Forum » Operacijski sistemi » disk mi melje nonstop
disk mi melje nonstop
pro549 ::
Stvar je taka. Imam P2 256MBrama(128+64+64) in en ATA33 HDD. Stvar deluje brez problema ko mi zasedenost rama je pod 128MB. Potem ko prekorači to mejo, potem začne hard disk grozno mlet, kot da ne bi imel več tistih 2*64MBrama. A kdo ve zakaj se tuki gre? Aja os je WinXP.
||_^_|| ::
Gre se za to da maš premalo rama. Računalnik si pa dela swap na disku. Probi defragat bo sigurno malo bolje, drugače pa razmisli o še malo rama.
Saj to je čudno dela swap pri 128MB čeprav imam 256MB fizičnega rama . Tudi v task managerju kaže da imam še npr 100MB fizičnega rama prostega.
napsy ::
sistem želi prihraniti himveč pomnilnika. Zato pa npr. tisti programi, ki so minimirani oz. neaktivni, se prekopirajo iz pomnilnika na swap na disk in tisti progstor v pomnilniku se potem sprosti in postane na voljo trenutno aktivnemu programu.
"If you die, you die. But when you live you live. There is no time to waste."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: napsy ()
Pa se da nekako uštimat da mi to ne dela. Razen da brskam po spletu in tu in tam da pogledam kak film, drugač ne uporabljam nobenega programa in še takrat ko brskam po spletu mi melje disk kot da bi ponorel in takrat vse dela počasi. Stvar mi že rahlo gre na živce
Popeye ::
Pr men je skoz mlel zarad antivirusnega programa. Mel sm 1 GB DDR rama pa mi je skoz mlel pol sm pa F-Prot zamenju za Nortona 2003 tko da je zdej cool....aja pa zdej mam 512 rama pa useen ne melje. Usaj pr men je blo tko.......se prav zarad antivirusa.
lp
lp
wishmaster ::
Lahk maš kak virus na računalniku.Jaz sem imel 512 Mb rama,pa mi je windows 2000 nonstop mlel.
nsignific ::
Windowsi so pac tako narejeni, navadi se. Meni pri 512 ddr melje po disku, medtem ko v mdk9.0 niti 1mb swapa ne naredi, pa gledam divxe, tv (tuner), igram igre (winex, native)...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik meljeOddelek: Pomoč in nasveti | 1246 (1163) | roba87 |
» | [ Windows XP ] Razširitev pomnilnikaOddelek: Operacijski sistemi | 2561 (2031) | martinsm3 |
» | Paging file[XP] ali virual memoryOddelek: Programska oprema | 1356 (1219) | SasoS |
» | kako optimizirati winxp pro za 512+ rama?Oddelek: Operacijski sistemi | 1394 (1193) | bastadu |
» | koliko rama?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1893 (1592) | andrej |