Forum » Kaj kupiti » Je plata Gigabyte 7VAX dober nakup?
Je plata Gigabyte 7VAX dober nakup?
afro~dizzy~act ::
Odlocam se za nakup plate za Athlon XP 2100+ procesor. Nekako so mi bili vedno vsec Gigabytovi izdelki. Zanima me, ce je model GIGABYTE 7VAX KT400 DDR+SB dobra plosca ali ne?
Ne rabim nobenih eksoticnih prikljuckov (SATA, RAID, ali podobno) in tudi zvocna me ne zanima, ker jo bom izklopil, sdaj imam SB Live. Graficna je ATI Radeon 9000, mrezno bom vtaknil od 3Com, RAM pa 512MB DDR266. Tudi navijal ne bom nic, saj mi je bolj pomembna stabilnost sistema. Do zdaj imam dobre izkusnje z VIA chipsetom. Cena plate je tudi v okviru dovoljenega (do 30.000 SIT).
Torej ja/ne?
Tu je link na proizvajalcevi strani: http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/...
Ne rabim nobenih eksoticnih prikljuckov (SATA, RAID, ali podobno) in tudi zvocna me ne zanima, ker jo bom izklopil, sdaj imam SB Live. Graficna je ATI Radeon 9000, mrezno bom vtaknil od 3Com, RAM pa 512MB DDR266. Tudi navijal ne bom nic, saj mi je bolj pomembna stabilnost sistema. Do zdaj imam dobre izkusnje z VIA chipsetom. Cena plate je tudi v okviru dovoljenega (do 30.000 SIT).
Torej ja/ne?
Tu je link na proizvajalcevi strani: http://www.gigabyte.com.tw/MotherBoard/...
Jaxx ::
Jst imam sicer 7VAX1394 (t.j. 7VAX + FireWire in brez raid-a) in ti lahko samo priporočim to plato; cpu imam odklenjen in zvišan fsb/znižan množilnik tako da ni ravno preveč overkljokan, mi pa na splošno dela 24 ur pod full obremenitvijo brez problema. Ko že omenjaš stabilnost - danes boš težko najdu plato, ki ne bi bila stabilna (seveda govorimo o nenavitem sistemu). Stabilnost je predvsem odvisna od ostalih komponent tukaj predvsem mislm na napajalnik!
Han ::
Prijatelj ima 7VAXP in je zadovoljen.
Drugače pa prihajajo nove plate z izboljšanim VIA KT400A čipovjem (dual channel DDR), zelo dobro, če ne celo bolje, pa se obnesejo plošče z nForce2 čipovjem.
Drugače pa prihajajo nove plate z izboljšanim VIA KT400A čipovjem (dual channel DDR), zelo dobro, če ne celo bolje, pa se obnesejo plošče z nForce2 čipovjem.
lambda ::
Mam to plato že dva mesca. Vse dela OK, sem tud že kar nekaj ramov noter zbasov, pa še nikol ni nobena kombinacija kj zajebavala. Edini problem je bil en mesec nazaj ko je preprosto crknla. Ne čist, ampak floppy slot je šu po gobe. Garancija pa to...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ultra DMAOddelek: Strojna oprema | 2283 (1688) | amigo_no1 |
» | Epox vs. gigabayteOddelek: Kaj kupiti | 1045 (930) | MI_KO |
» | Ali se nakup dobre osnovne plošče sploh splača?Oddelek: Kaj kupiti | 2231 (1011) | slawc |
» | Osnovne plošče do 30k SIT- izbiram med temi?Oddelek: Kaj kupiti | 1643 (1052) | Grimlord |
» | Katero plato kt 400 kupit?Oddelek: Kaj kupiti | 1390 (975) | nodes |