Forum » Hlajenje in modifikacije » pasivno hlajenje GF fx5900
pasivno hlajenje GF fx5900
tntn3000 ::
Pozdravljeni,
zanima me, če se da pri nas dobiti pasivno hlajenje za starejšo Asusovo GeForce FX5900 (V9550/128M) kartico? a je termalna pasta zraven ali jo je treba posebej kupiti? sem gledal po netu par hladilnikov, pa ni povsod zraven opisa za katere serije/modele so primerni (večinoma novejše), zato sprašujem vas, strokovnjake!
lp
zanima me, če se da pri nas dobiti pasivno hlajenje za starejšo Asusovo GeForce FX5900 (V9550/128M) kartico? a je termalna pasta zraven ali jo je treba posebej kupiti? sem gledal po netu par hladilnikov, pa ni povsod zraven opisa za katere serije/modele so primerni (večinoma novejše), zato sprašujem vas, strokovnjake!
lp
sennheiser ::
Se ti splača na tako staro grafično dajati hladilnik za 20-40€? Če že najdi rabljene. Kak vf900 od zalmana. Jst ga sicer imam, ampak brez hladilnih reber. Več info na zs.
tntn3000 ::
Najbrž ne, samo mi je šel en ventilator in se vse skupaj bolj segreva, preostali je pa glasen (neznosno škripa). Z wd40 se najbrž to ne reši, glede na to, da so vezja odprta? Sicer pa samo hlajenje - bakrena hladilna rebra - ne zgleda slabo. A se da vsaj te male ventilatorje kupiti kje pri nas? Je treba paziti na konektorje ali so standardni?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tntn3000 ()
Hayabusa ::
Odstrani star ventilator in gor montiraj enega 60/80 mm, pričvrstiš ga kakor se znajdeš, tudi z vezicami/žico (drotom) gre, priklopiš na prost 4 pinski ženski molex, rdeča žica je napajanje, črna ozemljitev.
File:Molex female connector.jpg @ Wikipedia
File:Molex female connector.jpg @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hayabusa ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Na grafični kartici ne deluje ventilator. Kakšne so lahko posledice ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 3443 (2525) | SLOarmy12 |
» | Znižanje vrtljajev ventilatorja na procesorskem hladilnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 4170 (3972) | ST-777 |
» | Regulator obratovOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4337 (3977) | stock |
» | Glasen nov comp! V vednost...Oddelek: Kaj kupiti | 1704 (1195) | WhiteWolf |