Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
redtech ::
Že na zemlji težko narediš komercialni rudnik..., recimo 1% na tono procesiranega materiala.
V 70 letih pa smo v vesolju uspeli zapravit triljon...:
Man-Made Drill Holes: The NASA Curiosity and Perseverance rovers drill core samples up to 7 cm into rock. The deepest manual trench dug by the Viking landers was 15 cm, while the InSight lander's heat probe attempted to reach 5 meters but only managed about 40 cm
Musk bo kopal samo po vaših žepih.
V 70 letih pa smo v vesolju uspeli zapravit triljon...:
Man-Made Drill Holes: The NASA Curiosity and Perseverance rovers drill core samples up to 7 cm into rock. The deepest manual trench dug by the Viking landers was 15 cm, while the InSight lander's heat probe attempted to reach 5 meters but only managed about 40 cm
Musk bo kopal samo po vaših žepih.

gruntfürmich ::
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
enavlaka ::
Material na drugih kamnih okoli sonca ni nič boljši kakor na zemlji
Že zaradi tega se vse skupaj ne izplača
Ekonomičnost bi bila ob kakšnih zlatih žilah, paladijevih mineralih in podobnih izjemno dragih kovinah.
Vendar processing je tist, ki je energetsko in kemično potraten. Sama rudnina ni vredna skoraj nič.
Že zaradi tega se vse skupaj ne izplača
Ekonomičnost bi bila ob kakšnih zlatih žilah, paladijevih mineralih in podobnih izjemno dragih kovinah.
Vendar processing je tist, ki je energetsko in kemično potraten. Sama rudnina ni vredna skoraj nič.
Okapi ::
Najdražji je rodij. Okoli pol milijona za kilogram. Tudi če bi ga lahko na Mesecu kar po tleh nabirali, se ga ne bi splačalo tovoriti na Zemljo.
enavlaka ::
Odvisno od proizvodnje. Če bi bil tako dostopen, bi se dalo narediti učinkovit transport. Če ne drugače z zelo velikim topom proti zemlji. Escape velocity lune je nizek, potem pa je samo odvisno kako dobro si naciljal.
J.McLane ::
Ne vem če ima smisel da mi tu ugibamo, sigurno ima SpaceX neko idejo kaj naj bi to bilo, pa če jo imajo bi to z veseljem delili z delničarji, a kaj piše v prospektu o tem?
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci
denabiker ::
Tako kot se zdaj norca delate iz Muska in Spacex itd., tako so se tudi včasih norca delali tudi iz železnice, češ konji so zakon, kaj pa bo ta železnica hahah, isto za avte, češ to so klumpaste igrače za bogataše, isto za letala, da ne bodo nikoli zares letela in ne bodo nikoli uporabna...
No vsi ti ko so se norca delali je zdaj tehnologija toliko napredovala, da si ne predstavljamo življenja brez tega. Isto za internet, da bodo le uporabljali nekaj računalniških frikov in da je zadeva totalno neuporabna... En in isti vzorec se ponavlja ?
No vsi ti ko so se norca delali je zdaj tehnologija toliko napredovala, da si ne predstavljamo življenja brez tega. Isto za internet, da bodo le uporabljali nekaj računalniških frikov in da je zadeva totalno neuporabna... En in isti vzorec se ponavlja ?
kow ::
Mislim, da se nihce ne dela norca iz tehnologije. Gre za ekonomski problem. (umetni) sateliti okoli zemlje so profitabilna zadeva. Tezje si je (vsaj trenutno) predstavljati kaj bo profitabilno na luni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
karafeka ::
Takrat, ko je NASA še na luno letela, je folk imel sanje, da bo potovanje na luno nekaj normalnega za vse. Nihče ni sanjal o nekem internetu. Na, pa poglej kam smo prišli.
delavec44 ::
Tako kot se zdaj norca delate iz Muska in Spacex itd., tako so se tudi včasih norca delali tudi iz železnice, češ konji so zakon, kaj pa bo ta železnica hahah, isto za avte, češ to so klumpaste igrače za bogataše, isto za letala, da ne bodo nikoli zares letela in ne bodo nikoli uporabna...
Tole si sedaj malo cherypickal. Kaj pa če se isto "norca" delamo kot iz Theranos? Pa to še ne pomeni da kdaj ne bo možno kar so lažno obljubljali. Investorji so pa vseeno popušili.
gfus ::
eni garajo (musk), drugi pa so pametnjakoviči in mu solijo pamet in se mu smejijo. klasika, posebej za evropastan in slovenistan, kjer ti vse odpustijo samo to ne, če si uspešen.
jaz nisem kupil spacex, vsi so govorili, da bo delnica padla kmalu isto kot se je zgodilo z meto in tako se je tudi zgodilo. če malo gledaš youtube dobiš veliko koristnih nasvetov. ga bom pa kupil čez kake pol leta, bom videl, kaj bodo rekli stručkoti.
meni bo ta stric povedal kdaj kupit:
isti stric mi je povedal za tqqq swing trade
sicer pa je tudi kanal dumb money live preden je bil spacex ipo govoril, da je delnica smešno draga in da je ne bodo kupili.
felix pa pravi, da bo 11.8 spacex še bolj padel, ker bo na voljo več delnic in bodo tisti, ki delnice držijo že dolgo jih prodali, da kaj zaslužijo.
Jeremy Lefebvre pravi isto, da bo vlagal, ko spacex pade 30 do 50%.
Ticker Symbol YOU pravi isto, da bo kupil takrat, ko bodo mediji začeli pisati, da je spacex ipo polomija, ali da bo šlo vse v nulo, podobno kot zdejle govorijo za bitcoin, da bo šel v nulo, je po moje dober čas za nakup.
btw ticket symbol you kanal ima baje najboljšo statistiko napovedovanja, katere delnice bodo zrastle. ta jih je analiziral :
nvidia je zdej poceni, prav tako je dober etf "Vanguard Information Technology ETF" 50% profit v zadnjem letu, takoj za tqqq je po profitu s to razliko, da je manj nevaren.
Velki ::
No umetna intiligenca vsaj zaenkrat pride prav skoraj vsakemu zemljanu. Muskovi podvigi pa le nekaj redkim posameznikom (ki se prek državnega denarja dobro mastijo). Pa ne me slabo razumet, v tem trenutku umetna intiligenca še vedno ni revolucionarna tehnologija ki nam bo vsem omogočila lagodno življenje, čeprav so delnice teh podjetji cenjene na tem nivoju. Ima pa vsaj kot kaže nek dejanski fizikalni potencial da bo enkrat to omogočila.
Musk pa kot rečeno trenutno z spacexom ni naredil nič razen omogočil cenejši satelitski internet par sto tistoč osebam. Je pa sicer ta internet samo izboljšava neke že izumljene tehnologije, medtem ko je umetna intiligenca povsem nov izum.
Musk pa kot rečeno trenutno z spacexom ni naredil nič razen omogočil cenejši satelitski internet par sto tistoč osebam. Je pa sicer ta internet samo izboljšava neke že izumljene tehnologije, medtem ko je umetna intiligenca povsem nov izum.
Take umetna neinteligenca pride prav, ker imajo dumpinške cene, da navlečejo čim več uporabnikov. Ko postaneš odvisen, bodo pa navili. Vprašanje če ne bo potem spet človek cenejši.
ripmork ::
Musk pa kot rečeno trenutno z spacexom ni naredil nič razen omogočil cenejši satelitski internet par sto tistoč osebam.Razen tega, da so krepko pospešili razvoj na tem področju in so z uporabo SpaceX raket ZDA prihranile že desetine milijard (10x ceneje spravit nekaj v orbito z njihovimi raketami, kot prej z NASA). Starlink ma pa cca 12 milijonov aktivnih uporabnikov.
Ticker Symbol YOU pravi isto, da bo kupil takrat, ko bodo mediji začeli pisati, da je spacex ipo polomija, ali da bo šlo vse v nulo, podobno kot zdejle govorijo za bitcoin, da bo šel v nulo, je po moje dober čas za nakup.
btw ticket symbol you kanal ima baje najboljšo statistiko napovedovanja, katere delnice bodo zrastle. ta jih je analiziral
Točno to :) par let nazaj je bil tudi bitcoin praktično mrtev, zlato ni šlo nikamor, Tesla je bila že večkrat pred pokopom,... (dokler se ne zgodi preobrat, pa vsi letijo noter).
Tudi pogledal to analizo youtuberjev, dobra primerjava. Ticker Symbol YOU je res odličen YT kanal, se poglobi v vse novosti Nvidie. Je pa izjemno AI bullish in tudi kar tvega s tem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
redtech ::
To je velikost Telemach-a s kablom speljanim v vsako spalnico.
Skupina United Group, matična družba telekomunikacijskih operaterjev Telemach na območju Balkana, ima skupno več kot 15 milijonov uporabnikov
Pa je vreden koliko 2-3 miljarde? :)
Skupina United Group, matična družba telekomunikacijskih operaterjev Telemach na območju Balkana, ima skupno več kot 15 milijonov uporabnikov
Pa je vreden koliko 2-3 miljarde? :)

dronyx ::
Kako naj si tole razlagam?
BIS = Banka za mednarodne poravnave
Optimisti bi verjetno rekli da gre za igro poišči vsiljivca, saj AI ni rečeno da bo šel čez bust fazo.
Jaz sem sicer nekoliko skeptičen za posel, kjer ti s vsakim novim uporabnikom izguba samo narašča. Na drugih področjih se takega posla niti ne bi šli. Ne moreš avte prodajat za polovico proizvodne cene.
BIS = Banka za mednarodne poravnave
Optimisti bi verjetno rekli da gre za igro poišči vsiljivca, saj AI ni rečeno da bo šel čez bust fazo.
Jaz sem sicer nekoliko skeptičen za posel, kjer ti s vsakim novim uporabnikom izguba samo narašča. Na drugih področjih se takega posla niti ne bi šli. Ne moreš avte prodajat za polovico proizvodne cene.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Malidelničar ::
dronyx - škoda ker ni primerjava še s South Sea Bubble
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Uf... (vstavi smehljajoč emotikon s kapljo na čelu)
Kako se bo tole z AI naprej razvijalo je res velik vprašaj. Nimam dvoma, da se bo napredek stopnjeval. Kdo bo tu preživel / pobral smetano (in kako točno), je pa precejšnja neznanka...
Sumim sicer, da se bodo vsi AI modeli začeli kmalu postopoma občutno dražit.
Zgodovina sprememb…

Glede višanja cen so tu še Kitajci, tako da tudi ta možnost ima omejitve. Če ljudje vozijo kitajske avte, uporabljajo kitajske telefone bodo verjetno uporabljali tudi kitajske AI modele, če bodo podobno zmogljivi in bistveno cenejši ali celo zastonj.
AI naj bi naredil 450% v zadnjih treh letih? A to je nek izbor peščice zmagovalcev, ali je to nek resnični "AI index", ker vse tiste ostale krivulje, ki so narisane verjetno niso izbor nekih posameznih delnic, ali pač?
Če iščem indexe, ki sledijo AI dobim:
- MSCI Global Artificial Intelligence Index - v 3 letih donos 130%
- Nasdaq CTA Artificial Intelligence Index - v 3 letih 121%
- iSTOXX AI Global Artificial Intelligence 100 Index - v 3 letih 141%
- BITA AI Index - v 3 letih 238%
Torej tole meni bolj zgleda da sledi tisti Railway maniji...
Če iščem indexe, ki sledijo AI dobim:
- MSCI Global Artificial Intelligence Index - v 3 letih donos 130%
- Nasdaq CTA Artificial Intelligence Index - v 3 letih 121%
- iSTOXX AI Global Artificial Intelligence 100 Index - v 3 letih 141%
- BITA AI Index - v 3 letih 238%
Torej tole meni bolj zgleda da sledi tisti Railway maniji...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: J.McLane ()

Aha Ok, investicije izražene v večkratniku izpred 3 let. Glede na to da je ChatGPT naredil prvi večji prodor med množico novembra 2022, prej praktično AI sploh ni bilo v splošni uporabi.
fuel cell sem po 6 dneh 20% v profitu. že druga energetske delnica ta mesec, da sem naredil 15-20% profit. zgleda, da ni tak težko naredit 20% profit. bom prodaw, mogoče počakam še kak dan, žal sem vložu le 250€. :D
zgleda, da so zdej innn energetske delnice poleg memory. ti big investitorji se kar selijo od sektorja do sektorja. mi je uspelo ta mesec prodat za 100€ profita, dobro je za začetek.
zgleda, da so zdej innn energetske delnice poleg memory. ti big investitorji se kar selijo od sektorja do sektorja. mi je uspelo ta mesec prodat za 100€ profita, dobro je za začetek.
Če je bil še kdo zadnje dni spam-an z videi Jeremy Grantham-ovih črnogledih napovedi glede stock marketa in bitcoina (intervju z Diary of a CEO);
Carlson lepo razkrije hipokrizijo dotičnega perma bear investorja, ki zadnijh 40 let brez prestanka svari pred investiranjem, ker je že desetletja "vse precenjeno". Seveda sam svojih nasvetov ne upošteva kaj dosti in je z investiranjem medtem lepo obogatel
Carlson lepo razkrije hipokrizijo dotičnega perma bear investorja, ki zadnijh 40 let brez prestanka svari pred investiranjem, ker je že desetletja "vse precenjeno". Seveda sam svojih nasvetov ne upošteva kaj dosti in je z investiranjem medtem lepo obogatel
Zgodovina sprememb…
gen Maister ::
pujsekpepe je izjavil:
Ali že delajo kaj profita?
Running raw AI models is largely an unprofitable venture today, as development and server costs often exceed the revenue generated. Instead, companies survive on massive investor subsidies while generating income through business subscriptions, APIs, and selling the foundational hardware infrastructure.
Serverje postavljajo ob najvišjih možnih cenah (bagholders needed).
Youtube tud ni imel 10 let profita.
Js bol čakam rudarjenje na luni v prihodnjih letih kot je musk zagotovil
No, vidiš!! Zdaj pa, ko na njemu najdeš videee z nasveti, kako je investiranje finančni samomor, pa kar cveti in prinaša dobiček.
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

To sicer res drži, je pa ena pomembna razlika. Medtem ko Youtube ni imel praktično nobene resne konkurence je na področju AI danes presenetljivo velika gneča. Pa vsi gledajo samo ameriška podjetja. Tu so še Kitajci (nekje sem včeraj zasledil katere vsa zahodna podjetja že uporabljajo kitajski AI in tega je več, kot bi si mislil - če kitajec da isti rezultat za 1/10 ameriške cene, je vredno razmisleka). Kako krut je ta AI posel primer Googla. V iskalniku so dodali AI način, ker so se očitno zavedali, da brez tega bodo ljudje šli iskat odgovore drugam. To, kar so prej spraševali Googla, so začeli spraševat ChatGPT. In ko Google AI odgovarja, trpijo oglasi, ki so glavni prihodek za Googla. Kanibalizem za preživetje.
Menda tudi ostali planirajo zmanjšanje "cene" procesiranja za 80% in naj bi bili rezultati še vedno "dovolj dobri". Bomo videli, ker rezultati že sedaj niso ne vem kaj.
Oglase bodo pa kmali dali že v sam AI. Najprej v zastonjskega kar gemini v chrome je.
Oglase bodo pa kmali dali že v sam AI. Najprej v zastonjskega kar gemini v chrome je.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
je na področju AI danes presenetljivo velika gneča.
to je presenetljivo samo za kratkogledne. ai dela zgubo že od 1960 pa še vedno mečejo denar v njega. hmm le zakaj? a vedo kaj kar mi ne vemo?
kitajci so tu dobri zato, da amerika ne zaspi, ne začne preveč z levičarskimi regulacijami. ne bodo pa kitajci nikoli zmagali, pomagali bodo američanom s tem, da so jim konkurenca. saj evropa ameriki ne more bit konkurenca v ai. lol evropa kakšen joke.
Če je bil še kdo zadnje dni spam-an z videi Jeremy Grantham-ovih črnogledih napovedi glede stock marketa in bitcoina (intervju z Diary of a CEO);
Carlson lepo razkrije hipokrizijo dotičnega perma bear investorja, ki zadnijh 40 let brez prestanka svari pred investiranjem, ker je že desetletja "vse precenjeno". Seveda sam svojih nasvetov ne upošteva kaj dosti in je z investiranjem medtem lepo obogatel![]()
v zadnjih 5 letih je bil nasdaq (top 100 firm) 30% down 2x!
trg stalno niha takole. imej pripravljeno veliko casha za take šanse pa boš padca vesel za poceni nakup.
strašenje z neko krizo japonske iz leta 1989 je pa debilizem. ja je majhna verjetnost ampak je 1000x večja verjetnost, da bo šel trg vertikalno gor zaradi ai.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gfus ()
gen Maister ::
...... ne bodo pa kitajci nikoli zmagali, pomagali bodo američanom s tem, da so jim konkurenca. saj evropa ameriki ne more bit konkurenca v ai. lol evropa kakšen joke...
Seveda Kitajčki ne morejo zmagat!
Oni lahko vržejo dol levo Evropo in evropejce, amerika pa jw za njih nedosegljiva!!
Pojdi ti tele (ameriške) pravljice in pripovedke prodajat musicfreku in ostalim prizadetim osebam.
In svojega kolega Čalkya pozdravi, če ga kaj srečaš.
Povej mu, da ga pogrešajo!
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
pujsekpepe ::
To sicer res drži, je pa ena pomembna razlika. Medtem ko Youtube ni imel praktično nobene resne konkurence je na področju AI danes presenetljivo velika gneča. Pa vsi gledajo samo ameriška podjetja. Tu so še Kitajci (nekje sem včeraj zasledil katere vsa zahodna podjetja že uporabljajo kitajski AI in tega je več, kot bi si mislil - če kitajec da isti rezultat za 1/10 ameriške cene, je vredno razmisleka). Kako krut je ta AI posel primer Googla. V iskalniku so dodali AI način, ker so se očitno zavedali, da brez tega bodo ljudje šli iskat odgovore drugam. To, kar so prej spraševali Googla, so začeli spraševat ChatGPT. In ko Google AI odgovarja, trpijo oglasi, ki so glavni prihodek za Googla. Kanibalizem za preživetje.
AI je ok. Malo je skrb vzbujajoce kje gradijo podatkovne centre in sama poraba vode. Sam tud to bojo pomojem scasom poslihtal. Zdej ko bo pa AI konkretno zacel menjat ljudi bo pa problem ker kdo bo kupoval njihove narocnine? Zastonj bo se vedno google alternative so. Ni to kot v casu ko je Henry Ford rekel vsi moji delavci si bojo lahko kupil forda in je trg eksplodiral ko je navadnim delvcem dvignil place. Je kar konkreten zasuk.
Delnice sicer lahko rastejo samo za povprecnega janeza novaka s povprecno placo je to brezpredmetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: pujsekpepe ()
musicfreak ::
gen Maister je izjavil:
...... ne bodo pa kitajci nikoli zmagali, pomagali bodo američanom s tem, da so jim konkurenca. saj evropa ameriki ne more bit konkurenca v ai. lol evropa kakšen joke...
Seveda Kitajčki ne morejo zmagat!
Oni lahko vržejo dol levo Evropo in evropejce, amerika pa jw za njih nedosegljiva!!
Pojdi ti tele (ameriške) pravljice in pripovedke prodajat musicfreku in ostalim prizadetim osebam.
In svojega kolega Čalkya pozdravi, če ga kaj srečaš.
Povej mu, da ga pogrešajo!![]()
haha to je ta financi ekspert gospod negativec gen master, ki mi je svetoval lani aprila, ko so prisle carine in je bil minus 12.000 da naj prodam raje, a danes sem v plusu 57.000 :)
Js sm 25k + 120k na samo vrednost s cegli
Zgodovina sprememb…
pujsekpepe je izjavil:
Js sm 25k + 120k na samo vrednost s cegli![]()
Katere pozicije pa imaš in koliko 100% si naredil?
P.S. jaz sem do sedaj največje + v absolutnem smislu in v % (nad 100-200%) naredil z LJSE.
multi-baggerjev zaenkrat še nisem našel med tujimi papirji
Crypto 700-1000% pa cegli potem. Zdj cakam kam bom dal. Raziskujem in berem tule. Sam iz kripta sem vn.
Cegli mi dajejo okish ROI tko da grem s tem kesom pol notr
Cegli mi dajejo okish ROI tko da grem s tem kesom pol notr
Zgodovina sprememb…

v kripto se bo počasi moralo nazaj hodit, imho.
gruntfürmich je izjavil:
v kripto se bo počasi moralo nazaj hodit, imho.
Imho ne. Razn ce nis insajder pri projektih btc je pa meh. Ce naredi 120 k je to sam 50%. Problem je tud supply pa dumping vcjev sam zec pa monero sta okish da se nista usrala. Js sm out sem bil tud veckrat rugpulan kot kdorkol kle:)sam to je tema o delnicah. Js sam berem pa denar dajem na kup. Zdj bom pa spet bral zakaj hordam fiat in zakaj sem kle. Z razloga da mi delnice kot so intel ki so jih kle eni omenjal lan avgusta ne pobegnejo.
Zgodovina sprememb…

pujsekpepe je izjavil:
Z razloga da mi delnice kot so intel ki so jih kle eni omenjal lan avgusta ne pobegnejo.to vsak želi, ampak je to bolj varianta 1 na 20 delnic, ali še manj, kar se jih omenja in da res naredijo lepo parabolo...
pri teh cenah BTC-ja se mi zdi da se ga ne sme prezreti. sploh v teh časih, ko se mi zdi da bolj zaupam uradno manipuliranem kripto trgu, kot pa prikrito manipuliranem in podivjanem delniškem...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich, pujsekpepe: moji do sedaj dve uspešni paraboli sta bili GOOGL in NEM.
KRKG imam še vedno v paraboli in pravzaprav ne vem kaj narediti, pustiti za dividende, del prodati, dokupiti če bo 'crash' na LJSE - ampak po kakšni ceni?
KRKG imam še vedno v paraboli in pravzaprav ne vem kaj narediti, pustiti za dividende, del prodati, dokupiti če bo 'crash' na LJSE - ampak po kakšni ceni?
fuelcell 50% up v 8 dneh, še nisem prodal. bo pa treba. jutri. medtem ko sem bil pri frizerki je skočilo 25% :D
amd up 10% v 1 mesecu.
moja posrečena nakupa zadnje čase po priporočilu mojega programčka in gledanju youtube priporočil delnic.
oboje bo najbolje prodat jutri, ker to bo padlo.
amd up 10% v 1 mesecu.
moja posrečena nakupa zadnje čase po priporočilu mojega programčka in gledanju youtube priporočil delnic.
oboje bo najbolje prodat jutri, ker to bo padlo.

spet gremo gor. dela v ko dreka v ZDA, indexi vsi zeleni...
Okapi ::
Malidelničar je izjavil:
gruntfürmich, pujsekpepe: moji do sedaj dve uspešni paraboli sta bili GOOGL in NEM.
Krka je v 10 dneh padla za dobrih 5%. Misterij špekulativnega borznega kapitalizma, bi rekel.
v zadnjih 5 letih je bil nasdaq (top 100 firm) 30% down 2x!Res je. Lani še kar štorasto lovil aprilske padce med tarifami; čeprav daleč od idealnega, se je lepo obrestovalo.
trg stalno niha takole. imej pripravljeno veliko casha za take šanse pa boš padca vesel za poceni nakup.
Je pa trg letos tako gor pobegnil, da je samo v zadnjih nekaj mesecih Nasdaq 100 naredil skoraj 30%,... kar noro :)
Danes zaprl najboljšo osebno investicijo do sedaj (ACMR kupoval konec 2024 in sredi 2025, povprečno skupaj cca 395% donosa). Našel preko screenerjev. Zaprl še par drugih pozicij v solidnem plusu (CRWD, DAL).
Na drugem koncu "value investinga" sem pa v minusu (JD, YUMC, CRM, SPGI...), tako da je na koncu plus pol manjši, heh. We live, we learn. Gledajoč portfelj, me od delnic in etf-ov v glavnem dol vleče Kitajska, ki še kar polzi navzdol.
Huh, dogajanje z zlatom v bližnji prihodnosti zna bit še zanimivo...
Kakšna so kej mnenja okoli zlata, srebra, gold minerjev?
Kakšna so kej mnenja okoli zlata, srebra, gold minerjev?
Zgodovina sprememb…