» »

Polnilne baterija Ni-MH in Ni-CD

Polnilne baterija Ni-MH in Ni-CD

pro549 ::

Razložite mi malo glede taga. Namreč sem se šetal po trgovini in sem iskal polnilec baterij in sem naletel na polnilec baterij za Ni-MH in Ni-CD in na en polnilec ki je bil samo za baterije Ni-CD. Razložite mi malo kako je kaj s tem in zakaj niso vsi univerzalci in kakšna je razlika med temi univerzalci. Samo vem da pri bateriji Ni-MH ni memory efekta.

bobby ::

obe vrsti baterije imata spominski efekt samo da ima ena bistveno več kakor druga. baterija ki dejansko ksoraj nima spominskega efekta je Li-pol. razlika pri teh univerzalcih je pa v tem, da eni predno začnejo z polnjenjem,baterije spraznijo do konca potem pa začnejo s polnjenjem,drugi pa začnejo takoj s polnjenjem ne glede na to,ali je v bat še kej štroma.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Jst ::

V navodilih za moj digitalni fotoaparat piše, da z Ni-Cd polnilcem ne smeš polniti Ni-Mh baterij; z Ni-Mh pa načeloma lahko polniš Ni-Cd baterije. Piše tudi, da pri Ni-Mh polnilcih nastane več toplote zaradi drugačnega principa polnjenja. Zakaj? Ne bi vedel!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

gumby ::

NiMh so zelo občutljive glede polnjenja - ne smemo jih prenapolniti, ker se uničijo. polnilci delajo na principu delta-peak - pri 100% napolnjenosti napetost na celici začne padati, zato vezje mora prekiniti polnjenje, ko zazna upadanje napetosti. pri NiMh je ta razlika dosti manjša, kot pri NiCd, zato se ni dobro uporabljeti napačen polnilec (sploh pa ne starejše polnilce, ki so baterijo najprej spraznili, nato pa določen čas filali not konstanten tok - ti polnilci so smrt za NiMh)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ultimativne AA baterije?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
304139 (2652) VolkD
»

Katere baterije za "digitalca"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
556467 (5580) Zdravko
»

kapaciteta polnilnih baterij

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
217551 (7163) door_man

Več podobnih tem