Forum » Loža » Kdo kaj služi z delnicami?
Kdo kaj služi z delnicami?
Temo vidijo: vsi
redtech ::
Bagholders needed:
Blackstone is preparing a publicly traded acquisition company dedicated to data centers.
https://www.zerohedge.com/markets/black...
Blackstone is preparing a publicly traded acquisition company dedicated to data centers.
https://www.zerohedge.com/markets/black...
ctxtext ::
Krko vidim da sem ze zamudil, za lepo (vsaj) 4% dividendo.
Kaj mislite je to danes odboj ali korekcija na nasi borzi :)
Kaj mislite je to danes odboj ali korekcija na nasi borzi :)
Okapi ::
Prvi posli z Vzajemno narejeni, trenutno po 1,05 evra. Promet pa jasno simboličen. Od 445.000 malih delničarjev jih je doslej samo 7000 prevzelo delnice.
dev ::
Jaz prvi teden po kakšnih geopolitičnih dogodkih raje počakam. 2-3 tedne po tem pa se že začne neka konsolidacija, da lažje presodiš o morebitnem vstopu. LJSE bo pa danes najbrž zelena zaradi začetka INR.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.
shm ::
LeQuack ::
Sem rekel, da ste zamudili SBITOP dip. Drugega ne bo več letos. Če pogledate graf v preteklosti, noben dip ne traja več kot par dni max.
Quack !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LeQuack ()
dev ::
Ne vem zakaj bi zaradi INR bilo rdeče? Namenjeni so predvsem novim vlagateljem, ki želijo enostaven dostop do borze in da ponudnik poštima davke, da nimajo dela s FURS. Jaz vidim prednosti predvsem v tem in mogoče še malo ugodnejši davčni obravnavi. Za nas ostale, ki se s tem že ukvarjamo, pa niti ne toliko.
All we have to decide is what to do with the time that is given to us.

Neon87 ::
wtf, nekdo je kupil delnice Vzajemne po 5€ in po 20€?? Jaz sem prodal na 1.99€ sem za hec nastavil sell order in mi je žal.
ctxtext ::

gruntfürmich ::
https://ljse.si/si/papir/310?isin=SI003... : trenutno po 20EUR
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
energetik ::
LOL, po dvajset je nekdo kupil skupno 2950 delnic v skupni vrednosti 59.000€.Počakaj malo, da bo čez 5 let cena 200€
vires in numeris
Musashi ::
donos bi bil še par krat večji če bi jih kupil po 1-6 ki so bile in so sedaj na voljo...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Musashi ()
delavec44 ::
LOL, po dvajset je nekdo kupil skupno 2950 delnic v skupni vrednosti 59.000€.Počakaj malo, da bo čez 5 let cena 200€![]()
Tako kot NKBM?
LOL, po dvajset je nekdo kupil skupno 2950 delnic v skupni vrednosti 59.000€.
Pranje denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Če bo Vzajemna ostala pri 7 evrih, bo to verjetno kar dobra spodbuda, da bodo ljudje odpirali trgovalne oziroma naložbene račune.
Matejjjjj ::
Nekdo se je hudo opekel...
Ljubljanska borza, d. d., Ljubljana
Opozorilo glede vnosa tržnih naročil
V zvezi z začetkom trgovanja z delnicami Vzajemne želimo vse udeležence trga opozoriti na pomen skrbnega in premišljenega upravljanja naročil, zlasti pri uporabi tržnih naročil.
Tržno naročilo je naročilo za nakup ali prodajo finančnega instrumenta po trenutno najboljših razpoložljivih cenah na trgu. To pomeni, da se naročilo lahko izvrši takoj oziroma v najkrajšem možnem času, vendar po ceni, ki je v trenutku izvršitve na voljo v knjigi naročil. Končna izvršitvena cena se lahko razlikuje od cene, ki jo vlagatelj pričakuje ali vidi ob samem vnosu naročila.
Posebej poudarjamo, da:
tržno naročilo ne vsebuje cenovne omejitve,
se lahko v pogojih povečane aktivnosti na trgu izvrši po več različnih cenah,
lahko pride do odstopanj med zadnjim objavljenim tečajem in dejansko izvršitveno ceno,
vlagatelj z oddajo tržnega naročila sprejema tveganje izvršitve po trenutnih razpoložljivih pogojih na trgu,
so v določenih primerih lažja tarča tržnih manipulacij.
Vlagateljem svetujemo, da pred oddajo naročila:
skrbno preverijo vrsto naročila in njegovo vsebino,
ocenijo lastno pripravljenost na morebitna cenovna odstopanja,
preverijo stanje v knjigi naročil oziroma globino trga, saj razpoložljive količine na posameznih cenovnih ravneh neposredno vplivajo na končno izvršitveno ceno.
V določenih primerih je lahko primernejša uporaba omejenega naročila, pri katerem vlagatelj določi najvišjo nakupno ali najnižjo prodajno ceno, po kateri je pripravljen skleniti posel.
Cilj organiziranega trga je zagotavljanje preglednega in poštenega trgovanja, vendar je odgovornost za izbiro vrste naročila vedno na strani vlagatelja.
Za dodatna pojasnila se vlagatelji lahko obrnejo na svoje borznoposredniške družbe ali druge pooblaščene člane trga.
Hvala za razumevanje in odgovorno upravljanje z naročili.
Datum: 04.03.2026
Opozorilo glede vnosa tržnih naročil
V zvezi z začetkom trgovanja z delnicami Vzajemne želimo vse udeležence trga opozoriti na pomen skrbnega in premišljenega upravljanja naročil, zlasti pri uporabi tržnih naročil.
Tržno naročilo je naročilo za nakup ali prodajo finančnega instrumenta po trenutno najboljših razpoložljivih cenah na trgu. To pomeni, da se naročilo lahko izvrši takoj oziroma v najkrajšem možnem času, vendar po ceni, ki je v trenutku izvršitve na voljo v knjigi naročil. Končna izvršitvena cena se lahko razlikuje od cene, ki jo vlagatelj pričakuje ali vidi ob samem vnosu naročila.
Posebej poudarjamo, da:
tržno naročilo ne vsebuje cenovne omejitve,
se lahko v pogojih povečane aktivnosti na trgu izvrši po več različnih cenah,
lahko pride do odstopanj med zadnjim objavljenim tečajem in dejansko izvršitveno ceno,
vlagatelj z oddajo tržnega naročila sprejema tveganje izvršitve po trenutnih razpoložljivih pogojih na trgu,
so v določenih primerih lažja tarča tržnih manipulacij.
Vlagateljem svetujemo, da pred oddajo naročila:
skrbno preverijo vrsto naročila in njegovo vsebino,
ocenijo lastno pripravljenost na morebitna cenovna odstopanja,
preverijo stanje v knjigi naročil oziroma globino trga, saj razpoložljive količine na posameznih cenovnih ravneh neposredno vplivajo na končno izvršitveno ceno.
V določenih primerih je lahko primernejša uporaba omejenega naročila, pri katerem vlagatelj določi najvišjo nakupno ali najnižjo prodajno ceno, po kateri je pripravljen skleniti posel.
Cilj organiziranega trga je zagotavljanje preglednega in poštenega trgovanja, vendar je odgovornost za izbiro vrste naročila vedno na strani vlagatelja.
Za dodatna pojasnila se vlagatelji lahko obrnejo na svoje borznoposredniške družbe ali druge pooblaščene člane trga.
Hvala za razumevanje in odgovorno upravljanje z naročili.
Datum: 04.03.2026
prozac ::
Kaj pomeni prodaja Coplerja za NASDAQGS:SSRM ?
se počaka na odobritev regulatorja (in v kaj se bo reinvestiralo), bo kakšna special dividenda ali se zdaj prodaja?
se počaka na odobritev regulatorja (in v kaj se bo reinvestiralo), bo kakšna special dividenda ali se zdaj prodaja?
Zdaj so spet 6EUR. Se pravi je dejansko folk ki je kupil po 20EUR vmes?
Nekdo je napačno uporabil e-nakup delnic - označil, da kupuje za 60.000 evrov delnic po "tržni ceni", namesto da bi napisal cifro. Nekdo je prodajal po 20 evrov in ker ni bilo nikogar, ki bi takrat ponujal po nižji ceni (posledica zelo majhne ponudbe), je bilo teh 20 evrov takrat tržna cena. Potem so pa nekateri to opazili v knjigi naročil in so še sami pristavili lonček
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
rini ::
Je kdo ze gledal IONQ, QBTS, RGTI? Mnenja, ja to prihodnost?
Zagotovo je quantum computers prihodnost - nasledja faza razvoja, torej po internetu in AI, a je še nekaj let do končnega produkta. Veliko vlaga MSFT, IBM in Google. Kdor bo prvi, bo pobral smetano. Mali playerji, ki si jih navedel, ribarijo v kalnem - vsak s svojim pristopom.
Utk ::
Zdaj so spet 6EUR. Se pravi je dejansko folk ki je kupil po 20EUR vmes?
Nekdo je napačno uporabil e-nakup delnic - označil, da kupuje za 60.000 evrov delnic po "tržni ceni", namesto da bi napisal cifro. Nekdo je prodajal po 20 evrov in ker ni bilo nikogar, ki bi takrat ponujal po nižji ceni (posledica zelo majhne ponudbe), je bilo teh 20 evrov takrat tržna cena. Potem so pa nekateri to opazili v knjigi naročil in so še sami pristavili lonček. Nekako tako je bilo.
To je pa precej rookie mistake za nekoga, ki operira s 60 jurji. Najbrž nekdo od zunaj priletel in ni bil navajen na lepote slovenskega borznega trga.
Vsaka šola nekaj stane. Ampak za ta denar bi dejansko lahko naredil kakšno kar dobro šolo. Ali pa vsaj kupil.
Malidelničar ::
Noro kako je ta posel šel skozi.
Zato je LJSE vedno zanimiva.
Sam sem sicer glede Vzajemne bolj na sidelines ...... še čakam.
Zato je LJSE vedno zanimiva.
Sam sem sicer glede Vzajemne bolj na sidelines ...... še čakam.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Musashi ::
LOL, po dvajset je nekdo kupil skupno 2950 delnic v skupni vrednosti 59.000€.Počakaj malo, da bo čez 5 let cena 200€![]()
Tako kot NKBM?
Pranje denarja.
kako pa to izgleda? kupec ne vem od koga je kupil, prodajalec pa ne kdo je prodal. se je kar nekdo zajebaj...
Utk ::
Tako kot NKBM?
Pranje denarja.
kako pa to izgleda? kupec ne vem od koga je kupil, prodajalec pa ne kdo je prodal. se je kar nekdo zajebaj...
V tem primeru imaš zgleda prav. Ampak če je likvidnost majhna in naročilo veliko komot znani prodajalec da ceno 20€ in znani kupec kupi večinoma od njega.
redtech ::
Kaj pomeni prodaja Coplerja za NASDAQGS:SSRM ?
30% je delal Copler, izgleda je Cengiz (tunel Karavanke) čistil plaz :)
Vprašanje je tudi, kaj bodo naredili z drugim rudnikom 40% Hod Maden (Gold-Copper). Verjetno se bodo fokusirali nazaj na Ameriko.
Ne sledim več, sem lani prodal na $20-$21 iz $5, nekaj sem pa zgrešil, sedaj puščam del pozicije, da dela naprej, kot bi v tem primeru lahko.

ampak vseeno kolikor je meni jasno, na LJ borzi trgujejo samo ''profiči'', ker drugi nimamo dostopa.
tako da to vseeno ne more biti takšen rookie napaka ki jo lahko naredimo na kripto borzah, ki nimajo niti limite za postavitve naročila kot pri klasičnih borzah, kjer je prepovedano oddati naročilo če je preveč oddaljeno od trenutne cene...
tako da to vseeno ne more biti takšen rookie napaka ki jo lahko naredimo na kripto borzah, ki nimajo niti limite za postavitve naročila kot pri klasičnih borzah, kjer je prepovedano oddati naročilo če je preveč oddaljeno od trenutne cene...
Kako nimaš dostopa? Nimajo že vsi aplikacije, NLB Trader, Ilirika Online, OTP ima celo v mobilni banki? Poleg IBKR in TR, ki imata tudi slo delnice.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()

glede 20EUR vzajemne... očitno si je nekdo zelo želel delnic oziroma deleža. morda kar uprava z davkoplačevalskim denarjem 
vsi posli po 20EUR točno isti čas. nekdo je kupil kar sveženj; ali podaril denar...
vsi posli po 20EUR točno isti čas. nekdo je kupil kar sveženj; ali podaril denar...
Kako nimaš dostopa? Nimajo že vsi aplikacije, NLB Trader, Ilirika Online? Poleg IBKR in TR, ki imata tudi slo delnice.ampak to so spet posredniki. niti TI direktno na borzi; imho.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Pa saj fizične osebe vedno kupujejo preko brokerjev. Kako to misliš direktno na borzi?to kar smo mi na kriptoborzah, recimo.
gen Maister ::
Ne!
Ti imaš aplikacijo in lahko direktno ponudiš naročilo! Tudi na borzi! Edino kar je, imajo nekaj zakasnitve, v minutah...
Očitno se je nekdo (amater!?) malo zatipkal in zadevo postavil na glavo!?

Ti imaš aplikacijo in lahko direktno ponudiš naročilo! Tudi na borzi! Edino kar je, imajo nekaj zakasnitve, v minutah...
Očitno se je nekdo (amater!?) malo zatipkal in zadevo postavil na glavo!?
Morda samo ni vedel, kaj se lahko zgodi s "tržno ceno", če je prodajalcev zelo malo, oziroma za kratek čas samo en.
Vzajemna pa končala pri 8 evrih. Me prav zanima, kako se bo ta tečaj spreminjal, ko bo delnice prevzelo več kot 2% upravičencev (kolikor jih ima delnice sedaj).
Ko se bodo ljudje zavedli, da nimajo samo za 150 evrov delnic Vzajemne, ampak za jurja, bo verjetno kar naval na odpiranje trgovalnih/naložbenih računov.
Vzajemna pa končala pri 8 evrih. Me prav zanima, kako se bo ta tečaj spreminjal, ko bo delnice prevzelo več kot 2% upravičencev (kolikor jih ima delnice sedaj).
Ko se bodo ljudje zavedli, da nimajo samo za 150 evrov delnic Vzajemne, ampak za jurja, bo verjetno kar naval na odpiranje trgovalnih/naložbenih računov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
BCSman ::
Gledam drugje kako folk preračunava koliko bo zaslužil z INR in da ne bo obdavčeno pa to...ampak, saj to so delnice, a ne obstaja tud verjetnost da bo šlo vse navzdol, da bodo firme propadala in podobno?? Že kar avtomatsko se smatra tudi vnaprej garantirana rast al kako?
Če bi stalno vlagal max dovoljene zneske pri INR-ju v SBItop recimo, a mi kdo garantira da bom v krepkem plusu po 15 letih in da je bolj smiselno kot 1,4% obresti na depozit?
Če bi stalno vlagal max dovoljene zneske pri INR-ju v SBItop recimo, a mi kdo garantira da bom v krepkem plusu po 15 letih in da je bolj smiselno kot 1,4% obresti na depozit?
Nihče ti tega ne garantira. Saj tudi denar na banki ni 100% varen - hiperinflacija, 3. svetovna vojna, propad EU, Slovenije, apokalipsa...
musicfreak ::
nikoli si ne bi mislil da bo ta teden tako pozitiven glede na novice te dni. se en dokaz vec kako irana nihce ne jemlje resno.
LeQuack ::
To garantira samo LeQuack![]()
Nisem jaz kriv ce imamo najbolj profitabilem in najbolj stabilen market na svetu.
Quack !