Forum » Hlajenje in modifikacije » Ivy Bridge 3770K visoka temperatura
Ivy Bridge 3770K visoka temperatura
Jst ::
Ker sem v zadnjih mesecih opazil trend, da se ne uporablja starih tem, ampak se raje odpira nove, sem preskočil iskanje in odprl to temo.
Imam 3770K navit na 4.5. Ker mi je vodno hlajenje H100 začelo čivkati in ker sem navajen tišine, imam sedaj v ohišju Thermalright's True Spirit 140.
Malo sem se igral z testiranjem stabilnosti in sem čez noč pustil LinX, da je obremenil CPU in MSI Kombustor, da je obremenil grafično, tako, da je bilo v ohišju kar se da vroče. (In s tem testiral stabilnost celega računalnika.)
Kar me malo bega, so temperature CPUja. Zjutraj, preden sem šel na šiht, je še vedno laufal LinX in CPU Core 0,1,2,3 temperature so se gibale okrog 90C. Ko sem pa odprl ohišje in potipal hladilnik, je bil pa le ta mlačen, sploh ne vroč.
Lastniki navitega Ivyja, mi poveste zakaj je temu tako? Zelo visoke temperature CPU jeder, a obenem hladen hladilnik?
Imam 3770K navit na 4.5. Ker mi je vodno hlajenje H100 začelo čivkati in ker sem navajen tišine, imam sedaj v ohišju Thermalright's True Spirit 140.
Malo sem se igral z testiranjem stabilnosti in sem čez noč pustil LinX, da je obremenil CPU in MSI Kombustor, da je obremenil grafično, tako, da je bilo v ohišju kar se da vroče. (In s tem testiral stabilnost celega računalnika.)
Kar me malo bega, so temperature CPUja. Zjutraj, preden sem šel na šiht, je še vedno laufal LinX in CPU Core 0,1,2,3 temperature so se gibale okrog 90C. Ko sem pa odprl ohišje in potipal hladilnik, je bil pa le ta mlačen, sploh ne vroč.
Lastniki navitega Ivyja, mi poveste zakaj je temu tako? Zelo visoke temperature CPU jeder, a obenem hladen hladilnik?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Daliborg ::
Sicer nisem lastnik Ivyja ampak, si preveril stik med blokam in procesorjem? Ker opisuješ da je procesor vroč(sodeč po temp.), hladilnik pa mlačen bi preveril če se sploh dobro stikata. Lahko pa da so senzorji fuč.
lp.
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Jst ::
Moja stara tema, kjer sem našel optimalne nastavitve za mojo konfiguracijo: [BIOS]Asus P8Z77V + 3770K na 1.5V!!!
Kjer sem naletel na čudne probleme pri nadgradnji BIOSa, ter jih potem tudi rešil. A ker sem imel prej vodno hlajenje, nisem nikoli šlatal radiator.
Ko sem namestil ta hladilnik, sem spremenil te nastavitve, da je procesor bolj vroč, da vidim kako hladi: PPL sem dal na Auto, na DIGI+ sem eno nastavitev dal iz CPU Voltage Frequency = Manual (350) na Auto ter povišal VCore iz 1250 na 1275. To vse poviša pri meni temp za dobrih 10-15C. Oziroma je povišalo pri H100 vodnem.
Drugače pa ni učinka na stabilnost (razen VCore moram povišati, če spremenim tisti nastavitvi), ampak s tem sem povišal temperaturo, da vidim, če lahko ostanem na zraku, ali grem v nakup novega vodnega. (Čista tišina pri OC 4.5 je neprecenljiva.)
Doma imam prižgan CoreTemp Remote Server in na telefonu sedaj vidim, da še vedno laufa b.p. Temp se pa gibljejo malo nad 90C.
Vse je OK, samo to mi ni jasno, kako so lahko rebra hladilnika skoraj ambientne temperature, medtem ko procesor tako švica. Kakor sem omenil, prej se s tem nisem ukvarjal, mi je pa to nekaj novega.
Asus P8Z77 in Ivy sta polna presenečenj. Ampak razni čudni problemi, ki sem jih imel ob nakupu, niso za to temo.
Kjer sem naletel na čudne probleme pri nadgradnji BIOSa, ter jih potem tudi rešil. A ker sem imel prej vodno hlajenje, nisem nikoli šlatal radiator.
Ko sem namestil ta hladilnik, sem spremenil te nastavitve, da je procesor bolj vroč, da vidim kako hladi: PPL sem dal na Auto, na DIGI+ sem eno nastavitev dal iz CPU Voltage Frequency = Manual (350) na Auto ter povišal VCore iz 1250 na 1275. To vse poviša pri meni temp za dobrih 10-15C. Oziroma je povišalo pri H100 vodnem.
Drugače pa ni učinka na stabilnost (razen VCore moram povišati, če spremenim tisti nastavitvi), ampak s tem sem povišal temperaturo, da vidim, če lahko ostanem na zraku, ali grem v nakup novega vodnega. (Čista tišina pri OC 4.5 je neprecenljiva.)
Doma imam prižgan CoreTemp Remote Server in na telefonu sedaj vidim, da še vedno laufa b.p. Temp se pa gibljejo malo nad 90C.
Vse je OK, samo to mi ni jasno, kako so lahko rebra hladilnika skoraj ambientne temperature, medtem ko procesor tako švica. Kakor sem omenil, prej se s tem nisem ukvarjal, mi je pa to nekaj novega.
Asus P8Z77 in Ivy sta polna presenečenj. Ampak razni čudni problemi, ki sem jih imel ob nakupu, niso za to temo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
klkkkkkkkkkk ::
Teli chipi so res zelo zelo vroči...
FX delovna temperatura tud nad 1.6Vcore nebo prišla nad 70C
Mene sam zanima mkako kaj z stock hladilniko na stock settingih
FX delovna temperatura tud nad 1.6Vcore nebo prišla nad 70C
Mene sam zanima mkako kaj z stock hladilniko na stock settingih
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klkkkkkkkkkk ()
axee ::
Možnost je tudi, da je dno hladilnika "nekompatibilno", npr da sta procesor in hladilnik konkavna, recimo. Jaz ponavadi probam z ZELO majhno količino termalne paste in ročno pritisnem hladilnik ob procesor, pa takoj vidiš, kje je dober stik, v sredini (kjer mora biti) ali ob straneh.
Drugače pa nevem zakaj tišino iščeš na AIO vodnih, resno nisem še slišal takega, ki bi bil tišji od najboljših zračnih hladilnikov. Ponavadi pumpa pokvari vse.
Drugače pa nevem zakaj tišino iščeš na AIO vodnih, resno nisem še slišal takega, ki bi bil tišji od najboljših zračnih hladilnikov. Ponavadi pumpa pokvari vse.
PlayTheGame ::
Vem, da bom udaril mimo ampak kakšen smisel ima sploh navijanje IB proca? Ker razen v sintetiki ni nekih vidnih pohitritev. Na drugi strani imaš visoke temperature (degradacija proca na daljši rok), posledično moraš zapravit celo premoženje za hlajenje, pravega efekta pa kot rečeno ni.
Meni osebno najbolj smiselna stvar pri teh procesorjih je (zmerno) navitje in udervolting hkrati. Tako že več kot leto dni brez ene same težave lavfam 3570k na 4 GHz pri 1,05V. Nekaj na to temo.
Časi, ko si ugodno kupil Celerona (PIII), ga pošteno navil ter hkrati opazil pospešek v realnosti, so žal mimo...
Meni osebno najbolj smiselna stvar pri teh procesorjih je (zmerno) navitje in udervolting hkrati. Tako že več kot leto dni brez ene same težave lavfam 3570k na 4 GHz pri 1,05V. Nekaj na to temo.
Časi, ko si ugodno kupil Celerona (PIII), ga pošteno navil ter hkrati opazil pospešek v realnosti, so žal mimo...
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | hladilnik za navit I7 920 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 14055 (9961) | N4m31355 |
» | [BIOS]Asus P8Z77V + 3770K na 1.5V!!!Oddelek: Navijanje | 1605 (1332) | Jst |
» | Visoke temperature (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5777 (4828) | David2 |