» »

Kdo kaj služi z delnicami?

Kdo kaj služi z delnicami?

Temo vidijo: vsi
««
291 / 291
»
»»

Musashi ::

tip ki trdi da naftni etf obstaja pravi da ima na borzi milijonski portfelj...seems legit

gruntfürmich ::

delavec44 je izjavil:

To garantira samo LeQuack 8-)

:))
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dev ::

musicfreak je izjavil:

nikoli si ne bi mislil da bo ta teden tako pozitiven glede na novice te dni. se en dokaz vec kako irana nihce ne jemlje resno.

Tudi jaz, ampak... noč je še mlada :|
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

oracle ::

Ali kdo spremlja COIN? Pred dvema tednom se je odbil od očitne spodnje linije in je naredil že 50%. Zdaj pa boli ;(( Sicer kaže še veliko potenciala za rast, zlahka 100 %. Če ne bo padel kot kanta :D Verjetno povezano z ameriško zakonodajo, ki je v sprejemu...

Malidelničar ::

Matejjjjj je izjavil:

Okapi je izjavil:

Nihče ti tega ne garantira. Saj tudi denar na banki ni 100% varen - hiperinflacija, 3. svetovna vojna, propad EU, Slovenije, apokalipsa...>:D

Men je šel portfelj 30.000 dol včeraj. Danes pa nazaj. Sm k je šel prej za nekaj 100.000 gor, who cares.

Tako velik portfelj imaš????? Al uporabljaš leverage?
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

redtech ::

Braskem

Trenutni zmagovalec, ker so konkurenti v zalivu (ADNOC) in na Kitajskem vsi odvisni od poceni nafte iz zaliva.
Braskem je integriran na pipico Petrobrasa (47% vote) ima tudi največji vzvod v industriji (dolg). Imam občutek, da bo graf Petrobrasa v nekem momentu izgledal kot XOM.

GENL, GKP (Kurdistan, težka špekulacija)

Če bi zgrmela navzdol (GKP 80), bi mogoče tvegal majhno pozicijo.

GregiB ::

Vprašanje, če ima kdo pameten predlog... Tašča, penzionistka, ima ene 200 delnic VZZR na KDDju.
Nobeden od njenih sorodnikov, katerim bi lahko prepisala delnice, nima (še) odprtega TR (Jaz ga imam, žena je prepisala svoje delnice name)
Nima namena držati ali kakorkoli špekulirati z temi delnicami. Name jih verjetno ne more prepisat...
Kakšen bi bil način, da delnice ugotovini z najnižjimi stroški?
In BTW, kaj se smatra, kot nakupna cena pri prodaji VZZR... 1€ ali 0€?
Thx
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Matejjjjj ::

Malidelničar je izjavil:

Matejjjjj je izjavil:

Okapi je izjavil:

Nihče ti tega ne garantira. Saj tudi denar na banki ni 100% varen - hiperinflacija, 3. svetovna vojna, propad EU, Slovenije, apokalipsa...>:D

Men je šel portfelj 30.000 dol včeraj. Danes pa nazaj. Sm k je šel prej za nekaj 100.000 gor, who cares.

Tako velik portfelj imaš????? Al uporabljaš leverage?

ne, certifikatske delnice, plus stalni majhni dokupi delnic na ljse od 2008 naprej. Če si kupoval delnice po 10-20, danes so 100 in več praktično vse, je to enostavno pojasniti. Spomnem se nakupov POSR okoli 20 itd po 30, 50, 100 komadov. Imam praktično SBITOP. Drugi časi, zdaj je Izet in napoved teh računov čisto zjebala sceno, nisem kupil kaj resnega že doooolgo. Trgovati ne znam, karkoli sem vmes prodal, sem naredil narobe, izjema je bila le pravilna prodaja NKBM. Čas je vaš zaveznik. 2017 sem imel že 0,5 BTC, danes kripta nimam niti centa... Dnevno trgovanje ni za čustvene ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Matejjjjj ()

Včeraj sem bil na banki Intesa zaradi ekokredita. Prepotentna uslužbenka, ko me vidi v kavbojkah, si misli, kdo je ta spet. sem vztrajal, da pogleda dokumente, da baba nima časa, da gre na dopust. kar poglejte sem ji rekel, vaš delovni čas mi ne omogoča vsakodnevno obiskovanje bank. da porola ne bom rabil, to vem. ona pih, to bomo mi povedali, sem ji odgovoril, da mislim, da ne, da imam kar jaz prav... pogleda izplačilne liste, babura debilna seje kr sesedla. Me jeclajoče vpraša o plači, ji rečem, da ne vem kakšna je, ker je preveč izplačil, dnevnic, stroškov, da pač nimam pojma koliko zaslužim. V tabeli poplava cifer... Po 2min je bila zelena. Dobro da gre na morje, bo baba vsaj kaj barve dobila. Sovražim bančnike in prepotentne prodajalce. nikoli nisem imel kreditov, samo enkrat 10.000EUR, predčasno poplačal. Vse delnice od plače kupljene. Res res sovražim zaposlene na bankah. Če enkrat pokažejo osornost na podlagi tega kak videz dajem, bom do njih neusmiljen.

Zgodovina sprememb…

jaz pa prepotentne forumske nakladače...

delavec44 ::

Še dobro da nisi bil v trenirki :D Ne vem če bi te čez vrata spustili.

Čudno da jaz v kratkih hlačah povsod uredim posle in se noben ne zgraža. Mogoče je pa bolj kot obleka pomemben odnos.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

CharlieKK ::

Mene vedno zamnejajo za roparja, ker uletim s kapuco. True story. Crypto bros can relate.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

delavec44 je izjavil:

Čudno da jaz v kratkih hlačah povsod uredim posle in se noben ne zgraža. Mogoče je pa bolj kot obleka pomemben odnos.

Odnos je pač čisto normalen, seveda pa se ne smejem. pridem pa proti koncu delovnega časa. Kako naj drugače, če zaključujejo do 16.
ljudi ne podcenjujem, nimam pojma koliko zasluži, kdo je. če pa te ob 15:30 proba odpraviti, da naj pridem ko se vrne iz dopusta, v poslovalnici puščava, nikogar.
In najgrše kar je, da je postala prijazna, ko je videla cifre. A potrebno je bilo le sprejeti papirje, ki bodo počakali njeno sodelavko do ponedeljka in narediti kopijo osebne... ni trajalo 5 min vse skupaj, od tega je kopirala 3minute

sem pa slučajno videl čisto drugačen odnos do ljudi pri uslužbenki Sparkasse. Očitno v našem kraju v nlb in intesi zaposlujejo karakterno problematične ljudi.

pravite da nakladam. Iz NLB so me klicali, ko so razvijali aplikacijo za trading, za seznanitev z njo.

Zgodovina sprememb…

GregiB ::

VZZR že na... 3€... Me zanima, če jih tisti, ki jih je predvčerajšnim kupil 3.000 po 20€ še drži...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

iKst_ ::

Matejjjjj, zakaj pa rabiš kredit s takšno bajno plačo, da niti ne veš kakšna je pa z več 100k EUR donosov?

Matejjjjj je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Odnos je pač čisto normalen, seveda pa se ne smejem. pridem pa proti koncu delovnega časa. Kako naj drugače, če zaključujejo do 16.
ljudi ne podcenjujem, nimam pojma koliko zasluži, kdo je. če pa te ob 15:30 proba odpraviti, da naj pridem ko se vrne iz dopusta, v poslovalnici puščava, nikogar.
In najgrše kar je, da je postala prijazna, ko je videla cifre. A potrebno je bilo le sprejeti papirje, ki bodo počakali njeno sodelavko do ponedeljka in narediti kopijo osebne... ni trajalo 5 min vse skupaj, od tega je kopirala 3minute

sem pa slučajno videl čisto drugačen odnos do ljudi pri uslužbenki Sparkasse. Očitno v našem kraju v nlb in intesi zaposlujejo karakterno problematične ljudi.

pravite da nakladam. Iz NLB so me klicali, ko so razvijali aplikacijo za trading, za seznanitev z njo.

Mah na bankah so itak čudni. Bi se moral naročiti na sestanek...

Okapi ::

GregiB je izjavil:

VZZR že na... 3€... Me zanima, če jih tisti, ki jih je predvčerajšnim kupil 3.000 po 20€ še drži...

Konec veselja;)

tony1 ::

Klasična zgodba SLO pri(h)vatizacije, zdaj je šlo pa dol, zgodba kot z NKBM, torej?

Nekdo je pa vmes dobro zaslužil.

LeQuack ::

Mogoče je pa Rastoder čakal na INR da začne prodajati.
Quack !

tony1 je izjavil:

Klasična zgodba SLO pri(h)vatizacije, zdaj je šlo pa dol, zgodba kot z NKBM, torej?

SBITOP je šel dol za 1,3% danes? Ja zgleda, da res. Tako kot tudi nekateri ostali svetovni indeksi danes.

Edit: ah pardon vidim, da je kontekst vzajemna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

Verjetno sem že večkrat omenil, platina nam lahko naslika, kakšna bo pot nafte. Zakaj enako gibanje? Verjetno zato, ker sta oba zelo izpostavljena trgu derivatov, ki je 10x ali večji od dejanskega. Platina ima verjetno največji leverage 40x, kakšni viri navajajo tudi do 100x.

Platino držim na BV, kot proxy za fizično nafto.

https://www.tradingview.com/x/6JhvGAeD/

musicfreak ::

spet vse stoji na mestu, naj gre v kurac... clovek spremlja od jutra do vecera cel dan te grafe etfom in delnic in upa da grejo zadeve gor na koncu pa si na slabsem kot pred 1 tednom in na istem kot pred letom :( utrujen od vsega, ko cel dan razmisljas in gledas to in nimas nic od truda...

CharlieKK ::

musicfreak je izjavil:

spet vse stoji na mestu, naj gre v kurac... clovek spremlja od jutra do vecera cel dan te grafe etfom in delnic in upa da grejo zadeve gor na koncu pa si na slabsem kot pred 1 tednom in na istem kot pred letom :( utrujen od vsega, ko cel dan razmisljas in gledas to in nimas nic od truda...

Če si želiš akcije pol bo treba v kripto. Stay strong.8-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CharlieKK ()

musicfreak je izjavil:

Prodaj pa kupi Krko.

redtech je izjavil:

Verjetno sem že večkrat omenil, platina nam lahko naslika, kakšna bo pot nafte. Zakaj enako gibanje? Verjetno zato, ker sta oba zelo izpostavljena trgu derivatov, ki je 10x ali večji od dejanskega. Platina ima verjetno največji leverage 40x, kakšni viri navajajo tudi do 100x.

Platino držim na BV, kot proxy za fizično nafto.

https://www.tradingview.com/x/6JhvGAeD/

za srebro navajajo 356× več papirja, a kitajci in industrija nujno rabijo fiziko, ne pa praznih obljub v prihodnosti...

Pop ;((

BlackRock just froze $1.2 billion in withdrawal requests at its private credit fund.

Investors in BlackRock's $26B fund asked to pull out 9.3% of their money
BlackRock said no-capped withdrawals at 5%
Blackstone's $82B fund saw record withdrawal requests the same week
Blackstone had to put in $400M of its own cash to cover the exits
Two of the biggest funds on the planet are limiting how much you can take out

Neon87 ::

redtech je izjavil:

Pop ;((

BlackRock just froze $1.2 billion in withdrawal requests at its private credit fund.

Kaj bi lahko to pomenilo jutri, ko se borze odprejo? Zna krepko zletet navzdol??

Ni pri vseh private equity funds tako? Ob vstopu te opozorijo, da je izstop možen samo ob določenih intervalih in ne moreš izstopiti kar poljubno?

LeQuack ::

delavec44 je izjavil:

musicfreak je izjavil:

Prodaj pa kupi Krko.

Ali nepremičnino v Ljubljani. To je garantirano 10% na leto brez rizika.
Quack !

Neon87 ::

Naslednji teden neravam kupiti Krko in NLB na INR. Mislite, da bi se splačalo Buy orderje nastaviti malo nižje ali je dober čas za vstop?

Neon87 je izjavil:

redtech je izjavil:

Pop ;((

Kaj bi lahko to pomenilo jutri, ko se borze odprejo? Zna krepko zletet navzdol??

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/borz...
Finančna družba Blue Owl, ki velja za pomembnega igralca na trgu zasebnega dolga, je vznemirila finančne trge. Sporočila je, da ustavlja izplačila iz enega od zasebnih skladov (OBDC II). Koliko je, kot bi rekel Jamie Dimon, še takšnih kreditnih ščurkov?

Neon87 je izjavil:

Naslednji teden neravam kupiti Krko in NLB na INR. Mislite, da bi se splačalo Buy orderje nastaviti malo nižje ali je dober čas za vstop?

Si mislim, da bo dober čas za vstop ker najbrž veliko ljudi podobno razmišlja in tudi zasledil novice, da je zanimanje za INR veliko. Po drugi strani pa, če bo iranski konflikt dolgo vztrajal, bomo slej kot prej občutili pritisk na energente tudi mi. Dolgoročno pa lahko to sproži tudi recesijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dev ()

musicfreak ::

Spotify 35 procentov v enem mesecu. Ne razumem kako je lahko to tako profitabilno, ko pa ma folk na netu muziko zastonj, ce se malo potrudi.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Spotify je praktičen. Jaz že dolgo časa nisem vlekel glasbe z interneta.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

redtech, si zapadel pod narative ;)). pri private credit skladih imaš v pogodbi da lahko sklad vedno omeji izstop na 5% vrednosti sklada, drugače ne bi mogli poslovati. Sredstva imajo seveda vezana na daljši rok in bi ob vsakem strahu na trgu (kot je dogodek modra sova recimo) lahko vrata kar zaprli. Ti skladi nimajo naložena sredstva v likvidne papirje in seveda traja da pridejo do svojih naložb, četudi s samimi naložbami (krediti firmam) ni nič narobe. sicer ne vem kako je dejansko z njihovimi naložbami, ne vedo pa to niti talking headsi, tako da je tole ustvarjanje panike na zalogo..

Za manj kot 50€ na mesec imam vse naročnine na streaming service, ki jih potrebujem (in par, ki jih ne). Za ceno parih pirov se mi res ne da zajebavati s torrenti, stalnimi updati nekih extensionov in repozitorijev, ki crknejo brez opozorila itd.

Blackstone's $82B fund saw record withdrawal requests the same week...

Razmišljam bolj v smeri, kaj se bo zgodilo, če bo SPY -20%, če je že sedaj panika pri parih procentih minusa.

gre za private credit, to ne reagira kaj dosti na spy. panika je zaradi blue owl, ki je povsem omejil izstop in na narativo da ima private credit veliko v software firmah ki bodo v kurcu zaradi AI...

iKst_ je izjavil:

Za manj kot 50€ na mesec imam vse naročnine na streaming service, ki jih potrebujem (in par, ki jih ne). Za ceno parih pirov se mi res ne da zajebavati s torrenti, stalnimi updati nekih extensionov in repozitorijev, ki crknejo brez opozorila itd.

Lepo. Samo kaj ima to z delnicami?

Odgovor na "Spotify 35 procentov v enem mesecu. Ne razumem kako je lahko to tako profitabilno, ko pa ma folk na netu muziko zastonj, ce se malo potrudi."

Se opravičujem za nejasen odgovor.

iKst_ je izjavil:

Odgovor na "Spotify 35 procentov v enem mesecu. Ne razumem kako je lahko to tako profitabilno, ko pa ma folk na netu muziko zastonj, ce se malo potrudi."

Se opravičujem za nejasen odgovor.

Razumem, hvala za pojasnilo. Sem mislil, da si temo falil.
««
291 / 291
»
»»