gledam te nove tanke, mi niti eden ni všeč.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

20700 baterije prihajajo, 25% izboljšav za samo nekaj milimetrov. A in B tip zenkrat, ena gre bolj v amperažo, druga v kapaciteto.
011011100111010101100010

Jst ::

Ampak ena takšna baterija v modu za večino ne bi bila dovolj, dve pa spet pomenijo večje mode. Mixed blessing.

Zadnjič sem nekje opazil mod z 4500mAh vgrajeno baterijo in zelo majhnimi merami. Vem, da ni bil visok, manj kot 8cm, in ni bil neka kocka, ampak je bil lepe, relativno ploščate oblike. Ampak se ne spomnim kje, niti kateri proizvajalec. To bi pa že bilo za cel dan...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Napajalc ::

Ne gre se toliko kaj je pomembno za posameznika, 20700 baterija ima 20mm širine + debelina ohišja in se lepo ujame z 22mm tankom, torej "pico" oblika z ~4Ah oz ~100w na eni bateriji.
011011100111010101100010

Jst ::

Bilo bi res enkratno, če bi ENA 20700 baterija imela 4Ah z zmožnostjo konstantnega 30A. Ampak žal se to ne bo uresničilo. More mAh = less A. 18650 3000mAh imajo 15-20A. Za 30A, največ, kar sem videl, je 2400 ali 2500, pa še te so v testih pri 30A continuous discharge potem dejansko bile malo nad 2000. In ker je ista kemija...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

coffeetime12 ::

Zanimiv dokumentarec:

Napajalc ::

Glede na to da Digiflavor siren uparjalnik nima original grelne glave bi predlagal da delimo podatke o tuljavah da mogoče dobimo "referenčen" performance.
Žica ss 28, notranji premer 2.5mm, 5 ovojev so skupaj, 0.75ohm, 12w
Žica kanthal 30 2x twisted, notranji premer 3mm, 5 ovojev so narazen, 1.2ohm, 13w
V obeh primerih napol zaprta zadnja luknja, prva varjanta se mi zdi nekako boljša, druga ima boljši okus.
011011100111010101100010

CoolBits ::

Težka bo. Referenčen performance moraš radelit še na način uporabe (DL, MTL) in pa število navitij...
Jaz našel top okus na goblin mini z SS 28, 2,5mm 6 ovojev spaced.
Obe navitji imata 0,42ohm nekje, poganjam jih z 45w, dovolim pa nekje do 220stopinj. Evic VTC twoo s custom firmware. Baterija zdrži cel dan, kar mi je precej važno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: CoolBits ()

Napajalc ::

Ah, DTL na siren uparjalniku je utopija, vem da je blizu nešteto možnosti za tuljave, mogoče je kdo "prepričan" da je ta pa ta tuljava dobra na siren uparjalniku, mogoče pa je ena od omenjenih dost dobra...
011011100111010101100010

CoolBits ::

Vsekakor mora bit TC način, kar s kanthal žico nemore bit.
S tem ni možnosti za dry hit, para in okus je pa bolj konstanten saj si nastaviš višjo moč in reguliraš po temperaturi.

Napajalc ::

Temperatura ne more bit konstanta, to bi lahko vedel.
011011100111010101100010

CoolBits ::

Ne nemore. Je pa precej bolje kot W način...

Napajalc ::

Maš kaj al ne?
011011100111010101100010

coffeetime12 ::

Mali Mason se predstavi :D

Jst ::

TFR je čisto enostaven način za predvidevanje temperature.

Doložene žice imajo dobre lastnosti za vejpreje.

Ni, Titanum, SS,...

V primeru Stainless Steel 316L:
Pri 100C se upornost poviša za 8%.
Oziroma ko se poviša upornost za 8 procenta, ima žica 100C.

Ko žica doseže 11% večjo upornost, kot pri sobni temperaturi, imamo 200C.
Naprej: +25% = 300 stopinj celzija.

In glede na nastavljeno temperaturo, tako mod prilagaja moč.

Recimo narediš coil, daš notri suhi bombaž, pritisneš "Fire", in ga ne bo skurilo. V bistvu se ne bo nič ne poznalo na bombažu, če mod dobro opravlja TC.


---

Bolj kot je chipset "dober", natančen (natančno bere upornost), hitreje na sekundo osvežuje (bandwidth), boljši je TC na določenem modu.

Bolj pametni imajo poleg TC tudi Temp Protection v Power/Wattage Mode.

Če imaš pa nekaj programerske žilice, pa obstaja za vsak popularen chipse tudi "Firmware Editor", kjer lahko sam PI/PID regulator tako dobro nastaviš, da dela dobro tudi z SS Clapton coili. Ponavadi TC dela super samo pri navadnih coilih. Simple ena žica iz katere narediš coil. Kakšni Fused Clapton (dve AWG 24 SS316 paralelno, okoli pa ovito z AWG 32-38 SS316 žico) pa out-of-the-box ne bo delal dobro, čeprav so karakteristike žice enake, se ne obnašajo enako, ker rabijo dlje, da se segrejejo in mod upravičeno javi napako.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

coffeetime12 ::

Kanada

Jst ::

Bi vsaj napisal en kratek opis?

Jaz tudi lahko nalimam 10 youtube filmčkov o vejpanju, pa se mi zdi nepravično do ostalih uporabnikov, če ne bi vsak malo opisal, kaj bodo gledali...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
««
15 / 86
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nikotinska samica

Oddelek: Loža
282256 (1106) Gagatronix
»

Prenehanje kajenja - Nasveti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7116432 (12643) satfinder
»

Elektronske cigarete -škodljivi učinki?

Oddelek: Loža
3310085 (6387) Highlag
»

Katere 18650 (in polnilec) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5313063 (11969) Jst
»

Elektronska cigareta - varnost uporabe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9940615 (10377) BCSman

Več podobnih tem