» »

Polnilci za telefon

Polnilci za telefon

laguna1 ::

Pozdravljeni

Imam telefon samsung galaxy. Zanima me ena stvar, mogoče za nekatere smešna pa vendar, in sicer polnjenje telefona z originalnim polnilcem.
Ker imam malce težji dostop do vtičnice imam sedaj nonstop vklopljen polnilec v elektriko, pa me zanima, ali v takem stanju, ko je polnilec vklopljen v elektriko in ni prikloplen telefon v polnilec, ta polnilec troši in koliko troši električne energije ter ali to tudi škoduje samemu polnilcu.

Porabo elektrike sem poskusil izmerit z napravo, pa mi kaže 0,00 W.

Troej moje vprašanje je, ali ti "novodobni" polnilci ob nepriklučitvi telefona tudi porabljaojo elektriko (če primem polnilec ni topel - ko se polni telefon je malce topel), ali pa je to ta nova tehnologija že narejena tako, da če ni odvzema tudi porabe ni - kolikor vem so imeli "stari" polnilci dve navitji za pretvorbo iz 220 izmenične v enosmerni tok.

Lep pozdrav

Magic1 ::

Novi polnilci niso več iz klasik transformatorčkev, temveč so switcherji in preprosto res nič ne delajo, ko ni na njih nič prikljopljeno.
Magic

laguna1 ::

Porej če prav razumem, polnilncu nič ne škodi in tudi nič ne troši, če je vklopljen v elektriko.

LP

Magic1 ::

Nič mu ne škodi.
Magic

KTr1sk ::

Imam polnilec ki sicer ni od telefona ima pa konektor enak, in me zanima če lahko polnim telefon, ima specifikace:
5V 3A, je lakho kaj narobe, če ga uporabljam?
hvala
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

SaXsIm ::

Nič ne bo narobe.
SaXsIm

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik - kako polniti baterijo?

Oddelek: Pomoč in nasveti
4115431 (2201) sh00ter92