» »

Glasen nov comp! V vednost...

Glasen nov comp! V vednost...

Bellzmet ::

Živjo!

No po prebiranju forumov in opisov na netu, sem si kupil nov comp. Ker sem hotel, da bo zadeva karseda tiha, sem kupil LC 550W napajalnik s 14 cm ventilatorjem, Big Typhoona, ohišje s 120mm ventilatorjem - skratka ne navadne coolerje, ki se dobijo pri no-name compu.

No sedaj je zadeva takšna, da ima sosed, ki je kupil pač en sestavljen comp z original coolerjem pa to, tišji sistem kot jaz. Isto velja za računalnike od staršev v službi. Oba sta rekla, da imata v pisarni tišji računalnik.

Morm rečt, da zadeva ni ful glasna, samo mene moti to, da sem dal dodaten denar za bolj tih sistem in nisem s tega vidika nič profitiral.

No sam tolk kolk pričakovat od "najtišjih" in "silent" zadev. Zraven testov bi moral biti še en navaden comp. Ne pa sam zadeve z imeni in velikimi napisi SILENT! Ker pač niso - vsaj v primerjavi z navadnimi zadevami. Ali pa jaz ful dobro slišim!:\

lp

debil ::

vente prklop na 5, 7V in ne na 12V
al jim pa enostavno zmanjši obrate, če te mot hrup.

kasneje po možnosti ne napisat "da si gluh ratu"

para! ::

Bellzmet naj ti bo to v poduk: če piše SILENT, ne pomeni, da dejansko je silent. To je povsem logično.

lp
Death before dishonor!

para! ::

In zakaj misliš, da resnično tihi napajalniki stanejo tam 20k+ SIT? Zato, da lahko potem nek LCPower predstavi ultra silent PSU za pol cene :) Ne bit naiven.

Big Typhoon - predvidevam, da gre za CPU cooler. Kako si predstavljaš tajfun? Kot neko precej tiho zadevo? :P

lp
Death before dishonor!

AngelOfDeath ::

para!

glede na teste je najtišji cpu vent

Azrael ::

Če si sam sestavil, najbrž lahko pogledaš, kateri ventilator dela galamo. Lahko pa se pojavlja tudi kakšna resonanca. Skratka odkrij kaj ropota in potem nadaljuj od tam.

Če imaš kakšen ventilator za pločevinasto rešetko, to lahko naredi obilo hrupa.
Nekoč je bil Slo-tech.

Bellzmet ::

No ja mogoče sem mal preveč tragično predstavil vse skup. Sej zadeva sploh ni, da bi bila ful glasna. Sploh ne.

Bol sem mislu poudart to, da je zadeva malo glasnejša od unih drugih compov, k nimajo notr nobenga "silent" produkta pa so ene 20k cenej. Je pa tut res, da imam škatlo v višini glave in to manj kot en meter stran.

Drgač pa sploh ni panike. Se bom še mal z obrati poigral, pogledu, kje se zniža iz 12v na 5v oz. 7v. Bolj me skrbi napajalnik ker je treba odpirat zadevo, da se kej poštima. Sem mislu, če bi kar v reže notr en svinčnik zataknu, da mal štopa ventilator. Tko čist na sredo, da ne ruži po vetrnici:D

lp

debil ::

ne igraj se z rivanjem predmetov/prstov med "vent"...slej k prej poškoduješ vent, oziroma "zarežeš" prst/noht.
za nižanje napetosti si pa nabav zalmanov molex priključek

Azrael ::

Hmm ali nima ta LC napajalnik temperaturno kontroliran ventilator? Sicer ne vem podrobnosti, ali je gor mrežica iz žice ali iz pleha? Če je pleh, se ti bolj splača odrezati tisti pleh in dati mrežico. Članek.

Z bremzanjem ventilatorja imaš precej realne šanse, da bo z velikm pokom odletel napajalnik(ker se bo pregreval zaradi slabega hlajenja) in mogoče še kaj.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

s51as ::

Pozdravljen,

kako pa si preveril kateri je glasnejši?
Sprašujem zato ker je naš sluh ZELO prilagodljiva zadeva in bi edini nači za tako primerjavo bil da bi računalnike postavil enega poleg drugega in potem poslušal glasnost...
Sluh se prilagodi na glasnost tistega kar poslušaš...
Pomembno je tudi v kakšni sobi vse skupaj brni, če so glaske trde stene potem bo vse skupaj še bol do izraza prišlo.

To pišem zato ker sem bil jas totalno presenečen ko sem zamenjal CPU vent sem dal zalmana, pa na grafično sem dal pasivno hlajenje od zalmana pa še dva ventilatorja sem dal tiha zalmana pa še LC napajalnik (sicer z 12 cm ventilatorjem), pa je blo še vedno kao preglasno, dokler nism dobil računalnika od prijatelce na mizo (ta računalnik ni bil nič posebnega kuplen pri comtronu iz interneta, ko je bil priklopljen pri njej ni noben porajtu da je tam pac je brnel kot mora), no ko je bil ta računalnik prižgan se je prot mojmu slišalo kot da bi na letališče prišel! Res ogromna razlika, tako da smo ze mislili da je kaj narobe za računalnikom...

No lahko da je to lahko pa da je vseeno pač glasnejši kot si upal da bo :(
It's just me myself and I

AngelOfDeath ::

Poleg ostalega ki je že napisano je tu še ena majhna podrobnost :

sistem z 100 silent venti je v vsakem primeru glasnejši od sistema kjer je samo 1 vent ;)

Poldi112 ::

s51as, to si zelo dobro povedal.
Jaz sem si nabavil Antec sonata, ima 2 ventilatorja, en v napajalcu in enega pod njim. Sicer se mi zdi da je se vedno preglasna, ampak sele ko prizgem star pc vidim kako velika je razlika. Pa ima star pc tudi kvalitetne ventilatorje (en zalman 120 na min obratih in en se tisji 80 na min obratih).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

J4CK1 ::

Zdravo jst mam tud podoben primer in nisem nove teme odpiru.... namen sem imel da bi kupil Big Typhoona ampak sem vidu nek test ki me je malo zemdel...sedaj imam intel BOX.
Poglejte in primerjajte INTEL BOX in Big Typhoona.

še slikca

Azrael ::

Praktično isto, Intel BOX 43dB, Big Typhoon 42.4B.

Vprašanje je le ali je bila meritev pri obeh hladilnikih opravljena pri enakih pogojih in je regularna. Je pa še en hakeljc.

Za Intel vem, da obstaja več različnih hladilnikov za isti tip procesorja (tudi enaki MHz), potem pa je od sreče odvisno kaj dobiš.

V osnovi so Intel BOX hladilniki kvalitetni in tihi (ventilatorji so Sanyo Denki), vendar je problem na šparanju pri masi in velikosti hladilnega telesa. Če dobiš BOX hladilnik pri katerem niso šparali pri hladilnem telesu, se mi zdi menjava brez veze. Če pa imaš kakšno socialno varianto, ki se pregreva in tuli z 8k+RPM, potem je menjava kar nujna.

Verjetno za AMD velja isto. Na mnogih forumih pišejo, kako so AMD BOX hladilniki glasni in slabo hladijo, skratka zanič. Za moj primer Sempron 2400+, tega ne morem trditi, priložen BOX hhladilnik je zelo tih in učinkovit.
Nekoč je bil Slo-tech.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Azrael ()

Bellzmet ::

Ja prejšnji comp je pa tišji, ni kej. Pač so starši takoj k so prišli v sobo rekli, da imajo v službi tišje računalnike. Pa ma fotr svojo pisarno, se pravi, da notri ni nobenga šundra. Sej zadeva je v redu, sam ne vem, če je vredna toliko več denarja za poseben cooler pa napajalnik. Sej se stvar povrne, če se kej navija samo to je pa čisto druga zgodba.

Treba bo zamenjat vent na matični - to je prvo. Pol pa od tukaj naprej. Nazadnje pride na vrsto napajalnik, ker ga je treba (vsaj kokr jaz vem) odpret, če hočeš kej utišat.

Drgač bi bila pa ultra varianta, comp v drugo sobo in povezat tikovnico, miško, CD-ROM, audio/video z eno brezžično zadevo. Ali pa magar pri compu en modul - notri vse uštekaš in potegneš kabl do drugega modula, kjer imaš monitor in ostalo pa gasa. Če tega še ni, pa enkrat zihr bo! Potem bomo pa lohka notri imeli svašta ventilatorjev in čisto tišino!

lp

Tomay ::

Sem pred kratkim eno kištp za kolegico skupaj zložil in not je intelov celeron D 3.066Ghz z box hladilnikom. Baje, da zdaj intel daje iste hladilnike za p4 in celerone (podobni zalmanu 7000).

Ventilator na napajalniku je glasnejši od procesorskega. Plošča regulira vrtljaje glede na temperaturo in v idle ima okoli 1000 rpm. Nima smisla menjavet procesorskega hadilnika, razen za ekstremno navijanje, ker še za 10k ne vem če dobiš dosti tišji hladilnik.

Edino vodno je boljše :)
Voodoo 4Ever

Jaffa ::

AngelOfDeath: To ni res. Sej se glasnost posameznih ventilatorjev (zvočnih izvorov) ne sešteva. En je pač najglasnejši. In tistega se bo slišalo. Lahko se 100 ventilatorjev vrti s po 1000 obrati in bo en na drugi strani pri 1500 glasnejši od teh 100 skupaj.
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

Eschelon ::

Jaffa: Pejd ti v šolo pa se uči. Jakost šuma se sešteva. Če boš gledal W/m^2, gre za čisto navadno seštevanje. Pri dB je malo drugače, ker gre za logaritemske enote, zato je npr. 30dB+30dB~33dB (natančno: 33.010299956639811dB0:)), še vedno pa gre za seštevanje.
Vedeti, razumeti, znati.

WhiteWolf ::

Meni sam ni jasno, kje so dobli primerjavo BOX in Typhoona, ker jaz sem namreč imel (imam) oboje. BOX je precej glasnejši od Typhoona. Typhon na polno dela pri 1400 obratih, kar za je 12 cm ventilator praktično malo.

Drugače pa imam na DFI narejeno, da naj ventilator laufa na polno (1400 obratov), samo če CPU preseže 45 stopinj. Kar pa se itak ne zgodi nikoli, tako da mi ves čas laufa na samo 800 obratih in ga res ne slišim. Mam pa v kišti se TAGAN 480W, zalman na 6800GT na 5V.
"Maximus Decimus Meridius: What we do in life, echoes in eternity"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katana 3 - izkušnje uporabnikov

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
393629 (2247) TeraTM
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za s939/754? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
10623059 (18956) svetetko
»

Super tih hladilnik za procesor (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
506062 (4917) TOP
»

[Zračno hlajenje] Kateri hladilnik za Socket A (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
9417990 (15113) Wofk
»

ventilatorji

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211673 (979) dadooo

Več podobnih tem