» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
308 / 317
»»

kow ::

Bolj je vprasanje kam se daje. Ce boste vsi dali v SBI, boste dobili najvecji baloncek vseh casov :)

delavec44 ::

LeQuack je izjavil:

V modernem času se to ne more vec zgoditi. Ce je kakšen padec je to kratkotrajen. Ne bo vec padcev ko so bili 2008 in podobno.

Mah daj no.

pujsekpepe ::

delavec44 je izjavil:

LeQuack je izjavil:

V modernem času se to ne more vec zgoditi. Ce je kakšen padec je to kratkotrajen. Ne bo vec padcev ko so bili 2008 in podobno.

Mah daj no.

Tkrt ko zacnejo to pisat se vn bezi. Vse u kes

Musashi ::

Posluste pujska. Ma tok izkusenj....v trolanju.

Hej v bulrunu btcja sm ornk skesirov. Zdj cakam s kesom. Sem eden tistih ki mu fiat stoji na banki pa mu inflacija je denar. Vmes pa prebiram tole temo.

Zgodovina sprememb…

Sej pravim, si povsem impartial bystander;)

delavec44 ::

Po tej logiki noben borzni analitik ne more biti impartial.

Musashi je izjavil:

Sej pravim, si povsem impartial bystander;)

S stranske črte je razgled najboljši, pa še likvidnost je takoj pri roki, če bo treba kupiti kakšen blesav 'dip ko boste vi krvavel

kow ::

Od tech podjetij se mi zdi META precej razsodno valuirana. Nekaj sem ze kupil in bom akumuliral pri vsakem padcu.

delavec44 je izjavil:

Po tej logiki noben borzni analitik ne more biti impartial.

;) a ti je kdo prodal da kakšen je? Sicer ne vem kaj ima to z nekom ki ni not in želi in čaka da pade da bi kupil...

gfus ::

jutri prodam amd in kupim nvidia. 5% je amd zrastel v enem dnevu, dobro je, še vedno 132x bolje kot sp500. zaenkrat moj programček deluje. saj sem naredil kar ene 20 verzij, preden sem bil zadovoljen.

ni balona. ai je tako koristen za ekonomijo, da bo zaradi ai ekonomija in z njo delnice rastlo 10 let non stop, prvih 5 let zaradi ai agentov, naslednjih 5 let zaradi robotov. jaz programiram z ai agenti letos ves čas in vidim, kako mi viša produktivnost. samo kupujte vse kar je povezano z AI. z bitcoinom pa previdno, denar se je preselil iz bitcoin v ai. tak je moj pogled na stvari, lahko, da se motim.

ocenjujejo, da bo AI povečal BDP za 10%. to pa poveča sp500 rast za 1,5%.

Malidelničar ::

Eno vprašanje za tiste, ki govorite o tajmingu - a ste ga dejansko v preteklosti zadeli, kar se tiče vrhov in dna?
Se pravi vrhovi: LJSE balon 2007/2008, zahodne delnice 2008, zlato 2026, Mag7 2025/2026?
In dno: U.S. equity marec 2009, LJSE 2009/2010, evrokriza oktober 2011 - junij 2012, "China scare" feb 2016, COVID crash konec marca 2020, Trump Tarrif Day crash april 2025?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Js sm sam zadel 80% procentov vrha oz sm naredil 700% lahko bi vec pa sm mogu cegle kupt ostali fiat na banki stoji

rtsvds ::

Kaj se dogaja z luko koper? Sem vedel da sem premalo (do)kupil v preteklosti :))

LeQuack ::

Musashi je izjavil:

Burry disagree;

https://michaeljburry.substack.com/p/th...

Ampak Burry nima programcka kot gfus.

Robota oz agenta

gruntfürmich ::

rtsvds je izjavil:

Kaj se dogaja z luko koper? Sem vedel da sem premalo (do)kupil v preteklosti :))

seveda si premalo dokupil. ker če bi več, bi ti sam zvišal tečaj za kakšen procent :))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

"Michael Burry has predicted 20 of the last 2 recessions.":))
Če bi po letu 2010 dosledno sledil vsem njegovim medvedjim (bearish) napovedim, bi verjetno zamudil velik del rasti ameriškega trga, predvsem delnic, kot so:
Microsoft
NVIDIA
Amazon
Meta Platforms

poslušte raje tega židovskega strica, pravi, da je kriza že prišla nedavno le da ni bila tako izrazita:

tudi če pride recesija, po njej pride še večja rast. trg raste 80% časa 20% pada
preveč gledate levičarska poročila, kjer non stop trobijo o krizi.

Spura ::

J.McLane je izjavil:

Če se ne motim je bila ena novica kjer naj bi trajalo eno leto da uvrstijo SpaceX v S&P 500

Ja, vcasih ko so imel se standarde, je bil osnovni pogoj da si v indeksih to da je podjetje profitabilno. Zdej bodo pa ETF spet kupoval te Muskove neprofitabilne natege. Tesla ze 15 let mimo pa se kar ni dobickov, letos bodo spet pridelali za eno burekarno plusa. SpaceX pa ne da ni dobicka, tut prihodkov ni P/S 300.

Bo pa space x rudaril na luni

iKst_ ::

Tesla ze 15 let mimo pa se kar ni dobickov, letos bodo spet pridelali za eno burekarno plusa.

Huh? Gross profit okrog 5 milijard na kvartal. Net income cca. 1 milijardo na kvartal.

Spura ::

iKst_ je izjavil:

Tesla ze 15 let mimo pa se kar ni dobickov, letos bodo spet pridelali za eno burekarno plusa.

Huh? Gross profit okrog 5 milijard na kvartal. Net income cca. 1 milijardo na kvartal.

Jap celih $3.8B net incoma na leto na firmi $1500-1700B. Diluted EPS TTM $1.08

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spura ()

Buggy ::

...tole je neki kar sploh nisem spremljal, pa vseeno.

...sem picil se ene 10K not v Generali prvi, pa bude sta bude. Ce bo v slo tko naprej jurcek v dveh mesecih al pa mal balansiral ne bo hudga na stara leta v vukojebini.
Ostalo pa bo treba dat se mal v zlato, ker mulcem ne pustim da kupjo flat z mojim dnarjem, naj si ga zrihtrajo ce cjo >:D

Buggy ::

delam namrec recap investicij, kaj skenslat in kam dat. Sem free davka zaradi zavarovalne police, ki je stara 25let in jo lahko boostam kot cem, se pa nihce ne bo ogibal.
Je pa tole kot sem rekel nekaj cist pozabljenega in pasivnega in je bolj kot ne nabrano iz zivljenkega zavarovanja. PIcis notri in cez 2 leti vzames brez vsakih davkov, ker je polica ze toliko stara...dost kewl :D

dronyx ::

Ko ljudje prodajajo zlato da lahko pumpajo AI balon se mi zdi da je dober znak, da se manija počasi približuje koncu. Zadeva se mi zdi podobna z dot.com tudi v tem, da so tudi za časa dot.com balona razni "investitorji" napačno ocenili kako dolgo bo trajalo, da se neke ideje uresničijo. AI bo verjetno v prihodnosti res bil sposoben nadomestiti številne poklice in morda bodo res nekoč AI roboti opravljali dela, ki jih danes počno ljudje (ceneje, kot bi to počela AI). Samo to se ne bo zgodilo kar čez noč, kot si nekateri mislijo. Investicije, ki še naslednja leta prinašajo samo milijarde izgub čaka težak preizkus potrpljenja. V S&P je menda že čez 40% vseh delnic povezanih z AI.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

enavlaka ::

Dokler bo država pumpala AI trg, toliko časa bo šlo vse gor

Tko kt Enron ane. Kratek spomin imate nekateri ali pa ste premladi

Zgodovina sprememb…

enavlaka je izjavil:

Se mi zdi da države niso glavni vir tega napihovanja cen. Prispevajo sigurno nekaj zraven, ni pa to odločilno. Dober oz. slab znak, da se nekaj dogaja je takrat, ko veliki igralci (velike investicijske banke) začno masovno prodajat. Ti verjetno dobro vedo, kako kaže z balonom in kaj morajo narediti, da iztržijo največ, ko bo začelo padat. To, kar se sedaj dogaja na AI področju je redko videna manija. Cena zlata običajno prehiteva dogodke. ;)

enavlaka ::

Enron je sam sebe sfukal. Poleg ponarejanja knjig so se šli še finančne špekulacije

dronyx je izjavil:

enavlaka je izjavil:

Se mi zdi da države niso glavni vir tega napihovanja cen. Prispevajo sigurno nekaj zraven, ni pa to odločilno. Dober oz. slab znak, da se nekaj dogaja je takrat, ko veliki igralci (velike investicijske banke) začno masovno prodajat. Ti verjetno dobro vedo, kako kaže z balonom in kaj morajo narediti, da iztržijo največ, ko bo začelo padat. To, kar se sedaj dogaja na AI področju je redko videna manija. Cena zlata običajno prehiteva dogodke. ;)

Ai je bil uddeležen pri napadih na Iran, verjetno se pripravlja scenarije še za druge neposlušne države (Kuba, Venezuela itd.)
Ker je ta špagetarija prebila v S&P 500, je sedaj tudi začela črpat denar iz 401k in podobnih skladov.

To, da investicijske banke vedo karkoli ... ja.. . dokler ne propadejo.
List of largest bank failures in the United States @ Wikipedia

To je ravno tako, kakor, da bi pijancu zaupal flašo vina in ga spraševal, koliko je še noter. Rekel ti bo za novo, ko bo prazna. ..

Enron je sam sebe sfukal. Poleg ponarejanja knjig so se šli še finančne špekulacije

Yes, Enron did receive significant financial backing from the U.S. government before its collapse, though not as a direct domestic bailout. Instead, the money came in the form of heavily subsidized loans, guarantees, and insurance for its massive international energy projects.

Pismo ne bid tolk len pa vprasaj ai ali google

enavlaka je izjavil:

Ai je bil uddeležen pri napadih na Iran, verjetno se pripravlja scenarije še za druge neposlušne države (Kuba, Venezuela itd.)

Pri napadu na Iran mislim da je Grok sodeloval z izbiro 2000 tarč. Ni pa predvidel, da lahko Iran zapre Hormuško ožino in povzroči praktično novo naftno krizo. Tudi verjetno ni predvideval, da bo Iran napadel okoliške države in njihovo naftno in ostalo infrastrukturo. Če gledam samo debakel z Iranom je AI za v smeti. Razen seveda če vse to AI ni pravilno napovedal in so generali ignorirali. Ampak dvomim. To je bil za vse šok, kako si upajo.

musicfreak ::

enavlaka je izjavil:

kdor sedaj izstopi ven iz AI igre, se mu bo zgodilo to kar se je zgodilo nemskim avto firmam, ki so se smejale iz elektro avtov in se sedaj mislijo da kitajec je kitajec oz. da ni kvalitete. dokler je amerika v boju za prevlado v AI z kitajsko se bo se denar pumpal noter.

musicfreak je izjavil:

enavlaka je izjavil:

kdor sedaj izstopi ven iz AI igre, se mu bo zgodilo to kar se je zgodilo nemskim avto firmam, ki so se smejale iz elektro avtov in se sedaj mislijo da kitajec je kitajec oz. da ni kvalitete. dokler je amerika v boju za prevlado v AI z kitajsko se bo se denar pumpal noter.

Tam okrog 2008 so tudi mislili, da si bo lahko praktično vsak američan privoščil nakup lastne hiše, tudi če nima nič prihrankov. To se ni izšlo. Danes je AI balon velik tudi za državo, kot so ZDA. Če je samo ena firma, ki ustvari par MRD letno izgube, vredna 2.000 MRD je jasno, o kakšnih številkah je tu govora. Letno plačajo ZDA za obresti za kredite že čez 1.000 MRD. Dolg raste zadnje čase zelo hitro. Če se ne motim so pri 40.000 MRD. Jaz mislim da ZDA trenutno niso v položaju, da bi kar natisnili čez noč nove tisoče milijard za reševanje AI balona. Pumpali bodo že mogoče še nekaj časa, ampak so meje.

Zanimiva je tudi situacija z Anthropicom, katerem ju država (ZDA) praktično čez noč blokirala uporabo AI modela, z izgovorom, da je prenevaren. Na prvi pogled dobra marketinška poteza, ampak ne vem če bi šlo Googlu na smeh, če bi mu ZDA naložile, da blokira iskalnik Google, ker je prenevaren. To se mi zdi na področju tehnologije podoben moment, kot je bil ko so zamrznili ruska sredstva. Sedaj se lahko vsak uporabnik ameriške tehnologije vpraša, ali se lahko tudi njemu čez noč zgodi, da recimo ZDA prepovejo uporabo nekega oblaka ali česa podobnega, ker je grožnja njihovim interesom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

musicfreak je izjavil:

enavlaka je izjavil:

Palantir bo prezivel ker je zarzt povsod pa google gemini za ostale nisem prepreprican.

karafeka ::

A jaz to prav razumem:
Tam 2011 smo na vrat na nos prodajali slovenske firme (predvsem banke) tujcem, češ država je slab gospodar in je itak bilo (kao) vse v rdečem. Ko Trump meče milijarde v te firme (buzzword AI) in kupuje njihove deleže, je pa to pozitivno? Pa kolikor vem, v ZDA nimajo komunizma, če že so pa bili demokrati tega obtoženi.

hehe, eni smo 10 let nazaj napovedovali AI in ga skušali narediti.
eni pa še danes, ko vam je ai pred nosom ne znate ceniti njegove vrednosti in ga zaničujete.
ai ni bitcoin, ni dot.com, niti industrijska revolucija. ai je nekaj posebnega. ai se ne bo NIKOLI ustavil zdaj ko se je izkazal, do konca življenja ga boste morali gledat in čedalje bolj pogosto :).
tako kot je človek nekaj posebnega zaradi inteligence je tudi ai.

trubar: "Ne dvomimo, da dobro poznaš in neredko
obžaluješ nesrečno kulturno zaostalost naše ožje
domovine; saj je prava sramota, kako se vsepovsod
šopiri zaničevanje do lepih umetnosti in zanemarjanje duhovne izobrazbe"

preprosti ljudje so od nekdaj zaničevali novosti. včasih so zaničevali umetnost in izobrazbo, to je danes težko verjeti, 500 let pranja možganov in propagande in zaničevanja umetnosti ni več. je pa zaničevanje AI. ker ga ne znate sami ceniti vam mora zgleda država oprati možgane s propagando, da ga boste znali ceniti. medtem v san franciscu na vsakem vogalu govorijo o AI in ga hvalijo se v slovenistanu in evropastanu govori o ai bubble in ai slopih. amerika je kreirala ai, evropa samo meče polena pod noge ameriki iz neumnosti in fovšije.

malo prehitro sem prodal bloom energy, ker je še rastlo in bi naredil 33% rasti v parih dneh, moj programček mi priporoča delno prodajo šele danes, takrat, ko sem prodal ga nisem pogledal na žalost, takrat je še priporočal nakup ne pa prodajo.
amd sem up 5% in ker mi moj programček ne pravi prodat ne bom prodal.
moj programček sem tako naredil, da sem chatgptju dal youtube transcript enega stručnjaka, ki je s swing nakupi tqqq naredil večji profit kot buy and hold. tako dolgo sem ga gonil dokler ni za vsa leta swing buy and sell naredil večji profit kot pa buy and hold, stručnjak je pokazal graf za 10 let nazaj koliko profita je naredil s swing trading in moj program je moral doseči podobne rezultate v simulaciji, vsekakor pa vsako leto boljše kot buy and hold.
tak da možno, da sem naredil nekaj unikatnega.
seznam delnic pa sem si pridobil z občutkom in gledanjem youtube videov, kaj priporočajo, npr bloom energy priporoča chris camillo. osebno stavim na usa ai firme. v evropske ali slovenske nebi vlagal že iz principa. evropa je joke, ai je to lepo pokazal. ko bo openai prišel ven bo dober za vlagat, ker ga toliko ljudekov sovraži iz neznanega razloga in bo podcenjen.
imam pa še ideje za naprej. na yotubu je dosti teh stručnjakov, ki trgujejo, eni so daytraderji, eni week, month traderji, eni pa long term. vsak lepo razloži strategijo. bi dal transcripte od vsakega stručnjaka chatgptju in potem bi imel na voljo da izbereš, katerega od teh traderjev naj posnema program.
to pozneje, trenutno bom testiral to kar imam, upam, da bo delovalo kot je do zdaj. stručnjak mora dat rezultate kakšne profite je dosegel v preteklosti pri kateri delnici/etf, da lahko jaz potem tudi stestiram moj program, da skozi simulacijo doseže iste rezultate kot stručnjak.
plan je vsak mesec v daytrading (bolje rečeno week trading) dodati 500€ casha iz plače dokler ne pridem do 10k. potem bom z 10k v parih dneh delal tudi po več jurjev profita (če bo tako dobro delalo kot je do zdaj).
500€ pa vlagat v tqqq in če bom imel vseh 10k na voljo za swing trading bom ostalih 500€ iz plače vložil v kake dolgoročne delnice, ki počasi rastejo a so ziher zmagovalci, trenutno so to meta, nvidia, msft, tesla, amazon, ampak v bistvu tudi te se trenutno ne splača kupovat, bolje je počakat na signal, da se začnejo obračat navzgor, drugače imaš denar zmrzjen v njih lahko več let kot je primer pri meti ali msft in tudi tesla zadnje čase. tak da mogoče bom imel potem raje dvakrat po 10k € za swing trading, v eno delnico 10k v drugo 10k. tak bo bolje. občasno bo pa do tega prišlo, da bom 10k vložil v eno delnico, ki bo padala, tisto ne bom prodal ampak bo iz daytrading nastal long term investment :D bom na novo začel nabirat 10k za ta daytrading, uno loser delnico bom pa počakal, da zraste nazaj v profit. varovalka bo ta, da bom vložil max 10k v posamezno delnico, če slučajno gre v nulo, za kar je možnosti zelo malo.

tony1 ::

"češ država je slab gospodar"

Kaj čmo, to so bile pač zgodbe za budale. Bratuškovi so pač strici obljubili en piškot, če proda Mercator. In to je vse.

"hehe, eni smo 10 let nazaj napovedovali AI in ga skušali narediti."

Niste se pa naučili, da se slovensko reče strokovnjaki? Je to ne samo srbizem ampak štajerski dialekt?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

redtech ::

@gfus XOP dela backtest na masivnem H&S, programček te bo pa vrgel ravno pravi čas :)

https://www.tradingview.com/x/kZSEYdNd/

Nafta je v primerjavi z vsem še vedno med najcenejšimi, pograbi kolikor moreš.

11:20

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Nikonja ::

Lani sm končno začel vlagat ampak bolj na ziher ker je večina dnarja v S&P500 in z 10% do zdaj sm kr zadovoljen. Istočasno sm kr tko dal nekaj dnarja na SK Hynix ker sm nekjer prebral da naj bi delnica šla navzgor, in glej čudeža, do zdaj je zrastla za celih 270% (takoj pride una stara "če bi vedu") - zdaj pa berem da je njihova delnica kar napihnjena in se lahko zgodi da bo kr hitro padla - zdaj pa stara dilema, ali še mal počakat ali prodat in dnar vložit kam drugam?

Sem seveda prašal AI, in vsak model mi je dal podoben odgovor, da oni priporočajo da prodam zdaj približno 20-30%, potem ko vidim da bo začelo konkretno gubit na vrednosti prodam pa vse - ali počakam še cca 3-6mesecev in potem prodam vse, ker vsak model pravi da tole ziher ne bo še naprej tolk hitro rastlo.

Sej vem da je to itak ugibanje, ampak a je kdo od vas v podobni dilemi?

Fury ::

Zlato pravilo je, da prodaj vsaj toliko, da pokrijes zacetni vlozek, potem pa gruntaj naprej kakor ti pase.. al yolo ali pac sledit pa prodajat ko zacne padat... tako v vsakem primeru ne naredis zgube, pa tudi ne falis plusa, bo pa pac mal manjsi.

Buggy je izjavil:

...tole je neki kar sploh nisem spremljal, pa vseeno.

...sem picil se ene 10K not v Generali prvi, pa bude sta bude. Ce bo v slo tko naprej jurcek v dveh mesecih al pa mal balansiral ne bo hudga na stara leta v vukojebini.
Ostalo pa bo treba dat se mal v zlato, ker mulcem ne pustim da kupjo flat z mojim dnarjem, naj si ga zrihtrajo ce cjo >:D

buggy, kdaj smo ti že svetovali da rukni v bitcoin? grem gledat slučajno za staro temo?

dronyx je izjavil:

Ko ljudje prodajajo zlato da lahko pumpajo AI balon se mi zdi da je dober znak, da se manija počasi približuje koncu. Zadeva se mi zdi podobna z dot.com tudi v tem, da so tudi za časa dot.com balona razni "investitorji" napačno ocenili kako dolgo bo trajalo, da se neke ideje uresničijo. AI bo verjetno v prihodnosti res bil sposoben nadomestiti številne poklice in morda bodo res nekoč AI roboti opravljali dela, ki jih danes počno ljudje (ceneje, kot bi to počela AI). Samo to se ne bo zgodilo kar čez noč, kot si nekateri mislijo. Investicije, ki še naslednja leta prinašajo samo milijarde izgub čaka težak preizkus potrpljenja. V S&P je menda že čez 40% vseh delnic povezanih z AI.
nemoj tako!:)) ravno se hočem znebit fizičnega zlata! raje bom vzel papir, da sem bolj likviden...

Zgodovina sprememb…

Fury je izjavil:

Zlato pravilo je, da prodaj vsaj toliko, da pokrijes zacetni vlozek, potem pa gruntaj naprej kakor ti pase.. al yolo ali pac sledit pa prodajat ko zacne padat... tako v vsakem primeru ne naredis zgube, pa tudi ne falis plusa, bo pa pac mal manjsi.

ja, ampak recimo narediš 100€ profita... boš s tem drobižem nadaljeval vlaganje?

gfus je izjavil:

hehe, eni smo 10 let nazaj napovedovali AI in ga skušali narediti.
eni pa še danes, ko vam je ai pred nosom ne znate ceniti njegove vrednosti in ga zaničujete.
ai ni bitcoin, ni dot.com, niti industrijska revolucija. ai je nekaj posebnega. ai se ne bo NIKOLI ustavil zdaj ko se je izkazal, do konca življenja ga boste morali gledat in čedalje bolj pogosto :).
tako kot je človek nekaj posebnega zaradi inteligence je tudi ai.

jaz sem enakega mnenja.
ljudje se sploh ne zavedajo pomena AI.

Zgodovina sprememb…

Bud_Bundy ::

Torej je AI enaka zgodba kot Netflix in Blockbuster? Dinozavre ne izuči.

AI je dobr sam vsi ne bodo prezivel.

otago ::

Bud_Bundy je izjavil:

Torej je AI enaka zgodba kot Netflix in Blockbuster? Dinozavre ne izuči.

Upam da ni ista zgodba kot ameriske zeleznice. Na koncu je nekaj igralcev pokupilo stecajna pogorisca.

Theranos je bil tudi IN. Morda cez 5/10 let tudi kaj res nastane.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: otago ()

A ni to poanta tega sistema elit, ki ga imamo? Tisti na vrhu imajo vedno več, in lahko pokupijo kogarkoli in karkoli. Pa sploh ne rabijo nekih stečajev več.

karafeka je izjavil:

A ni to poanta tega sistema elit, ki ga imamo? Tisti na vrhu imajo vedno več, in lahko pokupijo kogarkoli in karkoli. Pa sploh ne rabijo nekih stečajev več.

Pravzaprav je vse skup en monopol google placuje 20 miljard za applu za njihov integriran iskalnik apple pa 1 miljardo za gemini ai. Kupi se kaksne manjse firme ki kaj obetajo to pa ja.

Pa ne pozabit, da plačajo procentualno (tako te firme kot tudi elitni posamezniki) manj davkov kot preostala raja. In posledično države še bolj zvišujejo davke, ki jih spet plačuje navadni folk.

Baloncek bo pocil:
1. https://www.24ur.com/novice/gospodarstv...

2. Ce Nemcija kihne bo slovenija zbolela

3. Ostalo bo sledilo samo od sebe.

4. Fed pa se naprej stanca

10% ustvari 40% potrosnje a tudi tam se bo zasicilo. Kdo bo potem placeval AI narocnine. Ostalih 60 % medtem ne bo imelo za kruh.

Se splaca pocakat na konkretne dipe

Zgodovina sprememb…

««
308 / 317
»»